Oikeudelliset asiat avioliittoa solmittaessa

Avioliittoa solmittaessa ei välttämättä tarvitse keskittyä kovinkaan moneen oikeudelliseen tai pakolliseen asiaan.  Mikäli yleiset avioitumisen ehdot täyttyvät, täytyy sen jälkeen huolehtia ainoastaan avioliiton esteiden tutkinnasta ja lisäksi pitää aviopuolisoiden käyttöönsä ottamat sukunimet päättää. Lisäksi voi pohtia mahdollisen avioehdon tekoa, mutta siinä ne lakiasiat sitten oikeastaan olivatkin. Kerromme lisäksi uusperheiden ja avoparien perintäoikeuksista, koska ne voivat vaikuttaa avoparien halukkuuteen yleensä solmia avioliitto.

Kuka voi mennä naimisiin ja kenen kanssa

Kuinka vanha täytyy olla avioituakseen ja voiko mennä naimisiin ihan kenen kanssa tahansa?

Avioliiton esteiden tutkinta

Kuka suorittaa tutkinnan? Esteiden tutkiminen, todistus esteiden tutkinnasta, ulkomaalaisen esteiden tutkinta, esteiden tutkiminen parisuhdetta rekisteröitäessä.

Avioliiton vaikutukset sukunimiin

Puolisoiden sukunimi avioliittoa solmittaessa, lapsen sukunimen muuttaminen vanhempien yhteiseksi sukunimeksi, lapsen sukunimen muuttaminen isän sukunimeksi, yhteisen sukunimen antaminen toisen puolison lapselle, lapsen sukunimi syntymän perusteella.

Puolisoiden oikeudet ja velvollisuudet avioliitossa

Puolisoiden elatusvelvollisuus avioliiton aikana ja avioeron jälkeen, puolisoiden velat ja vastuu toisen puolison velasta, puolisoiden omaisuus, avio-oikeus ja avioehto, yhteisen asunnon ja asuntoirtaimiston suoja.

Puolisoiden omaisuuden jako

...kun avioliitto purkautuu puolison kuoleman johdosta tai avioerossa, avioehtosopimus ja omaisuuden ositus, omaisuuden osituksen sovittelu, miten omaisuuden ositus toimitetaan, osituskirjan rekisteröinti.

Avioehtosopimus pähkinänkuoressa

Perustiedot avioehtosopimuksesta ja sen solmimisesta.

Uusperheen perinnönjako

Perustietoa uusperheen perinnönjaosta.

Avoparien perintäoikeus

Katsaus avoparien perintäoikeuteen verrattuna avioparien vastaavaan.

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info