Jump to content
Naimisiin.info

Palaute hääbändistä Kerma


Kissukka

Recommended Posts

Musiikki ja juuri meidänlainen musiikki oli meille häitä järjestäessä tärkeää. Musiikki soi livenä tai koneelta läpi juhlan. Kokemukseni mukaan kannattaa bändiä valitessa kuitenkin keskittyä pitkälti vain soittotaitoon, sillä olisimme ilman turhia odotuksia esim. settilistan suhteen olleet varsin tyytyväisiä bändiimme. Nyt pari asiaa jäi vähän harmittamaan ja ajattelin, että ne on hyvä tuoda jossakin esille muille häitä järjestäville.

Tässä siis palaute bilebändistä nimeltä Kerma:

- Viidestä erikseen sovitusta biisistä soittivat vain kaksi. Näistä nimenomaan neuvoteltiin bändiä varatessa eli bändin valintaan vaikutti ratkaisevasti, että saimme ne sovittua.

- Biiseistä, joita toivoimme suoraan bändin julkaisemasta ohjelmistosta soittivat vain pari.

- Settilistalla oli hyvin paljon erityylistä musiikkia kuin olimme toivoneet. Pari Finnhitsiä ei sinällään haittaa, vaikka niitä henkilökohtaisesti inhoammekin. Olimme kuitenkin varta vasten toivoneet ensimmäistä perinnesettiä lukuun ottamatta enimmäkseen hieman nuorekkaampaa, rokimpaa ja uudempaa tavaraa (osan näistä biiseistä olimme kuulleet saman bändin soittavan toisissa häissä, joissa hääpari ei ollut edes erikseen niitä toivonut). Finnhits-putken ja todellisen inhokkibiisimme I will surviven aikana meinasi vähäksi aikaa tulla pieni harmistus.

- Eivät meinanneet suostua kirjoittamaan mitään tositetta maksustamme. Mielestäni ei kuitenkaan mikään mahdoton vaatimus, koska käytimme musiikkiin ison osan hääbudjetistamme. Buukkaus oli myös tehty ohjelmatoimiston kautta, josta syystä en tiennyt palkkaavani bändiä pimeisiin hommiin.

- (?) Eivät ilmeisesti perinnesetin aikana soittaneet yhtäkään tangoa (olimme hetken ulkona joten varmaa tietoa ei ole), vaikka olimme niin toivoneet. Tästä ja musiikkivalinnoista yleensäkin sitten muutama vanhempi vieras katsoi parhaaksi avautua morsiamelle koko loppuillan. (Tämä jurputus oli toki kyseisten vieraiden häpeä eikä bändin, mutta oli ikävä joutua puolustamaan settilistaa, joka ei oikein vastannut meidänkään toiveitamme.)

- + Bändin kokoonpano oli yhtä soittajaa lukuun ottamatta täysin eri kuin aiemmin näkemämme. Ymmärrän, että bilebändeissä voi olla keikkakohtaisia muutoksia, mutta yllätyksenä tuli nettisivuilla mainostettuun kokoonpanoon nähden.

+ Osasivat laulaa ja soittaa ammattitaitoisesti eikä turhaa säätöä näyttänyt olevan, vaikka eivät tehneet soundcheckiä.

+ Saivat ihmiset pääosin hyvin mukaan fiilikseen ja näyttivät siltä, että nauttivat soittamisesta.

+ Roudaus sujui ilman, että siitä aiheutui häiriötä hääväelle.

+ Soittivat iloisella ilmeellä myös muutaman encoren.

+ Soittivat toiveesta taustat sulhasen laulamaan ihanaan kappaleeseen.

+ Ne sovitut ja toivotut biisit, jotka soitettiin, oli hyvin toteutettu ja toivat hyvän mielen.

+ Yhteydenpito sopimusta tehdessä ja käytännön asioista sopiminen hääpäivään saakka sujuivat mutkattomasti.

Lopputulema on siis kuitenkin ihan hyvä ja erityisesti muistamme toki hauskat hetket tanssilattialla. Ehkä tästä viisastuneena voin kuitenkin antaa bändiä miettiville sellaisen neuvon, että biisit, jotka haluatte ehdottomasti häissänne kuulla, kannattaa varmuuden vuoksi laittaa koneelle, vaikka niistä olisi bändin kanssa etukäteen sovittu. Lopulta meillekin oli melko turhaa neuvotella pitkällisesti useiden bändien kanssa settilistoista, koska bändi voi kuitenkin lopulta soittaa pitkälti sitä, mitä se haluaa ja turhista odotuksista tulee vaan tarpeetonta mielipahaa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...