Jump to content
Naimisiin.info

Istumajärjestys - kysymys bestmanin tyttöystävänä


Guest Jennynen

Recommended Posts

Guest Jennynen

Jokaisessa maassa on vissiin omat 'säännöt' ja tavat, mutta ajattelin kysellä miten te olette järjestänyt asian omissa häissänne.

Eli, brittiläinen poikaystäväni (lokakuussa avomieheni, kun Lontooseen hänen luokse muutan)on bestmanina yksissä häissä ja olin tästä tietenkin hyvin innoissani hänen puolesta ja että pääsisin mukaan brittiläisiin häihin...KUNNES sain tietää, että häissä jossa en tunne yhtäkään ihmistä, en edes hääparia, poikaystäväni istuu hääparin pöydässä ja minä sitten jossain aivan muualla :( Ja nyt täytyy myöntää, että ajatus näistä häistä ei kovasti enää innosta. Ajatus siitä että joutuisin istumaan 'yksikseni' täysin tuntemattomien kanssa enkä saisi edes syödä oman avomieheni seurassa, tuntuu niin vieraalta että harkitsen jopa sitä' etten menisi ollenkaan...

Olenko itsekäs jos jättäisin tämän takia menemättä? :( onko tämä yleinen tapa toimia, että bestmanin ja kaason avec ei saa istua omien avo- tai aviopuolisoiden kanssa?

Link to comment
Share on other sites

Harmillista, jos et tunne ketään vieraista, mutta tuskin sen takia kannattaa jättää juhlia väliin. Itse olin pari vuotta sitten vieraana häissä, joissa avomieheni oli bestmanina. Tunsin onneksi joitakin vieraista, mutta silti harmitti etten saanut istua oman kumppanini vieressä. Luulenpa että haluan oman kokemukseni perusteella antaa kaason/bestmanin olla omien perheidensä seurassa ja muutenkin veikkaan, ettei meidän juhliimme tule kovin tiukkaan määriteltyä istumajärjestystä =)

Link to comment
Share on other sites

Jotenkin tuntuu vähän hassulta tuo, ettet pääse istumaan avopuolisosi kanssa samaan pöytään. Kun olin itse kaasona ystäväni häissä ja istuin morsiusparin kanssa samassa pöydässä, niin avomieheni istui siellä myös ja ajattelin kyllä omissa häissä toimia samoin. Minusta tärkeää on, että jokaisella on joku tuttu tai läheinen samassa pöydässä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä en varmaan menis niihin häihin, jos morsian ja sulhanen eivät olisi minulle kovin tuttuja. Ei siellä häissä oo kiva yksin olla. Miehelläsi kuitenkin on paljon hommaa bestmanina ja näin ollen hän ei ehtisi olla paljon sinun kanssasi häissä. :( Toisaalta en tiedä, että millaiset tavat briteillä on. Voihan olla, että britit ovat paljon tutustumishalukkaampia kuin suomalaiset :D

Link to comment
Share on other sites

Aika harmillista, että et pääse miehesi kanssa samaan pöytään. Toisaalta bestman on häissä (yleensä) seremoniamestarina, eikä pääsisi muutenkaan koko ajan seurustelemaan kanssasi, koska hänellä on ehkä tehtäviä ja hommaa sinä iltana.

Jos kuitenkin päätät mennä häihin, niin rohkaistu ja ala vain oma-aloitteisesti seurustelemaan muiden kanssa, kyllä se tunnelma siitä rentoutuu ja saat ehkä uusia ystäviä :)! Sitä paitsi -loppuillasta istumajärjestykset eivät yleensä enää edes päde. Ihmiset kiertelee, ohjelma muuttuu epäviralliseksi ja pöydät vaihtuvat.

Link to comment
Share on other sites

Olen ollut ulkomailla häissä, jossa oli juurikin noin, eli lavalla olevassa morsiusparin pöydässä istuivat toisella puolen bestmanit ja toisella kaasot. Puolisot siis istuivat muualla. Häät olivat tosin isot ja suurin osa ihmisistä tunsi toisensa, joten ratkaisu ei sinällään ihmetyttänyt. Taitaa olla ulkomailla (toki maasta riippuen) useammin tapana tuo, että "bridal party" istuu yhdessä. Ymmärrän kyllä pointtisi, luulen vain ettei tässä ole ymmärretty huomioida tilannetta tuolta kantilta, eli että et tunne muita vieraita. En kuitenkaan itse jättäisi juhlia välistä, juhlat kun yleensä tapaavat rentoutua aika pian ja harva siellä omalla paikallaan koko iltaa viettää.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Oon itse miettinyt asiaa niin että miksi niiden avecien pitää istua itse pääpöydässä jos hääpari ei avecia edes tunne. Itselle tuottaa päänvaivaa nimenomaan tuo meidän pöytä, lähimmät sukulaiset, kaasot, bestmanit ym tärkeät pitäisi mahduttaa pöytään mutta tuntemattomat avecit vievät tilaa.

Link to comment
Share on other sites

^ Mä en kyllä suosittele kenellekään ratkaisuksi sellaista, että puolisot/avecit irrotetaan siitä pääkutsuttavasta istumajärjestyksessä. Hyvä ratkaisu se ei ainakaan salettiin ole. Vielä ontuvampi ratkaisu se on silloin, jos ko. avecilla ei ole hyviä tuttavia muiden kutsuttujen joukossa.

Link to comment
Share on other sites

^ Mä en oikeastaan edes ymmärrä, miksi kutsuisi sellaisia varsinaisia aveceja (siis tyyliin ettei voi osoittaa kutsua suoraan työttystävälle/vaimolle vaan se on vain "avec", tuo kenet haluat), jos heitä ei sijoittaisi samaan pöytään kutsutun kanssa. Menee vähän koko pointti seuralaisen kutsumisesta.

Link to comment
Share on other sites

Englannissa on tosiaan tapana etta haaseurues istuu yhdessa. on myos yleista, etta avioparitkin laitetaan istumajarjestyksissa erilleen. Usein samoihin poytiin mutta ei vierekkain. Britit suosivat yleensa naita perinteisia istumajarjestyksia, mutta vain ruokailun ajaksi. Usein jo jalkiruokien aikaan ihmiset alkavat seurustelemaan eri poytiin ja ihmiset vaihtelevat iloisesti tuoleja/poyteja mielensa mukaan. Ala huolehdi etta olet "yksin" poytaseurueessasi, onhan mahdollista etta poydassa istuu myos muiden kaasojen ja usherien (useimmissa brittihaissa ainakin 2) tyttoystavat ja vaimot itsekseen. Britit ovat kohteliasta ( ja usein uteliasta) porukkaa ja tulet huomaamaan etta kaikki haluavat jutustella kanssasi ja kyselevat suomalaisuudestasi. Mene vain mukaan ennakkoluulottomasti, haajuhlat ovat yleisesti ottaen taalla saarivaltakunnassa pajlon rennompia tapahtumia kuin Suomessa.

Link to comment
Share on other sites

Tämä ei nyt liity ulkomaisiin häihin, mutta kerron omasta kokemuksestani. Kaasona ollessani mieheni joutui istumaan eri pöydässä, koska morsian inhosi bestmanin vaimoa. Tällaista avecia ei voi jättää kokonaan kutsumatta, mutta ymmärrän kyllä ettei hääpari halunnut kyseistä avecia tärkeimpien ihmisten pöytäänsä. Avec pyrittiin kuitenkin sijoittamaan hänelle tuttujen ihmisten pöytään, tosin hekään eivät asiasta hirveän innoissaan olleet... Myös kaasojen miehet täytyi sitten sijoittaa muualle, mutta oma mieheni hoiti osuutensa hienosti, vaikka ei tuntenut pöytäseurueestaan alunperin ketään.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse jouduin kerran istumaan ilman miestäni ja kyseessä oli mieheni veljen häät. Voin sanoa, että epämukavaa oli enkä itse missään nimessä pariskuntia erottaisi toisistaan. Toki ruokailun jälkeen pystyi vapaasti liikkumaan, mutta en tuntenut miehen sukulaisia ja sen takia tunnelma oli erittäin "tönkkö" koko ruokailun ajan.

Link to comment
Share on other sites

^Onpa outoa, että kehtasivat laittaa sinut miehen veljen häissä istumaan ERI pöytään! :girl_cray2: Jotenkin muuten voisin ymmärtää, mutta kyseessä oli kuitenkin lähisuku..

Ja aloittajan viestiin: mun mielestä britit on aika sosiaalista porukkaa, joten kyllä mä varmaan menisin, vaikka joutuisin eri pöydässä istumaan. :) Onhan se törkeää (mutta tavallaan ymmärrän sen, koska muuten morsiusparin pöydästä tulisi liian iso), mutta brittilaiset häät voisivat kuitenkin olla aika kiinnostava tapahtuma :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...