Naele Kirjoitettu September 9, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu September 9, 2009 (muokattu) Onko teillä hyviä ohjeita itse tehtäviin, suht helppoihin makeisiin? Ajattelin että teemme hääkarkkibuffettiimme myös itse tehtyjä makeisia.Löysin kivoja ohjeita Ruokaohjeita ja herkkuja á la Marie-blogista. Aion tehdä ainakin suklaapusuja, Daimia ja riisisuklaamakeisia. Haluaisin myös tehdä itse suklaamakeisia esim. lumihiutale- ja sydänmuoteilla, sellaisia näyttää olevan myynnissä leivontasivuilla. Onko kukaan tehnyt itse suklaakonvehteja?Millaisia karkkeja olette tehneet? Onnistuivatko? Oliko tekeminen vaikeaa? Entä hinta suhteessa kaupasta ostettuihin, tuliko säästöä?Kuva Ruokaohjeita ja herkkuja á la Marie-blogistaKuva Ruokaohjeita ja herkkuja á la Marie-blogistaLaittakaa myös kuvia tekemistänne makeisista! Muokattu: September 9, 2009, käyttäjä: elena87 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amondae Kirjoitettu September 9, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu September 9, 2009 Kannattaa ottaa huomioon se, että varsinkin kerran jo sulatettu suklaa tuppaa sulahtamaan varsin helposti lämmössä (omien kokemusten perusteella, tosin en käytä mitään varsinaisia leivontasuklaita.. en tiedä vaikuttaako asiaan). Teen useinkin noita riisimuromakeisia (en tosin käytä kananmunaa) ja ne eivät ainakaan säily ilman jääkaappia hyvinä.. Mutta kokeilemallahan sen tietää, ja jos vaikka toteaakin että joku ei sovellu karkkibuffettiin, niin saapahan ainakin leivontapäivänä suun makeaksi! Mutta ehdottomasti kannattaa testata kaikki etukäteen ja säilyttää niitä niin kuin ne hääpäivänä säilytettäisiin ja ota huomioon myös se, että vieraat eivät ehkä tykkää jos sormet on ihan suklaatahmasia ja juhlavaatteet menee likaseks, lasten kohdalla ainakin riskaabelia (anteeksi, että tästä tuli näin masentava viesti, ihana idea kuitenkin tehdä itse makeisia häihin, kirjastosta löytyy useampikin kirja jotka ovat täynnä karkkiohjeita) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naele Kirjoitettu September 9, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu September 9, 2009 Ei haittaa masentava viesti, itse asiassa toit esille tosi tärkeän pointin, jota en epäkäytännöllisenä ihmisenä ollut tullut ajatelleeksi. On totta kyllä, että tuollaiset itse tehdyt makeiset helposti tahmaavat sormet. Voi olla, että tätä pitää todellakin miettiä ja vaikka kokeilla muutamaa lajia ihan hyvissä ajoin (niin kyllä aioin tehdä joka tapauksessa). Karkit pitäisi varmaan ainakin kääriä vaikka sellofaaniin tms. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malssi Kirjoitettu September 11, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu September 11, 2009 ^ Mitenkäs ois ainakin marmeladi? Kannattaa tosin tehdä koe-eriä, niin pystyy valkkaamaan sopivan kokoisen astian, että tulee sopivan paksuja paloja, mulla oli alussa ongelmia. Ja agar-agaria kannattaa myös testailla, musta tuntui, että joskus siitä on tullut sellainen ei-hyvä "lisäaromi". Toinen hyvä ois ehkä itse tehdyt vaahtokarkit! Ja kiitti noista ohjeista, mä en edes tiennyt, että neekerinpusuja voi tehdä ite! Mies syö niitä usein ja innostui myös ihan valtavasti! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naele Kirjoitettu September 16, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu September 16, 2009 Eipä kestä Kiitos itsellesi marmeladi-vinkistä! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmi-- Kirjoitettu October 1, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu October 1, 2009 Vaikuttaisikohan tuohon itse tehtyjen suklaakarkkien sulamiseen, jos suklaan temperoisi tekovaiheessa, sen ainakin pitäisi pidentää suklaan säilyvyyttä? Kinuskikissan blogista löytyy hyviä vinkkejä tästä ja muutenkin kivoja karkkiohjeita, myös Hellapoliisin sivuilla on käyttökelpoisia reseptejä:Suklaan temperoinnistaKinuskikissan konvehdit ja makeisetHellapoliisin karkkiohjeitaItse olen tehnyt joskus toffeeta ja Daim-tyyppistä mantelinekkusuklaata, molemmat oli tosi onnistuneita. Veikkaan että itse tehdyissä karkeissa ei juurikaan hinnan puolesta säästä, mutta niiden tehtailu on kyllä mukavaa. Olen testaillut suklaakarkkien teossa eri suklaita ja todennut parhaimmaksi tavaraksi Fazerin block-suklaat, jotka on tosiaan leivontaan tarkoitettuja. Eron huomaa lähinnä maussa ja suklaan käsittelyssä -sulaa hyvin ja tasaisesti ja maistuu aaaah-ihanalle. <3 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pupska Kirjoitettu October 31, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu October 31, 2009 (muokattu) Mie just tekaisin itse kovia lakukarkkeja. On muuten ihan sikahyviä Ohjeen bongasin aikanaan Strömsöstä. Helppoa, mutta yhdestä annoksesta tulee aika vähän karkkeja (jos ajattelee karkkibuffetin kannalta...) Karkkibuffetissa nämä voisi olla käteviä, koska eivät sula Tai sitten hääkarkeiksi Ajattelin tuossa tehdä vielä mustaherukkakarkkeja, omppukarkkeja ja "yskänpastilleja" samalla ohjeella. http://olotila.yle.fi/sisallot/ruoka-ja-ju...yrttikaramellitOhjeessa on mainittu teflonalusta, mutta kokemuksella voin sanoa että kunnollinen silikonialustakin toimii! Noihin lakukarkkeihin ei lakritsiuutetta oikein muualta tahtonut löytyä kuin netistä tilaamalla, samassa postissa tuli sitten muitakin makuja ja tuo glukoosi. Glukoosia saa kyllä ihan apteekistakin. Makuja löytyy marketeista tai jostain erikoiskaupoista. Normimarketeissa oli ainakin täällä päin maailmaa aika suppea valikoima. NAM! edit: Netissä on semmonen firma kuin www.cchobby.fi. Sieltä löytyy kaikkea kivaa Tavarat tulee Tanskasta, mutta eipä siinä menny kuin viikko Rahdin hinnaksi tuli 15 e. Muokattu: October 31, 2009, käyttäjä: Poiju Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naele Kirjoitettu December 15, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu December 15, 2009 Tuli tehtyä tällaisia valkosuklaafudgepaloja. Tosi hyviä, todella makeita tosin, joten ei näitä monta pysty syömään..(Massa vaaleni melko paljon valkosuklaapalojen lisäämisen jälkeen)(Yllä olevat kuvat itse ottamiani.)Ohje:n. 35 palaa150 g valkosuklaata3 dl kuohukermaa3 dl sokeria3 rkl hunajaa50 g voita3 rkl tyrnihilloa100 g kuivattuja karpaloita00aaRouhi valkosuklaa.Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.Lisää hunaja ja voi.Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa.Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja tyrnihillo. Vatkaa seosta voimakkaasti 5 minuuttia. Lisää lopuksi karpalot.Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään.Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.OHJE ja tekovaihekuvia täältä.Nää säilyy n. viikon ajan jääkaapissa, sen aikaisemmin ei pysty tekemään. Ja tarjotessa ei miel. kauhean kauan kannata pitää huoneenlämmössä, pehmenevät niin paljon. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
martsu79 Kirjoitettu December 24, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu December 24, 2009 ^Tuohan kuulostaa herkulliselta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
luukku Kirjoitettu April 22, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2010 Strömsön nettisivulta löytyy marmeladin ohje mitä tehtiin joulukuun ohjelmassa. Mä tein sillä ohjeella joululahjaksi seitsemää eri makua ja oli tosi onnistunut ohje. Marmeladit on just oikeanlaisia eikä sokeri sula pinnalta pois. Ja silikonivuoilla saa tehtyä vaikka mitä muotoa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria83- Kirjoitettu July 13, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu July 13, 2010 Tänne voisi heittää vinkiksi myös ns "cakepopsit". Ohje on helppo!Yks pötkö vaikka toffee dominoita. Ajetaan vaikka tehosekottimella ihan pehmeeksi massaksi, muruksi, jauhokis täytteineen. Joukkoon lisätään 1-2 rkl tuorejuustoa. Joko maustamatonta tai vaikka vaniljan makuista. Sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja pyöritellään puhtain käsin suupalan kokoisia palloja leivinpaperille. Annetaan hetki kovettua jääkaapissa.Sulatetaan suklaata. Testannu olen montaa lajia ja brunbergin tummasuklaa sopinee parhaiten pallojen kuorruttamiseen. Pallot siis uitetaan sulassa suklaassa ja laitetaan varovasti pellille takaisin jähmettymään ja ripautetaan koristeen päälle ja annetaan suklaa myös hyytyä takaisin. Namskis!!Tässä kuva minun tekemistäni: Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sellofaani Kirjoitettu September 20, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu September 20, 2010 ^ Ihanan näköisiä! Mitenkäs noiden lämmönkestävyys - pitääkö olla jääkaappisäilytyksessä?Temperoinilla voisi varmaan lämmönkestävyyttä parantaa, mutta vaikuttaa aika vaativalta hommalta! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
chilipippuri Kirjoitettu February 11, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu February 11, 2011 Appelsiini-vaahtokarkitAh, nämä on ihan mielettömän hyviä, eikä edes mitenkään vaikeita tehdä. Tuossa kuvassa ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva, mut ite sain näistä ainakin tosi sileitä kuutioita, kun terävällä veitsellä painelin sen palasiksi, en "sahannut" tai vetänyt veistä mihinkään suuntaan. Ja samontein leikkaamisen jälkeen pyörittelin ne tomusokerissa. Minusta ovat parempia kun kaupan vaahtokarkit. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piparkakkuprinsessa Kirjoitettu February 16, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu February 16, 2011 Riisisuklaa, vai olisiko parempi nimitys "riisimurosuklaa", olisi kanssa helppoa ja hyvää! Itse kouluaikoina (siis ala-asteella, miljardi vuotta sitten ) tuli kavereiden kanssa tehtya joka discoon jne... Riisisuklaankin voi tehdä annospaloiksi sellaisiin mini-muffinssivuokiin (mitä ne nyt on...?) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeijuSaaPrinssin Kirjoitettu June 23, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu June 23, 2011 Miten olisi Piparminttumakeiset tai Maapähkinävoiherkut?En ole koskaan näitä kokeillut, mutta yhdessä vanhassa keittokirjassa on tällaiset ohjeet ja kuvissa ne näyttävät tosi herkullisilta!Piparminttumakeiset1 munanvalkuainen340g (vajaa 7dl tomusokeria)muutama tippa piparminttuesanssiamuutamatippa elintarvike väriä jos haluaasuklaata dippaamiseen jos haluaa1. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munanvalkuainen kevyeksi vaahdoksi.2. Siivilöi tomusokeri kulhoon. Sekoita joukkoon munavaahto ja sekoita puukauhalla tasaiseksi.3. Hiero joukkoon piparminttuesanssi. Jaa seos kolmeksi palloksi. Hiero elintarvikeväriä kahteen palloista.4. Pyöritä seoksesta pienempiä palloja ja aseta ne leivinpaperille. Paina pallot haarukalla mataliksi ja jätä kovettumaan vuorokaudeksi.5. Sulata suklaa kattilassa ja kasta osa makeisista puoliksi seokseen.Vinkkinä tässä on myös että tuon piparminttuesanssin tilalla voi käyttää puoli teelusikallista appelsiini- tai sitruunaesanssia.Näiden tekemiseen tämän mukaan menisi noin 20min (niin varmasti )ja niitä tulisi 24 kpl.Ihana kuva tuossa on niistä, kun ovat ihan pastellivärisiä ja herkullisen näköisiä. Ihan vesi tuli kielelle! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeijuSaaPrinssin Kirjoitettu June 23, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu June 23, 2011 Sitten olisi vielä nämä MaapähkinävoiherkutMaapähkinävoiherkut55g voita55g tummaa sokeria240g sileää maapähkinävoita200g (noin 4dl) tomusokeriaSuklaakuorrutus175g tumaa suklaata15g voita1. Sekoita ensin voi kattilassa. Sekoita kulhossa voin sekaan ruskea sokeri, maapähkinävoi ja tomusokeri.2. Levitä seos unnipellille. Paina se tiiviiksi levyksi ja tasoita veitsellä.3. Jos haluat laittaa pinnalle suklaakuorruktuksen: Murenna suklaa kulhoon ja lisää voi. Laita kulho vesihauteeseen kiehuvan vesikattilan päälle ja sekoita.4. Levitä suklaa pähkinävoiseoksen päälle. Jäähdytä kunnes seos on jähmettynyt, mutta vielä tarpeeksi pehmeää leikattavaksi.5. Leikkaa seos neliöiksi ja siirrä neliöt jääkaappiin jähmettymään.Säilytä makeiset viileässä tarjoiluun asti. Tekemiseen menisi noin 20min ja tästä tulisi noin 36 kappaletta. Herkullisilta näyttää kuvassa, ne joissa ei ole suklaata päällä ovat vaaleanruskeita fudgemaisia neliöitä ja ne joissa on suklaata näyttävät myös hyviltä. Toivottavasti näistä on jollekin apua! Tekisi itsekin mieli kokeilla.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vieras Kirjoitettu July 7, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu July 7, 2011 Turkinpippurimarengit ois ihan kiva idea myös. Marenkitaikinaan sekaan fazerin turkinpippuri- tai tuttifruttirouhetta. Netistä löytyy näihin hyviä ohjeita. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ainis Kirjoitettu December 14, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu December 14, 2011 (muokattu) Nostanpa tätä keskustelua vähäsen En tiedä vielä jaksanko väkertää itse meidän hääkarkkeja, mutta ainakin voin jakaa ihanan ohjeen täällä, jos joku muu innostuu Tehtiin eilen siskoni kanssa konvehteja, jotka tulevat joululahjaksi molempien appiperheille - sisko oli tehtaillu konvehteja aiemminkin, mutta minä olin ensikertalainen, ja silti onnistuivat oikein kiitettävästi Ohje voi kuulostaa vaikealta ja se onkin monivaiheinen, mutta en itse ole mikään superleipuri-ihminen ja minun mielestäni nämä olivat lopulta melko vaivattomat ja hauskat tehdä Ja lopputulos on kyllä sen arvoinen!Tehtiin kolmenlaisia konvehteja: punssilla ja tipalla kahvia maustetut valkosuklaatryffelit, tummat kahvitryffelit ja tummat rommitryffelit.Varsinkin valkosuklaa-versio on mielestäni aika helppo, ja ehdottomati maun puolesta oma suosikkini (täyte muistuttaa maultaan aika paljon fudgea).Ohje innokkaille:Valkosuklaakonvehdit, n. 30 kpl200g valkosuklaata50g voita tai kookosrasvaa (me laitettiin puolet ja puolet, toimi parhaiten)3 rkl kuohukermaapunssia maun mukaan, tippa vahvaa (pika)kahvian. 150g valkosuklaata päällystämiseen (+ mahd koristeluun)MassaSulata suklaa (200g), rasvat ja kerma kattilassa vesihauteessa. (Kattilan pitää olla täysin kuiva, sillä jo pisara vettä tekee suklaan rakeiseksi!) Lisää makuaineita vähitellen varovasti lusikallinen tai pari kerrallaan - erityisesti kahvia voi laittaa ihan vähäsen, ellei halua kahvin makua voimakkaaksi.Kun maku on hyvä, kaada "taikina" mieluiten kannelliseen astiaan, joka nostetaan jääkaappiin. Anna massan jähmettyä yön yli.Päällystäminen ja koristeluPyörittele kylmästä, jähmeästä massasta pieniä palleroita. Noin teelusikallinen massaa on sopiva määrä, konvehdeista ei kannata tehdä liian isoja Yksittäisen palleron voi ensin painella sormin suunnilleen pallon muotoiseksi, ja sitten tehdä itse pyörittely mahdollisimman nopeasti, ettei massa ala sulaa käsien lämmössä. Kertakäyttökäsineet voi olla avuksi, kun "eristävät" vähän käsien lämpöä.Kun palloset on pyöritelty, nostetaan ne taas jääkaappiin jähmettymään. Melko lyhytkin aika riittää, mutta mitä kylmempiä pallot ovat, sitä helpompaa niiden päällystäminen on.Kun palloset ovat jähmettyneet, sulata valkosuklaa vesihauteessa, ja nosta sitten kattila pois hauteesta. Kasta ja pyörittele yksi pallero kerrallaan nopeasti suklaaseen ja nosta leivinpaperille (pellille ta lautaselle). Kannattaa tehdä melko nopeasti, ettei palloset ala sulaa kattilassa. Ja tässä paras väline on haarukka - jos raaskii, voi tehdä hyvän työkalun vääntämällä haarukan varren 90' kulmaan, onnistuu dippaus paremmin Palleroa ei siis työnnetä haarukan piikkien läpi, vaan käytetään kuten lusikkaa.Anna konvehtien jähmettyä, ja tee mieleisesi koristelu - me laitettiin rippeeksi jäänyt sula valkosuklaa pakastepussiin ja pursotettiin pikkuruisesta reiästä "ruusuja" konvehtien päälle - oli tosi helppoa ja tuli sieviä Voilá!Linkki kuvaan: http://www.flickr.co.../in/photostream Muokattu: December 14, 2011, käyttäjä: Ainis Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ainis Kirjoitettu December 14, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu December 14, 2011 Tuohon tryfffeliohjeeseen vielä sellainen lisäys, että vaikka ei haluaisikaan varsinaisesti maustaa konvehteja esim tuolla punssilla, kannattaa tryffelitaikinaan lisätä silti muutama lusikallinen jotain alkoholia (ei maistu), säilyy paljon paremmin! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leipomisen ystävä Kirjoitettu June 11, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2012 Kysyisin noista karkeista mistä Pupsa kertoi (olen kyllä nähnyt Strömsöstä sen jakson missä niitä tehtiin), että voiko noita karkkeja tehdä pelkällä tavallisella sitruunamehulla ja ilman glukoosia? (olen kyllä löytänyt netistä ohjeen missä ei ole glukoosia) ja vielä että voiko niitä tehdä ilman teflon- tai silikonialustaa kuten öljytyllä leivinpaperilla? Kiitos kaikille jotka vastaavat! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.