Catherin Kirjoitettu May 11, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 11, 2009 (muokattu) Sattuisko keneltäkään löytymään tietoa orkideojen myrkyllisyydestä/myrkyttömyydestä? Siis lähinnä siitä, että minkälaisia myrkkyjä orkideojen kasvattamisessa käytetään, ja saako kukkakaupoista ilman mitään "haitallisia" aineita kasvatettuja orkideoja? Oon pitkään pähkäillyt, että mitä käyttäisin koristeena meidän hääkakussa (kaksikerroksinen, sokerimassalla teen kuorrutuksen ja pyörittelen massasta ylemmän kakun alareunaan helmiä), ja nyt näin Häät-lehdessä (talvi-kevät 2009) kuvan kakusta jossa oli päällä yksi valkoinen orkidea. Voi jee että se oli yksinkertainen ja nätti !Ja sitten vielä bonarikysymys, eli jos tollaisia kakunkoristeeksi sopivia orkideoja saa ihan tavan kukkakaupoista, niin olisko kellään parempaa tietoa mistä Kuopiosta vois semmosia saada?EDIT: Modet! Tuli tossa mieleen, että tää taitaa olla sopivampi tonne osastoon "Hääkukat". Saa siirtää!Antaa tämän nyt olla täällä ruoka-aiheissa, kun kakusta on kysymys. -TT- Muokattu: November 19, 2009, käyttäjä: -TT- Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinetti Kirjoitettu May 11, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 11, 2009 Mulla kans sama suunnitelma kakun koristelun suhteen. Backaksen puutarhalta eivät osanneet sanoa orkidean myrkyllisyydestä mitään, mutta Oulussa kukkakaupassa sanottiin ettei olisi myrkyllinen. Varmaksi en mene kyllä vannomaan. Voihan sinne orkidean alle laina aittaa jotain suojaksi! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malssi Kirjoitettu May 12, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 12, 2009 (muokattu) Siihen kuuluukin laittaa suoja, folio tai kelmu kelpaa hyvin. Jos se on ylimmässä kakussa, niin siitähän otatte vain te, joten kukaan ei mene sitä orkideakohtaa räpeltämään. (EDIT: Oletan, että se jää juhlan ajaksi siihen koristeeksi.) Jos se on ihan kakun pinnassa kiinni, niin leikkaisin sen kukkaa koskeneen osan pois ennen lopun kakun syömistä. Ja tosiaan kaikkiin kukkiin tulee laittaa jotain suojaksi, paitsi niihin, jotka on kasvattanut itse ja joista voi olla aivan varma, etteivät ne sisällä mitään hyönteismyrkkyjä, pakokaasuja jne. Muokattu: May 12, 2009, käyttäjä: Malssi09 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherin Kirjoitettu May 12, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 12, 2009 Kiitos Malssi! Laitamme siis jonkinmoisen kelmun taikka muun alustan siihen alle, siirtää sen orkidean vaikka kakkuvadille sitten kun yläosaa on tarpeeksi syöty. Meille siis tulee sellainen kaksikerroksinen kakku, jossa kakut ovat toistensa päällä (ei siis yksittäisiä kakkuja telineessä), joten kakku aloitetaan ylhäältä ja kun yläkerros on syöty niin siirrytään alempaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malssi Kirjoitettu May 12, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 12, 2009 Sekinhän voisi olla kiva, että jos vaikka vanhemmat ottavat hääparin jälkeen, niin he voisivat siirtää orkidean maljakkoon siihen kakun viereen ja ottaa sen "reikäkohdan" (siis sen, johon varsi on painanut reiän) - jos orkidea on siinä vain ihan hetken ja alapuolelta suojattu, niin luulisi, että sitä voi syödä ilman mitään pelkoa. Tai sitten vaihtoehtoisesti "siistiä" kakusta sen reikäkohdan ylimääräiselle lautaselle ja viedä sen pois. Näin orkidea jää näkyville ja kaikki voivat ottaa kakkua helposti. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
martsu79 Kirjoitettu November 9, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu November 9, 2009 Sitten tukusta saa ihan syötäviä orkideoita. Olen töissä sellaisen maistanut ja maistui ihan salaatille. Muistaakseni 5-6kpl maksoi viitisen euroa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vihqu Kirjoitettu November 9, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu November 9, 2009 (muokattu) Hmm, ihana idea tuo orkidea kakun päällä. Meinasin itsekkin tehdä sokerimassakoristeisen kaksi kerroksisen kakun, mutta meillä on sininen teema värinä ja sinisiä orkideoita ei varmaan ole. Tietenkin jos olis näppärä niin voisi tehdä muotilla itsekkin tuon kukan sokeri- tai vaahtokarkkimassasta.Catherine asiaan kuulumaton kysymys: teet kaksi kerroksisen kakun, niin mitä laitat kerroksien väliin tueksi vai laitatko mitään? Meinasin itse että jos olisin jostain hommannut ohuen pleksin tai jonkun kakkupahvin joka on ylemmän kakun kokoinen ja laittanut siihen väliin sen. Muokattu: November 9, 2009, käyttäjä: Vihqu Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.