michie Kirjoitettu May 5, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 5, 2009 (muokattu) Hei! Minua ihmetyttää muutama asia buffet tarjoilussa. Ensinäkin pitääkö tarjoilu astiat hommata itse vai tulevatko ne sitten cateringin kautta? Jos catering tuo tarjoilu astiat niin tuleeko joku sitten hakemaan ne pois vai miten se sitten toimii? Jos catering ei tuo tarjoilu astioita niin miten ruoan pystyy pitämään lämpimänä? Joissakin cateringpalvelussa saa ruokailu astiat hinnan päälle...tämä varmaan niin että jos ottaa tarjoilijan? Kiitos vastauksista Muokattu: May 5, 2009, käyttäjä: michie Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sipe70 Kirjoitettu May 6, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 6, 2009 Hei! Cateringin kautta saa tarjoiluastiat, eli ns. lämpöhauteet ruoille sekä muut tarjoiluastiat. Ne tuodaan hääpäivänä ja haetaan sopimuksen mukaan pois. Jos tarjoilijat tulevat cateringin kautta, he vievät ne mennessään pois. Meillä esim. ruokailuastioiden vuokraus maksaa erikseen, otamme tarjoiliat tai emme. Nämä ovat varmaan catering-kohtaisia juttuja joten kannattaa kysyä ihan suoraan sieltä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 6, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 6, 2009 (muokattu) Kiitos selventävästä vastauksesta eipä tarvi enää mieltä vaivata asialla että pitääkö itse hommata sitten tarjoilu astiat, mutta tämä oli oikeen hyvä uutinen Muokattu: May 6, 2009, käyttäjä: michie Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sipe70 Kirjoitettu May 6, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 6, 2009 Suosittelen muuten Helmi-cateringia. Meillä oli äsken palaveri heidän kanssaan ja tuntuu, että he ottavat kaikki mahdolliset asiat automaattisesti huomioon ja luotan kyllä tämän tapaamisen perusteella ihan täysin, että kaikki toimii Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 12, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 12, 2009 vielä tuli yksi kysmys mieleen:Tarviiko buffetille kuitenkin jonkun "vastuuhenkilön" cateringista joka tarvittaessa lisää ruokaa ja juomaan buffet pöytää vai jättävätkö he kaikki ruoat ja juomat esille? Varmaan onnistuisi ainakin juomien lisäly itse mutta mites nuo ruat? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martsu Kirjoitettu May 13, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 13, 2009 No kyllä yksi/kaksi vastuuhenkilöä olisi hyvä valita -ettei sun sitten tarvi käydä niitä tyhjiä ruoka-astioita vaihtamassa uusiin. Helpoimmalla siis pääsee, jos suoraan palkkaa tarjoilijan ü Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 13, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 13, 2009 Hmm mietin myös vaihtoehtona että jos vaan nakittais jonkun siihen hommaan ni ei tarvis maksaa siitä vaikka jos esim kaasot hoitais (oiskohanko se ihan hölmöä.) Tai sit pallkais jonkun ulkopuolisen joka vois tehä halval... Yritän päästä mahollisimman halval kaikis Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lainie Kirjoitettu May 13, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 13, 2009 ^Huomaathan, että jos teille ei tule tarjoilijoita (pitopalvelun kautta tai muita) niin silloin kaasojen tulee paitsi laittaa juhlakoltuissaan ruoka esille myös kerätä likaiset astiat, tiskata ym. En suosittele. Tai ainakaan tätä ei voi kaasoilta velvoittaa "normikaasoilun" velvollisuutena. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 14, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 14, 2009 (muokattu) En kyllä ajattelu että he joutuisivat kerätä likaiset astiat tai tiskata koska ainakin toisessa paikassa siivous hoituu ihan hyvin vasta sunnuntaina normi vaatteissa. Tuli muuten tuosta komentistasi taas uusi kysymys jos astiat tulee pitopalvelun kautta (ainakin kun lähetin tarjous pyyntöjä niin yhdesä cateringissä astiat ja juomalasit kuuluisivat menun hintaan jos vieraita on vähintään 50) niin joutuuko silloin pitopalvelun astiat tiskata vai tiskaako pitopalvelu sitten nuo astiat että voiko ne astiat palauttaa likaisina??? Vähän outoa jotenkin jos voi palauttaa likaisina, mutta se olisi kyllä hyvä puoli jolloin ei itse tarvisi tiskailla Muokattu: May 14, 2009, käyttäjä: michie Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lainie Kirjoitettu May 14, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 14, 2009 ^ Meinaatko että vieraat istuvat likaiset ruokalautaset edessään koko illan? Siis että kahvitkin haetaan siihen ja astioita vain työnnetään pöydällä vähän eteenpäin? Voihan se toki noin mennä, mutta kyllä ruuan jämät tuntikaupalla pöydällä tappaa vähän juhlatunnelmaa.Toisiiin astiavuokriin kuuluu tiskaus toisiin ei. Kannattaa kysäistä tarjouksia pyydettäessä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 14, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 14, 2009 En meinannut meinasin että jokainen voisi itse viedä sitten lautaset pois ku on syönyt...koska niin kaikkien kotona tehdään...tai sit mä hoidan itse vaik onkin hieno puku päällä, ei se likaanu jos lautaset siirtää vaan ja sitten sunnuntaina tiskaa tai palkkaan jonkun ulkopuolisen joka ei ole cateringpalvelun kautta jolle ei tarvis maksaa niin paljon koska tarjoilijan tunti taksat on niin kovat että en kyllä cateringpalvelun kautta meinaa ostaa.... Meillä ei kuitenkaan sitä hommaa kerry niin paljon, ettei ole järkeä ottaa kallista tarjoilijaa Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä Kirjoitettu May 15, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 En meinannut meinasin että jokainen voisi itse viedä sitten lautaset pois ku on syönyt...koska niin kaikkien kotona tehdään...tai sit mä hoidan itse vaik onkin hieno puku päällä, ei se likaanu jos lautaset siirtää vaan ja sitten sunnuntaina tiskaa tai palkkaan jonkun ulkopuolisen joka ei ole cateringpalvelun kautta jolle ei tarvis maksaa niin paljon koska tarjoilijan tunti taksat on niin kovat että en kyllä cateringpalvelun kautta meinaa ostaa.... Meillä ei kuitenkaan sitä hommaa kerry niin paljon, ettei ole järkeä ottaa kallista tarjoilijaaOnko teillä tulossa pienet kotihäät? Niissä tuo voi toimia, mutta ei oikein muuten. Kyllähän kotona esim. löhöillään verkkareissa, mutta harva tulee juhliin samoissa tamineissa. Joten vastaavasti kannattaa kyllä vähän panostaa siihen, että vieraat (ja hääpari läheisineen) voivat kokea olevansa juhlissa, eikä työvoimana. Minne astiat vietäisiin? Mielestäni vieraiden (sen enempää kuin hääparin tai kaasojen tms) ei pitäisi joutua keittiön puolelle juhlissa, mutta eipä olisi kovin miellyttävää katsella mitään lika-astiaröykkiötä juhlatilan nurkassa.Jos kuitenkin vieraat vievät itse lautaset pois, niille pitää varata jokin paikka, ja astiat pitäisi joka tapauksessa vähintään huuhdella, jos pestään kunnolla seuraavana päivänä. Ja esim. kahvikuppien likaisena varastointi vaatii jo melkoiset määrät tilaa. Eli en usko, että toimii kovinkaan isolla porukalla.Ja täytyy sanoa, että eipä ne tarjoilijoiden tuntitaksat ole mitään kovia. Minusta on aika kurjaa, kun ihmisille ei haluta maksaa työstä palkkaa. Toki kannattaa vertailla hintoja, mutta kyllä työstä täytyy saada korvaus. Tietysti voit ottaa "orjatyövoimaksi" esim. ravintola-alan opiskelijoita, monet heistä varmaan tekevät keikkatöitä kesäaikaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Helsbels Kirjoitettu May 15, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 Michie, oli haajuhlat sitten minkalaiset niin ei ole vieraiden tehtava kuljettaa likaisia lautasiaan keittioon. Ihan tosissasiko luulet nain tapahtuvan kun kotonasikin tehdaan niin? Ja toisekseen pukusi voi likaantua helpostikin jos niita astioita alat itse kerailemaan ja kantamaan. Eika se ole kaasojenkaan tehtava. Et myoskaan nauti omista haistasi jos joudut samalla toimittamaan tarjoilijan virkaa. Ma neuvoisin vakavasti miettimaan budjettia uusiksi ja karsimaan jostain muusta etta saatte palkattua pari henkiloa paikan paalle. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 15, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 (muokattu) Häät ei ole mitkään isot että maksimissaan 55 henkilöä. Tietenkin astiat keittiöön. On sellainen sanonta että oma apu on paras apu ja mua ei ainkaan haittais viedä astioita pois, mut pitää kyllä vielä miettiä asiaa ehkä jonkun opiskelijan voisi palkata koska kun sain yhdestä cateringistä tarjouksen niin niiden tarjoilijoiden tuntitaksa oli 27 euroa niin johan on huh huh... Ajattelin että voisin jollekin maksaa hommasta 10 euroa per tunti + ruokailu, eikä niin väliä onko sillä ihmisellä osaamista vai ei koska työ on todella helppo että jokainen osaisi sen ja lisäksi jäisi paljon istuskelu aikaa. Muokattu: May 15, 2009, käyttäjä: michie Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sipe70 Kirjoitettu May 15, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 Ei, ei ja ei, hääpari ei siivoa eivätkä vieraat vie lautasiaan keittiöön Ja sitäpaitsi 55 on aika iso määrä, ajattele nyt, jos semmoinen määrä tungeksii keittiössä likaisetlautaset kädessä...siinä on yhden jos toisenkin vaatteet soosissa.Kuka laittaa ruoat tarjolle, vaihtaa tarjoiluastioita jos ruoka vähenee, kerää likaiset lautaset ja lasit, laittaa ruoat pois, kattaa kahvit ja kakun, kaataa kahvit kuppiin, kerää sitten ne kaikki pois. Ei tätä hommaa voi hoitaa kaaso tai sinä itse. Tämä on täysiaikainen homma ja sen pitää toimia koko ajan. Ei ole kivaa, jos vieraat joutuvat istumaan likainen lautanen nenän alla kovin kauaa.Onko teillä lisäksi kaksi kattausta vai yksi? Milloin ruoat tulevat, silloinhan kylmät täytyy pitää kylmänä ja lämpimät lämpimänä tarjoiluhetkeen saakka.Onko teillä juomatarjouilua, miten se hoituu?Se on sama kenet palkkaat, mutta jonkun ulkopuolisen sen on ehdottomasti oltava. Hommaa kyllä kertyy paljon. Eriasia, jos vierasmäärä olisi 10-15, sitten voisi harkita sun vaihtoehtoja.Mutta sinä olet illan päätähti miehesi kanssa, etkä tee mitään hommia, piste Yleensä vuokra-astioita ei tarvitse tiskata, vaan ne nostetetaan niihin kuljetuslaatikoihin, mutta kannattaa toki kysyä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 15, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 55 on siis maksimäärä joten en usko että ihan niin paljon vieraita tulee koska tohon määrään on laskettu lapset ym. ketä ei välttämättä tule.Kyseessä on edelleenkin buffet tarjoilu joten kahvin ajattelin tarjota sellasista kannuista mistä voi painaa ja pysyy lämpimänä sellanen termari kannu vai mikä nyt on. Me noudamme itse ruoat cateringista ettei tarvi mitään kuljetus maksuja maksaa koska muutama euro diesel autol noutoon menee kun muuten olisi 20 euroa suunta ainakin yhdesä cateringissä näin. Eli siis yksi kattaus periaatteessa vaan kun kaikki tulee olemaan buffet pöydässä.Juomatarjoilu on booliastioista, ja muut mehut ym kannuissa joihin voisi laittaa jotain coolereita.Joo no kyl mä luulen et varmaan ihan jotain ulkopuolista apua palkkaan kun kaikki on sitä mieltäkin että niin on parempi ja uskon että niin on sitten parempi kun sanotte niin Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.crane Kirjoitettu May 15, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 (muokattu) Tarjoilijan työ ei todellakaan ole mitään "todella helppoa, jota voisi tehdä kuka tahansa". Vaatii hyvää silmää nähdä, koska on oikea hetki kerätä astiat pois, tarvitsee olla oikeaan aikaan täyttämässä loppuneita ruokia, siistimässä buffetpöytää, kaatamassa santsikierrosta kahvia ym. ym. Toki jos sillä ei ole niin väliä, miten homma toimii, niin sitten toki siinä voi olla kuka tahansa. Ihan yleinen taksa tarjoilijalle on tuo 25-30 € tunti, kyseessä kuitenkin on usein (kesä)lauantai-ilta, joten toki siitä hommasta tarvitsee kunnon palkkakin saada. Jos saa kympin tunti miinus verot niin se ei kyllä paljoa ole. Meille on tulossa samanverran vieraita, ja tarjoilijoita tulee kaksi. Sillä määrällä sujuu viinien kaato, ruoan esille laitto, kahvien ja kakun esille laitto sekä kaato, astioiden keräily ja buffetpöydän siistinä pito hyvin.Ehditkin vastata väliin.. Jonkunhan tarvitsee ne kahvitkin keittää, ruoka laittaa tarjolle ym. Joten tosiaan ulkopuolinen apu on tarpeen, kannattaa vaan miettiä sitä, millä palkalla itse suostuisit töihin lauantai-iltana. Muokattu: May 15, 2009, käyttäjä: m.crane Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lainie Kirjoitettu May 15, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 Tosiaan, jonkun pitää esimerkiksi se kahvi myös keittää eikä se kestä noissa termareissa loputtomiin eli sitä ei voi keittää valmiiksi aamulla. Samoin jonkun on tehtävä se booli. Eli hyvä kun olet ottamassa jotain apureita. Sitten OT: Jos saa kympin tunti miinus verot niin se ei kyllä paljoa ole. quote]Ton verran suunnilleen on valitettavasti työehtosopimuksen mukainen tarjoilijoiden alkupalkka, myös iltatyöstä. Lauantailisiähän ei ravintola-alalla edes tunneta. Sillä on eläminen kustannetttava ja sitä voi sitten kaikki tänkin lukijat miettiä, kun seuraavan kerran huutaa ja meuhaa tarjoilijoille. Mutta tuo pitopalvelun laskuttama 27€ ei mene suoraan työntekijälle vaan yritykselle, jonka tehtävänä on tuottaa voittoa ja sitten ne maksavat palkan tarjoilijalle. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 15, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 (muokattu) Noh boolit kyllä teen minä ja valmiiksi ja saa olla jääkapissa en kyllä tiedä paljon mahtuu sit jääkappiin ja jos tarvii ni teen lisää mut kenekään muun en anna tehä.Mä ite sain ekasta työpaikastani 10 euroo per tunti miinus verot ja minun mielestäni on kohtuulinen korvaus kun saa vielä ruokailun päälle ja mun palkkaan ei kuulunnut ruokailuu ja jos maksan käteisenä koska muuten saattaa mennä vaikeaksi kakki työehtosopimukset ym. Ps. En kaipaa moralisointia maksutavastani, kiitos. Ku tuntuu että mitä tahansa sanon ni suututan jonkun mun sanoilla kuiteskin häät on minun ja sulhaseni ja mä meen vaikka kierimään likasissa astioissa jos mä haluan < joo no toi oli vähän liioteltua anteeksi siitä, mutta kuitenkin voin itse tehdä boolin ym. Muokattu: May 15, 2009, käyttäjä: michie Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sipe70 Kirjoitettu May 15, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2009 Voit tehdä niinkun haluat mutta edelleen muista, että sinun kuuluisi suurena päivänäsi nauttia ilman stressiä, olla kerrankin muiden passattavana ja palveltavana Boolin voi tehdä valmiiksi, niin meilläkin tarjoilijat tekevät ja vasta tarjolle pantaessa lisäävät jäät ja hiilihapollisen juoman (sitä ei voi laittaa valmiiksi ne kuplat haihtuvat) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peppi Pitkätossu Kirjoitettu May 16, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2009 Ton verran suunnilleen on valitettavasti työehtosopimuksen mukainen tarjoilijoiden alkupalkka, myös iltatyöstä. Lauantailisiähän ei ravintola-alalla edes tunneta. Sillä on eläminen kustannetttava ja sitä voi sitten kaikki tänkin lukijat miettiä, kun seuraavan kerran huutaa ja meuhaa tarjoilijoille. Mutta tuo pitopalvelun laskuttama 27€ ei mene suoraan työntekijälle vaan yritykselle, jonka tehtävänä on tuottaa voittoa ja sitten ne maksavat palkan tarjoilijalle.Kannattaa myös huomioida, että yritys maksaa tuosta 27 eurosta paitsi tarjoilijan palkan, myös työnantajamaksut ja -vakuutukset. Pimeästihän voi tietysti maksaa tarjoilusta huomattavasti vähemmänkin, mutta tällöin tarjoilijalle ei kerry tehdystä työstä eläke- tai työttömyysturvaa.Michie, jos teillä ei ole nykyisellä budjetillanne varaa maksaa 300 euroa (= 2 tarjoilijaa 5-6 tuntia) tarjoilusta, kannattaa tosiaankin harkita, voisiko jostain muusta sitten säästää. Ilman ammattitaitoista tarjoilua touhusta voi tulla niin hirveää säätämistä, etteivät vieraat todennäköisesti muista siitä myöhemmin mitään muuta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
michie Kirjoitettu May 16, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2009 (muokattu) Siis ku periatteessa ei tarvita tarjoilijoita kun on se buffet... hommana olisi keittää tarvittaessa kahvia lisää, kaataa kannuihin mehua lisää, lisää ruokaa tarvittaessa buffettiin, kerätä likaiset astiat pois ja huuhdella ne pikaisesti. Hyvin yksinkertainen homma ja jopa minä onnistuisin siinä vaikka ei ole mitään tarjoilijan kokemusta.Asiasta toiseen tuli taas mieleen kysymys sitten kakuista joilla on ollu buffet pöytä. Onko kakut ollu koko ajan esillä pöydässä tai toisessa niin sanotussa kakku pöydässä vai onko kakut tuotu kakku/buffet pöytään myöhemmin esille? Kiinostaa vaan tietää että miten kakut pysvät hyvinä kuitenkin ovat olleet buffetin ajan esillä ihmiset kuitenkin syövät yleensä buffet ruokailussa noin tunnin ajan kunnes siisrtyvät kakkuun vai kannaatko pitää jääkapissa ruokailun loppuun ja siinä lopussa tuoda vasta esille?Ajattelin että meille tulisi ainakin joku ihana suklaa kakku ja varmaanki yksi juusto kakkukukin katsoo nyt mitä kaikkee mä innostun leipomaan ku tekee mieli ainakin joku suklaa, mango tms leippoo ja passion juustokakku (leipominen tapahtuu edellisenä päivänä tottakai ) Muokattu: May 16, 2009, käyttäjä: michie Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sipe70 Kirjoitettu May 16, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2009 edelleen olen eri mieltä meillä on buffet-ruokailu ja tulee 4 tarjoilijaa.Kakun pitä olla kylmässä niin kauan kunnes on kahvin ja kakun aika.Ajattele nyt, jos sinä laitat buffet-pöydän kuntoon, se pitää tehdä sillä välin kun ihmisiä tulee sisään ja onnittelee teitä, sen jälkeen maljan nosto ja ehkä joku puhuu ja sitten alkaa ruokailu. Et voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan... Eikä kyse ole siitä osaako sen tehdä vaan siitä, että sinua tarvitaan muualla, olemaan miehesi vierellä omassa pöydässänne, jolloin ihmiset voivat tulla juttelemaan teidän kanssa ym. ja mitä ohjelmaa teillä ehkä sattuukin olemaan.Ota rennosti ja nauti päivästä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peppi Pitkätossu Kirjoitettu May 16, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2009 Noutopöydän hoitamiseen tarvitaan vähintään yksi henkilö koko ruokailun ajaksi. Ei kaikkia tarjoiltavia alkupaloineen, pääruokineen, lisukkeineen ja jälkiruokineen voi elintarviketurvallisuudenkaan takia laittaa kerralla esille, vaan kukin ruoka on pidettävä kuumana tai kylmänä ja tuotava noutopöytään vasta juuri ennen tarjoilua. Kaikissa juhlissa, joissa olen ollut joko vieraana, juhlakaluna tai apulaisena, noutopöytä on myös tyhjennetty kokonaan pääruoan ja kakkukahvien välissä, siistitty (tarvittaessa jopa liina on vaihdettu) sekä aseteltu kahvikupit, kakku ja muut jälkiruoat kauniisti esille. On myös erittäin huomaavaista vieraita kohtaan, jos tarjoilija kaataa heille tuoretta kahvia/teetä valmiiksi kuppeihin, sillä kahdella kädellä varustettujen on aivan hemmetin vaikeaa muuten taiteilla sen kakkulautasen kanssa. Termarissa seisotettu ja kitkeröitynyt kahvi ei kuulu juhliin.Tämän lisäksi vähintään yhden tarjoilijan on koko ajan huolehdittava siitä, että ruokapöydissä riittää juotavaa, siitä ei nimittäin tule mitään muuta kuin hirveää häslinkiä, jos jokainen vieras käy lasin tai kahvikupin tyhjennettyään noutamassa lisää juotavaa noutopöydästä. Samalla tämä tarjoilija voi myös kerätä likaisia astioita pois. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breda Kirjoitettu May 16, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2009 jokainen voisi itse viedä sitten lautaset pois ku on syönyt...koska niin kaikkien kotona tehdään...tai sit mä hoidan itse vaik onkin hieno puku päällä,Häät ei ole mitkään isot että maksimissaan 55 henkilöä. Tietenkin astiat keittiöön. ...eikä niin väliä onko sillä ihmisellä osaamista vai ei koska työ on todella helppo että jokainen osaisi sen ja lisäksi jäisi paljon istuskelu aikaa.michie, nyt ajattelen vain sun parastasi kun kysyn, että "Oletko koskaan järjestänyt kunnon juhlia?" Se ei ole ihan niin yksinkertaista kuin ajattelet. Voin sen vankan kokemuksen äänellä kertoa. Osaamista pitää olla, mutta et siihen välttämättä ammattilaista tarvitse. Jonkun apuvoiman kuitenkin suosittelen ehdottomasti ottamaan. Vaikka sitten ravintolakoulusta opiskelija tms. Mielestäni se, että haluat selvitä mahd. halvalla ei nyt oikein toimi tässä tilanteessa. Hieman kärjistäen ehdotan, että jättäkää ruoka kokonaan pois, niin säästätte vielä enemmän, ettekä nolaa itseänne tuollaisella käyttäytymisellä mitä suunnittelette. Pahoittelen tylyjä sanojani, mutta on joitakin asioita joissa ei oikein ole kuin yksi järkevä toimintamalli. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.