Hsoidi82 Kirjoitettu May 3, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 3, 2009 Olisiko kellään ideoita miten voisi muuntaa/täydentää/tuoda vaihtelua perinteiseen mansikkatäytekakkuun? Anoppini on luvannut tehdä täytekakun juhlaamme, joten en kovin monimutkaisia toiveita kehtaa antaa, mutta olisiko joitakin pieniä jippoja, jolla tavallisesta mansikkatäytekakusta tulisi vieläkin herkullisempaa..? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kartio Kirjoitettu May 4, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 4, 2009 Pari ideaa:Suklaakakkutaikina. Siis ihan tavalliseen kääretorttutaikinaan rutkasti tummaa kaakaota sekaan.Valkosuklaatäyte. Siis kermavaahtoa ja sulaa valkosuklaata.Hyytelötäyte. Jokin raikas hyytelö välissä, esimerkiksi päärynä saattaisi sopia mansikkakakkuun hyvin.Keksikerros. Yhdeksi kerrokseksi kakkuun murotaikinaa tms. Vähän taikinasta riippuen tämän täytyisi luultavasti olla alimpana. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malssi Kirjoitettu May 4, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 4, 2009 Kakkuun voisi laittaa juuri ennen tarjoilua pieniä marenkeja koristeeksi. Samoin sitruuna- tai limekiisseliä voisi laittaa kerrosten väliin muiden täytteiden lisäksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Briitta Kirjoitettu April 27, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 27, 2010 Haaveissa myös perinteinen mansikkakakku tuunauksilla. Ajattelin että ulkonäköön voi kivasti vaikuttaa erilaisella pursotuksella, esim Kinuskikissan blogissa on paljon erilaisia pursotustyylejä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
emmuk Kirjoitettu June 3, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 3, 2010 Erilaisilla suklaarouheilla saa myös kivaa lisämakua, esimerksi mariannerakeita, wiener nougat murskaa tai muuta sellaista. Niitähän löytyy ihan valmiiksi murskattunakin nykyisin kaupassa, mutta paljon halvemmalla pääsee kun ostaa itse ihan pussissa haluamiaan karkkeja ja rouhii tehosekoittimella.Mansikan kanssa sopii myös makea itse tehty raparperihillo. Sitä kun laittaa ihan vähäsen esimerkiksi mansikoiden tai mansikkahillon sekaan. Hieman ranskankermaa vielä kermavaahdon sekaan kakun väliin, niin tulee oikein ihanaa. miksei halutessaan vielä vaikka valkosuklaata;) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrs M. Kirjoitettu June 20, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 20, 2010 ...mutta olisiko joitakin pieniä jippoja, jolla tavallisesta mansikkatäytekakusta tulisi vieläkin herkullisempaa..?Ei. Minusta vaan kakkua ei saa millään keinolla paremmaksi, kuin käyttämällä valkoista normaalia kakkupohjaa, kostutus mansikkamehulla ja väliin tuoreista mansikoista (oikein makeita) tehtyä mansikkasurvosta (paras tulee kun mansikat survoo jollain haarukalla/perunamuusisurvimella/tms, tehosekoittimessa tuosta tulee erimakuista) ja kermavaahtoa, joka on maustettu vaniljasokerilla (ei vanilliini). Samaa kermaa pursotettuna päälle ja mansikkalohkoja. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reeta- Kirjoitettu June 22, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu June 22, 2011 Pitopalvelusta meille ehdotettiin erilaisia mansikkakakuntuunausvinkkejä:- persikanpaloja kerrosten väliin (ei missään nimessä sosetta, se ei pidä kosteutta niin hyvin sisällään ja tulee lautaselle)- banaanisurvosta (jotkut kuulemma olivat mieltäneet tämän täytteen lasten juhliin, mutta minusta kuulosti hyvältä)- kinuskikastiketta kerrosten väliin Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eskimotyttö Kirjoitettu August 27, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu August 27, 2011 Kermaan lisäksi tuorejuustoa tai maitorahkaa ja vaniljasokeria.Kinuski käy hyvin mansikkaan, joten väliin tosiaan kinuskikastiketta tai kondensoidusta maidosta tehtyä toffeeta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
TINDE2013 Kirjoitettu September 26, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu September 26, 2011 Itse tosissaan ehdottaisin, että kakkupohja on suklainen (kaakaojauhetta jauhoihin), maitorahkaa tms. kermavaahdon sekaan (kermavaahto pysyy tällöin myös parempana pursotuksissa) ja pinnalle suklaasta pursotettuja koristeita. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Helkky Kirjoitettu October 6, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu October 6, 2011 Miten olisi kostutukseen joku jippo? Aikuisten kakkuun Bailey's, Cointreau tai vaikka Galliano, alkoholittomaan joku makusiirappi oman maunja mielikuvituksen mukaan. Kaikki nämä siis tietysti laimennettuna sopivaksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mineayla Kirjoitettu May 31, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu May 31, 2012 Nostetaan tätä..Tuoreet mansikat itse pilkkoisin, en survoisi. Ja tosiaan kun kerman joukkoon sekoittaa rahkaa, tulee tosi hyvää. ei oo sit niin äklömakea.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruska* Kirjoitettu June 5, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu June 5, 2012 Oman mansikkakakkuni taiat (eikä kukaan ole koskaan valittanut):Väliin soseutettua pakastemansikkaa (ilman sokeria) joka toimii samalla kostuttajana (eli ei mitään muuta kostuketta tai kakku ui nesteissä) sekä mansikka"mössöä" (mansikkahillo+kerma+ripaus rahkaa+liivatetta). Päälle tuoreet mansikat kiilteen kera ja reunoille koripunos-pursotus höystettynä kookoshiutaleilla - antaa mukavan makuvivahteen mansikan kera ja toimivat nätteinä koristeina.Tästä tulee aivan sairaan raikas kakku ilman mitään kommervenkkejä, ja maistuu ihan kympillä mansikalle ja vähän kookokselle. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.