2011 Kirjoitettu April 21, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 21, 2009 Tuli ehkä epäselvästi, mutta siis meille on tullut noita pitopalvelutarjouksia ja lähes kaikissa ruuan lisäkkeenä oli keitinperuna. Ei kuulosta kovin romanttiselta tms. mutta onko se se "juhlallisin" vaihtoehto, vai mitähäh? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lainie Kirjoitettu April 21, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 21, 2009 Lisäkevaihtoehtoja pitää miettiä yhdessä muiden ruokien kanssa. Jos teille siis tulee häissä perinteinen kalapöytä, lihapullia, karjalanpaistia tms vastaavaa, niin kyllä niiden kanssa parhaiten menee juuri tuo keitetty peruna, ei mikään rasvassa tiristetty rösti. pariisinperuna tms. En ole ihan varma siitä, onko peruna missään muodossaan niin kovin romanttinen. Tai pitopöytä nyt kokonaisuudessaan. Kannattaa ehkä säästää se romanttisuus vaikka kakkuun. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
martsu80 Kirjoitettu April 21, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 21, 2009 Meille tulee pikkuset pariisinperunat alkupalapöytään (jossa kylmiä kaloja, liha,sekä salaatteja), pääruuan eli lihapaistin/sienijuurespaistoksen kanssa tulee perunamuusi.Meillä oli asiaa pohtimassa useita juhlaruuanlaittokokemusta omaavia emäntiä, ja he ehdottivat tuota muusia, koska se on kaikista näteimmin esille laitettavissa&maistuu kyllä kaikille. Muusin pintaan voi koristeeksi pursottaa esim kuviota (sellasella isolla kermasuuttimella josta muusi menee läpi) ja pinnalle sit persiljasilppua Keitinperunoissa on tosiaan se ongelma, että ne ei oikein tuppaa maistumaan osalle ihmisistä, ja jos ne on joutuneet odottaa tarjoamista niin niiden pinta herkästi alkaa jo kovettua ja vaihtaa hiljalleen väriä. Noita pariisinperunoita saa tukusta isoissa pusseissa, niin niistä saa helposti söpöt perunat lisukkeeksi Niitä kermaperunoita on ollu kyl tosi monissa häissä, hieman tylsä yhdstelmä esim kun on ollu kermaperunat kermakasvisruuan kera..?!Kyllä peruna sopii juhlapöytään,pitää vaan tosiaan miettiä että minkä kanssa sitä tarjoaa, ettäminkä tyyppiset perunat sopii juuri teidän menuun Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anushka Kirjoitettu April 21, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 21, 2009 Me pähkäillään kermaperunoiden ja uusien perunoiden välillä (häät kesäkuussa). Pitänee kysyä pitopalvelun mielipidettä ja hintaeroa..Pääruokana on uunilohta, naudanpaistia ja uunijuureksia eli niille sopivimmat perunat pitäis valita. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
2011 Kirjoitettu April 22, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2009 Kiitoksia jo teille! Tosiaan, meille EHKÄ alkusuunnitelmien mukaan on tulossa pöytiintarjoilu. Vaihtoehtoja ruualle esim. Savustettua lohta limehollandaisekastikkeelle, keitettyjä tillivoiperunoita; porsaanfiletta konjakki-pippuri-kermakastikkeella, keitettyjä perunoita; suikaloitua häränfiletta, yrttiperunoita....Kanaruokien kanssa sitten riisiä noissa ehdotuksissa. Missään ei siis mainittu, ei yhdessäkään, mitään muuta perunavaihtoehtoa..Pitopöytä on minusta siinä eri juttu, että siinä sallin perunan/perunamuusin, mutta kuulostaa erikoiselta valmiina tarjoiltavassa annoksessa. Sekin voi johtua siitä, että ravintolassa tottuu syömään tyyliin lohkoperunoita tai ranskalaisia. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasuliini Kirjoitettu April 22, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2009 Tässä joitain:*Kermaperunat*Valkosipulikermaperunat (tai ilman kermaa)*Parisinperunat*Lohkoperunat*Linnaperunat*Paistetut perunat*Yrttiriisi*Viipaleperunat*Perunaröstit*Kokonaisena paistetut perunat Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä Kirjoitettu April 23, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 23, 2009 Kiitoksia jo teille! Tosiaan, meille EHKÄ alkusuunnitelmien mukaan on tulossa pöytiintarjoilu. Vaihtoehtoja ruualle esim. Savustettua lohta limehollandaisekastikkeelle, keitettyjä tillivoiperunoita; porsaanfiletta konjakki-pippuri-kermakastikkeella, keitettyjä perunoita; suikaloitua häränfiletta, yrttiperunoita....Kanaruokien kanssa sitten riisiä noissa ehdotuksissa. Missään ei siis mainittu, ei yhdessäkään, mitään muuta perunavaihtoehtoa..Pitopöytä on minusta siinä eri juttu, että siinä sallin perunan/perunamuusin, mutta kuulostaa erikoiselta valmiina tarjoiltavassa annoksessa. Sekin voi johtua siitä, että ravintolassa tottuu syömään tyyliin lohkoperunoita tai ranskalaisia. Uuniperuna voisi olla yksi vaihtoehto, mutta onko "epäsiisti" syötävä kuorineen? Tietysti kesäaikaan, kun saa uusia perunoita, nuo keitetyt ovat varmaan maukkain vaihtoehto. Syksymmällä kallistuisin esim. lohkoperunoiden puolelle. Oletko muuten varma, että nuo yrttiperunat eivät ole uunissa valmistettuja maustettuja perunalohkoja? Minusta yrttiperunat ovat yleensä uunilohkoperunoita. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beda Kirjoitettu April 23, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 23, 2009 Mä olisin halunnut sellaista espanjalaisen perunamunakkaan tyylistä perunalisäkettä mutta eivät ruenneet tekemään. Juustolla kuorrutettuna tietty. En tiedä, onko sitten isolle porukalle mahdollista esim. uunissa paistaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
2011 Kirjoitettu April 23, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu April 23, 2009 Kiitoksia jo teille! Tosiaan, meille EHKÄ alkusuunnitelmien mukaan on tulossa pöytiintarjoilu. Vaihtoehtoja ruualle esim. Savustettua lohta limehollandaisekastikkeelle, keitettyjä tillivoiperunoita; porsaanfiletta konjakki-pippuri-kermakastikkeella, keitettyjä perunoita; suikaloitua häränfiletta, yrttiperunoita....Kanaruokien kanssa sitten riisiä noissa ehdotuksissa. Missään ei siis mainittu, ei yhdessäkään, mitään muuta perunavaihtoehtoa..Pitopöytä on minusta siinä eri juttu, että siinä sallin perunan/perunamuusin, mutta kuulostaa erikoiselta valmiina tarjoiltavassa annoksessa. Sekin voi johtua siitä, että ravintolassa tottuu syömään tyyliin lohkoperunoita tai ranskalaisia. Uuniperuna voisi olla yksi vaihtoehto, mutta onko "epäsiisti" syötävä kuorineen? Tietysti kesäaikaan, kun saa uusia perunoita, nuo keitetyt ovat varmaan maukkain vaihtoehto. Syksymmällä kallistuisin esim. lohkoperunoiden puolelle. Oletko muuten varma, että nuo yrttiperunat eivät ole uunissa valmistettuja maustettuja perunalohkoja? Minusta yrttiperunat ovat yleensä uunilohkoperunoita.No en kyllä ole tosiaan varma. Minulle vaan tuli noista mieleen yrttiöljy tms. Pitääpi kysellä tarkemmin. Meille tulee talvihäät, joten ei voi siksikään perustella perunaa, joka minusta nyt on normaalissa perunan muodossaan aika vaisu/arkinen. Lohkoperunat oikein tehtyinä on herkullisia, mutta niistäkin saa aivan mauttomia... >Kiitän taas. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.crane Kirjoitettu April 24, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 24, 2009 Mulla on menuun yksi ehdoton toive: ei keitettyjä perunoita. Mun mielestä ne on ehkä arkisin ruoka mitä löytyy, joten häihin ei niitä tule. Todennäköisesti vaihtoehdoiksi tulee lohkoperunat ja valkosipulikermaperunat. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.