roseline Kirjoitettu March 18, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 18, 2009 En äkkiseltään löytänyt ketjua, mutta yhdistelkää, jos sellainen on.Eli ongelmana olisi löytää booli, jossä käytetään ainoastaan kirkasta alkoholia, ei siis lisänä likööriä tms. mehuilla tai limppareilla sitten maustettaisiin muuten..Hyviä ohjeita kaivataan! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peja Kirjoitettu March 18, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 18, 2009 Karpalovodka on hyvä ja raikas, mutta mun makuun vaatisi oikeaa itsetehtyä karpalomehua. Ainesten suhteet oman maun ja halutun prosentin mukaan. Tarjoaisin omissa häissäni, mutta kun viime kesänä ei meillä päin tullut karpaloita.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kartio Kirjoitettu March 24, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 24, 2009 Tässä meidän resepti, muunneltu drinkistä nimeltä Uraani:1/10 80-prosenttista viinaa1/10 Energiajuomaa3/10 Päärynä-Mehukattia5/10 SpriteaTäytyy tarjoilla todella kylmänä, ettei ole liian makea. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
dancer Kirjoitettu April 16, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 16, 2009 hei!meillä kanssa pohjana vain kirkas alkoholi. Tässä muutamia vinkkejä joita voit mietiä, suhteet sitten sen mukaan miten tujua meinaatlidlissä on paljon hyviä nektareita jotka antavat makeutta ja makua. esimerkiksi persikalla saat makeutta ja voit jatkaa spritellä. jos haluat hieman kirpeämpää menee yleensä miesten makuun niin sitrusmix nektari ja jatkeena sitten maun mukaan sprite tai vissy ja toimii ihan hyvin.yhtenä vaihtoehtona on käyttää erilaisia makusiirappeja jos et pysty asioimaan missään tukkuliikkeessä niin esimerkiksi mixteciltä voi mielestäni tilata myös netin kautta ? silloin on vain taivas rajana. on hyvä muistaa että siirapit ovat todella riittoisia, eli kohtuullisesti käyttöön! jatkeena sitten helposti vissy, makuvissy, sprite tai alkoholiton limusiideri.tänä päivänä on kesää kohden saatavilla paljon erilaisia limppareja jotka sinänsäkin riittävät hyvin lantringeiksi. vanhoja hyviä ovat olleet mm. fantan metsämarja ( vai oliko virallisesti joku wild berries) ja lime-verigreippi ( hartwall) ja makuja on helppo testata kun ostat pieninä pulloina ja teet tavallaan normaalin drinkin.toki sitten koristeet ja muut antavat sitten loppusilauksen jos haluaa jotain erikoista.toivottavasti näistä olisi jotakin apua! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
HooQuu Kirjoitettu May 24, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 24, 2009 Meillä samanlaisia ajatuksia. Eli booliin tulisi vodkaa, jotain mehua (karpalo?) ja lisänä sprite/vissy riippuen siitä kuinka makeata siitä tulee. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zallukka Kirjoitettu May 25, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu May 25, 2009 Muistakaa karamelliväri väriä antamaan, jos ei tule mitään likööriä, joka antais väriä. Me laitetaan meidän alkoholittomaan booliin sinistä karamelliväriä, tulee muuten tosi herkulllisen väristä.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vieras_Joanna_* Kirjoitettu January 31, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 31, 2010 Tässä ihana kesäisen raikkaan mojito-boolin ohje, jota olen tehnyt pariin juhliin. Alkuvalmistelut on vähän isotöisiä mutta itse boolin sekoitus juhlapäivänä ei kauaa vie.2 l hyvää vaaleaa rommian. 500 g sokerian. 20 limeä3 nippua tuoretta minttua (kannattaa ostaa etnisestä ruokakaupasta sellaisia isohkoja nippuja, tulevat paljon halvemmaksi ja ovat aromaattisempia kuin tavallisista kaupoista yleensä löytyvä ruukkuminttu)n. 6 l hiilihapollista vettä eli soodavettäTee boolipohja edellisenä päivänä. Kaada isoon kulhoon sokeri ja n. litra rommia. Pese ja puolita limet ja purista mehut joukkoon. Laita viiden-kahdeksan limen puserretut kuoret sekaan ja painele voimakkaasti esim. survimella, isolla lusikalla tai piirakkapulikan päällä jotta kuoren aromaattiset öljyt irtoavat. Lisää reilusti minttua ja puristele vielä jotta mintusta irtoaa makua, ei kuitenkaan niin paljon että lehdet hajoavat ihan täysin. Varmista että sokeri liukenee nesteeseen täysin. Voit jättää seoksen vielä maustumaan jääkaappiin tunnin ajaksi. Siivilöi sitten boolipohja esim. isoihin pulloihin ja pidä jääkaapissa. Ennen tarjoilua lisää hiilihapollista vettä, jäitä (yksi iso jääköntsä on minusta paras, koska se sulaa hitaasti) ja koristele limenrenkailla. Huom! Älä missään nimessä käytä vichyjä tai muita kivennäisvesiä, sillä niissä on suoloja ja tuloksena on todella omituinen makuyhdistelmä. Sokerin määrä on ohjeessa vähän tuollainen heitto, joten suosittelen että teet koe-erän johon mittaat ainesten määrät tarkkaan ja teet sitten sen suhteiden mukaan isomman erän. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmh Kirjoitettu February 1, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 1, 2010 Tässä ihana kesäisen raikkaan mojito-boolin ohje, jota olen tehnyt pariin juhliin. Alkuvalmistelut on vähän isotöisiä mutta itse boolin sekoitus juhlapäivänä ei kauaa vie.2 l hyvää vaaleaa rommian. 500 g sokerian. 20 limeä3 nippua tuoretta minttua (kannattaa ostaa etnisestä ruokakaupasta sellaisia isohkoja nippuja, tulevat paljon halvemmaksi ja ovat aromaattisempia kuin tavallisista kaupoista yleensä löytyvä ruukkuminttu)n. 6 l hiilihapollista vettä eli soodavettäTee boolipohja edellisenä päivänä. Kaada isoon kulhoon sokeri ja n. litra rommia. Pese ja puolita limet ja purista mehut joukkoon. Laita viiden-kahdeksan limen puserretut kuoret sekaan ja painele voimakkaasti esim. survimella, isolla lusikalla tai piirakkapulikan päällä jotta kuoren aromaattiset öljyt irtoavat. Lisää reilusti minttua ja puristele vielä jotta mintusta irtoaa makua, ei kuitenkaan niin paljon että lehdet hajoavat ihan täysin. Varmista että sokeri liukenee nesteeseen täysin. Voit jättää seoksen vielä maustumaan jääkaappiin tunnin ajaksi. Siivilöi sitten boolipohja esim. isoihin pulloihin ja pidä jääkaapissa. Ennen tarjoilua lisää hiilihapollista vettä, jäitä (yksi iso jääköntsä on minusta paras, koska se sulaa hitaasti) ja koristele limenrenkailla. Huom! Älä missään nimessä käytä vichyjä tai muita kivennäisvesiä, sillä niissä on suoloja ja tuloksena on todella omituinen makuyhdistelmä. Sokerin määrä on ohjeessa vähän tuollainen heitto, joten suosittelen että teet koe-erän johon mittaat ainesten määrät tarkkaan ja teet sitten sen suhteiden mukaan isomman erän.Hei tämäpä sattui sopivasti, kun mietin eilen että mojitot on ihania ja ois kiva tehdä mojito-boolia mutta mietin just miten isomman määrän teko onnistuis sujuvasti. Tässäpä se tulikin ohje kätevästi Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaimaani Kirjoitettu April 19, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu April 19, 2013 Tänään menee Mojitobooli testiin häitä varten! Tosta tulee tosin aika vahvaa, laskujeni mukaan noi 9%. Onko hyviä ideoita mitä siihen vois lisätä? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annok Kirjoitettu May 5, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu May 5, 2013 Pysyykö tuo mojito-booli hyvänä vaikka olisi tarjolla pidempäänkin? Tietty jos oikein hyvää on, niin eipä se kauaa säily Ja oisko jollain suositusta hinnaltaan ja laadultaan sopivasta rommista? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hunter308 Kirjoitettu September 20, 2023 Raportoi Share Kirjoitettu September 20, 2023 Tässä hyväksi koettu resepti: 1 osa vodkaa 2 osaa valkkaria Hitunen punaista mehua tai elintarvikeväriä toimii kuin metrin halko Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.