FridaM Kirjoitettu March 10, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 10, 2009 Aika harvinaistahan se on, että saa ravintolassa lasiinsa kelvollista punaviiniä... vai onko teillä toisenlaisia kokemuksia?Loisteessa sain. Taisi olla ensimmäinen kerta vuosiin... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malssi Kirjoitettu March 10, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 10, 2009 Mä en nyt oo oikein varma, tajusinko oikein...Mutta siis kyllä, olen saanut hyvää viiniä ravintoloissa useinkin. Teidän hääjuhla on ilmeisesti ravintolassa? Se "hyvyys" riippuu siitä, minkä kanssa sitä juo ja omista mieltymyksistäkin. Lämpötila on ravintolassa usein aivan liian kuuma (punaviineissä siis), oikea olisi noin 18C, mutta useasti sitä pidetään huoneenlämmössä.Jos mä nyt ymmärsin tän tärkeemmän pointin vielä oikein, niin haluaisit ilmeisesti jotenkin varmistaa, että teidän häihin tulee hyvää viiniä? Ravintoloissa tulee tietenkin avattua pulloja normaalisti "tarpeen mukaan", mikä tarkoittaa sitä, että ne saattavat olla auki kaapissa päivän tai pari (ja joo, olen ollut joskus muinoin nuorena ravintolassa töissä). Juhlaan kannattaa tietysti painottaa, että ette ota yhdestäkään aiemmin avatusta pullosta vieraille tarjottavaksi. Ja samoin, voitte sanoa tuosta lämpötila-asiasta. Liian lämmin viini on...no, "niinkuin lämmitettyä viiniä joisi". Punaviinipullot kannattaa avata hapettumaan esim. tuntia ennen tarjoilua (tai aikaisemmin). Kannattaa lisäksi kysellä suosituksia eri ruokien kanssa.Mutta mä en ole edelleenkään varma, ymmärsinkö oikein, joten jos etsit jotain muuta vastausta, niin voisitko tarkentaa? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
FridaM Kirjoitettu March 10, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu March 10, 2009 Kiitos. Luin mielenkiinnolla... Aloitin ketjun, sillä asia kiinnostaa ihan tavallisena ravintola-asiakkaana .Pöytäviinit kyllä ovat häihin vielä ostamatta (itse hankitaan) - joten saa toki niitäkin suositella! Niin, ja kuohuviinejä.Tarapacaa olen pöytäviiniksi itse alustavasti ajatellut liha/kalaruokavaihtoehdon kanssa. Sitä on niin valko- kuin punaviininä.Loppuillan hanapakkausvalinnatkin täytyy jossakin vaiheessa tehdä... Ehkä Graffigna Malbec, Espíritu de Chile Cabernet Carmenère taiQuay Landing Shiraz. Valkoviineissä menee vielä vaikeammaksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malssi Kirjoitettu March 10, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 10, 2009 (muokattu) No hyvä, että tajusin oikein. Mun pöytäviinisuosikkeja on usein Shirazit ja sen sekoitukset. Itse pidän Argentiinalaisesta Triventosta (Shiraz Malbec, muitakin laatuja on) ja se on mielestäni hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Valkkaria on samaa sarjaa, mutta en ole maistanut. Kuohareista osaan suositella vain puolikuivaa, Ballet Demi-Sec on hinta-laatusuhteeltaan kehuttu (ja hyvää). Niitä kannattaa kuitenkin kokeilla, kaikki edellä mainitut ovat edullisia (ja mun mielestä siis hinta ei ole laadun tae). Alkon sivuiltakin voi hakea sopivia viinejä esim. jonkin tietyn ruoan kanssa.Edit: Muistin väärin, ei se ollutkaan Chilestä... Sori. Muokattu: April 20, 2009, käyttäjä: Malssi09 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
FridaM Kirjoitettu March 16, 2009 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu March 16, 2009 No hyvä, että tajusin oikein. Mun pöytäviinisuosikkeja on usein Shirazit ja sen sekoitukset. Itse pidän Chileläisestä Triventosta (Shiraz Malbec, muitakin laatuja on) ja se on mielestäni hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Valkkaria on samaa sarjaa, mutta en ole maistanut.Kiitos vinkistä! Kokeilen ensi viikonloppuna!!! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuu-tikki Kirjoitettu April 8, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 8, 2009 luin joskus jostain jutun viineistä ja siinä sanottiin, että hyvänä yleissääntönä voi pitää sitä, että chileläisiin viineihin voi lähes aina luottaa. tarkoitti siis sitä, että chilessä viinin tuottaminen on halvempaa kuin useimmissa muissa maissa ja näin ollen halpakin chileläinen viini on laadukasta verrattuna muiden maiden samanhintaisiin viineihin. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kartio Kirjoitettu April 13, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 13, 2009 Meillä on melko raskas ruoka (pääruokana härkää punaviinikastikkeessa), joten ihan kevyt viini ei käy. Näillä näkymin otetaan muutama hanapakkaus Collection Valpolicella Superiore Ripassoa. Tuli testattua viime viikolla. Oli aika kehno pelkkänä seurusteluviininä, kun otettiin ensin illalla maisteltavaksi. Seuraavana päivänä ruoan kanssa oli kuitenkin ihan eri maailmasta. Suosittelen lämpimästi. Valkkari vaan vielä pitäisi päättää... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.