Allure Kirjoitettu October 12, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu October 12, 2008 (muokattu) Hiphei!Kyselisin teiltä, varmasti samaan "ongelmaan" (enkä ongelmalla tarkoita noita vieraita) törmänneiltä vinkkejä...Eli meillä on häämenu jo aika tarkasti selvillä. Pääruoka tulee olemaan kokonaisena paistettua naudan ulkofilettä, ja juuri päätimme vaihtaa kermaperunat keitetyiksi ettei tulisi liian "ähky" ruoka. Vai mitä mieltä olette? Olisiko molempi parempi vai nuo kermaperunat juhlavammmat? Salaatteja on erilaisia, ihan perus vihersalaattia, pastasalaattia, riisipohjaista salaattia sienisalaattia kermalla ja sitten vegaaneille sopivaa sieni-sipulisalaattia ja pääruualla on lämmin kasvislisäke.Mutta..meille tulee vieraita noin 120 joista siis aivan täysin vegaaneja on 4-5. Mitäs heille ettei menisi pelkälsi perunansyönniksi. Kannattaisiko pyytää ravintolan keittiötä valmistamaan heille kasvispihvit tmv. etteivät jäisi ilman kunnollista pääruokaa? Miten olette toimineet?Ja sitten se kakkupolitiikka. Noin pienelle määrälle ihmisiä tulee tolkuttoman kalliiksi tehdä oma _kakku_. Ollaan mietitty nimettyjä leivoksia etteivät menisi muiden viedaiden suihin. Yhtenä vaihtoehtona oli hedelmät ja juustot, mutta sitten tajusin fiksuna että vegaanihan ei syö juustoa. Ei kai heille viitsisi pelkkää suklaatakaan syöttää...Kuten sanottu, kuulen enemmän kuin mielelläni viisaita sanojanne tämän probleeman suhteen. "Semi-kasvissyöjät" tulee kyllä menussa huomioitua kun kalaa jne. on tarjolla runsaasti.Oletteko muuten tarjonneet ennen kakkua ja kahvia jotain jälkkäriä? Me ainakin ajattelimme että kavit olisivat vasta häävalssin jälkeen. Ja tässäkin niitä kokemuksia hyvästä "järjestyksestä" otetaan vastaan.Ahdistuu, kun haluaisi että kaikille vieraille jäisi sellainen olo että heidät on huomioitu. Mutta jonkin tolkun rajoissa. Olin itse kerran eräissä sukujuhlissa ( omaa sukua ikävä kyllä) ja siellä oli _yhdelle_ vegaanille järjestetty oma noutopöytä, jonka tiedän maksaneen suhteessa tuhennesti muiden vieraiden ruokailuun nähden. Itse en tällaista haluaisi vaan hoitaa asian jotenkin jouhevasti...mutta miten?edit:typoja Muokattu: October 12, 2008, käyttäjä: Allure Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
siristiina87 Kirjoitettu October 13, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu October 13, 2008 (muokattu) Meille pitopalvelu teki kasvisruoan samaan hintaan mitä maksoimme muistakin vieraistamme. Heille oli noutopöytään laitettu laput mitkä ruoat sopivat heille. Tilasimme siis kasvisyöjille riisiä ja kasvischiliä, salaatteja oli 3 eri lajia mitä hekin pystyivät syömään. Mutta jos teillä on lämmin kasvislisäke niin ei minusta muutaman kasvispihvin tmv. teko voi maltaita maksaa!Ja perunavaihtoehtona keitinperuna on ihan yhtä juhlava kuin mikä muu tahansa, siihen voi pyytää esim: persilijaa tmv. silputtuna sekaan ja kyllä itse tykkäisin ainankin ihan keitinperunoista, kermaperunoista tulee tosiaankin ihan liian tuhtia. Ja silläkin saa hieman erilaisuutta jos yhden kastikkeen sijasta tarjotaankin kahta/kolmea kastiketta.No nää oli nyt vaan mun ajatuksia... Muokattu: October 13, 2008, käyttäjä: siristiina87 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SorbusHorror Kirjoitettu October 13, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu October 13, 2008 Meillä on vegaaneja vieraana pari ja kasvissyöjiä n. 10 henkeä. Normimenussa on lihaa, kalaa, salaatteja ja esim. kasvisgratiinia. Tämän lisäksi pyysimme valmistamaan vegaanisen pääruoan n. 15:lle. Eli vegaanit ja kasvissyöjät saavat oman pääruoan, ja lisäksi pöydästä löytyy siis lisukkeita riippuen kasvissyönnin tasosta. Lapulla merkataan ruoat, ei tule erillistä noutopöytää. Kakkuasiaa pohdiskelen vielä. Onnistuisikohan yksi kakku olemaan yhtä aikaa vegaaninen ja gluteeniton? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_paradise_79 Kirjoitettu October 13, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu October 13, 2008 Kakkuasiaa pohdiskelen vielä. Onnistuisikohan yksi kakku olemaan yhtä aikaa vegaaninen ja gluteeniton? Eiköhän onnistu. Kyselyä kehiin vaan, niin varmaan onnistuu.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä Kirjoitettu October 13, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu October 13, 2008 Pitopalvelulle voi vinkata, että esim. Apetit Porkkanapihvi ja Punajuuripihvi ovat vegaanisia. Osa pitopalveluista ei muka millään "pysty" tekemään vegaanisia pihvejä, vaan yrittävät tunkea maitoa ja/tai kananmunaa joukkoon. Myös tofusta saa suht näppärästi hyvää ruokaa, mutta vaatii pitopalvelulta jonkun verran osaamista.Olen itse tehnyt vegaanisia suklaaleivoksia seuraavalla ohjeella Vadelmainen suklaakakku4,5 dl vehnäjauhoa2 tl leivinjauhetta0,5 tl soodaa2 tl vaniljasokeria3 rkl tummaa kaakaojauhetta2 dl sokeria0,5 dl öljyä3 dl Alpro soijamaitoa1 tl Rajamäen etikkaa1 dl vattuhilloa (katso, ettei sisällä E120 tai muita eläinperäisiä aineita)Kuivat aineet sekoitetaan. Niihin lisätään öljy ja soijamaito, johon etikka on sekoitettu. Lopuksi taikinaan lisätään vattuhillo. Koko ajan vältetään turhaa vatkaamista ja sekoittamista, niin kakusta tulee kuohkeampaa.Paistetaan kakkuvuuassa tai pellillä n. 175 asteessa suunnilleen 45 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoilee reunasta, ja jos tökkää kakkua tulitikulla, niin siihen ei tartu enää taikinaa.kuorrutus:50 g voita tai margariinia85 g vegaanista suklaata½ dl vadelmahilloaItse tein taikinasta leivoksia paperisissa muffinivuoissa, paistoajaksi riittää silloin reilusti lyhyempi aika. Myös metallisia leivosvuokia voi käyttää. En ole kokeillut gluteenittomana, mutta voisi ehkä onnistua. Kannattaa huomioida, että monissa gluteenittomissa jauhoissa on eläinperäisiä aineksia, esim. maidon osia tai kananmunaa tms., mutta ainakin vaalean Jytte-jauhon pitäisi olla luontaisesti gluteeniton sekä vegaaninen.Dammenbergin tummat suklaanapit ovat sekä vegaanisia että gluteenittomia, niitä voi käyttää kuorrutuksessa.Ohjeen olen napannut täältä naikkareista:http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php?showtopic=15156 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
auria Kirjoitettu October 31, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu October 31, 2008 Meillä oli 80 vieraasta vegaaneja ehkä viis ja kasvissyöjiä 20. Menu toteutettiin niin, että kaikkea oli tarjolla kaikille, laput oli käytössä vain informaation vuoksi. Ainoastaan vegaanisen kakun edessä oli lappu, jossa luki "vegaaneille". Muissa luki "vegaaninen".Näin tehtiin, koska pitopalvelusta sanottiin sen olevan helpompaa, koska "kaikki erilainen kiinnostaa" ja siks monet vieraat maistaa vegaani- ja kasvisvaihtoehtoja vaikkeivat olisikaan vegaaneja tai kasvissyöjiä.Asia ei vaikuttanut hintaan. Hinta nousi yhdessä vaiheessa ainoastaan siks, että minä morsiamena halusin tiettyjä ruokia kuten tuota graavikalaa ja sitä ei olis halvempaan budjettiin saanut mahdutettua.Meidän menu oli tällainen:CaesarsalaattiMozzarella-tomaattisalaatti (kasvis)Pastakasvissalaatti (vegaaninen)Tofusalaatti (vegaaninen)Marinoidut oliivit (vegaaninen)RiimihärkäGraavilohiKasviskääryle (kasvis)Sienimureke (vegaaninen)PorsaanfileViherpippurikastikePunasipulikastike (vegaaninen)PerunatVihannesvatiPorkkanasämpylät (vegaaninen)Oliivisämpylät (vegaaninen)Yrttilevite (vegaaninen)Kotikalja ja jäävesiSacherkakkuSuklaakakku (vegaaninen)Morsiamen cookietSulhasen suklaamurukeksit (vegaaninen) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pippurinen Kirjoitettu December 5, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu December 5, 2008 Teidän menu vaikuttaa todella hyvälle ja on hyvä tietää, että tuo vegaanius onnistuu.Te ilmeisesti juhlitte samoilla alueilla, mitä meillä on tarkoitus, joten kerrotko vielä mitä pitopalvelua käytitte? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
auria Kirjoitettu December 10, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu December 10, 2008 Meillä oli Pito-Pirjo.Me etsittiin itse reseptejä ja kyseltiin vegaanitutuilta mitä kannattaa kokeilla Jotkut vegaaniruuat on kuitenkin "niin nähty". Esim. vegaaniseen kakkuun kannattaa panostaa eikä valita sitä yksinkertasinta ja yleisintä ohjetta, koska vegaanit on todnäk saanu sitä aika monissa juhlissa. Meilläkin yks vegaanivieras sano että "Tosi kiva että oli erilainen vegaaninen kakku ku yleensä, sitä perinteistä on aina koulun kahviossa eikä ikinä mitään muuta" Eli siis kannattaa itse olla aktiivinen. Toi pitopalvelu oli kyllä loistava valinta, vegaanit ja muutkin vieraat kehu tosi paljon ja melkein kaikissa vieraskirjalapuissa kohdassa "Näistä häistä jäi mieleen ..." oli vastauksena ruoka. Samoin edelleen häistä puhuttaessa ihmiset kehuu ruokia. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pippurinen Kirjoitettu December 18, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu December 18, 2008 ^Kiitos tiedosta omerrta! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepperi Kirjoitettu February 6, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu February 6, 2009 Vastottain on ilmestynyt Inna Somersalon keittokirja "Yllin kyllin, herkkuja isolle ja pienelle joukolle" jossa on vegaanisia ruoka- ja jälkiruokaohjeita mitoitettuna 4-100 syöjälle. Mulla on toi kirja ja ne mitä olen itse tehnyt on ainakin oikeesti herkullisia eikä maistu miltään "erityisruualta", noita kannattaa siis mun mielestä harkita tehtäväksi samalla vaivalla ihan kaikille eikä vaan allergisille tms.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.