Guest _Netta_ Kirjoitettu September 14, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 14, 2003 Miltäs tämmöinen kuulostaisi? 8) Nää on alustavia pähkäilyjä vasta... Ruokapöytään: - kokonaisena paistettu porsaanfile - perunat - kasvisgratiini - vihersalaatti - savukalasalaatti - Atrian sinappinen salaatti - caesar-salaatti - kolmenlaista salaatinkastiketta - graavilohi- kanamunanpuolikkaat- lihapullat - tumma leipä - sekaleipä - vesi, alkoholiton siideri, mehu, maito, kotikalja(?) Kahvipöytään: - rahka-mansikkatäytteinen kermakakku - voileipäkakku - kahdenlaisia pikkuleipiä - jotain kuivakakkua - jonkinlaista pullaa Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ryöstöharju Kirjoitettu September 24, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 24, 2003 Joistakin menuista en olisi syönyt kuin yhtä lajia, vaikka vaihtoehtoja oli kymmeniä. Enkä pidä itseäni mitenkään tajuttoman nirsona. Liian outoja juttuja vaan.Menua miettiessä kannattaa ehkä miettiä aavistuksen verran myös vieraita. Vanhat ihmiset eivät nauti mausteisesta ruuasta, kala ja muut merenelävät on jollekin kammotus, samoin valkosipuli. Ja ne lapset... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tikku Kirjoitettu September 24, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 24, 2003 Edellä ihmeteltiin, että pitääkö pöydässä olla miljoonaa sorttia... Itse ihmettelen samaa ja myös sitä että mihin ne kaikki ruoat mahtuvat? Itse en ainakaan kovasti välitä siitä, että hääruokapöytä on kuin ruotsinlaivalla. Antaa sellaisen vaikutelman, että ei olla osattu päättää, mitä halutaan tarjota. Kiitos mielipiteestäni! ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest niina04 Kirjoitettu September 24, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 24, 2003 pöytiin tarjoilu:Bataatti-punasipuli tartar ja savulohimoussea, punasipulikastiketta***Yrttispekattua vasikkaa Mie de Pain, voi-kevätsipulikastiketta, shalottiquiche***hääkakku, kahvi ja konjakki Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peppi100 Kirjoitettu September 25, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 25, 2003 Meillä tulee olemaan vihersalaattia, kreikkalaista salaattia, porkkana...jotain salaattia.Ruokana uunilohta, paahtopaistia, pippurikastiketta, keitettyjä perunoita, voit , leivät, ruokajuomat unohtamatta. Hääkakku ja kahvit. Ruokajuomaksi olemme miettineet lisäksi viiniä ja olutta.Olikohan tuo nyt sitten täydellinen lsita..en usko, mutta jotenkin noin se meni... ;DHinta 14€ /nuppi... + mitä sitten itse maksetaan juomista. Tuohon hintaan kuului palvelu, kattaus ja paperiset lautasliinat. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenna Kirjoitettu September 29, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 29, 2003 Jyväskylän Punainen pirtti pääsi yhteisymmärrykseen kanssamme ja näin jälkikäteen en voi kuin kehua Ihanan tunnelmallinen paikka ja ruokakin oli todella hyvää Alkuruoka pöytiintarjoiltuna: Lämmin vuohenjuustosalaatti, pestokastiketta Lämminruoka noutopöydästä: Paahdetut porsaanfileet, pippuri - kermakastiketta, kermaperunaa ja keitettyä perunaa Gratinoitua kasvispaistosta Vihannessalaattia + fetajuustoa, punasipulia, oliivia erikseen Pirtinleipää , ruisleipää ja levitettä Noutopöydästä: Hääkakkua, kahvia, haudutettua teetä ja mehua Ruokajuomana jäävesi, kotikalja ja maitoa Tämän kokonaisuuden hinta 26 e / henkilö ( sis. alv 22%, ruokien ja juomien tarjoilun sekä tilavuokran ). Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ainolotta Kirjoitettu October 2, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 2, 2003 Hääateria Vihersalaatti Tomaatti-mozzarellasalaatti, basilikaa Hedelmäinen katkarapusalaatti parmesanraasteella Kastikkeita Marinoidut kasvikset Lämminsavulohi Graavilohirullat tuorejuustotäytteellä Keitetyt perunat Paahtopaisti Lihapullat ----- Kalkkunafilee Hedelmäinen kastike Vuohenjuusto-kasviskiusaus Kermaperunat Riisi Leivät + levitteet Ruokajuomina vesi, maito, kotikalja, puna- ja valkoviiniKahvit Puolukka-valkosuklaamoussekakku Avioliittolupaukset Hääkranssi aveccina konjakki vsop ja karpalolikööriIltapala Kana-pastasalaatti Karjalanpiirakat + munavoi salaatteja ja lihaa päivälliseltä Menun hinta oli 24,10 euroa / henkilö, alle 12-vuotiaat puoleen hintaan ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi (sisälsi siis myös iltapalan ja yöpalaa jatkopaikalle). Lisäksi tuli kangaspöytäliinojen pesetykset, ylimääräinen tarjoilija kun halusimme tuplakattauksen ja viinit kaadettuina sekä iltapalalla käytetyt kertakäyttöastiat. Näiden lisäyksien kanssa laskettuna hinta / henkilö oli 26 euroa. Mielestämme kannatti ehdottomasti, oli mielettömän hyvät ja runsaat ruuat. Viinit ja avecit hankimme itse. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariska Kirjoitettu October 10, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 10, 2003 Meillä tällä tavalla:PerunatValkosipuliperunatKokonaisena paistettu porsaan ulkofileeKanttarellikastikeMakaronilaatikkoKasvisgratiiniKahta erilaista silliä (YÖK!)KylmäsavulohtaKreikkalainen salaatti, Cesar-salaatti, Peruna-kalkkunasalaati ja Punakaal-mustaherukkasalaattiLeivät, levitteet ja juomatTäytskäriä, kotijuustoa ja kerrospikkuleipiäIltapala:Ed. mainittuja 4 salaattia, leivät, juusto- ja kinkkusiivujaKarjalanpiirakat ja munavoiTää kaikki alle 20 egee/nuppi..tarkasti ottaen ruuat aikuisilta 16.80, 7-12 vuotiaat puoleen hintaan ja alle seiskat ilman. Iltapala 3 esko/pää. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
talvineito Kirjoitettu October 10, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 10, 2003 Minä en tykkää taas siitä, että ihmiset ei opettele syömään. Oma häpeä jos ei esim. tykkää kalasta. Minä rakastan kalaa ja sitä tarjoillaan varmasti . Kai siis pitää olla kymmentä sorttia, kun ihmiset on niin nirsoja :-/Minä taas en tarjoa punaista lihaa häissäni, koska en sitä itsekään syö, omapahan on vieraan vika jos ei osaa muuta syödä : Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zannah Kirjoitettu October 17, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 17, 2003 Me olemme suunnitelleet seuraavanlaisen menun Amican kanssa. Pieniä muutoksia saattaa vielä tulla, mutta pääpiirteissään kuitenkin menu näyttää tältä:Kylmäpöytä:Graavia siikaaLämmin savustettua lohta ja munahyydykettäVanhanajan salaattiaMaalaispateetaMustaherukkahyytelöäVuohenjuustoterriiniäMarinoidut herkkusienetLampaanpaistiaKotijuustoaPääruokana:Poron ulkofileetäPuolukkakastikettaYrittilohkoperunoitaJälkiruoka:MarjakakkuKahvi, tee + avecPääruoan vaihtoehtona lihattomille on lohta (näillä näkymin ei ketään täysin vegetaristia kutsuttavissa). Kaikki ruoat on vähälaktoosia.Ruokajuomana tarjotaan maidon, veden ja kotikaljan lisäksi talon valko- ja punaviiniä. Ennen ruokailua tietysti onnittelumaljat, jotka kuohuviiniä ja mansikkalikööriä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nymphadora Kirjoitettu October 17, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 17, 2003 Minä en tykkää taas siitä, että ihmiset ei opettele syömään. Oma häpeä jos ei esim. tykkää kalasta. Minä rakastan kalaa ja sitä tarjoillaan varmasti . Kai siis pitää olla kymmentä sorttia, kun ihmiset on niin nirsoja :-/Minä taas en tarjoa punaista lihaa häissäni, koska en sitä itsekään syö, omapahan on vieraan vika jos ei osaa muuta syödä :Ihan pointtina, että jos pelkkää kalaa aiot tarjota, niin esim. minä tulisin häistäsi pois nälkäisenä...Olen nimittäin kala-allergikko, eikä kala-allergia ole edes harvinaista...Että vaikka kuinka haluaisin sitä syödä, en henkeni kaupalla viitsisi millään . Mutta muuten, jos ihan nirsouttaan ei halua syödä, niin sittenpähän on ihan oma ongelma, ei mun mielestä semmoisia kannata murehtia. Tekee oman mielen mukaan vaan . Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Höpöpupu Kirjoitettu October 17, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 17, 2003 En oo vielä mitään tarjouksia kyselly mutta oman ja kultsin maun tuntien meijän ruokalistalla on poronkäristystä ja lohta. Ja pottuvoita! ;D Toisaalta ku luki täällä näitä ihania menuehdotelmia niin 1. tuli vesi kielelle ja 2. alko tuntumaan meän ajatukset aika köykäsiltä. Mutta täytyy toivoa ettei meän sukulaiset oo kukaan käyny teän häissä!! ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest morsian105 Kirjoitettu October 21, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 21, 2003 IHANIA MENUJA KAIKILLA!Yksi varoituksen sana kuitenkin (jos joku vaikka ei tiedäkään) yhdistelmä keitetty kananmuna ja viini juomana tuo ikimuistoisen makuelämäyksen... maistuu lähinnä mädältä kananmunalta tms. Eli itse ainakin vaadin pitopalvelulta etteivät laita keitettyä kananmunaa mihinkään jos ruan kanssa tarjotaan viiniä.En uskonut ennen kuin viinikoulutuksessa maistoin ko. yhdistelmää (vaikka sanottiin että ei kannata kokeilla). Minusta ainakin oli jäätävä kokemus...Sama pätee myös viinin ja etikkapohjaiseen salaattikastikkeeseen. Etikka saa hienonkin viinin maistumaan etikalle. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest morsian105 Kirjoitettu October 21, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 21, 2003 käykö keiton kanssa yleensäkään viini? varsinkin jos se on kermapohjainen (siis keitto, ei viini)Kyllä käy. Kermaisuus (rasvaisuus) kannattaa huomioida siten että ottaa viinin jossa on HAPOKKUUTTA. Myös keiton maut kannattaa ottaa huomioon:pippurinen keitto -> viini, jossa on "voimaa" tarpeeksikermainen tai juustoinen keitto -> hapokkuuttaitalialaisittain maustettu keitto -> italialainen viinikanttarellikeitto -> harkitse sherryä!!jne. KYSYKÄÄ ALKOSTA NEUVOAJA muistakaa että on olemassa myös ROSE -viini. Niitäkin on erilaisia, eri vaimakkuuksilla... ite tykkään eniten rosesta - ja sehän sopii kanan kanssa, kasvisten... jopa härän!Kannattaa myös huomioida että viinien voimakkuuksissa on eroja eli kevyt punaviini voi olla voimakkaan makuisen ruuan kanssa liian pliisua mutta voimakas valkoviini saman ruuan kanssa voi olla ihan ok. Tottumaton viinin maistelija tykkää "helpon" makuisista viineista, voimakkaammat maistuvat kitkerältä. Kehittyneemmän maistelijan suussa helppo viini maistuu vedeltä. Lisäksi viimeinen tosiasia on se, että makuasioista ei voi kiistellä ja kaikkia ei voi miellyttää. Aina kannattaa kuitenkin yrittää, joten eikun rohkeasti viinejä testailemaan ja neuvoja kysymään! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest salsarina Kirjoitettu October 22, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 22, 2003 Meidän menuuta ei olla suunniteltu ja lyöty vielä ollenkaan lukkoon, mutta ollaan kaavailtu jotain Karibialais tyyppistä menuuta tai sitten välimerellistä menuuta. Meidän tyylin ei sovi supu Suomalainen pito pöytä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kioto Kirjoitettu October 27, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 27, 2003 MENUMarinoituja oliiveja, herkkusieniä, paprikoita, hillosipuleja, kesäkurpitsaa ja valkosipulinkynsiä Täytettyjä munakoisorullia Hapanimeliä pikkusipuleja Sienillä täytettyjä tomaatteja Anjovistäytteisiä kananmunia Salumi eli salamia, parmankinkkua, jotain juustoa Tomaatti-mozzarellasalaattia Katkarapu-avokadosalaattia Itämainen kananuudelisalaatti Vihreä salaatti melonilla Saksalainen perunasalaatti pekonilla ********* Aurinkokuivatuilla tomaateilla täytetty porsaansisäfilee valkoviinikastikkeella Kokonainen, vihanneksilla täytetty uunilohi hollandaisekastikkeella Cajun-perunat Keitetyt perunat Kasvisgratiini ******* Suklaakakku ja vaniljajäätelö (pöydissä lisäksi leipäkorit ja paria eri levitettä) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pullapitko Kirjoitettu October 27, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 27, 2003 Lohta, pikkuperunoitaEksoottista kasvissalaattia, sinappi- öljykastikettaPariisinperunasalaattia***Kalkkunafileetä, punaviini – viinimarjakastikettaPorkkana - perunasosettaPaahdettuja kasviksia***Patonkia, pieniä sämpylöitä, tuorejuustolevitettä***Kolmea eri juustoa ja hedelmiä***Hääkakkua, sydänpikkuleivät, leipäjuustoakahvia, haudutettua teetä Avecina konjakki/BaileysYhteensä muutama litra boolia ja olutta. Perusmenu 23.2 e/hlö. Juustot, viinit ja muut alkojuomat hommattiin itse.Mulla on nä-lä-kä, kun lueskelee menuja Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
akri79 Kirjoitettu October 29, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 29, 2003 Meillä olisi näinMENUJUHLA-ATERIATuoresalaatti Talon Tapaan g, l- salaatinkastike Ida & Emil g, lItaliansalaatti lFetajuusto palat kulhossa g, vlOliivit kulhossa g, lHillosipulit kulhossa g, lPeperonit kulhossa g, lGraavilohirullat, yrtti-créme g, vlSavulohitarjotin g, l- - -Ruisleipä, mallasleipä lLevite g, l- - -Lihapyörykät (käsin tehdyt) lPossunfile uunipaisti - metsäsienikastikkeessa g, vlPariisin perunat g, lVihannesgratiini g, vl- - -Kotikalja, maito, mehu, vesiHÄÄKAKKU, kahvitMansikkatäytekakku (5 kerrosta) vlPikkuleivät vl tai lSokeriton vaihtoehto (gluteeniton) g, vlKahvi, tee, mehuHinta on pernuppi 18 € paitsi lapset oli jotain 10€ Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nin Kirjoitettu October 31, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 31, 2003 Graavilohirullat Savusiikasalaattivati: savusiikaa, munanpuolikkaita, melonipalleroita, paprika-mix, herneitä, kermaviilikastike Tomaatti-mozzarella-salaatti + yrttiöljy Punajuurisalaatti (ei etikkapunajuurista..),piparjuurikerma Frigadellit Porsaanfile, kermakastike / kasvispihvit (glut.)Korvasienimuhennos Keitetyt perunat Ruisleipä, sämpylät mallaskotikalja, maito, mehu, vesi Mansikka-kermakakku (vaniljatäytteellä) + pieni gluteeniton, sokeriton, maidoton kakku (äidilleni..)kahvi, haudutettu tee, mehuYöpala: Kasviskiusaus, patonkia, tulinen levite hinnaksi tuli 20 e /henkilö + yöpala 4,5 e/hlö (lapset 5-12 v. puoleen hintaan, alle 5 v ilmaiseksi) Hinta sisältää: - buffet-pöydän liinat ja liinoitukset - servetit ruokailuun, kahvitukseen ja yöpalalle - kuohuviini ja viinilasit (muut astiat tulee hääpaikalta) - kertakäyttöastiat yöpalalle - astioiden ja keittiön siivous - kuljetukset - tarjoiluhenkilökunnan - konsultointiapu hääsuunnittelussa - sis. alv 22% Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
La_Novia Kirjoitettu November 8, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu November 8, 2003 Meidän teemana on latino/espanjalainen kulttuuri. Joten ruokalistamme on myös sen mukainen: Menu tapaksia alkupaloiksi oliveja sardineja omelettia mustekkalaa espanjalaista perunasalaattia gratinoituja rapuja pääruoka grillattua häränsisäfilettä paella grillattua miekkakalaa kermaperunoita kirkastettuja kasviksia jälkiruoka hedelmäsalaattia vanilijakohokasta juustoja HÄÄKAKKU capuccino espresso cortado juomiksi virvoitusjuomia punaviinit marques de griñon ja montana marlbogough reserve pinot noir valkoviini 2000 Q tempranillo ja basa olut lisäksi tarjoamme drinkkejä ja muuta naposteltavaa illanmittaan Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catriina Kirjoitettu November 12, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu November 12, 2003 En oo vielä mitään tarjouksia kyselly mutta oman ja kultsin maun tuntien meijän ruokalistalla on poronkäristystä ja lohta. Toisaalta ku luki täällä näitä ihania menuehdotelmia niin 1. tuli vesi kielelle ja 2. alko tuntumaan meän ajatukset aika köykäsiltä. Mutta täytyy toivoa ettei meän sukulaiset oo kukaan käyny teän häissä!! ;DMe ollaan ajateltu ihan kanssa samaa linjaa Paitsi poro vaihtuu hirveen Meillä sulhon suku ei varmaan ole koskaan syönyt hirveä, joten ajattelimme, että se olisi oiva vaihtoehto Ja morsian rakastaa uunikalaa/savukalaa niin sitä sitten ehdottomasti! Lisukkeet, salaatit, leivät ym. katsotaan sitten myöhemmin. Pitääkö käristyksen/uunikalan (tms) kanssa olla kastiketta? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catriina Kirjoitettu November 12, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu November 12, 2003 Miten muuten menu pitäisi oikeasti kirjoittaa? Siis missä järjestyksessä ruoat kirjoitetaan? Kirjotetaanko ne alkutuoat, pääruoat jne. vai "ruoat", lisukkeet, leivät jne?Ymmärsiköhän kukaan mitä hain takaa? Siis miten kirjoittaa menu, jotta se näyttää oikealaiselta/hyvältä? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arctica79 Kirjoitettu November 13, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu November 13, 2003 Meidän menu on tällainen:SinapisilliMaustesilliGraavilohiMaksapateLeikkele/juustotarjotinVihreä salaattiSavukalasalaatti+ salaatinkastikkeetPorsaan sisäfile ja rosmariinikastikeUunikermalohiKasvisgratiiniKeitetyt perunatLihapullat lapsilleMansikkakermakakkuPullakranssiKahviKaikki ruoat on hyla, toinen puoli suvusta ja minä ollaan laktoosivaivaisia, herkimät ottaa sitten laktoosipilkkojatabletit mukaan. Hinta on 14 euroa/hlö, ei paha mielestäni. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaLiNkA Kirjoitettu November 20, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu November 20, 2003 Meillä on seuraavanlainen menuPaahtopaisti Kermaperunat ja kastikeVihersalaattiLämpimät kasviksetLeivät ja leviteKotikalja, maito, vesiVadelmakermakakkuLeipäjuustoKahvikakkuKranssiaPikkuleipääKahvi, tee, mehuhinta 15€ / hlö lapset puoleen hintaan, ei paha mielestäni, Pihvitupa Oulussa Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Höpöpupu Kirjoitettu November 25, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu November 25, 2003 Miten muuten menu pitäisi oikeasti kirjoittaa? Siis missä järjestyksessä ruoat kirjoitetaan? Kirjotetaanko ne alkutuoat, pääruoat jne. vai "ruoat", lisukkeet, leivät jne?Luulisin että sen pitäisi olla suunnilleen näin:MenuSalaatti1Salaatti2 (tai mitä ikinä onkaan alkupaloiksi jos niitä on)Graavi lohiRieskaHirvenkäristysPerunamuusiLisäkesalaattiMarjahyytelöLisäksi juomat loppuun. Siis en todellakaan oo varma tästä tyylistä, näin muistelisin sen menevän, eli ensin alkupalat (jos niitä siis on), sitten pääruoka ja lopuksi jälkiruoka. Mutta voihan sen tehdä periaatteessa miten haluaa... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.