raisaj Kirjoitettu November 24, 2002 Raportoi Share Kirjoitettu November 24, 2002 Musta tuntuu että meidänkin menu on ihan 'köyhä' muiden gourmet-ruokien seassa.. mutta siis näin:Keitetyt perunatLihapyörykätPorsaan paistiRuskea kastikeKurkku-tomaatti-jäävuori -salaatti + salaatinkastikeMakaroni-kinkku -salaatti (majoneesi pohjainen)Riisi-tonnikala -salaatti (kermaviili pohjainen)Tumma- ja vaalealeipä +voi, juusto, siivumakkara, kurkku, tomaatti Ruokajuomina vesi, maito ja mehuRahkakakkuKuivakakkuKeksitKakkujuomina kahvi, tee, limpparit, mehu ja vesi Katsottiin että tämä kävisi niin aikuisille kuin lapsillekin! Toivottavasti maistuu!Ja kaikki tehdään itse (tai siis sulhon äiti tekee ruuat, minun äitini salaatteja ja rahkakakut.. ) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sannis Kirjoitettu November 26, 2002 Raportoi Share Kirjoitettu November 26, 2002 Meidän menu on vielä hieman kehittelyasteella, kun äiti mestarikokkina tekee melkein kaiken ja kun niitä kuolemattomia ideoita riittää joka viikko uusia, niin tuppaa muuttumaan nuo yksityiskohdat koko ajan. Sanoin kyllä äidille, että joulun jälkeen täytyy olla menu lyöty lukkoon, muuten tulee kiire, tehdä kaikki lippulappuset ja koristukset häihin Tässä nyt kuitenkin pääpiirteet:Alkuun keitto, jote ei ole vielä päätetty..joku ihana kermainen juttu, joka sopii kylmään talvipäivään.Noutopöydästä haetaan sitten:villisikapateelohiterriinijoku kasvisterriini (punajuuri olis nätin värinen)itse "rakennettu" salaatti, eli tarjolla onvihreetä salaattia esim. jääsalaattia ym.fetajuustoapaprikaaherneitäkurkkuaaurajuustoa ym.ja vielä ranskalainen tomaattisalaatti eli sipulia mustapippuria ja tomaattiaPääruuaksi on sittenkasvisgratiiniperunagratiiniporonfile (kastikeideaa odotellessa jotain kermaista varmaan)Sit tietty leipää ja levitettä. Juomaksi viiniä, olutta ym. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anouk Kirjoitettu November 26, 2002 Raportoi Share Kirjoitettu November 26, 2002 Meidän menu on vielä hieman kehittelyasteella, kun äiti mestarikokkina tekee melkein kaiken Siis ei sun äitis sattuis ammattilainen olemaan, vai tarkoititko että muuten vaan taidoiltaan mestarikokki?Meillä kun on tää pitopalvelu hakusessa ja Vaasan seudulta kaipaisin vinkkejä...(siitä on ihan oma ketjunsakin kyllä tuolla hääfoorumin puolella) ...Jos siis oikein päättelin että oot se Vaasan Sannis, siis! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kheeps Kirjoitettu January 10, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu January 10, 2003 Sanokaapa mielipiteenne tällaisesta menusta:Vihreää salaattia (sillä tavalla että jokainen voi koota oman salaattinsa)kurkkua, tomaattia, paprikaa fetajuustoasavulohtaerilaisia silakkarullia tai sillitarjotinkylmiä kalafileitälihapullia ja nakkejakeitetyt perunatleikkeleitäkeitettyjä kananmunia leipää useampaa sorttia juustoja puna- ja valkoviiniäkotikaljaa, mehua, maitoa ja vettäpikkuleipiäpullapitkojakuivakakkuaHääkakkuIltapalalla ylijäämiä pääruoaltapastasalaattiasavukalasalaattikarjalanpiirakoitamunavoitaKesäkuumalla ei porukka kuitenkaan jaksa syödä kovin mahdottomasti, niin ajateltiin, että tällainen seisova pöytä olisi ehkä ihan riittävä. Kaipaisivatkohan liharuuan ystävät tuohon vielä jotain esim. paahtopaistia tms. kylmää/lämmintä lihaa? Onko liian kalapainotteinen? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
menna Kirjoitettu January 10, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu January 10, 2003 IHANIA MENUJA KAIKILLA!Yksi varoituksen sana kuitenkin (jos joku vaikka ei tiedäkään) yhdistelmä keitetty kananmuna ja viini juomana tuo ikimuistoisen makuelämäyksen... maistuu lähinnä mädältä kananmunalta tms. Eli itse ainakin vaadin pitopalvelulta etteivät laita keitettyä kananmunaa mihinkään jos ruan kanssa tarjotaan viiniä.En uskonut ennen kuin viinikoulutuksessa maistoin ko. yhdistelmää (vaikka sanottiin että ei kannata kokeilla). Minusta ainakin oli jäätävä kokemus... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spektri Kirjoitettu January 21, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu January 21, 2003 Meidän menun pohjana tulee varmaankin olemaan seuraava, pitopalvelun ehdottama Espanjalainen menu, joka kustantaa 33 e/hlö (sis. tarjoilijat ja astiat yms.). Miltä kuulostaa?Tapasbaari• Meheviä tiristettyjä oreganolla maustettuja purjon varsipaloja• Katalonialainen oliivisekoitus limettineitsytöljyssä• Valikoituja pehmeitä valkosipulinkynsiä yrtti-tomaattikastikeessa• Atlannin muhkeita katkaravunpyrstöjä saframimajoneesissa• Nopeasti pariloituja erilaisia paprikan paloja sherryviinikastikeessa• Espanjalaisella brandylla marinoidut herkkusienet• Serranonkinkkua – 24 kk ilmakypsytettyä Serranon kinkkua, tumma ainutlaatuinen herkku, tarjoillaan ohueksi siivutettuna• Chorizoa, pepperonityyppistä tulista salamia• Paistetut ahvenfileet 'Bilbao', tarjotaan kylminä vadelma-hummerikastikkeen kera• Välimeren herkkuvati, iso vadillinen meren antimia; sini-ja vihersimpukoita, Scampeja ja isoja ravun pyrstöjä• Tuoretta salaattia, vihreä kastike A la Parilla • Grillattua lampaanfilettä ja aiolia• Paella• Ananassalsaa• Valkosipuliperunoita• Juustoja – Valikoima keittiömestarimme maahan tuottamia espanjalaisia juustoja pyökkilankulta tarjoiltuna• Talon maalaisleipä Juomatvettä, maitoa, valko- ja punaviinejä Kakku ja kahvit + joitain konvehteja sekä vielä luomumarmeladeja hyperallergisia lapsia vartenMun mietteitä menun mahdollisista muutoksista..:– voisiko tätä muunnella vielä kansainvälisemmäksi? Mukaan jotain kookoksella maustettua, jotain tulista, jotain "mauritiuslaista"...– ei välttämättä tuota Välimeren herkkuvatia... Tilalle esim. edellä mainittuja juttuja tai pitopalvelun country-buffesta poimittu cajun-maustettu, ohuina siivuina paistettu lohi ja vaikka mustekalarenkaita – ei välttämättä paellaa, tilalle joku muu ihana kalaruoka– pitopalvelun country-buffetin potato skins (uunissa paistettuja perunan puolikkaita ja valkosipulimajoneesia) kuulostaa ihanilta!– pitäisikö lapsia varten olla esim. lihapullia? Ruuat on kuitenkin aika erikoisia...– ei kai välttämättä tarvitse olla varsinaista jälkiruokaa, kun pääpöydässä on juustojakin? Kakku ja kahvit sitten ehkä tunnin kuluttua ruokailun lopettamisesta.– yöpala: ruokailusta jääneitä herkkuja, juustoja, leipää Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenna Kirjoitettu January 30, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu January 30, 2003 Raisaj! Muuten vaikutti oikein hyvältä, mutta onko teille tulossa kasvissyöjävieraita? Kun tuossa ei (ainakaan minun silmiini osunut :) ole ollenkaan lämmintä kasvisruokaa. Se kannattaisi jossain muodossa lisätä. Tietty jos tiedätte, notta kaikki syövät lihaa, ongelmaa ei ole Ruoat vaikuttavat oikein hyviltä menna, uh, kiitos varoituksesta. Kuulostaa aika karmivalle Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest iiris79 Kirjoitettu February 3, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 3, 2003 Miks te laitatte noin älytömästi rahaa ruokaan??? Kehitysmaissa lapset näkee nälkää ja täällä vaan mäsääillään. pitääkö teidän näyttää jollekin jotain noilla menuilla?No no, yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. En usko, että kenenkään tarvitsee "päteä" menullaan, vaan kukin tarjoaa, mistä itsekin pitäisi . Pitopalvelu valitaan usein siksi, ettei haluta stressata ruuan kanssa kun muutenkin on kiire. Se tietenkin maksaa. Saa sitten koko suku keskittyä juhlintaan. Kaikki eivät myöskään luota kokin taitoihinsa niin paljon, että uskaltavat lähteä tekemään sadalle ihmiselle ruokaa. Syitä on niin monia... :iiris Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaava Kirjoitettu February 3, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 3, 2003 Miks te laitatte noin älytömästi rahaa ruokaan??? Kehitysmaissa lapset näkee nälkää ja täällä vaan mäsääillään. pitääkö teidän näyttää jollekin jotain noilla menuilla?Luulisin, että tämänkin palstan tarkoituksena on hyvässä hengessä jakaa omia ideoitaan muiden häitään suunnittelevien "kanssasisarien" kesken. Turha lähteä puimaan kehitysmaiden lapsien nälkää, se vaatii nimittäin pidempää ja syvällisempää keskustelua. Catialle tiedoksi, että elintasomaiden kulutus kaikin puolin köyhdyttää kehitysmaita. Eli ruoan sijaan/seuraksi kannattaisi miettiä myös sitä omaa kimaltelevaa sormusta (vaikka ei olekaan isoa dimangia), pukua yms. jos tälle linjalle lähtee. Vinkki vaan. Peace. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenna Kirjoitettu February 3, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 3, 2003 Minä olen kyllä ihan pyörryksissä näiden vaihtoehtojen kanssa... Ehdotuksia otetaan siis vastaan :Tarkoituksena olisi, että pöytiin tarjoiltaisiin alkukeitto/alkupalat, mutta mikä/mitkä ???Sitten olisi noutopöytä, mutta mitä sinne laittaisi? Ja jokin hyvä lämmin kasvisruoka on hakusessa... Niin ja kysymys siitä, voiko noutopöydässä olla perunamuussia? Pysyykö se hyvänä miten pitkään ???Uh. Juu ja mitä tarjoiltaisiin kahvin kanssa? Onko hääkakku pakollinen? :-/ Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ainolotta Kirjoitettu February 3, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 3, 2003 Miks te laitatte noin älytömästi rahaa ruokaan??? Kehitysmaissa lapset näkee nälkää ja täällä vaan mäsääillään. pitääkö teidän näyttää jollekin jotain noilla menuilla?Meille on ainakin selvää, että kun on juhlat, on juhlaruokaa. Pukeudumme myös juhlavasti, vieraatkin ehkä näin tekevät ja näin ollen myös ruokapöydästä löytyy juhlavaa ruokaa. Meillä on tapana muissakin juhlissa, kuten valmistujaisissa, yo-juhlissa, rippijuhlissa, syntymäpäivillä tarjota monenlaista sorttia vieraille. Tarkoituksena ei siis ole näyttää kenellekään mitään, vaan tarjota kanssamme juhliville ihmisille herkkuja, joista kuvittelemme heidän nauttivan ja joiden kuvittelemme tekevän "osan" juhlaa. Ehkä se on jonkun mielestä epäeettistä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
daria Kirjoitettu February 8, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 8, 2003 Miks te laitatte noin älytömästi rahaa ruokaan??? Kehitysmaissa lapset näkee nälkää ja täällä vaan mäsääillään. pitääkö teidän näyttää jollekin jotain noilla menuilla?No ei varmaan tuo liene kenelläkään tarkoituksena. :Mä en yleensäkään järjestä häitäni "näyttääkseni "kenellekään.Tarkoitus on juhlia sillä kerranhan sitä naimisiin mennään.Jos siitä ottaa omantunnon tuskaa niin voi jättää juhlimatta.Mä haluan ainakin tarjota sukulaisille ja ystäville mukavat juhlat joissa ruokakin on hiukan erilaista ja parempaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sitruunamelissa Kirjoitettu February 8, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 8, 2003 Sorry, sorry ei ollut tarkotu suututtaa ketään...tai no joo oli pakko vähän provosoida... Kyllä meilläkin himassa, kun on juhlat niin laitetaan "ykköset" päälle ja tarjoillan herkkuja, mutta kun se hääpäivä on mun ja tulevan mieheni päivä ja kun rahavarat on rajalliset niin mieluummin satsaan enemmän meihin kahteen (hääyöhön ja häämatkaan) ja esim. ohjelmaan kun tuhansein eurojen ruokalistaan.Meilläkin rahat on rajalliset, mutta me taas satsaamme mieluummin ruokaan ja juomaan, kuin itseemme. Sama kai se kehitysmaiden lasten kannalta on, mihin se raha menee, jos se ei niiden hyväksi mene. : Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nella_ja_John Kirjoitettu February 18, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 18, 2003 Tosi hyvältä kuullostavat teidän menut.. kunpa itsekkin saisin, sitten kun se on ajankohtaista, laadittua yhtä herkullisen menun kun teillä täällä on.. : Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minttuliini Kirjoitettu February 18, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 18, 2003 Välimerellinen menumme:Fetasalaattia (ainekset erikseen, jotta jokainen voi kasata salaatin oman maun mukaan)Marinoituja katkarapujaViininlehtikääryleitäKreikkalaisia lihapulliaTonnikala-pastasalaattitsatsikia ja leipää (pöydissä)Stifadoa(lihapataa) riisiäKasvismoussakakakkua ja pipareitaOlemme saaneet vasta hinta-arvion joka on 22-26 euroa, tarkoituksena on tinkiä hinta lähelle tuota 22 euroa tai alle jos mahdollista. Niin ja häät on ravintolassa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosmarus Kirjoitettu February 21, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 21, 2003 Tässä meidän tämänhetkinen suunnitelmamme perinteisen pitopöydän koostumuksesta...Vihersalaatti + kastikeTomaatti-mozzarellasalaattiBroilerisalaatti /pastasalaattiKatajanmarjasilakatGraavi siikaYrttitäytteiset kylmäsavulohirullatYrttinen kotijuustoEmännän herkkulihapullatKeitetyt perunatNaudan paahtopaisti rosepippurikastikkeellaHunajaiset kermaperunatNuppuvihanneksiaKasviskiusaus / auraporkkanapaistos?Vadelma-kermakakkuja tietysti juomat päälle... Hintaa tulee olemaan n. 20 euroa /henkilö, sisältäen tarjoilun (myös viinien kaataminen etc.) Erikseen maksetaan pienet summat astioista ja pöytäliinoista. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TuuliTytto Kirjoitettu February 28, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu February 28, 2003 Tässä meidän alustavasti suunniteltu häämenu, joka laitetaan itse. Alustava laskelma, johon kuuluu kaikki muut paitsi juomat, juustot, pullat ja pikkuleivät on noin 500e. Yhden hengen annos tulee maksamaan arviolta n. 10e ja lisäksi tulee tarjoiluhenkilöiden palkat. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moochie Kirjoitettu March 8, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu March 8, 2003 Meidän menu näyttää tältä:Hintaa tällä valikoimalla 23 euroa per nenä, sisältää myös servetit, ja ruoka/kahvipöytään kynttilät.Lisäksi hommataan ruokajuomiksi itse viinit, sekä varmaan kahvin seuraksi sitten vielä konjakki/likööri. Pikkuleivät on myös vielä harkinnassa, tehdään itse jos tarvis..Ja tietty tulee sitten iltapala, mutta se hoidetaan omin voimin, näillä näkymin savustettua lohta, hirvenlihapullia, karjalanpiirakoita, patonkin, jotain salaattia yms pientä.. ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zirre Kirjoitettu March 10, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu March 10, 2003 Meille tulee tämmöinen ;DKuulas kesäyö tai tunnelmallinen elokuun kuutamo. Saaristohöyry lipuu äänettömästi saarten lomitse. Laivasalongissa on katettuna alkuruuaksi saariston seisovapöytä. Matkalla mahdollisuus nauttia laivaviiniä ja ottaa merenkulkijan napanteri tai höyrylaivatöräys 50-luvun malliin mansikkalimonadilla terästettynä. Rantaudumme laulujen Airiston laidalle. Loistokarin karun kauniille saarelle. Lämpimänä ruokana on tarjolla Loistokarin ukon vasta savustamia ja loimuttamia kalaherkkuja aivan savustuskatoksen äärellä. Lisukkeet tuodaan laivakeittiöstä, mm. saaristolaislammasta, hunajaista juureshaudetta, metsäsieniä, salaatteja, höyrylaivalimppua ja perunoita. Ruuan kanssa voi nauttia vaikkapa tervasnapsin. Ruokailu tapahtuu pöydissä ja penkeissä saaren kallioilla. Illan kohokohtana vanhanajan laituritanssit. Musiikki on s/s Ukkopekalla vuosien mittaan muodostunut käsitteeksi kesäisessä saaristossa. Musiikille on yhtenäistä iloinen tahti ja melodisuus. Hyvän viinin lailla kypsynyt musiikki täydentää höyrylaivan pehmeää menoa. Mahdollisuus tutustua entisöityyn loistonvartijan mökkiin. Paluumatkalla tanssi jatkuu laivasalongissa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emily Kirjoitettu March 11, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu March 11, 2003 Daria!Kerroit ihan mielettömästä menusta, joka teille on tulossa. Missä päin häitäsi järjestät ja mikä pitopalvelu on kyseessä? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
daria Kirjoitettu March 12, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu March 12, 2003 Terppa.Emily: Meillä on häät Helsingissä Lord Hotellissa.Ruuat tulevat ravintolan kautta.Kannattaa pyytää tarjousta pitopalveluilta Välimerellisestä menusta.Meillekin ensin tuli tavallisia vaihtoehtoja mutta kun pyysimme tietynlaista sellainen räätälöitiin.daria Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikku Myy Kirjoitettu March 12, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu March 12, 2003 Meillä on menu vasta harkinnassa, joten laitan tähän vaihtoehtoja, joita olemme miettimässä.Häämme pidetään Särkänlinnan ravintolassa. Hintaa kokonaisuudelle tulee noin 44-50 euroa per henkilö, riippuen mitä tarjotaan. Plus juomat. Salissa ruoka tarjoillaan pöytiin, joten mahdollinen kasvisruoka/erikoisruokavaliot täytyy miettiä tarkkaan. Tällä hetkellä kuitenkin kolme parasta vaihtoehtoa ovat: ~ Tapaslautanen (esim. jääkellarinlohta? ja mätikastiketta, rucola paahtoseläkettä, tomaattia, mozzarella, vuohenjuustoa, marinoituja kasviksia, hunajameloni, parmakinkku) ~ Grillattua häränseläkettä, perunagratiini ja punaviinikastiketta ~ Hääkakku ja kahvi/tee tai ~ Lohi-caesarsalaattia ~ Aurinkokuivatuilla tomaateilla täytettyä maissikananrintaa ja pestorisottoa (onko punainen pesto mahdollista) ~ Hääkakku ja kahvi/tee tai ~ Graavia lohta, mätimoussea ~ Poronseläkettä, tatti-perunafondant ja riistakermakastiketta ~ Hääkakku ja kahvi/tee Tapaslatanen olisi hyvä, sillä sitten ei tulisi kala-allergikkojen kanssa ongelmaa. Hääkakuksi ajattelin ehdottaa pintaan kerman sijasta valkoista marsipaania ja sisälle mansikkahillon/vadelmahillon kanssa vaniljaista kreemiä. Katsotaan mitä kokki ehdottaa. Ajatuksena olisi vielä laittaa tarjolle juustopöytä illaksi... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emily Kirjoitettu March 12, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu March 12, 2003 Thanks Daria!Pitää vaatia pitopalveluilta välimeren meininkiä. Teidän kuulosti niin hyvältä, et alko heti kuola valuun. Eiköhän joku stadin pitopalvelu saa meillekin jotain tohon henkeen väsättyä! En haluu perinteikästä silli ja paahtopaisti settiä...Tosin eihän siinäkään mitään vikaa oo, mutkun välimeri vaan vetää puoleensa. Heh! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
daria Kirjoitettu March 12, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu March 12, 2003 Tertsi.Kiitos kehuista. ;DIhan varmaan onnistuupi tuo välimerellinen meininki pitopalveluilta.Me ei myöskään haluttu mitään perinteistä hääruokaa kun ei ole miteskään normaalit häätkään saati sitten porukka.Toivottavasti saatte kunnon hässäkät Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Intoilija Kirjoitettu March 18, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu March 18, 2003 Tässäpä meidän häämenu. Ja pitopalveluna loistava Chef´s Goumet Espoosta, joka panostaa ruoan lisäksi myös tyylikkääseen esillepanoon! Italialainen Hääbuffet Italialaista ilmakuivattua salamia javalkosipulimarinoituja oliiveja* * *Uunikuivattua tomaattia, mozzarellaaminibruschettaleivällä* * *Prosciutto di Parma kinkkua, melonivalikoimaja tuoreita viikunoita* * *Yrttimarinoitua kananpojan fileetä vartaassaja valkosipulikastiketta* * *Balsamicolla marinoituja kasviksia á la Chefs* * *Caesar salaattia ja Parmigiano Reggiano lastuja* * *Italialainen leipävalikoima* * *Hääkakkua* * *Kahvia ja haudutettua teetä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.