Jump to content
Naimisiin.info

Menugallup


Guest Rea

Recommended Posts

Heip, mitä mieltä olette tästä vaihtoehdosta? Mietin onko liiankin perinteistä, kun olemme aikamoisia gourmet-herkkusuita.  ??? Hinta on sen sijaan mielestäni tässä kohdallaan, vain 18 e/ hlö!

Kylmät ruoat noutopöydästä

Vihreäsalaatti

Juustosalaatti

Broilerisalaatti

Graavilohirulla

Sillijäädyke

Savuporokakku

Munanpuolikkaat

Keitetty peruna

Lämpimät ruoat noutopöydästä

Kalkkunafilee

Karhunmarjakastike

Basmatiriisi

Kasvisgratiini

Juomat pitopalvelun puolesta:

Vesi, maito, kotikalja

Lisäksi:

Leipä, levite

Jälkiruoka

Hääkakku (esim. lakka-kinuski)

Kahvi, tee ja mehu

Juomat

Lisäksi tarjoamme itse alkumaljan sekä ruuan kanssa puna- ja valkoviiniä sekä olutta ja siideriä. Kahvin kanssa on avec.

Tarkoitus on, että ruualla on erittäin tärkeä rooli hääjuhlassa, joten pitäisiköhän ruokalajeja vähän vielä lisätä?  :-/ ??? Pyysin päästä pitopalveluun koemaistoon, saa nähdä huolivatko minua sinne. Haluaisin tosiaan varmistaa, että kaikki on oikeasti hyvää, koska puoli sukua on joko alan ihmisiä tai muuten vain kotikutoisia herkuttelijoita...  ;)

Hääjuhla on aika myöhään, sillä ollaan ilta-/yöihmisiä, joten varsinaista iltapalaa ei varmaan tarvita. Ajateltiin kaivaa nachot texmex-dippeineen esiin, kun pitopalvelu on poistunut.

Link to comment
Share on other sites

Nam mitä herkkuja täällä onkaan, nälkä tulee! ;)

Meillä oli seuraavanlainen, myös syömäkelpoiseksi maistettu menu:

- Charlottalohirullat

- Ahven-katkaraputartarit

- Kasvisterriini

- Pestotäytteiset herkkusienenhatut

- Serrano-melonirullat

- Tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti

- Auragold-viinirypäle-kurkkusalaatti

- Appelsiinimarinoitua kalkkunanrintaa

- Aprikoosikastike

- Marinoituja vihanneksia

- Paahdettua härän sisäpaistia

- Salottisipuli-punaviinikastike

- Hillotut suppilovahverot

- Kasvisgratiini

- Lintuperunat

- Auringonkukkapatonkia, Chapattaleipää

- Voita, Yrtti-juustolevitettä

- Puna- ja valkoviiniä, vettä, mehua

- Vadelmakermakakku

- Metsämansikkatäytteiset sydänpikkuleivät

- Kahvia, teetä

Link to comment
Share on other sites

Guest Tähdikki

Meille tulee seuraavanlainen.. ehkä.

Häät on parin viikon päästä mutta menu vaan muuttuu koko ajan..

ehkä tämä on nyt sitten se lopullinen !!

Alkumaljat Shampanjaa ja maustettua Pommacia

niiden kanssa sekä savukala- että yrttijuustotäytteiset tartaletit

Kana-pastasalaatti

Waldorfinsalaatti

Couscoussalaatti

Salaatti uusista perunoista ja rucolasta

Pinjansiemen-vihersalaatti

Crostinitrio:

Mozzarella-pesto-aurinkoikuiv.tomaatti.crostinit

Vuohenjuusto-rosepippuricrostinit

Parmankinkku-piparjuuricrostinit

Marinoituja vihanneksia ( tarjotaan erikseen, ei siis sekaisin )

Valkosipulinkynsiä, oliiveja, fetaa, artisokan sydämiä, viinilehtikääryleet ym.

Kasvisterrini

Karjalanpiirakat ja munavoi

KERMAINEN LOHIKETTO

PARSAKAALIKEITTO

Valkosuklaa-tiramisukakku

Canapeet

ILTAPALA :

Kana-roquefortpiirakka

Purjopiirakka

Savukala-katkarapupiirakka

Erilaisia juustoja ( Brie, Aura, Gouda, Appenzeller, Pecorino..)

+ Päivällisen jämät

Juomina puna- ja valkoviinit, siideri, olut, lonkero + tietenkin alkoholittomat

Baarista erilaisia drinkkejä ja tiukkaa.

Link to comment
Share on other sites

Marmalade - saako udella teidän menyytä? :) Olen kovasti gourmet-henkinen itse, joten nuo perinteiset ruuat kyllä vähän mietityttävät.

Juu, tottakai. En olekaan tainnut meidän menyytä täällä esitellä:

Alkuun:

Shamppanja

Siianmätiä, smetanaa ja punasipulia

minikrutongilla

Kirvelillä maustettu lohitartar

pienellä ruisleivällä

Chevré-, omena-, latva-artisokkaterriiniä,

vihersalaattivalikoima ja basilikavinegrettiä

Juomaksi valkoviini (ehkä chardonnay?)

Pääruoaksi:

Kokonaisena paahdettua luomuhäränfileetä

ja punaviinikastiketta

Ruusukaali-, papu- ja sokerihernepaistos

Kermaisia sieniä ja juurespyrettä

Leipävalikoima ja voita

Juomaksi punaviini (ehkä cabernet sauvignon?)

Hääkakkuna:

Mansikka-sitruunamoussekakku

Kahvia ja haudutettua teetä

Avecina konjakki ja likööriä (ehdottomasti Di Saronno Amaretto)

Shamppista, viinejä ja konjakkia ei olla vielä päätetty, mutta kohtapuoliin pitäisi sekin tehdä. Ja tietysti holiton vaihtoehto löytyy myös!

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee olemaan hyvin tavallista ruokaa, tiedetään aika hyvin mikä maistuu, erikoisuudet on jäänny syömättä... :)

RUOKAILU

Vihersalaatti, kastike

Pastakinkkusalaatti

Graavilohi

Silli

Kotijuusto

Keitetyt perunat

Vanhan ajan makaronilaatikko

Paahtopaisti

Herkkukurkut

Lihapullat

Porsaan filee, kastike

Ruis- ja hiivaleipä, voi

Kotikalja, maito, vesi

KAHVITUS

Kahvi, tee ja mehu

Pullakranssi

Kaneliässät

Kahvikakku

Hääkakku

Täytekakku, sokeriton

ILTAPALA

Karjalanpiirakat

Munavoi

ja se mitä jäi ruokailusta

Hinnasta, mielestäni kallista (elämä on...) Ruoka+kahvitus 32 euroo/hlö ja iltapala erikseen 3 euroo/hlö. Alle 12 vuotiaat ½ hintaan ja alle 7 vuotiaat ilmaisia. Hinta sisältää tarjoilut, astiat, pöytäliinat, siivouksen yms. tarpeelliset asiat.

Lisäksi alkumaljat 14 euroo/plo ja booli 52 euroo/5 litraa.

Juhlapaikka on tilausravintola joten siellä ei omia juomia saa tarjota. Me tarjotaan noi alkumaljat tietty ja 10 litraa boolia. Sit jokainen saa ostaa omaan laskuunsa avoimesta baarista. Meillä ei oo varaa kustantaa kaikkien juomisia ja häät ei ole mikään ryyppyjuhla...

Link to comment
Share on other sites

Täältä sain mainioita ideoita. Niitä yhdistelemällä ja ravintolan hieman täydennettyä menumme näyttää tältä:

SINAPPISILLI

LOHIRULLAT TUOREJUUSTOTÄYTTEELLÄ

KIRJOLOHEN MÄTIÄ, SMETANAA JA SIPULIA

KEITETYT PERUNAT

VIHREÄ SALAATTI + KASTIKE

TOMAATTI-MOZZARELLA-BASILIKASALAATTI

PORSAAN SISÄFILE JA SIENIKASTIKETTA

KASVIKSIA

ANNANPERUNAA

HÄÄKAKKU (SUKLAAKAKKU)

KAHVIT

Tosin en vielä tiedä, mitä ovat annanperunat. Kuka osaa kertoa??

Meitä on 10 henkeä ja tämä kustantaa 44 egeä per lärvi + juomat päälle. Hintavaksi tulee noinkin pienelle porukalle  :-/

Link to comment
Share on other sites

Tässä ohje Annanperunoille. Tästä voit päätellä millainen ruokalaji se on.

Annan perunat      

(4 annosta)

8-10 keskikokoista perunaa

½ tl suolaa

valkopippuria

juustoa raastettuna

(4-5 rkl voita tai margariinia)

Kuori ja huuhdo perunat. Kuivaa kunnolla, höylää tai leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Voitele vuoka hyvin ja lado perunat vuokaan niin, että ne peittävät hiukan toisiaan. Ripottele juustoraastetta kerroksittain ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi voit kaataa perunoitten päälle vielä voisulaa.

Peitä vuoka kannelle ja paista 225 °C noin 40 minuuttia.

Varmista tikulla perunoitten kypsyys. Tarjoile liha- tai linturuuan kera.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee seuraavanlainen menu:

Sillivati

Graavilohta & sitrus-tillikastiketta

Kananmunanpuolikkaita mäti-smetanamoussella

Rosvopaistia & piparjuurikastiketta

Lihapullia

Basilikamarinoitua broileri-pastasalaattia

Tomaatti-sipulisalaattia

Vihersalaattia & salaattikastiketta

Tilliperunoita

Talon leipäkori & voita

Kotikaljaa, maitoa, vettä

Punaviiniä, valkoviiniä, olutta & siideriä

              xxx

Paahtopaistia

Punaviinikastiketta

Kermaperunoita

              xxx

Mansikka-täytekakku

Pullakranssi

Pikkuleipiä

Kahvia, haudutettua teetä & mehua

Konjakkia & likööriä

Tämä maksaa 19 €/hlö. Siihen sisältyy vain ruuat. Astiat, tarjoilijat, kuljetuksen sekä alkoholijuomat maksamme erikseen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli saaristolaishäät. joten Menu myös sen mukainen.

Lohikeitto ja voissa paahdettua ruisleipää

                   

iltapala tarjottiin jo hyvissä ajoissa ja se oli sbuffet tapainen.

lohta monessa muodossa

paistettuja silakoita

sinappi silakoita

keitettyä perunoita tartar kastike

3 salaattia ( tuoresalaatti, kinkku-pasta salaatti, riisi-kana salaatti)

lihapullat

patonki

vasikanpaistia timjami kastikkeessa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

laitampa meidänkin... tällasta olis tarkoitus tarjoilla:

kylmät:

-Graavilohi

-savusiika

-sinappisilakka

salaatit

-tomaatti-sipulisalaatti

Tomaatti ja kurkku

Kananmunapuolikkaat

Kinkku-pasta-salaatti

Lämmin ruoka

-keitetyt perunat

-Kermaiset valkosipuliperunat

-paahtopaisti ja punaviinikastike

-ruskeakastike

-lihapullat

-prinssinakkeja

-wokatut kasvikset

Leipä, yrttivoi, vesi,  maito,

Kahvi/Mehu/Tee

Kakku

Pikkuleipää (sinisiä sydänkeksejä)

************’

ruokajuomaksi lisäksi viinit+ alkumalja tottakai

Link to comment
Share on other sites

Näillä linjoilla..

*tomaati-mozzarellasalaattia

*vihreää salaattia

*fetaa, oliiveja jayrttiöljyä

*melonisalaattia ja serranokinkkua

*tonnikalapastrami ja saaristolalaisleipää

*kanavartaat ja chilidippi

*katkarapuvartaat allioli

*manchelojuustoa rukolapedillä hunajan ja saksanpähkinän kera

*espanjalaiset frikadellit ja tsatsiki

*chapata

*kokonaisena paistettua härän sisäfileetä ja punaviinikastiketta

*loimulohi ja yrttivoikastike

*paahtojuurekset

*uudet perunat

*patatas bravas

* ja ehkä kanttarellirisotto

*Kossusnapsi

*Raices Garan Reserva, Valdepenas 1996

*Monopole, Blanco Seko, Rioja 2003

*shampanja- ja jokin marjasorbetti

* hääkakku

*kahvi, tee

*avec (konjakki ja amaretto ja ehkä karpalolikööri)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

;D Ohhoh! Monilla on selaisia menuja, etten osaa edes lausua ruokalajien nimiä! Meille, yksinkertaisille ihmisille tulee yksinkertainen menu: Liha- ja kasviskeittoa (lämmittää koleana syyspäivänä) ja sen kanssa voileipäpöytä erilaisine yrtti- ja valkosipulilevitteineen sekä leivänpäällyksineen. Pitopalvelun kanssa ei olla kaikkea lyöty lukkoon, mutta tekevät tuntitaksalla ruoat, kun me ostetaan ainekset.

Link to comment
Share on other sites

Ensiksi suuri kiitos kaikille.. Naikkareitten avulla suunniteltiin meillekin menu.. yhdistellen vähän tuolta ja tuolta saatiin aikaseks seuraavaa pääruuan osalta...

vihreä salaatti

makaroni/ pasta salaatti

savulohi

porsaan ulkofile/ paahtopaisti + kastike (pippuri?)

keitetyt perunat

lihapullat + kastike (tavallinen?)

kasvisgratiini/ -paitos

kotikalja, maito, vesi

vaalea leipä, tumma leipä + margariini / levite

Jälkkäri puolen käsittää sitten hääkakku ja kahvit. Tarjolla myös pullaa, mokkapaloja, omenapiirakkaa, paria erilaista piparia, kuivakakkuja, leipäjuustoa? ja kaikkea muuta mitä keksitään..

Iltapalaks sitten "jätteitä" pääruuasta sekä kahvituksista. Sitten tehään luultavasti vielä joku esim. broilerisalaatti ja karjalanpiirakat + munavoi ja tietysti BOOLI.. :D

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä mutusteltiin seuraavasti:

Tomaatti-mozzarellasalaattia

Basilikakastiketta

Hedelmäistä vihersalaattia

Isoäidinsalaattia

Chorizo-salaattia

Balsamicokastiketta

Puolukkagraavattua kuhaa

Kuningaslohta

Tomaatti-pestokastiketta

Marinoituja hiilimuikkuja

Palvattua kalkkunanrintaa

Omenakompottia

Tilliperunoita

:-X   :-X   :-X

Paistettua porsaanfileetä

Viherpippurikastiketta

Hasselbackan perunoita

Paahtojuureksia

Lapsille lihapullia

:-X   :-X   :-X

Mustikkatäytekakkua

Anopin lusikkaleipiä

Häämakeisia

:-X   :-X   :-X

Iltapala:

Muikkukukkoa

Ruohosipulivoita

Karjalanpiirakoita

Munavoita

Vihersalaattia

Kartanon salaatinkastiketta

P.S. Savolaishäät, joten kalakukkoahan ei voitu tietenkään välttää! ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli lopulta vähän erilainen menu kuin mitä etukäteen suunniteltiin, kokki muutteli ruokia edellisenä päivänä vahvistetusta sanomatta meille mitään!

Lisäkkeen piti olla Skånen perunoiden tyyliin tehtyä kermaista peruna-bataattikuutiota, kun perunakakku ei kuulemma rajallisissa keittiötiloissa onnistunut. No, lautaselle tulikin perunabataattimuffinssi. Ihan hyvä, lähempänä toivomaamme kuin se, mitä "piti" tulla edellisenä päivänä sovitun mukaisesti. Pikkuleipämuutos sen sijaan oli ikävämpi: inhoan suklaapikkuleipiä ja niitähän kokki sitten oli tehnyt. Piti olla kaksi kerrosta vaaleaa keksiä, joiden välissä boysenmarjahilloa. No, vieraat eivät huomanneet mitään, kun eivät tästä tienneet... ;)

Lopputuloksena oli:

- Moët & Chandon Brut Imperial (hääparille Nectar Imperial)

- siika- ja kasvisterriini, mätikastiketta, uusia perunoita + Pfaffenheim Pinot Blanc 2003

- sitruunasorbetti (nimenomaan väliruokana eli suunputsaajana)

- coeur de fillet, perunabataattimuffinssi, portviinikastiketta, kevätparsaa ja -porkkanaa + Rawson's Retreat Shiraz Cabernet 2004

- boysenmarjamansikkakakku mascarponevaahdolla, suklaapikkuleipiä + kahvi ja tyrnilikööri/Meukow Feline V.S.O.P

7.jpg

4.jpg

3.jpg

Illalla tarjolla oli boolia ja juustoja (mm. Brie, Apfenzeller)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...