Jump to content
Naimisiin.info

Menugallup


Guest Rea

Recommended Posts

Meille tulee aika perinteinen lappilainen menyy..muutoksia tulee vielä mutta suurinpiirtein tällane.

Aluksi:

kuohuvat

pommac/lastenkuohuva

Kylmät ruuat:

Savulohi/siika

Graavilohi/siika

Kylmä- ja lämminsavuporoa

Vihersalaatti (salaatti, tomaatti, kurkku)

Sienisalaatti

Siianmätiä

Ruisleipää ja rieskaa, siihen päälle oikeeta voita ja juustoa

Juomana:

Maito, vesi, kotikalja, mehu

Pääruokana:

Poronlihakeitto

(juu ei oo tulossa vegejä)

Jälkkärinä:

Hääkakku - brownie pohjalla mustikka-valkosuklaamousse täytteellä ja sokerikuorrutteella koristeltuna.

Kaffea

Leipäluustoa

Pikkuleipiä

ja lapsille mehut

Iltapalaksi:

broilerirullia

karjalanpiirakoira kera munavoin

Link to comment
Share on other sites

Meidän menu oli mielestäni todella kattava, varsinkin kun kaikkea oli paljon. Nam nam :)

graavilohi, sinappikastike

kylmäsavulohipatee

täytetyt munanpuolikkaat

lämminsavulohi ja sitruunamajoneesi

broileripekonirulla

sipulihilloke

lihapullat

kylmäsavulohi-katkarapusalaatti

Caesarsalaatti broilerilla

kolmen juuston salaatti

yrttinen vihersalaatti, talonkastike

Härän paahtofilee

punaviinikastike

sienipapulisäke

kermaiset valkosipuliperunat

keitetyt perunat

sämpyläsydän, ruisleivät

monenmoista juotavaa

Hääkakkuna suklaakakku mansikkamoussella ja valkosuklaakuorrutteella

seurana karkkibuffetti

iltapalana kinkkujuustopiirakkaa

Link to comment
Share on other sites

SAARISTOLAISBUFFET

Airiston silakat

Sinappisilliä

Sipulisilli

Konjakki graavattu lohi

Savulohta

Katkarapu-majoneesi-kananmunat

Maalaiskalkkunaleike

Meetvursti

Vihersalaatti

Hapankaali

Suolakurkku

Tilliperunat

*****

Savustettua porsaan sisäfileetä tai kananpojan rintafileetä

Perunapaistos

Hunajaiset paahtojuurekset

Talon leipä ja voi

Ruuat hääpaikan pitopalveluntoimesta ja kakun (suklaa-vadelma-moussekakku) teen itse.

Vähän olisi tarkoitus vielä lisätä ja poistaa menyystä jotain. Esim itselle ei iske hapankaali tai meetvursti. Jokin salaatti olisi vielä ite kiva saada. Mikä salaatti sopisi saaristolaispöytään?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tulee kalaton ja sienetön menu. Sulhanen ei voi syödä kumpaakaan, niin ajateltiin jättää ne pois listalta. Alustavasti lista näyttää tältä:

Mozzarella-tomaatti-rucola-salaatti

Ceasarsalaatti

Melonilajitelma

Perunasalaatti

Kotijuusto

Savuporoterriini

Kasvistuulihatturulla

Paahtopaistirulla aura-paprikamoussella

Härän sisäfilee

Pestokana

Lihapullat

Vuohenjuusto-kasvisgratiini

Keitetyt perunat

Höyrytetyt kasvikset

Kakkubuffet

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule pitopalvelua, vaan erikseen kokki ja 3 tarjoilijaa, joten paljon teemme esimerkiksi ruokien esivalmisteluja itsekin ja kakku tehdään omin voimin myös.

Tässä meidän hyvin simppeli menu:

Kylmät:

Vihersalaatti, tykötarpeet eri kupeissa (tomaatti, kurkku, feta, oliivit, marinoitu punasipuli & paahdetut siemenet), 2 salaatinkastikevaihtoehtoa

Sienisalaatti

Kylmäsavulohi, tuorejuustorullat saaristolaisleipäpaloilla

Kolmen juuston lajitelma (Peltola Blue, Castello Marquis ja kolmatta ei vielä valittu), rypäleitä

Karjalanpiirakat, munavoi

Lämpimät:

Pippurijuustotäytteinen porsaanfilee

Lämminsavulohi, kermaviilikastike

Pikkulihapullat

Kermaperunat

Aura-juuresvuoka

Ruokajuomat: Pöydissä valko- ja punaviinipullot, seisovassa pöydässä kivennäisvesi, maito & olut.

Mansikkakakku, valkoiset mazarin-leivokset, kahvi & avec

Iltapalalla tarjotaan tähteitä koottuna, lisäksi myös patonkia ja levitteitä.

Lapsille on tarjolla jotain namusia ja aikuisille boolin ym. palanpainikkeeksi hyvin maustettua kuivalihaa. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meille olisi tulossa seuraavanlainen menu ja olen todella helpottunut, että ollaan vihdoin tässä vaiheessa, eli juhlavasti tasan kuukautta ennen häitä pitopalvelu sai päivitettyä tarjoukseensa hinnan ja toiveiden mukaisen sisällön :D (Nyt jo naurattaa, mutta ei vielä tänä aamuna LOL)

Lämmin alkumalja: Appelsiinillä maustettu vaalea glögi

Alkuruoka:

  • Vihersalaattia, tomaattia, kurkkua ja sinappidressing
  • Sienisalaattia
  • Punajuuriterriiniä, marinoitua porkkanaa ja chèvrejuustoa
  • Sundomin savusilakoita
  • Savustettua nieriää ja piparjuuri creme fraice
  • Mustaherukkagraavattua lohta ja sitruunamajoneesia
  • Palvattua lampaan paistia ja karitsamakkaraa, mustaherukkahyytelöä
  • Mustasavustettua kalkkunan rintaa ja mehustettuja karpaloita
  • Keitinperuna
  • Leipälajitelma, Maalahden limppua, patonkia, näkkileipää ja ruisleipää
  • Voi ja tuorejuusto

Lämminruoka:

  • Kokonaisena paahdettua porsaan sisäfilettä, rapeaa pekonia sekä yrttipunaviinikastiketta
  • Paistettua lohta, haudutettua purjoa ja kuohuviinikastiketta
  • Hunajapaahdettuja juureksia ja lehtipersiljaa
  • Mozzarella-parmesan gratinoitu munakoisovuoka (tarjolla vain kasvisruokailijoille)
  • Paahdetut yrttiperunat

Lastenruoka:

  • Kasvisdippilajitelma ja kermaviilikastike
  • Nauravat nakit ja lihapullat, perunamuusia, pennepastaa kermaisessa tomaattikastikkeessa

Jälkiruoka:

  • Hääkakkuna prinsessakakku
  • Pavlova, lakkoja ja mustikoita
  • Suklaatryffelit, mustaherukkatryffeli ja tyrni-valkosuklaatryffeli
  • Reilun kaupan kahvi ja luomu- tee

Link to comment
Share on other sites

Meille olis tulossa tälläinen tosi vaatimaton menu, mutta vieraat saa siihen tyytyä :D

Perinteinen vihersalaatti, kastike

Merellinenpastasalaatti (paprika, pesto, oliivi, feta, katkarapu)

Waldorffinsalaatti

Pippurilohi (kylmä)

Graavilohi

Kalkkunaa persikka-kermakastikkeessa

Lihapullat

Kermaperunat

Keitetyt perunat

Kukka-/parsakaaligratiini

Focaccialeipä

Mehu, kotikalja, maito

Kahvi, tee, Kermakakku (vadelma)

Muokattu: , käyttäjä: 030312
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tänään lyötiin lukkoon tarjoilut. Meille tulee ruoat tutun ravintolasta, kun tekevät myös catering-hommia. Lähdettiin hakemaan perinteisempää, suomalaista tarjoilua ja kyllähän siitä sellanen tuleekin!

Kylmät

Graavilohi

Marinoituja muikkuja

Lämminsavulohi

Kalkkunafile & mustaherukkahyytelö

Täytetyt kananmunan puolikkaat

Sienisalaatti

Vihersalaatti

+ Sulhaspiirakoita

+ Ryynirieskaa

Lämpimät

Karjalanpaisti

Perunamuusi

Puolukkasurvos

Jälkiruoka

Mustikkarättänä vaniljajäätelön kanssa

Hääkakkuna valkosuklaa-mustaviinimarjakakku

Iltapalaksi näillä näkymin jotain ruokaista salaattia sekä anopin omena-aurajuustokeittoa, nämä tarkentunee myöhemmin.

Link to comment
Share on other sites

Guest morsio812

Saatiin tarjous joka kuulostaa aika ylihinnoitetulta.. Vai mitä olette mieltä seuraavasta? Häät pikku paikkakunnalla pohjoisessa, vanhassa pirttirakennuksessa. Siis ei todellakaan mikään huippuravintola.

Alkumalja 3,8 €

Vihreä salaatti, kanasalaatti, leipää, maito, vesi, mehu ja porokeitto 18€

Kakkukahvit (perus mansikkakakku) 9,5 €

Siis ilman alkumaljaa kaksi salaattia, keitto ja kakkukahvit 27,5€/henkilö. Sisältää tarjoilun ja astiat. Lisäksi paikan vuokra 50€/tunti.

Kun olen lukenut ihmisten kertomuksia ja yritysten hinnastoja, niin tämä meidän saama tarjous kyllä vaikuttaa Suomen kalleimmalta! :) Vai kuvittelenko vaan?

Link to comment
Share on other sites

Saatiin tarjous joka kuulostaa aika ylihinnoitetulta.. Vai mitä olette mieltä seuraavasta? Häät pikku paikkakunnalla pohjoisessa, vanhassa pirttirakennuksessa. Siis ei todellakaan mikään huippuravintola.

Alkumalja 3,8 €

Vihreä salaatti, kanasalaatti, leipää, maito, vesi, mehu ja porokeitto 18€

Kakkukahvit (perus mansikkakakku) 9,5 €

Siis ilman alkumaljaa kaksi salaattia, keitto ja kakkukahvit 27,5€/henkilö. Sisältää tarjoilun ja astiat. Lisäksi paikan vuokra 50€/tunti.

Kun olen lukenut ihmisten kertomuksia ja yritysten hinnastoja, niin tämä meidän saama tarjous kyllä vaikuttaa Suomen kalleimmalta! :) Vai kuvittelenko vaan?

Mun mielestä tuo ruokaosasto on ihan ok, ehkä jopa edullinen (poro on kallista, eikä kanakaan halpaa), mutta kakkukahvit 9,5e :blink:

Meillä (siis töissä) kakkukahvien hinta on 4-5e /hlö, ja jos ottaa ruuat pitopalveluineen, niin kakkukahvin osuus on vielä pienempi. Ja kakuiksi saa ihan tasan sellaisen kakun/ kakut kuin haluaa...

Link to comment
Share on other sites

Guest Haaveillen

Meillä vasta aivan varhaisella suunnitteluasteella häät ja tällaisia olen miettiny jo valmiiksi:

Vieraita 60-65 joista lapsia 10-15

Ruokaa varaisin 70 hengelle ja nämä tehdään itse!

RUOKA:

Savuporokiusaus TAI Lohikeitto ( + lihakeitto allergisille )

Kasvisgratiini ( kukkavihanneksia+porkkanaa ) / marinoidut paprikat

Vihreä salaatti

Coleslaw

tomaatti - mozzarellasalaatti

Graavilohi

ruisleipä + omatekoinen rieska

( mietin, että tarvitseeko leikkeitä / juustoa lainkaan...??? )

KAHVITUS:

Juustokakku tai kermakakku

keksejä

jokin kuivakakku tai kranssi

ILTAPALA:

Ruoalta salaatit ja graavilohi ( vihersalaattiin lisänä fetaa )

+ sienisalaatti

Savulohi

Coctailpiirakat + munavoi

pienet lihapyörykät ( tehty aiemmin pakkaseen, uunissa lämmitys )

Patonkia ( yrtti ja vs tai tavallista )

Miltä kuulostaisi ja mitä arvioisitte hinnaksi moiselle??

Oma arvioni on, että 600€ riittäisi..

Sienet tulee ilman, kaikki lohet tehdään itse ( kokonaisesta lohesta, hinta noin 4-5€/kg )

rieska tulee ilman

salaattitarvikkeet ja piiraat tukusta kuten myös varmasti savupororouhe, kermat yms.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ruuilla kikkailla (vaikka kokki olenkin, niin menu on puhtaasti miehen suunnittelema, en puuttunut pätkääkään):

Alkumaljat (hankimme itse)

Fetasalaatti, kastike

Salami-pastasalaatti

Broilerin rintaa Sweet Chili-kastikkeessa

Savulohitarjotin

Lihapyörykät

Porsaan ulkofilee kermaisessa herkkusienikastikkeessa

Keitetyt perunat

Uunipaahdetut vihannekset

Maito, mehu, kotikalja, vesi

Mallashiivaleipä, ruisleipä, levite

Jälkiruuaksi mango-valkosuklaakakkua ja kahvia

Erikoisruokavalioille omat pöperöt, jos niitä ilmaantuu.

Itse en syö kalaa, mutta mies rakastaa sitä, joten turha kalakikkailu jäi pois ja päädyttiin yhteen lajiin (silliä ja munaa pohdittiin mutta eiköhän tuossa ole jokaiselle jotakin)

Meidän juhlat tulee tekemään alusta loppuun pitopalvelu, jossa työskentelin itse 6 vuotta, joten tarjous ei päätä huimannut = 21€/hlö sisältäen pöytäliinat, ruuat, astiat ja tarjoilut. Että eipä ollut vaikea valita teenkö itse vai joku muu. Vieraita kuitenkin päälle 100, joten antaa ammattilaisten hoitaa.

En halunnut värvätä sukulaisia hommiin, vaan kerran kun järjestetään niin järjestetään sitten kunnolla niin että kaikki läheiset voivat nauttia juhlimisesta.

Yöpalalle tulee kaikki ruokailun jämät, sekä omatekoisia lihapasteijoita ja kinkkupiirakkaa, sipsejä ja patonkia+levitettä.
Muokattu: , käyttäjä: Limepiipertäjä
Link to comment
Share on other sites

Meidän menu & juomatarjoilu oli seuraavanlainen:

savuporo-tuorejuustorullia talon saaristolaisleivällä

punajuuricarpaccio, yrttimajoneesia ja parmesanlastuja

paahdettua kalkkunanrintaa, marinoituja kasviksia ja basilika-jogurttikastiketta

aurinkokuivattuja tomaatteja, fetaa, oliiveja, punasipulia

tomaatti-mozzarella-basilikasalaattia

melonisalaattia

~

marinoitu häränulkofilee tummassa chilikastikkeessa

lämmin kasvis-tortelliinisalaatti

paahdetut yrttiperunat

~

talon leipävalikoima, pestolevite, voi

~

mango-suklaakakkua ja mangomelbakastiketta

kahvi, tee, Jaloviina, Vana Tallinn Cream

~

kuohuviini Cristalino Cava Brut

punaviini Lindemans Cawarra Shiraz Cabernet

valkoviini KWV Chenin Blanc

~

olut A. Le Coq

siideri Crowmoor Dry Apple

lonkero Hartwall Original Long Drink

~

vesi, kivennäisvesi, maito, mehu

~

iltapalalla feta-kasvis- ja kinkku-kasvis-piirakkaa ja pääruualta jääneitä kylmiä ruokia

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me ollaan mietitty seuraavanlaista menua kun "välimerellinen tapas-menu". Kaikki tulisi kerralla tarjolle buffet-muodossa ja erikseen mainitut pöytiin naposteltaviksi sillä aikaa, kun vieraat odottavat omaa vuoroaan hakea ruokaa.

En tiedä onko meidän juhliin tulossa yhtään kasvissyöjää. Sen tiedän, että on tulossa henkilöitä jotka eivät syö lihaa, mutta kalaa syövät.

Voisiko joku kasvissyöjä kommentoida miltä menu kuulostaa hänen näkökulmastaan.

Iltapala on vielä mietinnässä, mutta jotain pientä suolaista on tarkoitus tarjota.

yrttimarinoituja grillattuja herkkusieniä (pöytiin)

pestomarinoituja oliiveja (pöytiin)

manchegojuustoa (pöytiin)

*

valkosipuli-tomaatti-bruchetat

tomaatti-basilika-mozzarella-salaattia

rucolaa

serranonkinkkua

cantaloupemelonia

patonkia

valkosipuli-yritti-levitettä

aiolia

chili-paprika-majoneesia

*

espanjalaista kasvispaistosta (paprika-punasipuli-pavut)

siivutettua valkosipuli-yrttimarinoitua naudan sisäfilettä

vuohenjuustolla ja pinjansiemenillä kuorrutettuja lohikuutiota

timjamilla maustettuja lohkoperunoita

Hyvin pitkälti koottu meidän omista suosikkiruoista, mutta uppoaisikohan nämä myös valtaosaan vieraista?

Link to comment
Share on other sites

Meidän menu:

Kylmäbuffet:

  • sillikaviaaria
  • graavisiikaa
  • saaristolaisleipää
  • kylmäsavulohta
  • kalaterriiniä
  • lämminsavulohta
  • savulammasta
  • uusia perunoita

  • halloumia
  • marinoituja vihanneksia
  • vuohenjuustocroustades

  • mozzarellasalaatti
  • rapusalaatti
  • broilersalaatti
  • vihersalaatti

Lämminbuffet:

  • marmoroitunutta häränfilettä
  • paistettua siikaa
  • kesäkurpitsa-parmesanpaistos
  • uunijuureksia
  • höyrytettyä parsaa

Kahvi + brandy/tiramisulikööri + kakku (joka toinen kerros mansikkaa, joka toinen suklaata

Yöpalaksi

tikkupaloja, juustoja

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Saatiin tarjous joka kuulostaa aika ylihinnoitetulta.. Vai mitä olette mieltä seuraavasta? Häät pikku paikkakunnalla pohjoisessa, vanhassa pirttirakennuksessa. Siis ei todellakaan mikään huippuravintola.

Alkumalja 3,8 €

Vihreä salaatti, kanasalaatti, leipää, maito, vesi, mehu ja porokeitto 18€

Kakkukahvit (perus mansikkakakku) 9,5 €

Siis ilman alkumaljaa kaksi salaattia, keitto ja kakkukahvit 27,5€/henkilö. Sisältää tarjoilun ja astiat. Lisäksi paikan vuokra 50€/tunti.

Kun olen lukenut ihmisten kertomuksia ja yritysten hinnastoja, niin tämä meidän saama tarjous kyllä vaikuttaa Suomen kalleimmalta! :) Vai kuvittelenko vaan?

No en tiedä onko tuo sinun menu tarjous hirveän kallis meillä samanlainen menu tarjous oli 26 euroa. Poro ainakin nostaa hintaa jonkin verran. Kakkukahvien hinnoittelu erikseen tuntuu aika kovalta. Kun kysyin meidän pitopalvelulta, kuinka vaikuttaa kahvitajottavien pois jättäminen, koska teen ne kaikki itse, niin se oli n, 3-4 euroa henkilö kohden..

Korjaus hintaan... =)

Muokattu: , käyttäjä: kaizu
Link to comment
Share on other sites

Luvassa (ja toiveissa) rapian 100 hengen häät elokuussa 2013. Pohdinnan alla menun lisäksi se, että tehdäänkö kaikki vai osa itse, vai tilataanko kaikki vai osa pitopalvelusta.

Mielipiteet ja kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita!

Alustavaakin alustavampi menu:

Alkumaljat

-------------

Vihersalaatti (salaattisekoitus, kurkku, tumma viinirypäle, ruisleipäkrutongit, leipäjuustokuutiot)

Sinappinen salaatinkastike

Pastasalaatti (ei sisällä juustoa, lihaa tai kalaa)

Sienisalaatti

Savulohi

Graavilohi

Tomaattimuikkuja

Ruisleipä, hiivaleipä, levitteet (voi, laktoositon margariini)

Keitetyt perunat

Maalaisperunasose (voita ja kermaa säästämättä)

Uunilohi kantarelli/suppilovahvero/tattikastikkeella

Paahtopaisti/possun uunifile

Hirvi-sika-nauta-lihapullat

Paistinkastike

Maito, kotikalja, vesi

-----------

Marjaisa (mansikka, mustikka, vadelma) hyytelökakku tummalla kakkupohjalla

Tiikerikakku

Pikkuleipäkimara (lusikkaleivät, kaneliässät, muu)

Kahvi, tee, mehu

------------

Iltapalalla

Ylijääneitä salaatteja, lihapullia, kalaa ym.

Karjalanpiirakoita

Grillimakkaraa

Boolia

------------------

Pääruokaa eli uunilohta-paahtopaistia/filettä-lihapullia on pohdittu pitkään ja päädytty (ainakin toistaiseksi) tuohon vaihtoehtoon, jotta jokaiselle on jotain. Suvusta kun löytyy allergisia, ja "ihan muuten vaan" ruokansa suhteen tarkkoja. Tosin, itsestä se tuntuu hieman turhan runsaalle (veljen häissä kun oli kermaista lihapataa pääruokana), mutta mutta. Lihapullista ei luovuta, niitä kun syövät niin lapset kuin aikuisetkin, kalaa harvemmin on ollut pääruokana ja paahtopaisti/file olisi helppo tarjota. Että tuota... :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä on tulossa häät elokuun lopulla ja eikä menuuta ole lyöty vielä lukkoon pitopalvelun kanssa mutta luulisin ettei suuria muutoksia tule. Hintaa on melko tarkkaan 30€/henkilö, n.100 aikuista kutsuttu + 10 lasta.

Tämmöiset suunnitelmat siis meillä:

Alkupaloina:

- keitetyt perunat

- graavisiika tai lohi

- savustettu lohi

- jokin kolmas kalasta tehty mutta ei vielä tiedetä mikä

- copakinkkua ja parsaa

- jonkinlainen tulisemmasta/vahvemmasta salamista tehty alkupala

- kreikkalainen salaatti --> kurkkua, tomaattia ja vihreää paprikaa + erillisiin kulhoihin oliivit, sipulit ja feta

- tsatsiki

- kana-ceasar salaatti --> kastike eri kippoon ettei ole sitten ihan löllöä

- pekoni-papu-chorizomakkara -salaatti

Pääruoka:

- broileria aurajuusto-kastikkeella

- pähkinäriisi

- kasvisgratiini

+ leivät & levitteet ja alkoholittomat ruokajuomat. Lapsille meinataan pyytää pieni määrä lihapullia tai sitten jos pitopalvelulle käy niin voidaan tehdä satsi niitä itekin ja laittaa pöytään. Kera kyltin että VAIN lapsille ;)

Jälkiruoaksi tulee jonkinlainen kakku + kahvit, jos tohon samaan hintaan saa perinteisen täytekakun sijasta esim. tuorejuustokakun niin sellaiseen todennäköisesti päädytään.

Iltapalasta ei ole vielä tietoa, todennäköisesti ainakin silloin pöytään nostetaan ne mitä varsinaiselta ruoalta jää ja lisäksi pitäis sitten miettiä/keksiä jotain. Kuitenkin sen pitäisi olla jotain sellaista minkä saisi nopeesti tarjolla eikä kenenkään tarvis värkätä suuremmin keittiössä..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Apua! Ei pitäis lukea näitä menuja täältä, kun on muutenkin nälkä.

Meille tulee:

* Mustaherukanlehtikuohu

* Kylmäsavuporoleipäset

* Graavilohileipäset

* Savulohiperunasalaatti

* Hedelmäinen vihersalaatti

* Kukkoa viinissä

* Valkosipulikermaperunat

* Paahdetut kasvikset

* Lihapullia (lapsille)

* Coctailpiirakat ja munavoi

* Vesi/maito

* Mansikkakermakakku

* Kahvi/tee/mehu

Tämän hinta on 35€/hlö.

Tämän päälle vielä maksetaan ruualle yhdestä kahteen kaatoa viiniä ja kahville valkosuklaa-mangojuustokakku ja kahvin seuraksi avec.

Pitopalvelu tulee juhlapaikan puolesta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minä olen pähkäillyt tällaista:

alkupalat:

salaatti + oliivi, feta, kruntonkeja, siemeniä, marinoitua sipulia, -sieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja, viinirypäleitä tms erillisissä astioissa (ota maun mukaan)

kalaa, esim. silliä, graavilohta sekä lämminsavulohta/siikaa/tms.

kananmunanpuolikkaita

sienisalaattia

poro/naudanpaistia, ehkä rullana tuorejuustoa tms. sisällä?

maalaispatee/lihalyytelö tms.?

pastasalaatti tms.

marinoitua tms. kanaa

leipää (tummaa + monivilja/vaalea), voita, tuorejuustoa

juusto- ja leikkelevati?

salaattikastike, oliiviöljy, viinietikka, mustapippuri

pääruoka:

possupaistia + kastike (herkkusieni?)

lohta tms + kylmä kastike?

lihapullia

(kerma)perunaa tms.

höyrytettyjä kauden kasviksia

kahvipöytään:

kakku, ei perinteinen kermakakku vaan mieluiten ”jenkkityylinen”, maukas kakku. sisällä esim. vadelmaa ja valkosuklaata? EI marsipaania vaan mielummin se sokerihörselökuorrutus

gluteenitonta purtavaa

pullakranssi

macaroneja

keksejä

iltapala n. 50 hlö:

kinkkukiusaus

janssoninkiusaus

salaatit ym. ruualta

Miltä vaikuttaa? Mitä lisäisitte/poistaisitte tms.?

Muokattu: , käyttäjä: manaljah
Link to comment
Share on other sites

Mä ajattelisin, että jos alkupaloissa on lämminsavulohta tai jotakin muuta lämmintä kalaa, ei pääruoaksi tarvita enää lohta. Jos leipä on hyvää ja siihen on tarjolla voita ja levitettä, harvemmin oon nähny suurta menekkiä juustolla ja leikkeleillä. Mä valitsisin jomman kumman lihapateen/hyytelön tai paistilihan + kanan kuin että ottaisin kaikki kolme. Jos ei kasvissyöjiä tule niin possupääruoka ja lihapullat on hyvä. Salaattivaihtoehdot on hyviä ja erityisesti että saa itse koota salaatin ja valita vielä kastikkeen. Riippuen toki vieraista, mutta kahvipöydän pullat ja keksit yleensä jää syömättä.. Macaronit kuulostaa kivalle, jos tarjoais niitä pelkän kakun kanssa. Sellasia ajatuksia mutta riippuu toki vieraista ovatko nirsoja, ruokavaliorajoitteisia.. Tykätäänkö että kaikkea on liikaa vai että on vain pari vaihtoehtoa. Jos alkupaloja on paljon, niillä saa jo helposti mahan täyteen ja tilaa pääruoalle ja kahvipullille ei jää :)

Minä olen pähkäillyt tällaista:

alkupalat:

salaatti + oliivi, feta, kruntonkeja, siemeniä, marinoitua sipulia, -sieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja, viinirypäleitä tms erillisissä astioissa (ota maun mukaan)

kalaa, esim. silliä, graavilohta sekä lämminsavulohta/siikaa/tms.

kananmunanpuolikkaita

sienisalaattia

poro/naudanpaistia, ehkä rullana tuorejuustoa tms. sisällä?

maalaispatee/lihalyytelö tms.?

pastasalaatti tms.

marinoitua tms. kanaa

leipää (tummaa + monivilja/vaalea), voita, tuorejuustoa

juusto- ja leikkelevati?

salaattikastike, oliiviöljy, viinietikka, mustapippuri

pääruoka:

possupaistia + kastike (herkkusieni?)

lohta tms + kylmä kastike?

lihapullia

(kerma)perunaa tms.

höyrytettyjä kauden kasviksia

kahvipöytään:

kakku, ei perinteinen kermakakku vaan mieluiten ”jenkkityylinen”, maukas kakku. sisällä esim. vadelmaa ja valkosuklaata? EI marsipaania vaan mielummin se sokerihörselökuorrutus

gluteenitonta purtavaa

pullakranssi

macaroneja

keksejä

iltapala n. 50 hlö:

kinkkukiusaus

janssoninkiusaus

salaatit ym. ruualta

Miltä vaikuttaa? Mitä lisäisitte/poistaisitte tms.?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...