2011 Kirjoitettu June 20, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 20, 2010 Kuulisin mielelläni, jos jollakulla olisi antaa kasvimenuvaihtoehtoja. Lueskelin tätä keskustelua läpi ja tuntui olevan lähes kaikilla tuo kasvisgratiini..Mutta onko kenelläkään täyttä kasvismenua tai jotain erikoisempaa kasvisvaihtoehtoa? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Minimorsio Kirjoitettu June 20, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 20, 2010 ^ Juuri tuossa edellisellä sivulla näyttäisi olevan Napalm-nimimerkin ihanan herkulliselta vaikuttava täysvegaaninen menu. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
2011 Kirjoitettu June 20, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 20, 2010 ^ Juuri tuossa edellisellä sivulla näyttäisi olevan Napalm-nimimerkin ihanan herkulliselta vaikuttava täysvegaaninen menu. Vilkaisempa sen, kiitos. Jäi juuri se sivu lukaisematta, kun alkoi olla jo epätoivoista selailua.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ofelia Kirjoitettu July 11, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu July 11, 2010 Sorry, kun kommentoin vähän OT:na. Meidän rippijuhlamenu eilen oli kattavampi kuin monilla hääjuhlamenu täällä. Tein kaiken itse, paitsi vs-perunat. Itse tehden säästää rahaa paljon ja saa varmasti kehuja. Suosittelen!Meillä oli tarjolla:- vihersalaatti- kana-riisisalaatti (broilerista kylläkin)- rosepippuri-konjakkigraavattu lohi- lämminsavulohi- tilli-kermaviilikastike- keitetyt uudet perunat******- naudan sisäfile kokonaisena- punaviini- ja bearnaisekastikkeet- valkosipuliperunat- lihapullat******valkosipulilevitejuustopatonkicocktail-piirakat******Vadelma-valkosuklaakakkuMango-passionkakkukeksivalikoima Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna_ Kirjoitettu July 12, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu July 12, 2010 Laitetaan tännekin vielä, mitä kaikkea pitäisi ensi viikonlopuksi olla valmiina:MelonisalaattiKana-pastasalaattiCoctailpiirakat ja munavoiLihatäytteinen voileipäkakkuKasvistäytteinen voileipäkakkuKinkku-paprikapiirakkaSipuli-paprikapiirakkaSämpylöitä + voita sekä mansikoita tarjolle pöytiin.Juomina vettä, mehua, olut, siideri, lonkero, punaviini, valkoviini.Kahvipöydässä mansikkakakku. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ammattilainen Kirjoitettu July 13, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu July 13, 2010 Ihan yleisenä kysymyksenä kaikille, tuleeko teillä häihin alkuruokien kattaus erikseen? Eli jos on noutopöytä, niin onko siellä alkuun vaan alkuruoat vai kaikki heti tarjolla?Mitkä asiat teillä vaikuttaa ratkaisuun kumminpäin toimitaan vai onko valinta itsestään selvä? Me sulhon kanssa kumpikin tahollaan piti ensin asiaa itsestään selvänä - kunnes kävi ilmi, että olimme asiasta eri mieltä. Meille tulee noutopöytä, ja kaikki kerralla pöytään.Meillä asiaan vaikutti vierasmäärä (~130hlö), teemme ruuat itse ja se, että tarjoilijat maksavat. Ja lisäksi me molemmat tiedämme, miten homma käytännössä hoituu, joten tämä versio on parempi näin isolle porukalle. Tiedän, että kummankin suvussa on ns. "nirsoperseitä", jotka ovat tarkkoja syömisistään. Näin tehden jokainen saa ottaa mitä tykkää missä järjestyksessä tykkää, eikä tarvitse olla lautanen tyhjänä missään vaiheessa. Lisäksi, ruokaa kuluu aavistuksen vähemmän kun joutuu lappaamaan lautasen täyteen kerralla (ammatin kautta olen huomannut tämän ilmiön ) Lisäksi luulen, että jos aluksi kattaisi vain alkuruuat, ainakin oma sukuni söisi mahansa täyteen salaatteja kun luulisivat että siinä on kaikki mitä tarjotaan. Ja ei tarvitse stressata ruookalaatujen vaihtoa yhdellä kattausella. Mutta tämä on vain minun mielipide. Mielestäni alku- ja pääruualle eri kattaus toimii paremmin pienemmän ryhmän kanssa. Kerran olin tarjoilemassa/laittamassa ruokaa n.200 hengen pippaloissa, ja alku- ja pääruoka tarjoiltiin eri kattauksissa noutopöydässä. Ensimmäiset saivat syötyä jo, kun viimeiset vielä ottivat alkupaloja. Ensimmäiset tulivat uudelle kierrokselle heti viimeisten jälkeen, emmekä olleet ehtineet vaihtaa pääruokaa tilalle, ja nämä hätähousut joutuivat vielä palata takaisin. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon keittiön "aseistus", saako lämpölevyt kuumenemaan suoraan noutopöytään, niitä kun ei kuumina kauheasti siirrellä. Ja ehtivätkö ne lämmetä tarpeeksi nopeasti jos ne lyödään kylminä pöytään. Jos käytetään lämpöhaudetta, se kannattaa peittää hyvin jotteivat ihmiset mene kurkistelemaan että mitäs täältä löytyy ja parhaimmassa tapauksessa polttavat itsensä.Tarjoilijoiden hommaa helpottaa paljon jos alku- ja pääruuan väliin saadaan ämpättyä ohjelmanumero, esim. puhe tai lauluesitys.Joo ymmärrän kyllä jälkimmäisen kirjoittajan pointin, mutta ei tuosta tarvitse tehdä noin monimutkaista! AMMATTIMAINEN henkilökunta järjestää/järjestäisi asian kutakuinkin näin:- Ensin buffassa siis VAIN alkuruokalautaset ja tietty alkuruuat- Vieraat nauttivat lautasensa tyhjäksi -> tarjoilijat keräävät lautaset pois pöydistä- Sillä aikaa kun vieraat syövät alkuruokaa, henkilökunta laittaa ripeästi buffaan pääruoan ja pääruokalautaset, jääneet alkuruoat jätetään buffaan, jotta niitä voi vielä nauttia halutessaan (pääruoka siis buffaan viimeiseksi)- Esim tarjoilija tai kokki käy ilmoittamassa kohteliaasti juhlaväelle, että pääruoka on katettu, olkaa hyvä!Ja Voilá! Ei turhia ongelmia. Tietty buffaa alunperin katettaessa on jätetty loppuun tilaa mahdollisille resoille/lämpölevyille. Ja Kyllä lämpölevyn ollessa hidas lämpeämään, voi levyn napsauttaa päälle jo vaikka kun viimeiset hakevat alkuruokiaan. Myös on kohteliasta, että esim kokki/keittiömestari, tarjoilija tai jopa kaaso/bestman kertoo ennen ruokailua mahdolliset viinit ym. ja menun niin ei kenenkään hätähousu-sukulaiselta jää tajuamatta että tarjottavana ei ole vain salaattia ym. (<-- Vaikka pöydissä olisikin menut) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
minskupinsku Kirjoitettu July 18, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu July 18, 2010 Joo ymmärrän kyllä jälkimmäisen kirjoittajan pointin, mutta ei tuosta tarvitse tehdä noin monimutkaista! AMMATTIMAINEN henkilökunta järjestää/järjestäisi asian kutakuinkin näin:- Ensin buffassa siis VAIN alkuruokalautaset ja tietty alkuruuat- Vieraat nauttivat lautasensa tyhjäksi -> tarjoilijat keräävät lautaset pois pöydistä- Sillä aikaa kun vieraat syövät alkuruokaa, henkilökunta laittaa ripeästi buffaan pääruoan ja pääruokalautaset, jääneet alkuruoat jätetään buffaan, jotta niitä voi vielä nauttia halutessaan (pääruoka siis buffaan viimeiseksi)- Esim tarjoilija tai kokki käy ilmoittamassa kohteliaasti juhlaväelle, että pääruoka on katettu, olkaa hyvä!Ja Voilá! Ei turhia ongelmia. Tietty buffaa alunperin katettaessa on jätetty loppuun tilaa mahdollisille resoille/lämpölevyille. Ja Kyllä lämpölevyn ollessa hidas lämpeämään, voi levyn napsauttaa päälle jo vaikka kun viimeiset hakevat alkuruokiaan. Myös on kohteliasta, että esim kokki/keittiömestari, tarjoilija tai jopa kaaso/bestman kertoo ennen ruokailua mahdolliset viinit ym. ja menun niin ei kenenkään hätähousu-sukulaiselta jää tajuamatta että tarjottavana ei ole vain salaattia ym. (<-- Vaikka pöydissä olisikin menut)Tuohon on pakko sanoa vaan että vaikka kuinka ammattitaitoinen laittaa noin kuin kerroit niin jos on reippaasti toistasataa ihmistä niin siinä on väkisinkin ekat syöny jo kun viimeiset vasta hakee ruokiaan. ja sitte ne ekat taas lähtee uudestaan hakee jne, Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tinderella Kirjoitettu August 4, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 4, 2010 Kuulisin mielelläni, jos jollakulla olisi antaa kasvimenuvaihtoehtoja. Lueskelin tätä keskustelua läpi ja tuntui olevan lähes kaikilla tuo kasvisgratiini..Mutta onko kenelläkään täyttä kasvismenua tai jotain erikoisempaa kasvisvaihtoehtoa?Itse olen ollut kasvissyöjä reilu kymmenen vuotta ja oikeasta maukkaat ja hyvät kasvisgratiinit olen tämän aikana lappanut kitaani ainoastaan muutaman kerran. Tästäpä syystä hylkäsin meidän häissä suoraan pitopalvelut, jotka tätä settiä yrittivät tyrkyttää.Niin ja meillä siis kasvisvaihtoehtona on tomaattinen vuohenjuustopaistos - katsotaan miten uppoaa Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiduzka Kirjoitettu August 4, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 4, 2010 Meillä seuraavanlainen menu:Marinoituja paprikoita ja oliivejaPasta-pestosalaattiaTalon perunasalaattia (sisältää pekonia)Kreikkalaista salaattia & yrttiöljyäLämminsavulohtaKermaista majatalon härkäpataaVoiperunatBroilerinrintaa mangokastikkeessaCheddarjuustokuorrutteista kasvisgratiiniaLihapulliaUunituoretta leipää ja levitettä Jäävesi, maito, mehu,Talon puna- ja valkoviiniKermainen hääkakkuKahvi/tee /mehuPikkuleipiäIltapalalla tarjotaan coctailpiirakoita sekä salaatteja ja lihapullia joita jää päivälliseltä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaisa^ Kirjoitettu August 9, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 9, 2010 Meille ois tulossa seuraavanlainen täysin vegaaninen menu syyshäihin. Muiden menuja lueskelleena tämä kuulostaa nyt jotenkin suppealta, joten kertokaahan muut onko tällainen mielestänne riittävä häätarjoilu:PerunamuusiBurgundinpataMarinoitu papusalaattiPestoperunasalaattiVihersalaatti marinoidulla punasipulilla ja kirsikkatomaateillaPastasalaatti (sis mm. oliiveja, cashewpähkinöitä)Tuore leipäYrttivoiLevite aurinkokuivatuista tomaateistaVesi, mehu, jotain viiniäKahvi ja teeSuklaatäytekakku KinuskitäytekakkuKorvapuustitSuklaahippukeksitIltapalaksi tofupinaattipiirakkaa ja päivälliseltä jääneitä salaatteja Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sädehtijä Kirjoitettu August 11, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 11, 2010 Meillä menu on tällainen;mozzarella-tomaatti-rucola salaattilihainen piirakkaTAI muita salaateja ensimmäisen salaatin lisäksi, emme ole vielä päättäneet***härkäruukkuaperunoitakukkakaaligratiiniatummaa ja vaaleaa leipää, levitevesi, mehu, kotikaljapuna- ja valkoviiniä***hääkakkupikkuleipiäkuivakakkuakahvi/tee, mehu Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
marihp Kirjoitettu August 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 16, 2010 Meillä menu on tällainen;härkäruukkuaperunoitakukkakaaligratiiniaHei Sädehtijä! Tiedättekö jo tuleeko teille yhtään kasvissyöjää? Tuli vain heti itselle mieleen että kasvissyöjän valittavissa oleva pääruoka ei hirveän kattavalta kuulosta jos jää pelkkään kukkakaaligratiiniin Mutta sitten nou problem, jos koko väki tykkää härästä Meillä tulevissa häissä tulee pääruoka olemaan jotakin seuraavan kaltaista:Härän sisäfileePunaviinikastikettaJuusto-kermaperunoita (hyla)Hunajajuureksiasekä tähän otamme vielä kasvisruokailijoille vähän jotain lämmintä täyttävämpää, mutta mitähän?? Kasvisgratiini on poissuljettu koska se ei olisi kuitenkaan tarpeeksi hyvää... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
marihp Kirjoitettu August 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 16, 2010 Kaisa^: Minusta teidän menu kuulostaa hyvältä ja riittävältä. En ole itse koskaan ollut vegaanihäissä ja jotenkin sitä aina odottaa jotain lihaa tai kalaa, mutta kyllä tuolla vatsansa täyteen saisi. Esim raasteitahan voi vielä lisätäkin kun ne on niin helppoja ja suurin osa tykkää syödä niitä.Yksi kysymys , miksi olette valinneet perunamuusin ettekä esim. keitettyjä perunoita? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaisa^ Kirjoitettu August 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 16, 2010 (muokattu) sekä tähän otamme vielä kasvisruokailijoille vähän jotain lämmintä täyttävämpää, mutta mitähän?? Kasvisgratiini on poissuljettu koska se ei olisi kuitenkaan tarpeeksi hyvää... Näin itse kasvissyöjänä ehdottaisin kylmäsavutofua. Sen voi ihan vaikka paloitella ja ruskistaa rasvassa, tai paneroida ja valmistaa uunissa (resepti). On täyttävää, ja sopii mielestäni hyvin just vaikka kermaperunoiden tai uunijuuresten seuraksi. Ja tuota savutofuahan saa käytännössä kaikista vähän isommista ruokakaupoista, esim. Prismoista, K-Supermarketeista ja K-Citymarketeista. Jos taas jaksaa vääntää vähän isotöisempää kasvispöperöä niin yksi hyvä vaihtoehto olisi tofu-pähkinämureke.Kaisa^: Minusta teidän menu kuulostaa hyvältä ja riittävältä. En ole itse koskaan ollut vegaanihäissä ja jotenkin sitä aina odottaa jotain lihaa tai kalaa, mutta kyllä tuolla vatsansa täyteen saisi. Esim raasteitahan voi vielä lisätäkin kun ne on niin helppoja ja suurin osa tykkää syödä niitä.Yksi kysymys , miksi olette valinneet perunamuusin ettekä esim. keitettyjä perunoita?Ok, kiitos vastauksesta Perunamuusi valittiin koska mä en itse oikein tykkää keitetyistä perunoista, mutta perunamuusi maistuu paremmin. Oisko keitetyt perunat kuitenkin sun mielestä parempi vaihtoehto? Vielähän tässä on joitakin viikkoja aikaa tehdä menun hienosäätöä. Muokattu: August 16, 2010, käyttäjä: Kaisa^ Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
marihp Kirjoitettu August 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 16, 2010 Kyllä morsian saa valita häissään tarjottavan sen mukaan mistä itse tykkää Minä omasta puolestani en tykkää niin syödä muusia yhdessä monenlaisten salaattien kanssa, vaan keitetyt potut on "siistimpiä", mutta kyllä hyvin tehty muusi on oikein maittavaa Pitää harkita tuota tofua! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
huhti Kirjoitettu August 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 16, 2010 Tässä meidän 28.8 häämenu: MENÚ Kokonainen sika grillissä (Luomu ? jos saa) Grillattua merilohta (Ei sikaa diggaaville) Silli a lá Kalliolaakso Luomu munanpuolikkaat katkaravuilla ja mädillä Hapankaalia Hapankurkkuja venäläiseen tapaan Jyväkalkkunasalaatti Perunasalaattia luomuoliiviöljyssä Perunasalaattia kermaviilissä Luomutomaatti-sipulisalaatti (feta,oliivi) Luomuvihersalaatti Luomupasta -pesto Linnan leipäjuusto (Pähkinä-hunajakastike) Juustolautanen Hyytelöitä pihlajanmarja ja mutaherukkahyytelö Valkosipuli yrttivoi talon tapaan Linnan oma ssssinaaappi huh (tarvittaessa mietona) Emännän oma leipä Vesi ja oma marjatuoremehu KAHVI Pannukahvi ja oma yrttitee Hääkakku (Alakerrokset omilla marjoilla ylin kerros Jotain ” ihmeellistä” ei makeaa) Kaurakeksit Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
My_Dream_Wedding Kirjoitettu August 26, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 26, 2010 Meillä on espanjalainen menyy:Marinoidut paprikat ja oliivitPerunamunakasVihersalaattiAppelsiini-sipulisalaattiAurinkokuivatut tomaatitMarinoidut artisokansydämetJättikatkaravun pyrstöt aiolissaTuorejuustolla täytetyt graavilohirullatKanapaellaOliivileipä & levitteet, ruokajuomatHääkakkuToscaleivoksetKahvi & teeSangria ja olutIltapala on harkinnassa vielä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saippuakuplanen Kirjoitettu August 31, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 31, 2010 Tää menu-asia osoittautui aika hankalaksi päättää. Vaikka meillä häät on ravintolassa ja on saatukin tarjoiluehdotuksia, niin silti yritän miettiä OMAN näköisen menun. Täältä sai taas hyvän inspiksen jatkaa menu-mietintöjä Meille tulee ensin alkuruoka tarjolle ja sen jälkeen katetaan pääruoka. Tämä oli ravintolan toimintatapa.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poppi Kirjoitettu September 2, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu September 2, 2010 (muokattu) Meilläkin on lieviä vaikeuksia pohtia mitä valitsisimme menuumme.Onneksi tutun kanssa tehdään (heidän pitopalvelun) niin pystyy vaihtamaankin menuja jos ei tunnu hyvältä.Alustavasti olen miettiny jotain seuraavaa;Alkuruokia:pastasalaattia (kasvis)savulohtagraavilohi-rullia (graavilohta sivellään tuorejuustolla ja rullalle)fetajuustoa maustettunamarinoitua sipuliabasilika-tomaatti-mozzarella salaattiapalttoonappeja 2 eri tahnalla liha ja kasvisversiovihersalaattiaaurinkokuivattuja tomaatteja tai oliiveja (tosin oliivit jakaa minun ja sulhaseni mielipiteet että ehkä tomaatit)unohtui leivät eli todennäköisesti patonkia ja ruisleipää ja kahta eri levitettä sekä voitaPääruoka:kalkkunaa tai kanaa rosepippuri kermakastikkeella (lähipiirimme ei syö sikaa ja nauta on niin kallista)unelmana olisi hirvenliha ja siihen paistoliemestä kastike lihapullia sulhasen isän reseptilläkermaperunoita tai sitten juustoisia juureksia tai joku muu lisäke en ole varma otetaanko yksi lisuke vai useampijoku lämmin kasvislisukekasvispääruoka kolmelleJälkiruoka:tuoreita mansikoita ja kermavaahtoahääkakkukeksejäJuomat alkumaljat ehkä pari lasia viiniä per henkilöalkoholittomat kilistelytmehut maidot kahvit ym perussetitPääruuat ehkä eniten hakusessa kun porukat ei kaikki syö sikaa ja useampien lihavaihtoehtojen hankkiminen tulee niin hankalaksi ja kalliiksi. Kana tai kalkkuna olisi ehkä siksi helpoin vaihtoehto.Kasvisversio tuskin tuottaa meillä ongelmaa kun itse olen ollut noin 9 vuotta kasvissyöjänä. Yöpaloja tuskin tulee kun juhlat olisi tarkoitus päättää ajoissa. Muokattu: September 2, 2010, käyttäjä: Poppi Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
marihp Kirjoitettu September 3, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu September 3, 2010 Me päätettiin sitten ottaa kasvisruokavaihtoehdoksi vuohenjuustolla kuorrutettua lohta. Toivottavasti on hyvvää. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Minimorsio Kirjoitettu September 3, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu September 3, 2010 ^ Oho. Siis ymmärsinkö nyt oikein? Tai siis, lohihan ei ole kasvis, joten mitä tarkalleen tarkoitat tuolla kasvisruokavaihtoehdolla? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kirjoitettu September 3, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu September 3, 2010 Meilläkin voi vielä menuun tulla pieniä muutoksia, mutta pääasiassa oltas näillä eväillä menossa. Teen kaiken ruoan leivästä asti itse, joten paljon on sellasta mitä voi tehdä pakkaseen etukäteen. Vieraita tulee alle 10, joten määrät ei onneksi ole suuria. Mukana on myös kasvisvaihtoehtoja, sillä anopin mies on kasvissyöjä. Lämmintä ruokaa ei tarjota myöskään siksi, että juhlista tulee tosi lyhyet. Porukka tietää saavansa vain hääkakkukahvit ja pientä suolapalaa (lukee kutsussa) eli tästä on informoitu kaikkia kyllä. Alkumalja: Kontiomehun kuohuva herukanlehtijuoma (alkoholiton, melkein kaikki vieraat absolutisteja)Leivät: karjalanpiirakat, ruisleipä ja sitten niiden kanssa munavoita, voita sekä leikkelettä, juustoa, kurkkua ja tomaattia leivän päälle.Salaatit: Vihersalaatti, meetvursti-pastasalaatti. Lisänä joku salaatinkastike.KinkkusarvetPororullat (poro-tuorejuusto tahnalla täytettyjä rieskalättyjä annospaloina)KylmäsavulohipiirasKasvissarvetKasvispiirasJuomat: maito, jäävesi, kotikaljaKahvin kanssa tarjolla valkosuklaa-mansikkakakkua ja mahdollisesti suklaakakkua (mä en tykkää kermakakusta, haluan jotain tosi suklaista, mutta en ole vielä satavarma, että tuleeko se kakun vai leivoksen vai minkä muodossa ). Lisäksi sydämenmuotoisia herrasväenleipiä sekä korvapuusteja (tiedän, että kuulostaa tosia arkiselta, mutta häät on vapaamuotoiset ja mun isä rakastaa kotitekoisia korvapuusteja niin teen niitä sen iloksi )Tosi vaatimattomaltahan tää vaikuttaa noihin muiden hienoihin menuihin verrattuna, mutta tän tyylistä me sulhon kanssa haluttiin. Jos joku haluaa vetää palkokasvin nenäänsä siitä, ettei oo tarpeeks hienoo hääruoaks, niin ihan vapaasti. Kaikilla on toki oikeus mielipiteeseensä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yvory Kirjoitettu September 4, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu September 4, 2010 Me päätettiin sitten ottaa kasvisruokavaihtoehdoksi vuohenjuustolla kuorrutettua lohta. Toivottavasti on hyvvää.Niin, kasvissyöjät ei yleensä syö myöskään kalaa... Toivottavasti on jotain ihan oikeaakin kasvisruokaa vegaaneille jos heitä on. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AprilBride Kirjoitettu September 14, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu September 14, 2010 (muokattu) Kovasti mietiskelen tässä, että jos tekisimme itse ruoat..Osaisiko joku kertoa miten määritellään mitä ruokaa minkäkin verran pitää tehdä? Varsinkin salaattiainesten määrä mietityttää.Meille tulossa buffet-pöytään:Kylmät- kreikkalainen salaatti- pasta-kinkkusalaatti- perunasalaatti- graavilohi- vaalea- ja tummaleipä +levitteetLämpimät- kermaperunat- keitetyt perunat- paahtopaisti (tämä ei niinkään varma..)- punaviini- tai pippurikastikeNäiden lisäksi tietenkin kahvitus ja iltapala. Ne vain on jotenkin helpompi määritellä kuin nuo buffet-pöydän antimet. Olisiko kenelläkään vinkkiä määrien laskemiseen?? Kommentteja menusta saa tietenkin antaa myös:)! Muokattu: September 14, 2010, käyttäjä: AprilBride Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarbleSnow Kirjoitettu September 15, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu September 15, 2010 Meidän menu helmikuisissa talvihäissämme:AlkuruoatVihersalaattiTomaatti-mozzarellasalaatti, pestokastikeCaesar-salaatti kanallaPaahtopaisti, piparjuurikermaMuikkukukko, lihakukkoTapas-lajitelma (feta, oliivit ja v-sipulinkynnet, cocktailkurkku, a.k.tomaatti)Riisipiirakka, tuore sämpylä, ruisleipäMunavoi, valkosipulilevitePääruokaChilipaahdettu uunilohi, tartar-kastikeSitruunamarinoitu porsaanfileJuuresmuusiUunipaahdetut kasviksetKakku ja kahvileivätMustikka-valkosuklaa tuorejuustokakkuKarpalo-valkosuklaa cookieMinttusuklaa cookieYöruokaLihalörtsyt, kasvislörtsytperinteiset lisukkeetJuomat onnittelujuomana Lumipallo-drinkkivalkoviini, punaviiniolut, siideri, lonkero, karpalolonkerovichy, limut, vesibooli (3 eri makua)kahvi, teeavecina Amaretto, Vana Tallinn ja konjakkiMenussa siis näkyvissä hiukan savolaisuutta sekä hääparin suosikkiruokia.Vieraita n. 90. Vieraiden joukossa ei ollut täys-kasvissyöjiä, eikä lapsia. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.