Rosalie1 Kirjoitettu January 19, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 19, 2010 Me ollaan suunniteltua menua tähän tapaan:Alkupalat:Vihreä salaatti (fetaa ja marinoitua sipulia erikseen)PastasalaattisienisalaattiperunsalaattiGraavilohilämminsavulohikylmä paistipääruoka:kokonainen palvipossukeitetyt perunatkermaperunatlämpimiä vihanneksiakastike (varmaan pippurikastike)Lisukkeeksi tietysti erilaisia leipiä ja levitteitäJuomaksi vesi, maito, puna- ja valkoviiniHääkakuksi joku tosi suklainen ja lisäksi juustokakku (maidoton/vähälaktoosinen).Mietin, että pitäisikö pääruoalla olla enemmän vaihtoehtoja? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PirteänHapokas Kirjoitettu January 22, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 22, 2010 Rosalie1, en näe miksi pääruoalla pitäisi olla enemmän vaihtoehtoja, jos kaikki vieraat syövät samaa ruokaa. Jos on kasvissyöjiä joukossa niin sitten kyllä... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justiina77 Kirjoitettu January 22, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 22, 2010 Olin kerran häissä, joissa kasvisruoka loppui kesken.. Ennenkuin allekirjoittanut kasvissyöjä pääsi edes patojen äärellä - ilta meni sitten perunoita ja salaattia mutustellessa. Eli sitäkin pitää miettiä, että vaikka kasvissyöjiä ei ole paljon, niin monet ottavat kasvisruokaa lisäkkeenä tms., jolloin sitäkin sitten menee runsaammin (lukuunottamatta tietenkään kasvisgratiinia ).KYLLÄ! Sama on tapahtunut itselleni- Täytetyt paprikat olivat makkaranpurijoiden mielestä lisukkeita ja niitä oli tietysti valmistettu vain ennakkoon vegeiksi ilmoittautuneille. Kyllä viiksetti jäädä vihersalaatin varaan. Sama ilmiö sukujuhlissa kerta toisensa jälkeen. Tämän ärsytyksen välttääkseen anoppi on keksinyt laittaa kasvissyöjien annokset keittiön puolelle piiloon, ei noutopöytään kaikkien ulottuville - saa sieltä sitten pyytämällä tai hakemalla Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PirteänHapokas Kirjoitettu January 23, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 23, 2010 Kasvisruoan voisi toki myös tarjoilla pöytään etukäteen ilmoittautuneille, jos varsinaisia kasvissyöjiä on vain vähän ja heille varattua ruokaa vastaavasti myös vähän. Tai merkata erikseen seisovaan pöytään "(vain) kasvissyöjille" tms. ettei tarvitsisi sinne keittiön puolelle lähteä ravaamaan...Itselleni ei ole koskaan käynyt noin, mutta voin kuvitella että sapettaa kun muut kiskovat lämmintä ruokaa ja itse joutuu olemaan salaatti- ja leipälinjalla. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadepäivä Kirjoitettu February 1, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 1, 2010 Pääaterian menu lyöty lukkoon! Sen lisäksi tulee vielä suolaista pikkupurtavaa, joka tarjoillaan alkumaljojen etc. yhteydessä, ja sit iltapalaa, joita pitää vielä miettiä.Varsinaisella aterialla kuitenkin tarjolla: Graavilohi + piparjuurismetanaSavusilakatVihersalaattiKreikkalainen perunasalaattiBalsamico-sipulihilloke(Itsetehtyä vuohenjuustoa)Vuohenpaisti + brandy-kermakastikeKanipataKesäkurpitsapihvitBriamKakkubuffetItse leivottuja leipiä + leivänpäällisetKuohuviiniäPuna- ja valkoviiniTuoremehutSimaOlutVesi Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pampulakorva Kirjoitettu February 2, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 2, 2010 Meillä piakkoin syödään näin kotoisasti FetasalaattiaKanasalaattiaItaliansalaattiaPatonkia yrttilevitteilläRuislimppua ja voimariiniaHäränkääryleitä paistikastikkeessaKokin perunoita ja kermaperunoitaBroccolivuokaMansikkakermakakkuaKahvi, teeIltayöstä hiukopalana:italiansalaattia, kanasalaattia jaKinkkujuustopiirakkaa Juomana kokoaikaisesti tarjolla:limua, vettä, mehuapunaviiniä, valkoviiniäolutta, siideriä, lonkeroa Meinaa jo tulla ihan nälkä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napalm Kirjoitettu February 3, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 3, 2010 Tässä meidän täysvegaaninen menu sadan hengen häihin:Itse ruokailu:uudet perunatyrttimarinoidut- ja bbqmarinoidut seitanpihvitburgundinpata tai kermainen soijasuikalepata (näillä näkymin soijasuikalepata)kasvisgratiini ja uunigrillatut kasviksetlimechilimarinoidut herkkusienetpestoperunasalaattivihersalaatti oliiveilla, kirsikkatomaateilla ja balsamicomarinoidulla punasipulillafocaccia-leipävesimehukotikaljapunaviiniKakkuvaihtoehdot:Näistä voi kuulemma valita kolmetäytekakut:mansikkakermasuklaa-aprikoosihedelmäkermaprinsessakakku (marsipaanikuorrute)kinuskimuut kakut:suklaamoussetiramisumaapähkinävoimarja/hedelmäjuustokakkukahvierilaset teetIltapalafalafelhummuslohkoperunatcouscoussalaattiLisäksi tarjolla boolia, siideriä ja kaljaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
fannie Kirjoitettu February 5, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 5, 2010 (muokattu) Mellä tehdään ruoka itse (ts. kaverini toimii emäntänä ja hänellä on "palkollisia" mm. minä ja kaasot) ja ollaan kaavailtu tällasia, melko tavallisia ruokiaVihreä salaatti (Tomaatit yms eriksee n allergioiden takia)FetasalaattiSavulohisalaattiBroileripastasalaattiItaliansalaattiKasviscurry/kasvisgratiiniKeitetyt perunatLihapullat ja kermakastikeJasmiiniriisiTulinen currykanaPaahtopaisti/muu lihahommeli ja kastikeHääkakku (Perinteinen )PikkuleivätKarkkibuffet, ainakun 6 eri lajia Vesi, maito, mehu, kotikaljaKahvi/tee..Alkumaljana jotain alkoholitonta. Muokattu: February 5, 2010, käyttäjä: fannie Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lintsu Kirjoitettu February 14, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 14, 2010 Meillä tulossa tämmöinen menu:- kreikkalainen salaatti- kanapastasalaatti- siikatartar ruisleipäset- katkarapu- ja basilikamunat- graavilohi, pikkelssikastike- lihapullat- kasvisgratiini- porsaanfilee viherpippurikastikkeella- pienet keitetyt perunat- patonki, ruisleipäset, kevytlevite- juomaksi maitoa, mehua, vettä, kotikaljaa ja viiniä- kahvia, teetä (kahvin kanssa konjakki/likööri)- valkosuklaakakku vadelmamoussetäytteellä - iltapalaksi karjalanpiirakoita ja munavoita, ja tietysti jos jää ylimääräistä ruokaa noutopöydästä, niin niitä myös tarjoillaan- juomapöydässä tarjolla limua, vichyä, olutta, siideriä, lonkeroa ja boolia- ja tietysti onnittelujuomana kuoharia (alkoholittomana pommaccia) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tättähäärä Kirjoitettu February 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 16, 2010 (muokattu) Alkumaljana on Fresita ja alkoholittomana vadelmalimsaaHääbuffet:TilliperunatKananmunat viherpedilläLihapyörykätSienisalaattiBroilerpastasalaattiKreikkalainen salaattiVihersalaattiTuorejuustotäytteiset pikkupaprikatVasikanpaisti, punaviinikastikeKasvisgratiiniLeipäkori, levitteetKartanonkalja, vesiPuna- ja valkoviini, olut (tuodaan itse, ei kuulu pitopalvelun tarjoiluihin)Kahvi / tee / mehuHääkakkuIltapala on karjalanpiirakat ja munavoi sekä ruualta jääneitä salaatteja.Lisänä juomapöytään laitetaan kahvin jälkeen lisää viinejä ja olutta, siideriä, limsatölkkejä, Fresitan pikkolopulloja ja booli vielä harkinnassa noiden juomien lisäksi (sulhanen sanoo joo, morsian ei )muoks.Tässä meidän häiden ruokailu. Pitopalvelu tulee suoraan juhlapaikalta eli UKK-instituutilta Linkosuon pitopalvelu. Alkoholijuomat saa tuoda itse. Kaloja meille ei tule lainkaan läheisen sukulaisen vakavan kala-allergian takia. Muokattu: February 16, 2010, käyttäjä: tättähäärä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
häät -10 Kirjoitettu March 1, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu March 1, 2010 Heppa! Tässä olisi alustava menu, joka meidän häihin on tulossa. Miltä teistä näyttää? Tekisittekö muutoksia?ALKUPALAT:- Vihreä salaatti, - fetasalaatti (ei oliiveja)- broileripastasalaatti- keitetyt perunat- kermaviilikastike-kylmäsavulohi-tummaa ja vaaleaa leipää, -karjalanpiirakat + munavoiPÄÄRUOKA:- Naudan tai härän sisäpaisti- valkosipulikermaperunat (alkupalojen keitetyt perunat esillä myös)- punaviinikastike- Kauden kasvikset.- Juoma: Kotikalja, mehu, maito, vesi. Viiniä saa jokainen vieras ostaa halutessaan (emme halua tarjota alkoholia, sillä hintaa kertyy muutenkin...)KAKKUKAHVIT:- mansikkakermakakku (häät ovat juuri parhaalla mansikkakaudella!)- tuoreita mansikoita ja valkosuklaata- pikkuleipiä- tiikerikakkua- kahvia, teetä, mehuaILTAPALA:- Salaattia (sis. mozarellaa)- paistettuja muikkuja- patonkia ja levitettä- Alkoholitonta ja alkoholillista boolia, mehua ja vettä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PirteänHapokas Kirjoitettu March 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu March 16, 2010 (muokattu) Haluaisin kysyä teiltä kaikilta, joilla on "aikuiseen makuun" tehty menu, tarjoatteko lapsille jotain (jos, niin mitä?) erikseen vai onko olettamus se, että lapset syövät samaa ruokaa kuin muutkin?Itse en näe omissa häissäni lihapulla- ja nakkiosastoa (koska menu muutenkin kasvis/kala), mutta ajattelin että kun aikuisten pääruoan vaihtoehdot ovat uunijuurekset vuohenjuustolla + sienirisotto TAI uunilohi pinaattirisotolla, niin lapsille voisi etukäteen sovittaessa (ilmoittautumisen yhteydessä) "tilata" lohen kaveriksi perunaa ja kastiketta. Olisko hölmö? Kumminkin lapsi sitten saisi murua rinnan alle.Samalla tulisi ehkä ratkaistuksi se ongelma, syökö lapsi ylipäänsä meidän ruokia vai tuoko omat pöperönsä mukanaan. Meillä on tulossa näitä pikkuihmisiä ilmeisesti ihan mukava määrä häihin ja heidän ruokatottmuksensa tässä vähän puhuttavat...ELI mitä olette mieltä, jos lapsellisten kutsuun kirjattaisiin pyyntö ilmoittaa, syökö lapsi a) samaa ruokaa kuin aikuiset ja kumpi vaihtoehto, b ) kalaa, perunaa ja kastiketta vai c) omia ruokia (mikro käytössä)? Ei nyt tietenkään näin a, b, c - mutta idea tuli varmaan selväksi Muokattu: March 16, 2010, käyttäjä: PirteänHapokas Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blues06 Kirjoitettu March 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu March 16, 2010 Minun mielestä kaikkia ei voi mielyttää eikä kaikkien haluja/mielteitä voi ottaa huomioon. Te otatte ruuan mikä teidän mielestä hyvä ja muitten on sopeututtava siihen. Meidän häissä ei paljon ollut lapsia mutta oli. Alle kouluikäisiä kylläkit vain 1 ja loput alle 10 v. Kaikki söivät meidän ruokaa tai eivät kunnolla syönneet kuten me mutta ei kukaan valittanut nälkää. Viimeistään kakkua söivät sitten siten että massu oli täysi. Meillä oli vielä erikoinen menu: espanjalainen eli tapakset ja paellat + kanat . Hassu juttu se että kaikki vieraat olivat 100 % savolaisia . Lasten makuun menu ei ollut mutta peruna ja kakku näytti maistuvan lapsille. He juoksentelivat ympäriinsa ja joivat limua eikä edes meidän poika 8 v valittanut nälkaa vaikka ei syönyt yhtään ( ei sen takia ettei tykänyt vaan koska jännitti vanhempien häitä), joten minun mielipiteeni: se on teidän päivä ja teidän pää tös ruuan suhteen. Kaikki vieraat sopeutuu kyllä Onnea jo etukäteen Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PirteänHapokas Kirjoitettu March 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu March 16, 2010 Kiitos vastauksesta Blues06, helpotit mun tuskaa Ja kiitos onnitteluistakin, hih! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
marppu Kirjoitettu March 28, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu March 28, 2010 Menu: Uudet perunat tuorejuustotäytteinen kylmäsavulohirulla marinoidut katkaravut kreikkalainen salaatti vihreä salaatti meloneilla +kastike valkosipulin kynsiä paahtopaisti piparjuurikerma kasvisgratiini broilerin rintafilee curry-kermakastikkeessa riisiKahvitus: kahvi, mehu, tee kakku kauralastut karkkeja konjakki/likööriYöruoka: lihapullat kinkkupiirakka sektorisalaattiHintaa tälle tulee 32e/hlö + yöpalasta 8e/hlö eli 40e/hlö. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suzy Moon Kirjoitettu April 13, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 13, 2010 Ihan yleisenä kysymyksenä kaikille, tuleeko teillä häihin alkuruokien kattaus erikseen? Eli jos on noutopöytä, niin onko siellä alkuun vaan alkuruoat vai kaikki heti tarjolla?Mitkä asiat teillä vaikuttaa ratkaisuun kumminpäin toimitaan vai onko valinta itsestään selvä? Me sulhon kanssa kumpikin tahollaan piti ensin asiaa itsestään selvänä - kunnes kävi ilmi, että olimme asiasta eri mieltä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
viinivaahtera Kirjoitettu April 15, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 15, 2010 Ihan yleisenä kysymyksenä kaikille, tuleeko teillä häihin alkuruokien kattaus erikseen? Eli jos on noutopöytä, niin onko siellä alkuun vaan alkuruoat vai kaikki heti tarjolla?Mitkä asiat teillä vaikuttaa ratkaisuun kumminpäin toimitaan vai onko valinta itsestään selvä? Me sulhon kanssa kumpikin tahollaan piti ensin asiaa itsestään selvänä - kunnes kävi ilmi, että olimme asiasta eri mieltä. Meille tulee noutopöytä, ja kaikki kerralla pöytään.Meillä asiaan vaikutti vierasmäärä (~130hlö), teemme ruuat itse ja se, että tarjoilijat maksavat. Ja lisäksi me molemmat tiedämme, miten homma käytännössä hoituu, joten tämä versio on parempi näin isolle porukalle. Tiedän, että kummankin suvussa on ns. "nirsoperseitä", jotka ovat tarkkoja syömisistään. Näin tehden jokainen saa ottaa mitä tykkää missä järjestyksessä tykkää, eikä tarvitse olla lautanen tyhjänä missään vaiheessa. Lisäksi, ruokaa kuluu aavistuksen vähemmän kun joutuu lappaamaan lautasen täyteen kerralla (ammatin kautta olen huomannut tämän ilmiön ) Lisäksi luulen, että jos aluksi kattaisi vain alkuruuat, ainakin oma sukuni söisi mahansa täyteen salaatteja kun luulisivat että siinä on kaikki mitä tarjotaan. Ja ei tarvitse stressata ruookalaatujen vaihtoa yhdellä kattausella. Mutta tämä on vain minun mielipide. Mielestäni alku- ja pääruualle eri kattaus toimii paremmin pienemmän ryhmän kanssa. Kerran olin tarjoilemassa/laittamassa ruokaa n.200 hengen pippaloissa, ja alku- ja pääruoka tarjoiltiin eri kattauksissa noutopöydässä. Ensimmäiset saivat syötyä jo, kun viimeiset vielä ottivat alkupaloja. Ensimmäiset tulivat uudelle kierrokselle heti viimeisten jälkeen, emmekä olleet ehtineet vaihtaa pääruokaa tilalle, ja nämä hätähousut joutuivat vielä palata takaisin. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon keittiön "aseistus", saako lämpölevyt kuumenemaan suoraan noutopöytään, niitä kun ei kuumina kauheasti siirrellä. Ja ehtivätkö ne lämmetä tarpeeksi nopeasti jos ne lyödään kylminä pöytään. Jos käytetään lämpöhaudetta, se kannattaa peittää hyvin jotteivat ihmiset mene kurkistelemaan että mitäs täältä löytyy ja parhaimmassa tapauksessa polttavat itsensä.Tarjoilijoiden hommaa helpottaa paljon jos alku- ja pääruuan väliin saadaan ämpättyä ohjelmanumero, esim. puhe tai lauluesitys. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hammari Kirjoitettu April 16, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 16, 2010 (muokattu) Meidän elokuisten häiden menu näyttää tältä:Vihreä salaatti (salaatteja, avokadoa, viinirypäleitä, herneenversoja, kurkkua)PerunasalaattiSalaatti yrteistä, kuskusista ja grillatuista kasviksistaTomaattia, basilikaa, mozzarellaaKalalajitelma: Lämmin- ja kylmäsavustettua lohta, silliä ja kylmäsavuhaukeaPunajuuri-fetaterriini ja piparjuurimaustettu ranskankermaPaahtopaisti ja mustaherukkahilloke~Höyrytetty lohi ja limehollandaise -kastikeAppelsiini-seesammaustettu tofuUudet perunatUunijuurekset~RuisleipäPerunarieskatYrttifocacciaVoi ja tuorejuustolevite~PunaviiniValkoviiniKivennäisvesiVadelma-punaherukkamehu~Kahvi ja haudutettu teePunaherukkainen sacherkakkuTyrnihyytelökakkuPorkkanapalatVadelmatäytteiset herrasväenleivätIltapalana syödään salaattia, suolaisia piirakoita (kasvis ja broileri)ja mahdollisia ylijäämiä päivälliseltä.Aamiaispöydästä löytynee leivän ja päällisten lisäksi jogurttia ja hedelmiä.Menu toteutetaan 100 henkilölle omin voimin - hääpäiväksi tulee äidin kollega ja oppilaita hoitamaan järjestelyitä. Muokattu: April 19, 2010, käyttäjä: hammari Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
maiku Kirjoitettu April 19, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 19, 2010 Meillä on suunniteltu tällaista menua:"alkuruoat"-vihersalaatti (ohessa leipäjuusto, feta ja oliivit)-kanapastasalaatti-savukalasalaatti-graavilohi"pääruoka"-porsaan file-lihapullat-kermakastike-keitinperunat-uunijuurekset/jokin muu lämmin kasvisruoka+leivät,leviteet, maito, vesi, mehu ja kotikaljaRuoalle tulee todennäköisesti myös viinejä (hankitaan itse).Iltapalaksi päivällisiä salaatteja, lihapullia sekä karjalanpiirakoita ja munavoita.Tämän menun hinnaksi tulee 32e/hlö, sisältäen em. ruoat ja kahvituksen. Hintaan kuuluu myös tila, työntekijät, siivous, pöytäliinat yms. eli käytännössä kaikki kakkuja lukuunottamatta. Miltä teistä tämä menu kuulostaa? Onko noissa alkuruoissa liikaa lihaisia ruokia, vai pitäisikö joko kana- tai kalasalaatti vaihtaa johonkin muuhun? Mietin myös sitä, että onko tuo graavilohi vähän yksinäinen tuolla alkupaloissa, olisiko järkevämpi vaihtaa savukalasalaatti vaikka tomaattimozzarellasalaattiin, ja graavilohen tilalle savukala? Kasvisruokailijoita on tähän mennessä tiedossa yksi, jolle todennäköisesti yritän hankkia oman "pääruoan" jottei hänen tarvitse olla pelkän salaatin ja uunijuuresten varassa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
miguli Kirjoitettu April 24, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 24, 2010 HÄÄMENU Sitruunasilakoita Konjakkigraavattua lohta ja tillikastiketta Savukalamoussea ja kananmunanpuolikkaita Savulammasta ja mustaherukkakastiketta Mansikkaista broilerisalaattia Tomaatti-ruohosipulisalaattia Vuohenjuustosalaattia Tilliperunoita Puutarhasalaattia Leipää ja voita *** Uunilohta ja uuden sadon sienikastiketta Kauden vihanneksia ja tilliperunoita *** Valkosuklaamoussekakku ja kahvi/teeHinta 36 euroa/henkilö Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breda Kirjoitettu April 29, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 29, 2010 (muokattu) Tällainen on meidän Romanttinen illallisemme pöytääntarjoiltunaAmouse-bouche*** Mustekala-carpaccio, Rucolasalaatti, oliiveja ja paahdettua paprikaa, Balsamico vinegrette***Grillattu sitruunaruohovarras Calamarista & Kampasimpukoista, sahramilla ja rusinalla maustettu Basmatiriisitimbaali***Paahdettua Barramundin filettä oliivien ja kapristen kera, fenkoli-sitrussalaatti***Ankanrintaa ja aprikoosikääryle, Sweet&Sour Ratatouille***Camembert, Taleggio, Reblochon***Passionhedelmäpiiras, palmusokerijäätelöä ja inkiväärisiirappia Muokattu: May 2, 2010, käyttäjä: Shiraz Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nox Kirjoitettu May 19, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu May 19, 2010 Meillä oli aasialaishenkinen pitopöytäAlkuruuat:-Pähkinäinen broilerisalaatti-Aasialainen salaattibuffet (marinoituja valkosipulinkynsiä, seesamkasviksia, kirsikkatomaatteja sitruunaruohoöljyssä) -Chili-katkarapusalaatti-Lohipastramia ja limettismetanaa-CurrysilakatPääruoat:-Lammascurrya ja korianterijugurttia-Ruohosipulivoissa haudutettua kuhaa-Korianterimarinoitua perunaa ja paahdettuja kasviksiaViinit: Primitivo Doppio Passo ja Tausendhügel Dry RieslingKakut (morsian teki):-Tuorejuusto-daim-vadelma-limettitäytteinen suklaakakku-PassionhedelmäjuustokakkuKahvia ja darjeeling-teetä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miisa Kirjoitettu May 28, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu May 28, 2010 (muokattu) Tässä meidän:Alkumaljana Fresita, alkoholittomana joku vaal.pun limsa tms.Ensimmäinen kattaus:Vihreä salaattiKreikkalainen salaattiKinkku-makaronisalaattiGraavisiikaaSavulohtaKatajanmarjasilakatPippuroitua paahtopaistiaLeipälajitelmaToinen kattaus:Ranskalainen talonpoikaisruukku (härän sisäfilettä punaviinipohjaisessa kastikkeessa)KeitinperunatLihapyörykätKasvisgratiiniJuomat:Maito, jäävesi, tuoremehu, kotikalja, puna- ja valkoviiniKahvi, tee, mehu, konjakki, likööriHääkakku (tod.näk.perinteinen mansikka)Tummaa ja vaaleaa kuivaa kakkua3 lajia pikkuleipää Muokattu: May 28, 2010, käyttäjä: Miisa Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancora Kirjoitettu June 17, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 17, 2010 Heppa! Tässä olisi alustava menu, joka meidän häihin on tulossa. Miltä teistä näyttää? Tekisittekö muutoksia?ALKUPALAT:- Vihreä salaatti, - fetasalaatti (ei oliiveja)- broileripastasalaatti- keitetyt perunat- kermaviilikastike-kylmäsavulohi-tummaa ja vaaleaa leipää, -karjalanpiirakat + munavoiPÄÄRUOKA:- Naudan tai härän sisäpaisti- valkosipulikermaperunat (alkupalojen keitetyt perunat esillä myös)- punaviinikastike- Kauden kasvikset.- Juoma: Kotikalja, mehu, maito, vesi. Viiniä saa jokainen vieras ostaa halutessaan (emme halua tarjota alkoholia, sillä hintaa kertyy muutenkin...)KAKKUKAHVIT:- mansikkakermakakku (häät ovat juuri parhaalla mansikkakaudella!)- tuoreita mansikoita ja valkosuklaata- pikkuleipiä- tiikerikakkua- kahvia, teetä, mehuaILTAPALA:- Salaattia (sis. mozarellaa)- paistettuja muikkuja- patonkia ja levitettä- Alkoholitonta ja alkoholillista boolia, mehua ja vettä.Identtisen ajatukset pääruoasta! meillä on täysin alkutekijöissään koko hääsuunnittelu, mutta jonkun verran ruokalistaa on hahmoteltu. Ja todellakin, kunnon lihaa (nautaa), punaviinikastiketta, valkosipuliperunoita. Perunoiden kohdalla käy kyllä mielessä, että olisiko valkosipuli syytä laittaa tarjolle erikseen (?), siitä kun joko tykkää tai sitten ei!Alkupalat haussa, cesar-salaattia ainakin.Kakut teen itse, syntisen tuhtia suklaakakkua höystettynä terästetyllä hedelmäsalsalla ja toiseksi vaihtoehdoksi ehkä jotain raikkaampaa, ehkä limellä maustettua juustokakkua? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lua Kirjoitettu June 18, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 18, 2010 (muokattu) Meidän menumme on:Alkupalapöytä:Marinoituja oliiveja, paprikaa, fetaa, herkkusieniä, aurinkokuivattujatomaatteja ym.Falafel-pyöryköitäTzatsikiaPaistettua vuohenjuustoaPähkinöitäSienisalaattiaVihersalaattiaLeipävalikoima (sis. itsetehtyä ruisleipää)Patonkipaloja (majoneesia, suolakurkkua ja paprikaa)Yrtti&Valkosipulivoita ja voitaPääruoka:Paella (sis. riisiä, kanaa, oliiveja, maissia, paprikaa, kesäkurpitsaa jne.Tehdään myös kasvis/gluteeniton versiona erikoisruokavalioita varten)Leipävalikoima + patonkiaYrtti&Valkosipulivoita ja voitaJälkiruoka:Kahvia, teetätyrnijuustokakkumokkapalat (vegaaninen ja gluteeniton)juustojaOlisi kiva kuulla miltä menu teistä vaikuttaa? Muokattu: June 18, 2010, käyttäjä: Lua Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.