Jump to content
Naimisiin.info

Naimisiin Suomessa - avioliiton lainvoimaisuus Australiassa?


Recommended Posts

Hei,

En loytanyt ongelmaani vastausta noista edellisista aiheista, joten perustin uuden ketjun. Minut saa kuitenkin vapaasti ohjata oikeaan osoitteeseen, jos sellainen on jo olemassa. B)

Asun siis Australiassa australialaisen (katolisen) mieheni kanssa, mutta ollaan menossa Suomessa (luterilaisessa kirkossa) naimisiin. Mikali ollaan ymmarretty, niin katolinen kirkko ei tunnusta meidan vihkimista patevaksi, mutta se on meilla yks ja sama.

Talla viikolla oltiin kuitenkin hakemssa paikallisia siviilisaatytodistuksia suomalaista esteiden tutkintaa varten ja sivulausessa se nainen sitten totesi, etteivat Australian viranomaiset voi vahvistaa meidan liittoa taalla, kun eivathan he voi tietaa onko suomalainen vihkitodistus aito.

Osaako joku kertoa, puhuiko kyseinen tati taas ihan lapia paahansa vai ollaanko me muka oikesti susipari Australian lakien edessa? Ei viittis testamenttia alkaa vaantamaan... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Tokihan se on voimassa. Itse asun aussi miehen kanssa taalla Perthissa naimisiin mentiin Suomessa ja han myos katolinen. Teet kaiken Suomen paassa kuten pitaakin eli vaihdat nimesi mahdollisesti? me saatiin papilta englannin kielinen vihkitodistus ja sitten pyydat myos virkatodistuksen. Me hoidettiin asiat Lontoossa kun asuimme Aussi suurlahetyston kanssa ja he olivat enemman kuin ystavallisia ja auttoivat kun Suomen paassa Luterilainen kirkko heittaytyi hankalaksi kaikkien papereiden kanssa (eli ei toisin pain)

Nimen ja siviilisaadyn vaihdoin sitten joka paikkaan virka-, vihkitodistuksen ja uuden passin kanssa. Taalla ei sen kummemmin "avioliittoa olla rekisteroity" mutta viisumi on "sen tuella" etta ollaan naimisissa ja muissa virallisissa papereissa, mutta ei siis missaan rekisterissa, kun kuulemma jos ei taalla ole vihitty eivat rekisteroi, mutta lain edessa olemme naimisissa. Toivottavasti ei liian monimutkaista, mutta siis Suomi avioliitto fine, loytyy 'listalta maista joiden avioliitto tunnistetaan taalla".

Good luck. Jos kysyttavaa vastaan mielelani

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...