-Fanny- Kirjoitettu March 25, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu March 25, 2008 Onko kellään hyvää reseptiä nimenomaan koville nekuille? Ei siis sellaista reseptiä, joka sisältää kermaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä Kirjoitettu March 26, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu March 26, 2008 Nekut250 g siirappia100 g sokeria50 g manteliavajaa 1 tl soodaaSiirappi ja sokeri keitetään hyvin sekoittaen, kunnes seos sakenee. Rouheeksi leikatut mantelit ja sooda lisätään, seos saa kiehahtaa ja se kaadetaan pieniin voipaperivuokiin tai tötteröihin, jotka voi laittaa lumeen jäähtymään.---Muistaakseni olen tehnyt nekkuja joskus yllä olevan tyyppisellä reseptillä, mutta itse en tykännyt mantelirouheesta, sen ehkä jättäisin pois. En myöskään ole ihan varma, oliko vanhassa ohjeessani tuota soodaa vai ei, enkä tiedä, mikä sen tarkoitus on. Käsittääkseni kermallisistakin ohjeista tulee kovia nekkuja, kunhan keittää tarpeeksi kauan. Seoksen sakeus kannattaa testata tiputtamalla pisara kylmään veteen. Jos pisara hajoaa, keitetään lisää ja koitetaan vähän ajan päästä uudelleen. Kun pisara jähmettyy heti kylmässä vedessä, on nekkutahma valmista muotteihin kaadettavaksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.