Eekkeri Kirjoitettu February 21, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 21, 2008 Terve. Olen jättänyt puhdistetut jauhot, tärkkelyspitoiset ruoat (peruna, maissi) ja sokerin pois. Syön paremmin kuin koskaan ennen ja paino on pudonnut Pizzaakin voi syödä laihdutusprojektin aikana, kunhan välttää hiilareita. MUTTA. Häämenuissa ei ole valinnanvaraa. Onkohan joku muu karppaaja törmännyt tähän ongelmaan...? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peppi Pitkätossu Kirjoitettu February 21, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 21, 2008 Ainakin omat illallistarjoilumme ovat varsin vähähiilihydraattisia, jos vain jättää perunat, leivät, leivokset ja marmeladit väliin... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu February 21, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 21, 2008 (muokattu) En ihan käsittänyt, että mikä tässä on ongelma. Laihdutusprojektia tuskin kaataa yksi hääateria, ja jos tarkka haluaa olla, niin voihan buffastakin valita karppiruokia. Ymmärrän toki, että yhtäkkiset hiilarit turvottavat. Mielestäni noutopöytään on helppo valita vähähiilarisia ruokia ja jokainen voi vielä poimia sieltä mieleiset, ja vaikka alkupalapöydässä olisi perunaa, niin eihän sitä ole pakko ottaa.Jos ajattelee perinteisiä häämenuja, joita useimmat cateringit tarjoavat niin tuskin on ongelmaa, lähes kaikki on karppiruokaa (ei nyt ihan 0% hiilareita)alkupalat:graavikalaakylmäsavukalaalämminsavukalaasillejäleikkeleitälihapulliapaahtopaistiaankanrintaavihersalaattiajuustosalaattiapapusalaattiasienisalaattiakananmunanpuolikkaita mädillämarinoituja kasviksiapateitakatkarapujamätimousseamarinoituja oliiveitajuustoja ja pähkinötäPääruoka:possun/kanan/kalkkunan/naudan filepaahdetut kasviksetkermakastike Muokattu: February 21, 2008, käyttäjä: helina Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eekkeri Kirjoitettu February 22, 2008 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu February 22, 2008 (muokattu) Kiitoksia vastauksista. Ongelmana on se, että itse pitäisi olla tekemässä, että tietää, mitä kastikkeisiin ym laitetaan Lihapullissakin käytetään korppujauhoja, sillin kastike ei ole kovin karppia, tai ei ainakaan kaupan. Suurusteet, esim. vehnä- tai maissijauhot kun on pannassa, samoin sokeri, jota useassa ruoassa käytetään maun parantajana.Eikä vatsa tiedä, että häitä tässä vietetään, ja tämän illan vain: hh-pitoiset ruoat se heittää salamana ulos vatsakivun kanssa. Eli ei se turvotus... Morsmaikkuna voi olla noloa rampata vessassa jatkuvasti. Katsotaan, mitä pitopalvelun listoilta löytyy! Muokattu: February 22, 2008, käyttäjä: Eekkeri Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
LauraLaura Kirjoitettu February 24, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 24, 2008 (muokattu) No, jotain sillin kastiketta lautaselle päätyy ehkä teelusikallinen ja suurustetta siinä lienee tuskin silmällä havaittava määrä joten tuosta en olisi huolissani. Onhan niitä hiilareita kasviksissakin, jos niitä voit huoletta syödä niin tuskinpa vatsasi jostain lihapullien korppujauhoistakaan (joita hyvissä "juhlalihapullissa" muuten käytetään tosi vähän) äkääntyy. Muokattu: February 24, 2008, käyttäjä: LauraLaura Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
LauraLaura Kirjoitettu February 24, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 24, 2008 Saahan sillejäkin muuten kaupasta nykyään jos jonkinmoisissa ranskankerma- ja smetanasooseissa, jos ne paremmin ruokavalioosi sopivat. Esimerkiksi mätisilli on tosi hyvää. Lasimestarin silli ei sooseja edes kaipaa. Meillä oli häissä venäläistä silliä, siihen tulee suolakurkkua, punajuurta, smetanaa ja kananmunaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eekkeri Kirjoitettu February 24, 2008 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu February 24, 2008 Kiitos lohdutuksista ja vinkeistä Ehkä hätäilin etukäteen turhasta, kun tuli asia yhtäkkiä mieleen. Eikä sitten muuta kun testaamaan, miten vatsa reagoi, tuskin vara venettä kaataa! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vieras Kirjoitettu February 28, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 28, 2008 Ei sulla keliakiaa jos vatsa reagoi tuolleen "hiilareihin"? Suuri osa hiilaripommeistahan on nimen omaan viljatuotteita. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu February 28, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 28, 2008 Ei sulla keliakiaa jos vatsa reagoi tuolleen "hiilareihin"? Suuri osa hiilaripommeistahan on nimen omaan viljatuotteita.Jos on ollut induktiolla pitkään ja humpsahtanut ketoosiin, niin varmasti hiilaripommit turvottaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
LauraLaura Kirjoitettu February 28, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 28, 2008 Mutta aloittajahan ei ollutkaan huolissaan mistään "hiilaripommeista" vaan ihan minimaalisia määriä esim. jauhoja sisältävistä tuotteista. Itsellenikin tuo keliakia kyllä tuli mieleen, mutta oletan että aloittaja olisi sitä itsekin tullut ajatelleeksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vieras Kirjoitettu February 29, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 29, 2008 Jos on ollut induktiolla pitkään ja humpsahtanut ketoosiin, niin varmasti hiilaripommit turvottaa.Tässä ei tosiaan puhuttu turvotuksesta vaan kivuliaasta ripulista, ja kuten LauraLaura sanoi ei myöskään hiilaripommeista vaan pienistä määristä lihapullissa tai kastikkeessa. Ajattelin vaan että niistä klassista hiilaripommeista voi saada sen käsityksen että nimen omaan hiilarit ei sovi, vaikka kyse olisikin viljoista. Tosiaan melkein missä hyvänsä kasviksessa hedelmistä puhumattakaan on enemmän hiilareita kuin jossain jauholla suurustetussa kastikkeessa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartsa Kirjoitettu February 29, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 29, 2008 kuulostaa kieltämättä keliakialta... kauheen vaikee uskoo et hiilarit saa tollasta aikaan itsestään, mutta kun en itse ollut pitkää aikaa (vuosia) karppaajana niin vaikea sanoa.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansuli_e Kirjoitettu March 17, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu March 17, 2008 Itse karppaan (karpannut vuodesta 04) eli voin ymmärtää jossakin määrin aloittajan huolet. Mutta varsinkin noutopöydästä löytyy hyvin vähähiilarisia vaihtoehtoja kuten onkin jo tullut ilmi eli ei syytä huoleen Itse en juurikaan enää syö muitakuin omatekemiä lihapullia, koska ne muut tuntuivat olevan aina jatkettu reilulla kädelle korppujauhoja. Lihapullien teko ei todellakaan vaadi korppujauhoja mutta onhan se lihaa halvempaa!Riippuen karppauksen suuntauksesta hiilari määrä vaihtelee mutta saattaa olla ehdottomia nou-nou tuotteita kuten viljat kaikissa muodoissa. Varsinkin pidempään karpanneena vatsani ei kestä ollenkaan vehnää - hirveä vatsakipu ja sen seurauksena ripuli ja mistä tiedän tämän - valitettavasti on ihmisiä jotka unohtavat mainita nämä mitättömät suurukset Mutta aloittajalla sanoisin ettei syytä huoleen ollenkaan. Häämenu karppina on täysin mahdollinen ja otetaan mukaan perunat ja leivät sinne pöytään (muttei omalle lautaselle) niitä haluaville. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Violette Kirjoitettu March 17, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu March 17, 2008 hyviä pointteja. itsekin yritän karpata, ja olo pysyy paljon parempana ilman hiilarien turvotusta ja vatsavaivoja.häämenu on varmasti kohtuu helppo työstää sellaiseksi että se sopii myös vähähiilarista noudattaville. esimerkiksi välimerelliset alkupalat (kreikka, italia..) ja salaatit runsaalla oliiviöljyllä sopii hyvin. pääruoaksi protskua ja esimerkiksi jotain ihanaa kukkakaaligratiinia tai muuta vihanneshöystöä, ei tarvii aina olla vaan höyrytettyjä kasviksia ja päälle voita, vois olla joku ihana kasviskiusauskin perunan tilalla. tai sitten höyrykasvikset ja kastiketta.jälkkäri voi olla hiukka haastavampi, koska ehkä juhlapalvelusta tilattaessa ei ehkä saa karppia kakkua. aina tietty voi ottaa lähes pelkkää kermareunaa ja mansikoita..ja hyviksi havaittuja reseptejähän löytyy osoitteesta: http://www.karppaus.info/resepti/esimerkiksi kastikkeita ja jälkiruokia, myös kakkuja löytyy runsaasti. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vieras Kirjoitettu April 2, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu April 2, 2008 Riippuen karppauksen suuntauksesta hiilari määrä vaihtelee mutta saattaa olla ehdottomia nou-nou tuotteita kuten viljat kaikissa muodoissa. Varsinkin pidempään karpanneena vatsani ei kestä ollenkaan vehnää - hirveä vatsakipu ja sen seurauksena ripuli ja mistä tiedän tämän - valitettavasti on ihmisiä jotka unohtavat mainita nämä mitättömät suurukset Tuleeko nämä hirveät vatsakivut ja ripulit tosiaan myös muista hiilareista kuin vehnästä? Riisistä, hedelmistä tai puhtaasta sokerista? Piilevä keliakia on hyvin yleistä, ja varmasti sen epämääreiset oireet innostavat helposti karppaamaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arby Kirjoitettu April 2, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu April 2, 2008 Miten olisi, jos ostaisit jonkun Atkinsin diettikirjan, jossa on ruokaohjeita? Netistäkin varmasti löytyy vähähiilarisia/hiilarittomia ruokaohjeita, ainakin englanniksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
empiria Kirjoitettu November 21, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu November 21, 2008 Täälläkin karppi-morsio...Meille tulee sellainen pitopalvelu, joka tekee kaiken alusta asti eli ei käytä puolivalmisteita. Haluaisin, että menussa ovat kaikki osaset erillään, joten sekä karpit että gluteenittomat voivat valita helposti. Sokeria on tosiaan myös joka paikassa...mä en myöskään uskalla ottaa sitä riskiä, että tulee vatsaoireita tärkeänä iltana, joten valkkaan lautaselleni lihaa ja kasviksia ilman kastikkeita. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malssi Kirjoitettu November 24, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu November 24, 2008 Entäs jos kakuksi ottaisi jonkinlaisen marenkikakun? Pohjassa ei juuri olisi sokeria, sisään voi laittaa melkein mitä tahansa (kermaa / vaniljakreemiä, suklaata, marjoja, hedelmiä...) Tai ainakin keksien tilalla voisi olla marenkeja ym., ja niitäkin voi tuunata vaikka pähkinöillä ja kaakaolla... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
empiria Kirjoitettu November 25, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu November 25, 2008 Täältäkin voi katsoa reseptejä: http://karppaus.info/resepti/suosituimmat.php Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest yks vieras Kirjoitettu November 25, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu November 25, 2008 Minä kyllä sanoisin, että kannattaa tilata ns. normaali mutta laajahko menu pitopalvelusta. Jokainen voi buffetpöydästä valita mitä tahtoo, eikä vieraiden tarvitse karppailla juhlissa jos eivät tahdo. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Netta Kirjoitettu April 11, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 11, 2010 Tuolla jotain vinkkejä ainakinvähähiilihydraattinen ruokavalio liittyen. Kannattaa myös kattoa kotikokki.comista, i.e. searchaa pelkillä vähähiilihydraattisilla ruoilla tms.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.