Jump to content
Naimisiin.info

Naimisiin Kap Verdellä?


Recommended Posts

Te, jotka olette menneet/ menossa naimisiin ulkomailla, niin miten pitää toimia? Mistä tiedän onnistuuko vihkiminen edes Kap Verdellä, mitä papereita tarvitaan tms? Lähin edustusto on Saksassa, otanko sinne yhteyttä, vai mistä polkaisen homman käyntiin?

Kysyy epätietoinen

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse itselleen vastaten yleensä saa mieluisensa vastauksen. Tosin, poikkeus vahvistaa säännön.

Ohessa "selvitys" jonka saimme ko. asiasta, siltä varalta, että joku toinen tarvitsee tätä tietoa:

lähin Kap Verden suurlähetystö tosiaan sijaitsee Saksassa (os. Stavangerstr. 16, 10439 Berlin). Suurlähetystölle löytyi myös sähköpostiosoite: [email protected] ja puhelin- ja faksinumerot (Tel. +49 30-20 45 09 55, Fax: +49 30-20 45 09 66).

Ilmeisesti tarkoituksena on solmia avioliitto Kap Verden viranomaisten edessä. Suomen kansalainen voi solmia avioliiton ulkomailla ko. maan määräysten mukaisesti, jolloin vihkijänä on sikäläinen siviiliviranomainen tai pappi, jolla on vihkimisoikeus.

Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu tällöin ko. maan lakien mukaan, mikä saattaa kestää maasta riippuen joitakin päiviä tai viikkoja. Suomessa kirjoilla oleva Suomen kansalainen tarvitsee joko maistraatista tai kirkkoherranvirastosta (mikäli kirkon jäsen) vieraskielisen todistuksen ulkomaan viranomaisen suorittamaa avioliiton esteiden tutkintaa ja vihkimistä varten.

Kap Verden suurlähetystöstä olisi hyvä tarkistaa se, että tarvitaanko avioitumisessa muita asiakirjoja kuin esteettömyystodistus ja tuleeko tämä todistus käännättää portugalin kielelle. Koska Kap Verde ei ole liittynyt Haagin yleissopimukseen koskien ulkomaisten yleisten asiakirjojen laillistamisvaatimuksen poistamista, on esteettömyystodistus legalisoitava ensin Suomessa, ennenkuin se voidaan esittää Kap Verden viranomaisille. Legalisointi tapahtuu siten, että asiakirjoihin haetaan ensin Suomen ulkoasiainministeriön legalisointileima; lisätietoja ulkoministeriön legalisoinnin asiakaspalvelusta arkisin klo 9-12 puh. 09-16005. Tämän jälkeen asiakirja tulee toimittaa vielä Kap Verden Saksan suurlähetystöön legalisoitavaksi.

Jotta ulkomailla solmittu avioliitto voidaan rekisteröidä Suomessa, vihkitodistus tulisi legalisoida Kap Verdessä siten, että siihen hankitaan Kap Verden ulkoministeriön leima, jonka jälkeen todistus legalisoitaisiin paikallisessa Suomen suurlähetystössä. Ongelmallista tilanteessa on kuitenkin se, että Suomella ei ole Kap Verdessä suurlähetystöä, joka voisi legalisoinnin hoitaa. EU-maista Saksalla, Ranskalla ja Portugalilla on kuitenkin Kap Verdessä lähetystöt. Morsiusparin tulisi selvittää oman kotikuntansa maistraatilta, onko maistraatti valmis hyväksymään toisen EU-maan lähetystössä legalisoidun vihkimistodistuksen. Kotikunnan maistraatista kannattaa myös varmistaa, onko vihkitodistus käännätettävä virallisella kielenkääntäjällä suomeksi tai ruotsiksi.

Jäimme ihmettelemään, missä se selvitys on. Vaihdoimme lomakohteen Mauritiukselle. Huomattavasti helpommalta on homma tuntunut ainakin tähän mennessä

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...