Jump to content
Naimisiin.info

Maailmanympäryshäämatka!


Guest Sisela

Recommended Posts

Joo vaikeelta näyttää... Pitänee varmaan karsia tuosta reittisuunnitelmasta, tai koittaa sit saada jotenkin fiksut lennot... Mut sekin on vaan siinä, et lentääkö jostain keniasta suoraan austraaliaan, vai pitääkö heittää jonkun singaporen kautta? Mikä taas lisäis turhia maileja... Ja näistä ei todella itte voi tietää mitään, joten matkatoimiston pitää tehdä ihan kauheesti töitä! Kuinka ajoissa te aloitte varailemaan matkaa? ja olis teillä ihan heti valmiina tarkka suunnitelma mihin te ehdottomasti haluutte?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me alettiin tuossa alkuvuodesta kysellä tarjouksia (eli 9 kk ennen, lennothan on sitä edullisempia mitä aiemmin ne varaa!! hintaeroa voi olla tosi paljonkin). Helmikuussa löimme lukkoon, minkä matkatoimiston valitsimme. Tuolloin tehtiin myös varaukset lennoille (paitsi Aussien sisäiset). Niitä tosin vielä jossain vaiheessa hieman fiksattiin...mutta raamit pysyivät samana.

Meillä oli kuvio sellainen, että haluamme Australiaan (Sydney ja jotain muuta), Uuteen-Seelantiin (kummatkin saaret) ja 'jollekin paratiisisaarelle, esim. Fiji tai Cookin saaret'. Tuolla speksillä kyselimme tarjouksia. Eli periaatteessa oli aika selkeä suunnitelma, mutta siltikin matkatoimistojen tarjouksissa oli tosi paljon eroja! Osa yritti ehdotella ties mitä välilaskupaikkoja yms. vaikka nimenomaan olimme sanoneet, että emme halua 'tuhlata' lomapäiviä matkaan liikaa, vaan menemme kiukulla paikasta toiseen. Mutta monista ehdotuksista sitten lopulta alkoi itsellemmekin hahmottua sopiva reitti. Tarkemmin voit lueskella sieltä mein sivuilta - en enää itsekään ihan tarkkaan muista kaikkia käänteitä :)

katti

Link to comment
Share on other sites

Toikin todella on ongelma, kun haaveita on vaikka miten paljon! Mutta kun ei tiedä että miten paljon menee maileja mihinkin! et jos pystyis sitä jotenkin hahmottamaan, niin vois tehdä tarkemmankin suunnitelmat et mihin mennään ja millä aikataululla. Meillä etenkin toi aikataulu tulee olemaan ongelmallinen, kun ei oikein ole sellaista. Kun ajateltiin kuitenkin vuosi olla reissun päällä, niin siinä kerkee aikataulut muuttumaan niin moneen otteeseen, et onneksi liput on sellasia et niihin voi tehdä muutoksia matkan varrella!  ;D

Eli periaatteessa meillä ei tässä ole mitään kiirettä noiden lentojen kanssa, koska lähtö aika on todennäköisesti vasta loka-kuussa. Eikä sekään ihan pomminvarmaa...

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla Antsa, että jollakulla muullakin on tämmöisiä pidempiä matkasuunnitelmia. Noitten lentojen kanssa suosittelisin soittamaan SAS:lle ja Finnairille suoraan, niin saat selville mikä on mahdollista ja mihin hintaan. Molemmilla on erikseen ihmisiä hoitamassa pelkästään noita maailman ympäri reissuja, joten tietoa löytyy.

Meillä suunnitelmat on ehtineet olla jäissä jo moneen otteeseen (yt - neuvotteluja ja muuta sellaista), mutta tällä hetkellä taas näyttäisi siltä, että reissuun lähdetään 1.1.2003 ja kotiin palataan 2.5.2004. Meillä häämatkan suunnittelu alkoi 13.1.2002, kun minua kosittiin… kaikki alkoi 3 viikosta Uudessa Seelannissa ja lopputulos oli puolessa vuodessa maailman ympäri (tosin lopulta aika Australia/Oseania painotteisesti). Molempien työnantajatkin ovat suhtautuneet tähän yllättävänkin positiivisesti, palkallista lomaa on saatu säästettyä ja muutenkin asiat järjesteltyä niin, että kummankaan ei ilmeisesti tarvitse edes ottaa palkatonta lomaa.

Alunperin soittelin jo vajaa vuosi sitten suoraan SAS:lle ja Finnairille ja kyselin lennoista. Sain molemmista todella hyvää palvelua ja reitti selkeytyi pikkuhiljaa. Loppuen lopuksi varasin lennot Kohdematkojen kautta reitille Hki – Los Angeles – Papeete – Rarotonga – Auckland – Sydney – Singapore – Helsinki joskus huhtikuussa. Mailit tuli käytettyä tosi tarkasti, Frankfurtin kautta ei enää olisi päässyt pois, Kööpenhaminan kautta 23000 mailia juuri alittui. Lennot Star Alliance:n kautta niin kuin Katillakin (muistelisin, että tuo alin raja oli 23000 mailia ja 1731E). Lippujen lunastus oli kait jotain viikkoa ennen, mutta matkatoimistosta suositeltiin niiden lunastamista ainakin kuukautta ennen lähtöä.

Alusta asti on ollut selvää, että Uusi-Seelanti on pääkohde ja että Australiassakin käydään. Hawaii vaihtui matkan varrella Ranskalaiseen Polynesiaan ja Cookin saariin ja Aasian osuus typistyi Singaporeen… puoli vuottakin kun alkoi tuntua lyhyeltä ajalta kun kohteita tuli enemmän. Kohteita karsiutui pois mm sen perusteella, että niihin on helppo/suht edullista mennä myöhemminkin muutaman viikon lomalle. Tämän hetken suunnitelman mukaan olisi tarkoitus olla noin viikko Losissa, 2-3 viikkoa Tyynen meren saarilla, noin 3 kuukautta Uudessa-Seelannissa, noin 2 kuukautta Australiassa ja noin viikko Singaporessa. Onneksi lentojen päivämääriä saa vaihtaa vielä reissun päälläkin, jos siltä tuntuu.

Kirjastosta on löytynyt yllättävän paljon suht uusiakin matkakirjoja ja internet on tietystikin ollut korvaamaton apu suunnittelussa. Ollaan yritetty suunnitella reittiä niin, että onnistuttaisiin välttämään sadekaudet yms ja yllättävän hyvinkin ollaan siinä onnistuttu… saa nähdä sitten miten todellisuudessa käy.

Kesä on ollut niin kiireistä aikaa, ettei ole juuri ehtinyt selvitellä mitään. Uuteen-Seelantiin meillä on sentään asuntoauto varattuna, koska olemme siellä kesäloma sesongin aikaan. Myöskin lautta pohjoissaarelta eteläsaarelle on varattu. Lähtöpäivän kanssa on vielä vähän epäselvyyksiä, joten ”lopulliset” lentosuunnitelmat ja hotellien varaukset tehdään varmaan vasta syyskuun alussa. Ranskalaiseen Polynesiaan olen kysellyt majotus+lento tarjouksia yhdestä paikallisesta ja toisesta jenkkiläisestä matkatoimistosta. Marraskuu ei ole siellä pahinta sesonki aikaa, joten varauksella ei kuulemma vielä ole kiirettä… syyskuun alussa sitten. Olin luullut, että Hawaii oli kallis, mutta Ranskalainen Polynesia vie kyllä siitäkin voiton… mutta Bora Boralle ja overwater bunglowiin on päästävä  ;D.

Australian suunnitelmat on tarkoitus jättää kokonaan auki, pohditaan niitä sitten Uudessa-Seelannissa tai sitten paikan päällä. Sisäiset lennot kuin eivät minun tutkimusteni mukaa olleet juurikaan sen kalliimmat kuin etukäteen ostetut lentopassit. Muutenkin peruslähtökohtana on ollut varata etukäteen niin vähän kuin mahdollista, jolloin suunnitelmia voi helpommin muuttaa, jos jokin paikka alkaa tympimään tai jossain haluaisikin olla pidempään. Tuo tosin on vaikeaa minun suunnitelmalliselle luonteelleni  ;).

Havrixit on jo pistetty molemmille ja mun jäykkäkouritus rokotus uusittu. Matkavakuutus on hankittu, tosin mun sairausvakuutus on juuttunut jonoon, siippa soitti sinne tällä viikolla ja lupasivat käsitellä sen niin pian kuin mahdollista. Jos eivät sitä minulle myönnäkään, niin sitten täytyy alkaa kyselemään muista yhtiöistä. Joten eiköhän se tästä… töissäkin jaksaa, vaikka aurinko paistaa, kun muistaa, että 3,5 kuukauden päästä ollaan jo matkalla ja ettei ensi talvena ole talvea  8).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
tällä hetkellä taas näyttäisi siltä, että reissuun lähdetään 1.1.2003 ja kotiin palataan 2.5.2004.

...

töissäkin jaksaa, vaikka aurinko paistaa, kun muistaa, että 3,5 kuukauden päästä ollaan jo matkalla ja ettei ensi talvena ole talvea  8).

Öyh, mikä noista päivämääristä on väärin?!

Aika samanlainen reitti teillä kuin meilläkin, paitsi että me ei jäädä Papeeteehen välilaskua kauemmaksi aikaa. Niin ja me kyllä päästään alle 26000 mailin Frankunkin kautta, tosin me mennään ajoittain maata pitkin, mahtaakohan se sitten lyhentää niitä lentomaileja sopivasti?!

Upea reissu teille tulossa! Oman reissumme 5 viikon aikataulu alkaa tuntua jokseenkin mitättömältä teidän reissun rinnalla (vaikkei se kai nyt kuitenkaan 1,5 vuotta kestä, nk. noista päivämääristä voisi päätellä ;)).

katti, tj 89 ;D 8)

Link to comment
Share on other sites

Ei varmastikaan huono idea, chick! Meillä tosin tarjouskilvasta putosi mm. Helin matkat siksi, että se oli Jyväskylässä asti ::) Halusimme nimittäin paikan päällä käydä juttelemassa, ja jos toimisto olisi Lontoossa, niin hiemanhan se mutkistaisi asioita. Lisäksi minusta on miellyttävämpää hoitaa asioita omalla kielellä. Mutta aivan varmasti kokeilemisen arvoinen idea niille, keille paikan päällä asiointi ei ole niin tärkeä.

katti

Link to comment
Share on other sites

Internet ja sähköposti ovat kyllä helpottaneet aika paljon tätä tee-se-itse suunnittelua ja ulkomaisten matkatoimistojen käyttöä. Välillä vaan ainakin jenkkihotellien suhteen hukkuu tarjonnan runsauteen.

Asuntoauto tuli suoraan netistä varattuna 15E halvemmaksi per päivä kuin mitä se olisi ollut suomalaisen matkatoimiston kautta (sama vuokrausfirma)... aika kovat katteet minusta (tai liian monta välistä vetäjää), kun vuokra-aika oli kuitenkin päälle 80 vrk! Lopulta otimme auton toisesta firmasta... hinta olisi ollut molemmissa (Maui ja Kea) sama, mutta vakuutus- ja etumaksuehdot olivat Kea:lla selkeästi paremmat. Kertakaikkisen erinomaista palvelua sain mailitse molemmilta. Caravan lehdessä oli myös juttu suomalaisesta pariskunnasta, jotka olivat vuokranneet asuntoauton Kea:lta ja olleet palveluun ja koko Uuden Seelannin reissuunsa kovin tyytyväisiä.

Ranskalaiseen Polynesiaan olen kysellyt tarjouksia yhdeltä jenkkifirmalta sekä yhdeltä Tahitilaiselta firmalta (löytyvät molemmat Tahitin matkaoppaasta)... hinnat ovat olleet selkeästi edullisempia kuin suomalaisten matkatoimistojen tarjouksissa. Myöskään itse hotellit varaamalla ei pääsisi ainakaan paljoa halvemmalla (ja näihin paketteihin kuuluu kaikki lentokenttäkuljetuksista lähtien).

Sen sijaan muistelisin vertailleeni maailmanympäri lentojen hintoja ja todenneeni ne Suomesta ostettuna aika edullisiksi (tästä en kyllä pistä päätäni pantiksi). Joten kaikessa ei kuitenkaan kannata mennä merta edemmäksi kalaan.

Helpoin tapa olisi varmaan ollut varata kaikki yhdestä paikasta, mutta ehkä näin tulee säästetyksi hieman lisää käyttörahaa reissuun. Ja sitä paitsi tämä suunnittelu on minusta ollut huvia jo sinällään.

Välillä iskee epäilys suunnitelmien järkevyydestä... voisihan nuo reissuun kuluvat rahat sijottaa asuntoonkin tai häihin tai sitten reissata niillä Kanarialle seuraavat 10 vuotta  :D Mutta loppujen lopuksi eiköhän se ole sen arvoista... muuten sitä jossittelee loppuikänsä, että mitä olisikaan koettu jos oltaisiin lähdetty. Onneksi sulho on asiasta samaa mieltä... tulevia appivanhempia ja omia vanhempiaan on kyllä saanut rauhoitella useampaankin otteeseen tässä matkan varrella.

Katti, teilläkin on kyllä tosi hyvin valittu ajankohta... pimeimpään ja loskaisimpaan aikaan kauas pois auringon alle. Ja hyvin valitut kohteet! Kirjoittelehan sitten kokemuksia (varsin sen Australian osalta) kun pääsette takaisin.

Työaamuja jäljellä 63... aamuja kaikkiaan 93.  8)

Link to comment
Share on other sites

Asuntoauto tuli suoraan netistä varattuna 15E halvemmaksi per päivä kuin mitä se olisi ollut suomalaisen matkatoimiston kautta

...

Helpoin tapa olisi varmaan ollut varata kaikki yhdestä paikasta, mutta ehkä näin tulee säästetyksi hieman lisää käyttörahaa reissuun. Ja sitä paitsi tämä suunnittelu on minusta ollut huvia jo sinällään.

...

Välillä iskee epäilys suunnitelmien järkevyydestä... voisihan nuo reissuun kuluvat rahat sijottaa asuntoonkin tai häihin tai sitten reissata niillä Kanarialle seuraavat 10 vuotta

...

Katti, teilläkin on kyllä tosi hyvin valittu ajankohta... pimeimpään ja loskaisimpaan aikaan kauas pois auringon alle. Ja hyvin valitut kohteet! Kirjoittelehan sitten kokemuksia (varsin sen Australian osalta) kun pääsette takaisin.

Työaamuja jäljellä 63... aamuja kaikkiaan 93.  8)

Aivan varmasti saisi just tuollaisia asuntoautoja yms. halvemmalla! Ja teillä kun tuota reissua on niin pitkästi edessä, niin 15 euroa päivässä 80 kertaakin on jo tosi iso kasa rahaa! Lisäksi me haluamme jonkinlaisen vakuuden ja varmuuden siitä, että meillä todella on kaikki hotellit ja muut paikan päällä valmiina, ja jos ei ole, voimme käydä matkatoimiston kimppuun. Aikataulumme on kuitenkin niin tiukka (ja Ausseissa ne hemmetin rugby-kisat, jotka täyttää kaikki hotellitkin), ettei ole aikaa alkaa metsästää majoituksia. Siksi ollaan menty siitä missä aita on matalin - ja ehkä myös kallein ::)

Me taas kun ollaan ihan läkähdyksissä tästä suunnittelusta jo pelkästään reittien suunnittelun jälkeen, niin ei jotenkin jaksaviitsikykene järkätä enää paljon muuta itse. Laiska mikä laiska ;D Nyt mulla on ollut työn alla Sydneyn ja muutaman muun paikan ohjelman tarkempi suunnittelu. Samassa vaiheessa on oltu kai jo pari kuukautta. Pitänee matkatoimistosta kysellä vinkkejä, että pääsee taas vauhtiin ::)

Ja mitä tulee koko homman järkevyyteen, niin sitähän on tosiaan turha miettiä. Jos nyt ei toteuttaisi 30 vuoden ikäistä unelmaansa, niin taatusti harmittaisi! Mietitään niitä asuntoja ja autoja ja ties mitä sitten matkan jälkeen ;) Sitä paitsi tuskin 10 vuotta vaikka kolmekin kertaa vuodessa Kanarialla vastaa IHAN samaa kuin maailmanympärimatka, kesti se sitten viisi viikkoa tai puoli vuotta ;)

Ja meidän matkan ajankohta on valittu niin, että täällä on tosiaan paska keli, down under kesä/kevät, muttei kuitenkaan turisti/ruuhka-aika. Lisäksi minä poden jonkinasteista syysmasennusta, mihin taatusti moinen reissailu auttaa. Jollei auta, niin sitten pitänee mennä jonnekin hoitoon ::) :)

Hei noita työaamuja mä en olekaan älynnyt laskea, paitsi että huomisen jälkeen on tasan 12 viikkoa töitä jäljellä. Sehän tekee siis hmmm...60 työaamua. Ei paha. Varsinkin kun tää on eka viikko kesälomalta paluun jälkeen ;) ;D

Mä kirjoittelen todennäköisesti kokemuksia pitkin matkaa (ei niitä muuten muista jälkikäteen) meidän nettisivuille (läppärillä), mutta luultavasti pääsemme päivittämään ne nettiin vasta kotiinpalattuamme. Laita linkki talteen, niin pääset maailmalta asiaa tutkimaan joskus joulukuussa :)

katti

Link to comment
Share on other sites

Hei muuten sellainen kymysys tuli vielä mieleeni näistä maailmanympärimatkoista. Miten olette ajatelleet hoitaa valuutta-asiat? Meillä on käytössä yksi Master Card ja yksi Visa. Niihin ajattelimme nostaa luottorajat mahdollisimman isoiksi ja käyttää kortteja kaikkeen mahdolliseen. Hotellit ja autonvuokrathan me maksamme luultavasti jo ennen lähtöä täällä kotimaassa matkatoimiston kautta, joten ihan kauheita summia kortteja/käteistä tuskin tarvitsemme. Varsinkaan kun ei ole tarkoitus ostaa mitään ihmeellisiä tuliaisia. Olemme miettineet, että kannattaisiko ottaa jonkin verran käteistä mukaan, ja jos niin mitä valuuttaa? Tunnetaanko Australiassa/Uudessa-Seelannissa/Cookin saarilla jo euro niin hyvin, että voisi ottaa ihan oman maan valuuttaa hieman käteisenä mukaan? Vai olisiko varminta ottaa ko. maiden valuuttoja tai US-dollareita? Vai kenties matkashekkejä? Korteillahan toki saa nostettua käteistä automaateista, mutta ainakin Visalla se on aika kallista. Jos käteistä ottaisi mukaan, niin paljonko sitä kannattaisi ottaa viiden viikon reissulle, jossa käteistä käyttäisi lähinnä todennäköisesti sisäänpääsymaksuihin, pieniin aamu/välipaloihin jne...ravintoloissahan varmasti voi illalliset yms. isommat sapuskat maksaa kortilla, ja monet lounaatkin mäkkärissä tms. tyyppisissä paikoissa.

Kokemuksia, mielipiteitä?!

katti

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nostanpa tätäkin topiccia hieman. Tuo käteisen määrä askarruttaa edelleen, joten jos on mitä tahansa tietoa asiaan liittyen, niin kertokaa toki!! Ihan alkaen aamiaisen hinnasta Ausseissa, NZ:ssa jne.....ne kun ei ylennsä sisälly hotellin hintaan niin kuin Suomessa :(

Kaikki info otetaan innolla vastaan näin about 30 päivää ennen lähtöä ;D

katti

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tulipa tästä mieleeni.. Oletko jo tutkinut kaiken tiedon mitä Lonely Planet tarjoaa? Sivujen parhaimpiin puoliin kuuluu tuo päivittäisen kuluvan rahamäärän arvio, jota on jaksotettu kolmeen vaatimustasoon (muistaakseni). Jos siitä vaikka olisi edes hitusen apua.

Haaveilija lukee itse vasta matkakertomuksia, eli kokemuksia ei vielä ole :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jaahas, jäsen Perrin ei sitten ole kirjoitellut mitään. Teimme kuitenkin päätöksen mukaanotettavan cashin määrästä. Forexilta tilasimme juuri 200 eurolla aussidollareita ja 300 eurolla nz-dollareita. Riittää niin pitkälle kuin riittää. Mahdollisimman paljon maksetaan korteilla, joten veikkaanpa, että mielummin saattaisi jäädä käteistä loppulomaksi 'tuhlattavaksi' eli loppulomasta sitten käytetään käteistä ruokaan jne. jos sitä on jäljellä. Ja jos ei ole jäljellä, maksetaan kortilla. Jos ei voi maksaa kortilla, mietitään, mitä tehdään ;D

Eli siis 100 euroa per viikko otettiin käteistä. Siis 50 euroa per nuppi per viikko. Saas nähdä miten käy ::)

katti

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Itse itseäni kommentoiden... Käteisen määrä oli tosi hyvä!! Parissa paikassa piti hieman ennakkoepäilyjen mukaisesti hieman 'tuhlata' käteistä, muttei pahasti. Korteilla (Visa ja MasterCard) maksettiin aina kun oli mahdollista, ja melkein joka paikassa kortit kelpasivatkin. Ainoastaan tunnuslukujen kanssa oli jossain ongelmia. Ausseissa ja NZ:ssa oli monessa paikassa koneet, joihin olisi voinut syöttää tunnusluvun, mutta kaikki koneet eivät suomalaisten korttien tunnuslukuja huolineet. Ei sitten uskallettu kauheasti kokeilla, ettei kortit olisi menneet sulkuun :o Tuon tunnusluvun sijaan saattoi pyytää normaalisti kuitin allekirjoitettavaksi.

Matkakertomuksemme on valmis, se on luettavissa kotisivuillamme (sorry tää mainostaminen joka ketjussa, mutta jos vaikka eri ihmiset seuraa eri ketjuja ::) :) pitäisiköhän perustaa ketju 'kattin matkakertomus' ;D)

katti

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kannattaa ottaa yhteyttä räätälöityjä matkoja tarjoaviin matkatoimistoihin. Maailmanympärilennot ovat suht kiinteähintaisia riippumatta matkatoimistosta; hintaan vaikuttaa enemmän valittu reitti (lennettävien mailien määrä) kuin lentoyhtiöt tai toimisto. Hotellien, retkien ym. hinnoista on aivan mahdotonta sanoa mitään hinta-arviota, kuten arvata saattaa. Meidän 5-viikkoiseen reissuumme taisi upota noin 13-14000 euroa. Asuimme välillä vaatimattomammissa, välillä korkeatasoisissa hotelleissa.

Räätälöityjä matkoja tarjoavat esim. Helin matkat (Jyväskylä), Suomen matkatoimisto, Olympia, Aktiv-Resor, Suomi-seura, Kohdematkat Kaleva ja Area. Näiltä pyysimme tarjoksia omaa matkaamme varten, ja valintamme osui Aktiv-Resoriin. Täällä naikkareissakin on paljon viestejä kokemuksista eri matkatoimistoista, joten kannattaa surffata netissä.

Iloista matkansuunnittelua :)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Guest vieras(Guest)

Pari viikkoa sitten matkalta palanneena. Tosi hyvä reissu, suosittelen. Matkalla oltiin nelisen viikkoa. Jos ei ole käytettävissä enempää aikaa, ei mielestäni kannata enempää juuri ahnehtia. Vaikka periaatteessa voi mennä minne vain, niin jos ei halua istua koko aikaa lentokentällä tai -koneessa, niin tiettyjä rajoituksia on. Eli ei ole kauheasti järkeä lennellä paikkoihin, joihin pitää lentää "edes-takaisin"- niin että matka ei "edisty". Muutama kohde jäi meiltä pois tästä syystä.  Pitkät lennot sovitimme yölennoiksi, jolloin aika kului nukkumalla.

Meillä oli StarAlliancen maailmanympärilippu. Hintaan vaikuttaa mailimäärä ja missä luokassa matkustaa. Hintaero on aika suuri, jos ottaa rajoittamattomat mailit ja business-luokan tai sitten rajatut mailit ja turistin. Muistaakseni halvimmillaan lippu oli noin 2500 ja kalliimmillaan 6000 euroa per henki. Täytyy muistaa, että tähän tulee sitten lentokenttäveroja ja palvelumaksuja jne päälle vielä jonkin verran. StarAlliance sivuilla on softa, jonka avulla voi suunnitella lennot itse. Sitten vaan matkatoimistolle toivotut lennot ja pyydetään tekemään varaukset.

Meillä oli aika kiva sekoitus rantakohteita ja kaupunkikohteita, 3 rantaa ja 2 suurkaupunkia. Enempää kohteita en kuukauden matkalle suosittelisi. Jos odottaa häämatkastaan hurjan romanttista, niin ehkä suosittelen 2 viikon lomaa jossain paratiisisaarella, koska kun olet matkasta väsynyt ja päässä on kasapäin uusia virikkeitä, niin siinä on välillä romantiikka kaukana :-) Mutta ainakin meille tämä oli juuri sellainen häämatka kun halusimme.

Seuraavat vihjeet voisin antaa:

1. Me vaihdoimme Suomesta lähtiessämme mukaan ison kasan taaloja, ne ovat käypäistä valuuttaa kaikkialla. Esim. eurot eivät ole niin globaali valuutta. Nostimme kohdemaasta automaatilla suht vähän rahaa ja käytimme aina taaloja kun se oli mahdollista. Näin meidän ei tarvinnut vaihtaa takaisin ylimääräisiä valuuttoja.

2. Kävimme lääkärin juttusilla ennen matkaa ja hän kirjoitti meille kasan reseptejä, joten meillä oli oma matkaapteekki mukana.

3. Rokotuksista ja lääkityksen kannattaa huolehtia ajoissa. Esim. keltakuumerokotus on sellainen, että muutamaan kuukauteen sen jälkeen ei pitäisi tulla raskaaksi. Jos suunnitelmissa on laittaa pienokainen alulle häämatkalla, niin sitten pitää rokotus ottaa hyvissä ajoni  ;)

4. Meillä ainakin meni ensimmäinen viikko kotiutumisen jälkeen lepäämiseen, joten kannattaa varata aikaa palautumiseen. Jos vain mahdollista. Aikaero iski vasta kotona, sitä ennen ei ollut sen kanssa ongelmia.

5. kannattaa pyytää matkatoimistoa lentovarauksia tehdessä laittamaan järjestelmään huomioksi, että kyseessä on häämatka, nii lentomatkoilla saattaa olla paremmat paikat tms.

Link to comment
Share on other sites

Guest vieras(Guest)

ja vielä vihje tuohon edullisuuteen. Eli hintataso vaihtelee hirveästi maasta toiseen. Jos haluaa päästä halvalla, niin kannattaa pysähtyä sellaisissa maissa, missä on halpa hintataso.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Create New...