Guest Tirkku Kirjoitettu June 25, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu June 25, 2003 Moi Naikkarit!Ajattelin kirjoittaa tänne, mitä kaikkea voi laittaa kermavaahdon sijaan. Monilla on kuuma kesäpäivä hääpäivänä ja kerma lätistyy. Tässä muutamia, joita itsekin olen käyttänyt:TUOREJUUSTOA 200g JA KERMAVAAHTOA 2dl kermaaVatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sekaan. Tästä saat kestävämmän ja kiiltävämmän kuorrutuksen täytekakkuun tai voileipäkakkuun. Täyttärin kuorrutuksun voi maustaa sokerilla ja värjätä vaikka vaaleanpunaiseksi. Kakuntäytteenä kannattaa lisätä tuoreita marjoja tai hilloa.Sopiii muuten marsipaanikakun täytteeksi, siis marsipaanin alle kakun pinnalle.Voileipäkakkuun vain ripaus suolaa tai joukkoon tilliä, persijlaa, ruohosipulia,...Tämä sama täyte käy myös tuulihatuille, pompannapeille, hapankorppu cocteiltikkuihin... Täytettä on hyvä pursottaa tai levittää.TUOREJUUSTOA 200g JA RAHKAA 1prkTämä oo kevyempi versio edellisestä. Tätä joutuu hieman enemmän maustamaan, mutta tulos on hyvä. Tätä voi käyttää huoletta myös täytekakun välissä. Lisää vain tuoreita marjoja. Hillot tekevät tästä vähän äklön. (kirjoittajan mielipide) Tuorejuuston voi korvata kermavaahdolla. Kakun pursotukseen olen todennut tämän olevan vähän "vetistä". Pursottaessa kangaspussi päästää heraa läpi. Käkun täytteeksi hyvä juttu. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puppe Kirjoitettu June 25, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu June 25, 2003 mä oon käyttäny sitä creme vispiä ja creme vanillaa täytekakun päällä, pysyy hyvin muodossaan, ei ole niin ällön makusta, ja ei mee niin nopeesti pahaksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiawatha Kirjoitettu June 25, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu June 25, 2003 Sitten on vielä kermavaahto+rahka -yhdistelmä. Mä teen sillä aina, koska en oikein tykkää pelkästä kermasta kakun päällä, sitä saa aina...rahkahan on aina mautonta, mutta ei tuo ainakaan kaipaa yhtään mitään muuta, on vain kiva, kun täyte/päällys on vähän raikkaampaa. Itse en varmaan laittaisi tuorejuusto+rahka -yhdistelmääkään mitään. Varsinkin, jos tuorejuusto on jotain muuta kuin sitä perusmakua.EDIT: jaaha, se olikin mainittu jo tekstissä tuo kermavaahto+rahka... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esteria Kirjoitettu February 1, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 1, 2008 Jos jotakuta kiinnostaa maidottomat vaihtoehdot.. niin ehdottaisin kauravaahtoa (saa sekä vaniljalla että ilman, vaniljainen on valuvampaa), pähkinävaahtoa (ei saa valmiina, mutta voi tehdä itse esim. macadamiapähkinöistä), soijakermavaahtoa, marsipaania tai sokerifondant-kuorrutetta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esteria Kirjoitettu February 1, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 1, 2008 Jos jotakuta kiinnostaa maidottomat vaihtoehdot.. niin ehdottaisin kauravaahtoa (saa sekä vaniljalla että ilman, vaniljainen on valuvampaa), pähkinävaahtoa (ei saa valmiina, mutta voi tehdä itse esim. macadamiapähkinöistä), soijakermavaahtoa, marsipaania tai sokerifondant-kuorrutetta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
maiju_83 Kirjoitettu February 6, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu February 6, 2008 Kakun päälle saa todella hienon kuorrutuksen/päällyksen vaahtokarkki kuorrutteesta ja sen voi värjätä minkä väriseksi vain haluaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.