Mia-Mari Kirjoitettu June 16, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 16, 2004 Kaipaisin mokkapalojen kuorrutukseen sellaista reseptiä, jossa kuorrutus kovettuu niin, että mokkikset voi esim. kasata päällekkäin ilman tarttumispelkoa. Nykyisella reseptilläni kuorrutuksesta tulee muuten ihan hyvä, mutta se ei kovetu kunnolla vaan jää aika pehmeäksi ja minusta aito ja oikea kuorrutus on kovahko. Olen kokeillut lisätä hiukan tomusokerin määrää, mutta vielä en ole mielestäni onnistunut hyvin. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisi Kirjoitettu June 16, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 16, 2004 Mun kuorrutuksesta tulee kovaa, joskus liiankin. Siihen tulee rasvaa, tomusokeria ja kaakaota ja ne kiehautetaan. Tarkkoja määriä en muista, ja ohjekin on monen sadan kilometrin päässä.. Jos ei kukaan neuvo niin pistän ohjeen ens viikolla tänne.Edit: niin ja tulee siihen vähän kahviakin.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lillapanda Kirjoitettu June 17, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 17, 2004 Mä laitan tomusokeria, vanilliinisokeria, kahvia sekä sulatettua rasvaa, ja se kyllä kovettuu ihan normaalisti. Tietenkin jonkin aikaa kestää, eipä ole koskaan tullut katsottua että miten kauan... Jos päivällä teen niin illalla yleensä kasaan ne johonkin tiiviiseen rasiaan tms, eikä tartu. Paitsi että yleensä laitan kerrosten väliin leivinpaperia, mutta ei se kuorrutus siihenkään ole tarttunut! Koitapas sitä!? Kyllä se sit jääkaapissa viimeistään kovettuu jos sinne laittaa (itse yleensä laitan). Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Energy Kirjoitettu June 18, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 18, 2004 Mä laitan kuorutukseen tomusokeria, kaakaota, kahvia ja sulatettua rasvaa. Yleensä kuorrutuksesta tulee niin kovaa, ettei se tartu. Tosin lillapandan tavoin laitan yleensä palat jääkaappiin, missä kuorrutus viimeistään kovettuu. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mutter Kirjoitettu June 18, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 18, 2004 Torttulevyn täytyy olla jäähtynyt kun kuorrutuksen laittaa. Ja jääkaapissa kovettuu hyvin. Meillä taitaa kaikilla olla kunnon yläasteen köksän mokkaruutuohje ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TuuliTytto Kirjoitettu July 3, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu July 3, 2004 Mä teen mokkapalojen kuorrutuksen tomusokerista, cappuccinojauheesta (sitä mikä vaan sekoitetaan kuumaan veteen ja on sit valmista juotavaa), voista ja lopuksi vielä vettä, niin että seos on sopivan juoksevaa ja sen saa levitettyä pohjan päälle. Tuo lämmin voisula ja kuuma vesi pitää sörsselin sopivan juoksevana sen aikaa, että sen saa levitettyä. Yleensä laitan piirakan sitten jähmettymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen se on helppo leikata.Ohje taitaa olla kutakuinkin tämä ja ainekset vaan sekoitetaan keskenään:4 dl tomusokeria1-3 rkl cappuccinojauhetta 25 g voita sulatettuna (ja nimenomaan voita!)kuumaa (mutta ei kiehuvaa) vettä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ouskari Kirjoitettu July 13, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu July 13, 2004 Meilläpäin puhutaan Masaliisasta... Mutta hyväksi koettu versio hiukan jäähtyneen torttupohjan päälle on seuraava:Noin puoli pakettia tomusokeria (elikkäs reilu 200 g)1 rkl kaakaojauhetta2 tl vaniljasokeria Noin 50 g voita sulatettunakylmää kahvia sopivasti.Oon todennut, että tasaisempi kuorrutus tulee, kun ensin sekottaa noi kuivat aineet, sen jälkeen laittaa voin ja sitte sitä kahvia lorottelee pikkuhiljaa kunnes koostumus on sopiva. Yllättävän vähän sitä kahvia tarvii.Illalla voi jo laittaa kippaan päällekkäin, eikä vielä oo mitään "sekoittumisongelmia" tullut... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nelsson Kirjoitettu September 14, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu September 14, 2004 Meillä mokkapaloja on aina nimitetty pimeäksi pullaksi ;D Etsin just tupareihin helppoja ja nopeita reseptejä, ja viikonloppuna taidan tarjota "pimeetä pullaa". Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marge_ja_Jorge Kirjoitettu September 15, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu September 15, 2004 Minä olen tehnyt kuorutuksen aina ihan tavallisesta sokerista seuraavasti:100g rasvaa2 dl sokeria1 rkl kaakaota4 rkl kylmää kahviaOnhan se tosiaan rakeisempaa koostumukseltaan kuin tomusokerikuorrutus, mutta kun ohje periytyy lapsuudesta asti, sitä on pitänyt vain mokkapaloihin kuuluvana juttuna. Tämä kuorrutus jähmettyy ainakin ihan hyvin, kunhan pohja on ehtinyt jäähtyä hetken aikaa. Liian kuuma pohja imee kuorrutusta itseensä.Pitääpä kokeilla tuota tomusokeria joskus.- 'Jorge' Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Oodi Kirjoitettu September 22, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu September 22, 2004 Mä en ole Ikinä käyttänyt sulatettua voita, vaan pehmeää, joka vatkataan tomusokerin ja kahvitilkan kanssa pehmeäksi vaahdoksi. On sopivan jähmeää, ja tosiaan kun levittää viilenneelle pohjalle niin ei valu. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tietty Kirjoitettu September 26, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu September 26, 2004 Ootteko muuten huomanneet, että kaupoista saa sellaista valmista kaakaojauheseosta, johon lisätään vaan sopiva määrä vettä ja voilá, kuorrutus on valmis. Ei se tietenkään niin hyvää ole kuin itse tehty, mut jos jotain laiskoja, ei-jauhopeukaloita eksyy tänne, niin vinkiksi vaan. Tuosta jähmettyvyydestä ja tarttuvuudesta en kyllä osaa sanoa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mango Kirjoitettu September 27, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu September 27, 2004 mmm....aika hyviä vinkkejät täällä. Pistäkääpä tähän myös millaisella reseptillä mokkapalat valmistuvat. Olisi kiva vertailla ja löytää mahd hyvä versio. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marge_ja_Jorge Kirjoitettu September 27, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu September 27, 2004 Tällaisella pohjalla minä niitä olen tehnyt:3 munaa3 dl sokeria1,5 dl maitoa150 g sulatettua rasvaa4,5 dl vehnäjauhoja1,5 rkl kaakaota3 tl leivinjauhetta1,5 tl vaniljasokeriaVatkaa munat ja sokeri. Lisää maito, rasva ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet vaikka puuhaarukalla käännellen. Itse lisään aineet vuorotellen erissä.Paistetaan noin 175-200 -asteisessa uunissa kypsäksi.Päälle viestissä #8 mainittu kuorrutus eli:100 g rasvaa sulatetttuna2 dl sokeria1 rkl kaakaota4 rkl kylmää kahviaKuumennetaan, muttei anneta kiehua.- 'Jorge' Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catriina Kirjoitettu October 1, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu October 1, 2004 Arvatkaa kenellä rupes kieli lipomaan ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Purpa Kirjoitettu October 6, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu October 6, 2004 Joku vinkkasi että Fazerin Block-suklaa käy upeasti mokkapaloihin, täytyy varmaan viikonloppuna kokeilla... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna1983 Kirjoitettu February 27, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu February 27, 2009 Joku vinkkasi että Fazerin Block-suklaa käy upeasti mokkapaloihin, täytyy varmaan viikonloppuna kokeilla...juu, ja sitten pätkiskin on aikas hyvää Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tähtis Kirjoitettu August 16, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu August 16, 2009 Mintun vivahteista...keitä vahvaa kahvia noin 3mittaa/1kuppi.4rkl sitä,noin 60grammaa rasvaa, sulata, lisää tähän lopussa 7after eigt palaa.tähän noin 225-250grammaa tomusokeria.jos kahvi ja rasva on tulikuumia sokeria menee enemmän. Mitä vähemmän rasvaa suhteessa kahviin niin sitä kovempi päällys. Ite tykkään semmosesta pehmosesta, joka ei kuitenkaan sotke. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrs M. Kirjoitettu November 14, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu November 14, 2009 Meidän äiti (ja nyt myöhemmin minä) on aina tehnyt mokkapaloja tällä reseptillä:4,5dl Vehnäjauhoja1 rkl kaakaojauhoja, ei tummaa, vaan esim O´boy tai Dumble2tl leivinjauhetta1tl vaniljasokeriaNämä sekoitetaan keskenään.1,5dl vettä150g sokeriaNämä sulatetaan kattilassa.2 kananmunaa3dl sokeriaVatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon vesi-rasvaseos ja viimeiseksi kevyesti sekoittaen kuivat aineet. Paista 200*C kypsäksi. Jäähdytä kunnolla ennen kuorrutusta.Kuorrute:Puoli pakettia tomusokeria2-3rkl kaakaota (sitä samaa mitä pohjaan, ei tummaa leivontakaakaota)4rkl kylmää vahvaa kahvia4rkl voisulaaSekoita kaakao ja tomusokeri, lisää kahvi ja voi. Lisää tarvittaessa kahvia/voita/sokeria. Päälle nonparelleja (kookos on ihan kamalan pahaa, hyi! )Itse teen tuon pohjan 1,5 kertaisena, koska tykkään paksummasta pohjasta. Kuorrutteesta tulee kova, joten nämä voi myös koota pääällekäin. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arminen Kirjoitettu February 14, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 14, 2010 Ainakin se voi auttaa kuorrutuksen kovettumisessa että käyttää voita - ei margariinia. Voi kovettuu sulamisen jälkeen mutta margariini ei. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sellofaani Kirjoitettu February 24, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu February 24, 2010 Meillä mokkapala tehdään seuraavan ohjeen mukaan. Kuorrutus kovettuu hyvin ja palat voi kasata päällekäin.Minkä väristä teidän mokkapalojen kuorrutus on? Meillä se on hyvin tummanruskeaa, mutta vaaleampiinkin olen törmännyt pohja:3 kananmunaa3 kkp sokeria1½ kkp maitoa4½ kkp vehnäjauhoja3 tl leivinjauhetta3 tl vanilliinisokeria1½ rkl kaakaojauhetta (tummaa, voi laittaa enemmänkin)150g voitakuorrutus:100g voita1 pkt tomusokeria (ohjeessa lukee 2 pakettia, mutta taitaa ohje olla ajalta kun tomusokeripaketit olivat pienempiä )reilusti kaakaojauhettavahvaa kahvia Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiupiu Kirjoitettu March 9, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu March 9, 2010 Täältä löytyy ohje tosi kauniisiin mokkapaloihin:http://www.sopassa.fi/index.php/resepti/mokkapalatKuorrute kovettuu tosi nopeasti ja olen pinonnut niitä päällekkäin. Ohjeessa on myös minttumokkapala-versio. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
luukku Kirjoitettu April 22, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2010 ^Mä olen kanssa käyttänyt tuota ohjetta ja se on kyllä hyvä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mokkapala Kirjoitettu February 21, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu February 21, 2012 Minä olen tehnyt kuorutuksen aina ihan tavallisesta sokerista seuraavasti:100g rasvaa2 dl sokeria1 rkl kaakaota4 rkl kylmää kahviaOnhan se tosiaan rakeisempaa koostumukseltaan kuin tomusokerikuorrutus, mutta kun ohje periytyy lapsuudesta asti, sitä on pitänyt vain mokkapaloihin kuuluvana juttuna. Tämä kuorrutus jähmettyy ainakin ihan hyvin, kunhan pohja on ehtinyt jäähtyä hetken aikaa. Liian kuuma pohja imee kuorrutusta itseensä.Pitääpä kokeilla tuota tomusokeria joskus.- 'Jorge'Minä olen tehnyt kuorutuksen aina ihan tavallisesta sokerista seuraavasti:100g rasvaa2 dl sokeria1 rkl kaakaota4 rkl kylmää kahviaOnhan se tosiaan rakeisempaa koostumukseltaan kuin tomusokerikuorrutus, mutta kun ohje periytyy lapsuudesta asti, sitä on pitänyt vain mokkapaloihin kuuluvana juttuna. Tämä kuorrutus jähmettyy ainakin ihan hyvin, kunhan pohja on ehtinyt jäähtyä hetken aikaa. Liian kuuma pohja imee kuorrutusta itseensä.Pitääpä kokeilla tuota tomusokeria joskus.- 'Jorge'Kiitos ohjeesta ! Meillä ei ollut tomusokeria ja luultiin ettei se onnistuisi. Hyvät mokkapalat tuli !! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hattuhirmu Kirjoitettu March 10, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu March 10, 2012 Tama ei kovettumiseen vaikuta, mutta jos haluaa kuorrutuksella vahan kikkailla niin sen kahvin voi korvata Baileysilla. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namppu Kirjoitettu April 2, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu April 2, 2012 Eilen masaliisoja juuri tehtailleena voin nyt tulla kommentoimaan, kun tiedot on tuoreessa muistissa Olen ymmärtänyt, että nimenomaan tuo rasva kovettaa kuorrutteen ja toinen tärkeä pointti on se, että pohjan pitää olla täysin jäähtynyt ennen kuorrutteen levitystä. Leivon masaliisaa aina kotiruoka kirjan ohjeen mukaan ja kuorrute kovettuu sellaiseksi, että leivokset voi nostaa päällekkäin.kuorrute4dl tomusokeria3rkl kaakaojauhetta2tl vanilijasokeria50g sulatettua voita (itse olen käyttänyt tässä flora culinessea ja sekin pelittää hyvin)4rkl kuumaa vahvaa kahvia Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.