sampukka Kirjoitettu August 13, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 13, 2003 Eli nyt on hakusessa kasvisvoileipäkakun ohje sekä ruokaisa salaatti ilman lihaa..Auttakaahan hölmöä , oma pää on tyhjä!! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sampukka Kirjoitettu August 13, 2003 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu August 13, 2003 Mä en jostain syystä pääse noille sivuille...Olen yrittänyt netistä hakea kasvisvoileipäkakun ohjetta, mutten ole löytänyt. Salaatinhan voin soveltaa, mutta olisi kiva kuulla hyväksi todettuja ohjeita. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuulikellohame2014 Kirjoitettu August 18, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 18, 2003 Tässä on nyt yksi oikein herkullisen kasvisvoileipäkakun ohje. En ole kokeillut tätä itse, joten en voi laittaa tähän tarkkoja määriä, mutta katsoin sujuvasti vieressä ja avustin, kun anoppi tätä teki ;-)ANOPIN KASVISVOILEIPÄKAKKU (nimikin on itseannettu, heh)- "Kuori" paahtoleivistä reunat (muistaakseni pistettiin 4 paahtoleipää peräkkäin ja 3 kerrosta eli 12 leipää yhteensä...)- Voitele paahtoleivät kevyesti kasvisliemellä pullasutia käyttäen molemmin puolin TÄYTE:- hienonna purjo ja paprikaa yleiskoneen avulla kevyesti (varo tekemästä niistä vetistä mössöä!)- lisää kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia- lisää ainakin purkillinen (valkosipuli- tai maustamatonta) Hovi-juustoa ja majoneesia niin että seos on hyvin levitettävää- mausta! (paprikaa, valkosipulia...)- levitä täytettä voileipäkerroksien väliin- kiedo voileipäkakku tiukasti kelmuun ja aseta se yöksi kylmään kevyen painon alleKORISTELUTAHNA:- maustamatonta Hovi-juustoa ja majoneesia, ketsuppia, sinappia ja mausteita - levitä tahna voiveitsellä ympäri kakkua (kun olet ottanut siitä kelmut pois, asettanut tarjoiluvadille ja mahdollisesti leikannut sen reunoja siistimmäksi)- koristele esim. kurkulla, minitomaateilla, herneenversoilla, oliiveilla, viinirypäleillä jne.Jos joku kohta jäi epäselväksi, niin kysykää toki lisää. Toivottavasti nyt muistin kaiken... Kannattaa tehdä koekakku ennen H-hetkeä, sillä voileipäkakut taitaa olla aikamoinen taidelaji. Kertokaa sitten, että kelpasiko häävieraille! :-)Terv. Kilkame Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tingeli Kirjoitettu September 20, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 20, 2003 Miksi tehdä pahaa :-/ voileipäkakkua, kun helpommalla pääsee ostamalla muutaman patongin ja vaikka purkkihummusta tai tekee jotain ihanaa oliivitahnaa siihen kaveriksi...?Useimmat kaverini ja itse (vegaaneja plus taviskasvissyöjiä) ainakin koskevat voileipäkaakkuun vain pitkällä tikulla... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Aurinkoinen kasvissosekeitto1 l vettä4 paloiteltua porkkanaa 2 paloiteltua perunaa 150 g paloiteltua kukkakaalia 5 cm pala paloiteltua purjosipulia 1 paloiteltu sipuli ½ pkt sulatejuustoa1 kasvisliemikuutio1 tl yrttimaustettasuolaabasilikaa, rakuunaa, chilijauhetta, mustapippuriaLisää paloitellut kasvikset ja kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. Keitä kasviksia noin 25 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta kypsät kasvikset liemessään ja mausta seos maun mukaan.Lisää sulatejuusto ja keitä keittoa välillä hämmentäen kunnes juusto on sulanut seokseen tasaisesti. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Balsamicoparsaa 1 nippu tuoretta vihreää tankoparsaa (n. 500g)0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniäparmesanjuustoaKastike:2 rkl balsamiviinietikkaa1 rkl vettä1 dl punaista paprikaa pieninä kuutioinasuolaa mustapippuria0,5 dl öljyäSekoita kastikkeen ainekset keskenään.Huuhtele parsat. Leikkaa parsoista kova kantaosa pois, kuori ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Valuta parsat kuiviksi puhtaan pyyhkeen päällä.Nostele parsat lautaselle ja kaada päälle kastike.Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemenet ja höylää päälle vielä muutama parmesanlastu.Tarjoa vastapaistetun leivän kanssa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Bataatti-omenavuoka2-3 bataattia (n. 700 g)n. 50 g voita tai margariinia2 vihreää omenaa1 dl kaurahiutaleita0,75 dl fariinisokeria0,5 tl kanelia0,25 tl muskottipähkinääsuolaa Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit, puolita ne ja viipaloi noin puolen senttimetrin paksuisiksi lohkoiksi. Kuori omenat ja lohko ne 4-5 osaan. Sekoita sokeri, kaneli ja muskottipähkinä. Lado voideltuun vuokaan puolet bataattilohkoista. Ripottele päälle suolaa ja puolet sokeriseoksesta sekä muutama nokare voita. Lado seuraavaksi vuokaan ensin omenalohkot ja sitten loput bataatit. Ripota päälle suolaa ja loppu sokeriseoksesta. Sirottele päällimmäiseksi kaurahiutaleet. Viimeistele voinokareilla. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Lusikoi sen jälkeen vuoan pohjalle valunutta nestettä bataattien päälle ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kypsiä. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi broileri- tai kalkkunaruuan kanssa. Vuoka sopii myös jälkiruuaksi vaikkapa vaniljajäätelön kera tarjottuna. Jälkiruuaksi valmistettaessa voi sokerin määrää hieman lisätä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Chili sin carne1 dl keitettyjä mustia papuja1 dl keitettyjä valkoisia papujapala purjoa0,5 sipulia2 porkkanaa50 g selleriä50 g palsternakkaa1 rkl öljyä1 tl paprikajauhetta1 prk tomaattipyreetä5 dl vettä1 tl suolaa1 tl oreganoa0,5-1 tl chilimausteseosta0,5 tl juustokuminaamustapippuria1 rkl tuoretta korianteria3 rkl maissitärkkelysjauhoaHuuhtele pavut ja liota niitä yön yli. Huuhtele liotetut pavut ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaisesti. Puhdista ja suikaloi purjo ja lohko muut kasvikset. Kuumenna öljy padassa. Lisää paprikajauhe ja kasvikset purjoa lukuunottamatta. Kääntele kasviksia öljyssä viitisen minuuttia. Lisää tomaattipyree, vesi ja mausteet. Hauduta pataa noin 10 minuuttia. Lisää vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelysjauho, suikaloitu purjo ja pavut. Hauduta ruokaa silloin tällöin sekoittaen vielä viisi minuuttia. Tarjoa ruisriisin ja salaatin kanssa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Chilillä maustettu uuniperuna4 annosta4 isoa uuniperunaa (esim. Rosamunda)ruokaöljyä1 punainen chilipaprikapala purjoa tai 2 kevätsipulia1 valkosipulin kynsi1 dl kevytranskankermaasuolaajuustoraastettaPese perunat huolellisesti, ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Valmista sillä aikaa kastike. Poista chilipaprikasta siemenet, silppua purjo tai kevätsipulit ja kuori valkosipuli.Pehmitä kasvikset öljyssä paistinpannussa. Lisää murskattu valkosipulin kynsi ja ranskankerma. Jäähdytä. Ota perunat uunista ja leikkaa perunoista ohut kansiviipale irti. Hienonna kansipalat ja perunoista koverrettu sisus.Sekoita perunamurske kastikkeen joukkoon ja jaa se koverrettuihin syvennyksiin. Ripottele pinnalle juustoraastetta.Kuorruta 225 C uunissa, noin 5 minuuttia. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Corn-flakes -porkkanakebab1 dl murskattuja maissihiutaleita 1 muna 1/2 dl porkkanasosetta tai -raastetta 1 rkl ohrakas-jauhoa paistonkestäviä varrastikkuja Lisäkkeet: 2 rkl kermaviiliä (mausta) tai 1 rkl hilloa tai 1 rkl suklaakastiketta salaatti, tomaatti tai kurkku Valmistusaineet sekoitetaan keskenään. Muotoillaan kepab-kepakoita ja paistetaan uunissa kullanruskeiksi (paahtamatta). Varrastikku työnnetään kepabiin ennen paistamista Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Curryperunat2 pss (á 400 g) pakasteperunaa (kuutioita tai lohkoja)2 rkl currytahnaa (hot tai medium currypaste)(TAI 2 tl öljyä, n. 0,25 tl chilijauhetta, 2 tl jauhettua inkivääriä, 2 tl curryjauhetta, 1-2 tl kurkumaa, 0,5 suolaa)1-2 dl vettä2 dl ruokajogurttia0,5 tl kuminansiemeniäKuumenna paksupohjainen kasari ja kuullota siinä currytahnaa. Jos et käytä tahnaa,kuumenna öljy kasarissa ja kääntele mausteita hetki kuumassa öljyssä. Lisää hieman sulaneet perunat ja sekoita hyvin. Kaada kattilaan hiukan vettä, jotteiperunat pala pohjaan. Anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää jogurtti kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle kuminansiemenet. Tarjoa lisänä salaattia ja ruisleipää. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Fenkoli-maissikeitto1 fenkoli2 porkkanaa1 pieni kesäkurpitsa1 sipuliöljyä8 dl vettä200g tuoreita maissinjyviä2-3 valkosipulin kynttä1 kasvisliemikuutio 0,5 tl mustapippuria rouhittunasuolaakirveliä tai persiljaaHalkaisen fenkoli neljään osaan ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli.Kuullota fenkolia, porkkanoita ja sipulia kattilassa tilkassa öljyä n. 2-3 minuuttia. Lisää vesi ja anna kiehua noin 5 minuuttia.Lisää maissi, kesäkurpitsa, hienonnetut valkosipulinkynnet, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.Tarkista maku ja lisää valmiin keiton pinnalle kirveli- tai persiljasilppua. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Fenkolinmakuinen kukkakaalipaistos1 keskikokoinen kukkakaali1 pieni kesäkurpitsa1 salaattifenkoli250 g herkkusieniä1 tl suolaaKuorrutuskastike:6 tomaattia1 rs (250g) sulatejuustoasuolaakirveliäPaloittele kukkakaali, viipaloi kesäkurpitsa ja suikaloi salaattifenkoli ohuiksi suikaleiksi. Paloittele sienet neljään osaan.Freesaa kasvikset pannulla ja mausta suolalla.Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan.Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja laita pannuun yhdessä sulatejuuston kanssa.Kuumenna seos ja mausta.Kaada kastike vuokaan kasvisten päälle.Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Grillattua munakoisoa ja tomaattia2 pientä munakoisoa2 pihvitomaattia2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettunaMarinadi:3 rkl balsamiviinietikkaa2 rkl oliiviöljyä2 valkosipulinkynttä hienonnettuna mustapippuriaKuumenna grilli keskilämpöiseksi.Sekoita marinadin ainekset keskenään.Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sivele viipaleet puolella määrällä marinadikastiketta.Grillaa munakoisot molemmin puolin kultaisiksi. (noin 3 minuuttia/puoli)Viipaloi tomaatit ja asettele ne tarjoilulautaselle grillattujen munakoisoviipaleiden kanssa. Kaada loput marinadikastikkeesta viipaleiden päälle ja anna niiden marinoitua tunnista kahteen.Ripottele basilikaa viipaleiden päälle ennen tarjoilua.Sopii hyvin liharuoan lisäkkeeksi, salaattipöytään tai sellaisenaan leivän kanssa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Grillatut munakoisoviipaleet4 annosta2 munakoisoa4 rkl Teriaki-kastiketta2 rkl seesamin siemeniäLeikkaa munakoisot pituussuuntaan noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pistele haarukalla ja voitele leikkauspinnat kastikkeella. Ripota pinnalle seesamin siemeniä. Grillaa ritilän reunalla lempeällä lämmöllä noin 5 minuuttia / puoli. Mausta suolalla, jos on tarpeen. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Grillatut maissintähkättuore maissintähkä/ruokailijasulatettua voita(valkosipulia)yrttisuolaaPoista maissista suojuslehdet ja rihmat.Sivele maissintähkät sulatetulla rasvalla. Ripottele pinnalle hieman yrttisuolaa.Grillaa tähkiä 15 minuuttia käännellen miedolla lämmöllä.Voit maustaa voisulan halutessasi valkosipulilla Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Grilliperunaviipaleet2-3 kpl hyvin pestyä vanhaa perunaa/ruokailijaöljyäyrttejäsuolaa, pippuriaLeikkaa perunat 3-4 paksuhkoksi viipaleeksi ja sivele leikkauspinnat öljyllä.Nosta perunaviipaleet grilliritilälle tai halsteriin ja grillaa miedohkolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä. Mausta kypsymisen loppuvaiheessa.Kun käytät uusia perunoita, kypsymisaika on lyhyempi Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Grillitomaatit6 annosta6 isoa pihvitomaattia1 tl sitruunapippuria1 tl basilikaa1 valkosipulin kynsi hienonnettuna125-250 g sinihomejuustoaLeikkaa tomaateista ohuesti kansi pois. Koverra siemenet teelusikalla. Käytä sisus esim. pizzaan tai sosekeittoon. Ripottele mausteet ja valkosipuli tomaattien sisään. Paloittele juusto ja täytä tomaatit. Nosta tomaattikansi päälle. Pyöräytä tomaatit folioon ja nosta muurinpohjapannulle tai grillin reunalle kypsymään. Tarjoa grillimakkaran tai lihan lisäkkeenä.Vinkki: Voit valmistaa grillitomaatit myös uunissa 250 asteessa noin 25 minuuttia. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu June 11, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu June 11, 2004 Hapanimelät punasipulit4 annosta4 punasipulia3 dl kasvislientä1 rkl balsamiviinietikkaa2 tl sokeria2 valkosipulin kynttä1 tl timjamia0,5 tl suolaa(mustapipuria)Leikkaa sipulit pituussuunnassa viipaleiksi. Hauduta sipuleita balsamiviinietikalla ja sokerilla maustetussa kasvisliemessä noin 15 minuuttia. Lisää mausteet. Anna hautua vielä hetki ja tarkista maku. Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nannariina Kirjoitettu April 9, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu April 9, 2005 Nostetaanpa tätä. Onko ideoita ja reseptejä kasvisruokavaihtoehdoksi? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiksu Kirjoitettu May 13, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu May 13, 2005 kasvisruokaa on monenlaista mutta parhaaksi j´koettua on tähän mennessä olleet täytetyt paprikat, kasvisvuoka, kasviskiusaus, kaikki missä on sieniä ja kurpitsaa on nam. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
skugga Kirjoitettu May 24, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 24, 2006 Millaisella täytteellä ootte paprikat täyttänyt? Me valmistettiin koe-erä kasvisvaihtoehtoja, ja täytteenä oli pinaatti-smetana-feta sekä riisi-tomaatti-basilika/yrtti ja päälle reilusti juustorastetta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyyskyys Kirjoitettu August 10, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu August 10, 2008 Miksi tehdä pahaa :-/ voileipäkakkua, kun helpommalla pääsee ostamalla muutaman patongin ja vaikka purkkihummusta tai tekee jotain ihanaa oliivitahnaa siihen kaveriksi...?Useimmat kaverini ja itse (vegaaneja plus taviskasvissyöjiä) ainakin koskevat voileipäkaakkuun vain pitkällä tikulla...Älä yleistä. Mä ainakin rakastan kunnolla kostutettua ja runsastäytteistä voileipäkakkua Btw, purkkihummus on aina ihan hirveää! Tekisin kyllä ite about minuutissa öljystä ja kikherneistä parempaa.Ylläoleva ohje voileipäkakun ohje vaikuttaa tosi hyvältä Kannattaa muistaa vaan, että tosiaan niitä vegaanejakin on, joille tuo ohje ei sovellu, mutta ilmoittavat kyllä varmasti ruokavaliostaan ennakkoon.Ja sitten salaattiin voi laittaa esim. kidneypapuja, kikherneitä, savutofua tai soijasuikaleita, jos ruokaisaa haluaa. Tai vaikka kaikkia Mä oon ainakin onnellinen, että joku oikeesti ajattelee meitä kasvissyöjiäkin ja kyselee täällä ohjeita jonkun niinkin isotöisen kuin voileipäkakun tekemiseen! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyyskyys Kirjoitettu August 10, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu August 10, 2008 Millaisella täytteellä ootte paprikat täyttänyt? Me valmistettiin koe-erä kasvisvaihtoehtoja, ja täytteenä oli pinaatti-smetana-feta sekä riisi-tomaatti-basilika/yrtti ja päälle reilusti juustorastetta.Mä oon täyttänyt vaan soijarouhe-riisi-sipulilla. Kuulostaa hyvältä noi sunkin Mun mies varmaan rakastais tota pinaatti-smetana-fetaa Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.