Wilma83 Kirjoitettu May 28, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 28, 2006 Olen ajatellut tehdä itse hääkarkit, ja suunnitelmissa olisi tehdä suklaasta sydämen muotoiset namit. Joten, onnistuuko homma niin, että ostan kaupasta suklaalevyjä ja sulatan ne ja sydämen muotoiseen piparkakkumuottiin kaadan sulaata suklaata, niin kovettuuko se miten äkkiä ja saako muotin otettua pois niin, että se suklaasydän ei hajoa?Vai onko jotain muuta tapaa/ohjetta, miten tuo homma kannattaa tehdä?Suklaat on sitten tarkoitus pakata sellofaaniin. Sit kysyisin vielä tuosta, että kestääkö suklaat hyvänä miten pitkään? Jos niitten valmistuksen aloitta ajoissa... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nipsuliina83 Kirjoitettu May 29, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 29, 2006 Heippa. Valitettavasti en osaa sinua auttaa, mutta oma ongelmani sopii saman otsiko alle..joten.Tietääkö kukaan miten valmistetaan vanhanajan TIKKU-NEKKUJA tai tietääkö kukaan myydäänkö niitä jossain...(länsi-uudellamaalla/pk-seudulla)Keksin että ne sopisivat meille hääkarkeiksi mutta en tiedä mistä niitä saisin tai miten niitä tehdään.. :-? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilma83 Kirjoitettu May 29, 2006 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 29, 2006 nipsuliina83, minulla on yhdessä keittokirjassa joku tikku-nekkujen ohje. Mutta kirja on tällä hetkellä äitini luona lainassa. Voin laittaa sen ohjeen tänne huomenna illasta.Itse en kyllä ole niitä koskaan tehnyt, mutta muistaakseni ohje vaikutti aika yksinkertaiselta.Ne tuli vielä sellaisiin leivinpaperi tötteröihin, se on jäänyt vain mieleeni Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilma83 Kirjoitettu May 30, 2006 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 30, 2006 [highlight]Nekut[/highlight]n. 25kpl keittoaika: 30min- 1 tunti (115-125 astetta)2 dl kuohukermaa2 dl sirotesokeria2 dl siirappia1 dl (50g) rouhittuja manteleita1 rkl voita tai margariinia1. Ota nekkumuotit esiin tai valmista ne voipaperista*2. Sekoita pienessä paksupohjaisessa kattilassa kerma, sokeri ja siirappi ja keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes liemi on kuula-asteella. Tee kuulakoe*3. Lisää kattilaan karkeiksi rouhitut mantelit ja voi ja kaada seos heti nekkumuotteihin.* Nekkumuotit voipaperista: Leikkaa suorakulmaisia kolmioita, joiden lyhyet sivut ovat n.16cm pitkät. Taivuta terävät kärjet koskettamaan suoraa kulmaa niin, että pitkän kyljen keskipiste on tötterön pohjalla. Pane tötteröt seisomaan esim. paksuun kerrokseen suolaa ja kaada valmis seos nopeasti tötteröihin, sillä se jähmettyy nopeasti.*Kuulakoe: Tiputa muutama pisara sokerilientä kulhossa olevaan kylmään veteen. Muovaile siitä sormella pyöreä kuula. Kuula on aluksi pehmeä ja kovenee seosta edelleen keittäessä.[highlight]Hääkaramellit[/highlight]100-150kpl1/2 l kulutusmaitoa1/2 l kuohukermaa1 l sokeria1. Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes seos alkaa kiehumaan.2. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos muuttuu vaaleanruskeaksi. Jatka keittämistä, kunnes pisara karamelliseosta kovettuu kylmässä vedessä.3. Kaada seos voidellulla voipaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.4. Leikkaa jäähtynyt levy paloiksi ja kääri palat alumiinifolioon.Päällystä ja koristele karamellit makusi mukaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kastehelmi Kirjoitettu June 26, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 26, 2006 Olen tehnyt joskus erilaisia karkkeja ja tikkunekut ei tahdo oikein luonnistua, siis ne sulavat huoneenlämmössä. Mulla on sellainen kirja kuin Karkkikirja ja se on täynnä ihania ohjeita! Itse haaveilen aprikoositryffeleistä häihin, ne tulisi tosin aika tyyriiksi, mutta maku on taivaallinen! Tosin tuntuu kuin kaikissa itse tehdyissä karkeissa olisi se ongelma, että ne tahtovat sulaa huoneenlämmössä. Ehkä ne voisi olla valmiina koreissa tms. jääkaapissa ja sitten joku jakaisi ne? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Herkkusuu Kirjoitettu March 21, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 21, 2009 Nostetaanpas vähän tätä keskustelua. Haluaisin tehdä itse suklaisia hääkarkkeja. Onko kenelläkään hyviä ohjeita tai ideoita tämän toteuttamiseen? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napppi Kirjoitettu March 25, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 25, 2009 Me meinattiin ostaa muumi sydän tikkareita hääkarkeiksi. Onko ihan tyhmä idea? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kaapo Kirjoitettu February 2, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu February 2, 2011 jos etsi tikku nekkuja niitä saa ostettua huppilan karkki kaupasta mutta ei sieltä suuria määriä löydy Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tyttönen Kirjoitettu February 6, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu February 6, 2011 Hei! Onko kukaan tehnyt itse esim toffeita? Joulun lehdissä oli erilaisia ohjeita, jotka kuulostivat herkullisilta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malssi Kirjoitettu February 7, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu February 7, 2011 ^ Olen tehnyt usein jouluksi erilaisia toffeita. Suosittelen hankkimaan digitaalisen lämpömittarin, jonka voi tuikata toffeemassaan, kun sitä keitetään. Itsellä on "pari kertaa" mennyt arvio vikaan, kun olen testannut, pitääkö massaa vielä keittää. En siis oikein luota siihen "laita pari tippaa vesilasiin ja katso, voiko siitä pyöritellä pallon" -ohjeeseen... Mutta siis noita digitaalisia mittareita saa esim. Ikeasta, itse ostin sieltä ja hinta oli muistaakseni 6,8 € tms. Itse tehty toffee on kyllä hyvää! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tyttönen Kirjoitettu February 8, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu February 8, 2011 Ooh, tuli vesi kielelle! Kiitos vinkistä, täytyy varmaankin kokeilla sitten hyvissä ajoin etukäteen. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mickey Kirjoitettu February 18, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu February 18, 2012 Hei! Onko kukaan tehnyt itse esim toffeita? Joulun lehdissä oli erilaisia ohjeita, jotka kuulostivat herkullisilta.toffeita ja fudgeja oon kokeillu ja välillä onnistuu ihan hyvin, en tiiä uskaltautuuko noita tehdä isoa määrää kerralla:)toi lämpömittari-idea voisi olla hyvä; jotenkin hirmu hankalaa tietää juts oikea keittelyaika.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest elffiira Kirjoitettu July 25, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu July 25, 2012 http://dansukkerjoul...kut.php TÄÄLLÄ ON OHJE JOTA ITSE TÄNÄ ILTANA KOKEILIN =) JA HELPPO TEHDÄ KUN SEURAA OHJEITA. HYVIN MYÖS JÄHMETTYY =d tään niistä myös meille hää namit itse =) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
itkuiita Kirjoitettu September 2, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu September 2, 2013 (muokattu) Mä olen tehnyt jouluisin itse suklaakonvehteja. Ne on ollut tosi hyviä ja niistä on tullut kovasti kehuja. Idean ja alkuunpääsemiseen tarvittavat ohjeet löysin osoitteesta kinuskikissa.fi. tarkemmin täältä http://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku?cat=/reseptit/muut-makeat-leivonnaiset/konvehdit-ja-makeiset/&v=1378136182411 . Tuolla on ohjeita myös erilaisiin fudgeihin ja muihin karkkeihin. Kun törmäsin tän ketjun otsikkoon sattumalta, rupesin miettimään jos tekisikin hääkarkit itse, vaikka paria erilaista toffeeta... hmmm.... pitääkin laittaa korvan taakse. edit. niin ja jos joku miettii samaa kuin ketjun aloittaja, suklaata ei kannata vain sulattaa muottiin, vaan se tulisi temperoida ensin. Ohjeet ja perustelut löytyvät ylläolevan linkin lisäksi varmaan googlettamalla. Muokattu: September 2, 2013, käyttäjä: itkuiita Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.