Jump to content
Naimisiin.info

onko kellään hirvenliha sopan ohjetta?


rouvaksi 16.6.2007

Recommended Posts

Paikalliselta hirviseuralta kannattaa tosiaan kysyä, jos haluaa aidoimman hirvisopan reseptin.

www.eralle.net :stä bongattu resepti, joka vaikuttaa järkevältä (siis aikalailla tällaisilla aineilla itse keitän hirvisopan):

Hirvikeitto

5 litraa vettä

1 kg hirven lihaa

250 g lanttua

250 g porkkanaa

pippureita

1 sipuli

2.5 l perunoita

suolaa

persiljaa

Laita lihat isoina paloina kiehumaan veteen. Painnalle nousee harmaata vaahtoa, joka kuoritaan pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lisätään mausteet ja juurekset. Keitä 1 - 2 tuntia kunnes liha on kypsää. Tämän jälkeen nosta lihat pois kattilasta. Lisää liemeen kuoritut ja pilkotut perunat. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat voi leikata lihat sopiviksi kuutioiksi. Kun perunat ovat kypsiä, lisää lihat ja persilja. Tarkista maksu ja lisää tarvittaessa suolaa. Ainesositen suhteita voi muutella haluamallaan tavalla. Esimerkiksi peijaiskeitossa on perinteisesti ollut paljon lihaa ja vähän vihanneksia. Muuttamalla määriä saat isomman tai pienemmän keiton.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

minä teen seuraavalla ohjeella:

lihat siistitään ja leikataan kuutioiksi (keitetään pikaisesti kattilassa, vaahto pois)

paistetaan OIKEASSA VOISSA sipulin kera

perunat kuoritaan ja kuutiodaan kattilaan kiehumaan

porkkanat sekaan

ja annetaan kiehua

mausteena suola ja pippuri.

olen myös lisännyt kasvisliemi kuution ja lihaliemikuution

mittoja ja määriä en ole laskeskellut, laitan silleen sopivasssa suhteessa kaikkea!!!

:P :Pnälkä tuli..... ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 4 months later...

Juu.

Lapissa se keitetään näin:

Hirven kaulaa,selkää ym. LUUlihaa paloiteltuna (sahattuna) (mitä isompi ydin luussa, sitä parempi=rasvaisempi)

Siis tähän pitää käyttää lihaa, joka ei ole jo valmiiksi putsattua esim fileistä ja rasvasta vaan ne tulee mukaan jos haluaa saada maailman parasta keittoa.

Pottua ja porkkanaa

Vettä

Suolaa

Ei mittään muuta.

Annetaan kiehua 2-6h, vasan liha kypsyy nopeammin kuin raavaan hirven.

Samalla lailla keitetään poron lihasta keitto.

Lihan voi irroittaa luusta myös kypsänä, mutta maku tähän keittoon tulee luista ja ytimistä... :girl_blum:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...