rouvaksi 16.6.2007 Kirjoitettu October 14, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu October 14, 2006 siinäpä se kysymys olikin.. ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hynis Kirjoitettu October 16, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu October 16, 2006 (muokattu) * Muokattu: December 29, 2017, käyttäjä: Hynis Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kirjoitettu October 16, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu October 16, 2006 Paikalliselta hirviseuralta kannattaa tosiaan kysyä, jos haluaa aidoimman hirvisopan reseptin.www.eralle.net :stä bongattu resepti, joka vaikuttaa järkevältä (siis aikalailla tällaisilla aineilla itse keitän hirvisopan):Hirvikeitto5 litraa vettä1 kg hirven lihaa250 g lanttua250 g porkkanaapippureita1 sipuli2.5 l perunoitasuolaapersiljaaLaita lihat isoina paloina kiehumaan veteen. Painnalle nousee harmaata vaahtoa, joka kuoritaan pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lisätään mausteet ja juurekset. Keitä 1 - 2 tuntia kunnes liha on kypsää. Tämän jälkeen nosta lihat pois kattilasta. Lisää liemeen kuoritut ja pilkotut perunat. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat voi leikata lihat sopiviksi kuutioiksi. Kun perunat ovat kypsiä, lisää lihat ja persilja. Tarkista maksu ja lisää tarvittaessa suolaa. Ainesositen suhteita voi muutella haluamallaan tavalla. Esimerkiksi peijaiskeitossa on perinteisesti ollut paljon lihaa ja vähän vihanneksia. Muuttamalla määriä saat isomman tai pienemmän keiton. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mari-84 Kirjoitettu November 13, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu November 13, 2006 minä teen seuraavalla ohjeella:lihat siistitään ja leikataan kuutioiksi (keitetään pikaisesti kattilassa, vaahto pois)paistetaan OIKEASSA VOISSA sipulin keraperunat kuoritaan ja kuutiodaan kattilaan kiehumaanporkkanat sekaanja annetaan kiehuamausteena suola ja pippuri.olen myös lisännyt kasvisliemi kuution ja lihaliemikuutionmittoja ja määriä en ole laskeskellut, laitan silleen sopivasssa suhteessa kaikkea!!! :Pnälkä tuli..... ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Kirjoitettu April 22, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2009 kannattaa laittaa hirvenlihan lisäksi joukkoon sikaa tmv koska pelkästä hirvenlihasta tehty keitto on kitkerää. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iigu85 Kirjoitettu September 8, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu September 8, 2009 Juu.Lapissa se keitetään näin: Hirven kaulaa,selkää ym. LUUlihaa paloiteltuna (sahattuna) (mitä isompi ydin luussa, sitä parempi=rasvaisempi)Siis tähän pitää käyttää lihaa, joka ei ole jo valmiiksi putsattua esim fileistä ja rasvasta vaan ne tulee mukaan jos haluaa saada maailman parasta keittoa.Pottua ja porkkanaaVettäSuolaaEi mittään muuta.Annetaan kiehua 2-6h, vasan liha kypsyy nopeammin kuin raavaan hirven.Samalla lailla keitetään poron lihasta keitto.Lihan voi irroittaa luusta myös kypsänä, mutta maku tähän keittoon tulee luista ja ytimistä... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.