Heja Kirjoitettu November 3, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu November 3, 2005 Eräs vieraistani on maito ja muna-allerginen (siis kananmuna...) ja hänelle pitäisi nyt keksiä jokin ihana vaihtoehto hääkakulle. Leipomosta näyttivät sellaista hevosenkengän muotoista lehtitaikinan tapaisesta tehtyä leivonnaista, mutta se oli melko mauton ja hieman arkipäiväinen. Osaakos kukaan jelppiä? Joko leivoksen nimellä tai jopa reseptillä, jotta voisi tehdä toistekin samaa kyseiselle kaverille. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evestiina Kirjoitettu November 8, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu November 8, 2005 Tää ohje oli amoriinin sivuilla, en kyllä tiiä millasta mahtaa tulla...Maidoton/munaton/gluteeniton täytekakku 10-15:llePohja: 100 g maidotonta margariinia1 dl sokeria1 dl keitettyä perunasurvosta (tai 1 banaani)1 ½ dl perunajauhoa1 ½ dl Hirssinen-leivontajauhoa1 tl leivinjauhetta¾ dl kuumaa vettäKostutus: omenamehua tai muuta vaaleaa mehuaVäliin: omena- tai marjasosettaPäälle: puolukka- tai muu marjakiisseliVaahdota margariini ja sokeri. Lisää perunasurvos tai survottu banaani. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos vuorotellen kuuman veden kanssa taikinaan. Kaada taikina hyvin voideltuun Puuro-Hirssisellä leivitettyyn vuokaan. Kypsennä 180 asteessa noin puoli tuntia.Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta esim. omenamehulla. Levitä täytteeksi omenasosetta, aprikoosisosetta, marjoja, banaania tai kreemitäytettä. Kuorruta kakku sakealla, jäähtyneellä puolukkakiisselillä tai kreemitäytteellä.Kreemitäyte I:250 g maidotonta margariinia1 dl sokeria1 dl vettäKeitä vesi ja sokeri keskenään. Anna jäähtyä.Kreemitäyte II:4 dl vaaleaa mehua2 rkl perunajauhoa100 g maidotonta margariinia1 dl sokeriaSekoita perunajauhot kylmään nesteeseen. Keitä seos ja anna jäähtyä. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon kiisselintapainen seos vähitellen koko ajan vatkaten.Hinta-arvio n. 10 €/kakku Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä Kirjoitettu November 10, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu November 10, 2005 Tällainen ohje löytyy, alkuperäinen taitaa olla peräisin Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksen sivuilta tms. Itse en ole kokeillut tätä ohjetta. Sitä vähän ihmettelen, ettei tuossa ohjeessa ole leivinjauhetta. Itse ehkä laittaisin (vajaan) teelusikallisen leivinjauhetta tuohon mukaan. Ja margariiniksi tietysti jotain maidotonta margariinia.Mokkapalat50 g sulatettua margariinia 1 1/2 dl kaura-/soija-/riisimaitoa tai vettä 1 1/2 dl sokeria 1 tl vaniliinisokeria 3 dl vehnäjauhoja 1/2 dl kaakaojauhettaKuorrutus: 2 dl tomusokeria 2 rkl kaakaojauhetta 2 -3 rkl kylmää kahvia 3 rkl sulatettua margariinia Pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja.Sekoita sula rasva ja neste. Sekoita joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina uunivuokaan (n. 20 x 20 cm) leivinpaperin päälle ja paista 175 C n. 10 min.Sekoita kuorrutuksen aineet. seos on notkeaa. Levitä seos hiukan jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita tai nonpparelleja. Anna pinnan kovettua ja leikkaa neliöiksi.Juhlavamman version varmaan saisi, jos tekisi tuosta pohjasta vaikka sydänmuotilla otettuja sacher-tyylisiä leivonnaisia aprikoositäytteellä ja kuoruttaisi maidottomalla suklaalla. Tai miksei voisi tehdä pienen kakunkin. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hannami Kirjoitettu June 6, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 6, 2006 Aivan pakko vastata! Itse ihastuin maito-ongelmaisena tällaiseen kakkuun - ja niin ovat kyllä kaikki sitä maistaneetkin langenneet siihen...kakku on maidoton ja munaton.Raikas hyytelökakku (maidoton, 14 annosta) Pohja 200g kaurakeksejä (esim. Kantolan)75g maidotonta margariinia Täyte 4dl vispautuvaa kauravaniljakastiketta (GoGreen)1dl sokeria 2tl vanilliinisokeria 1,25dl persikka-soijajogurttia (Tofu soija persikka)3rkl sitruuna- tai appelsiinimehua 6 liivatelehteä Pinnalle 2prk mangososetta(lastenruokahyllystä) Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vielä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elli-Leeni Kirjoitettu July 23, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 23, 2006 Huomioittehan rakkaat naikkarit sen, että maidoton ja täysin laktoositon ovat kaksi eri asiaa! Laktoosittomille pitää olla laktoosia 0g, mutta maidottomalle ei ole saanut käyttää mitään mikä sisältää (myöskin mahdollisesti) maitoa! Eräs tuttuni on joutunut ymmärtämättömien kokkien takia useasti sairaalaan. Hän ei siis voi syödä ruokaa, mikä on ollut vaikkakin vähän kosketuksessa maidollisen ruoan kanssa. Laktoosi-intolerantikoillehan tulee yleensä vain vatsavaivoja, mutta maitoallerginen voi pahimmassa tapauksessa jopa kuolla!..eli tarkastattehan varmaksi itsellenne, kummasta tapauksesta on kysymys ennekuin teette ruokia..Mutta asiaan: meillä oli munattomalle tehty oma keksi-pohjainen kakku, sen lisäksi omaa pullaa ja jotain muutakin oli, en vain muista enää mitä .. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
heidia Kirjoitettu August 30, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu August 30, 2006 Hmm...Itse olen työpaikoissani taas törmännyt sellaisiin ihmisiin jotka eivät tiedä ovatko laktoosi-intolerantikkoja vai maito-allergisia. Monesti ihmiset joilla on laktoosi-intoleranssi sekoittavat nämä asiat toisiinsa Ja tosiaan kannattaa varmistaa kumpi on kyseessä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Allergiakakku(Guest) Kirjoitettu November 2, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu November 2, 2006 Tää ohje oli amoriinin sivuilla, en kyllä tiiä millasta mahtaa tulla...Maidoton/munaton/gluteeniton täytekakku 10-15:llePohja: 100 g maidotonta margariinia1 dl sokeria1 dl keitettyä perunasurvosta (tai 1 banaani)1 ½ dl perunajauhoa1 ½ dl Hirssinen-leivontajauhoa1 tl leivinjauhetta¾ dl kuumaa vettäKostutus: omenamehua tai muuta vaaleaa mehuaVäliin: omena- tai marjasosettaPäälle: puolukka- tai muu marjakiisseliVaahdota margariini ja sokeri. Lisää perunasurvos tai survottu banaani. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos vuorotellen kuuman veden kanssa taikinaan. Kaada taikina hyvin voideltuun Puuro-Hirssisellä leivitettyyn vuokaan. Kypsennä 180 asteessa noin puoli tuntia.Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta esim. omenamehulla. Levitä täytteeksi omenasosetta, aprikoosisosetta, marjoja, banaania tai kreemitäytettä. Kuorruta kakku sakealla, jäähtyneellä puolukkakiisselillä tai kreemitäytteellä.Kreemitäyte I:250 g maidotonta margariinia1 dl sokeria1 dl vettäKeitä vesi ja sokeri keskenään. Anna jäähtyä.Kreemitäyte II:4 dl vaaleaa mehua2 rkl perunajauhoa100 g maidotonta margariinia1 dl sokeriaSekoita perunajauhot kylmään nesteeseen. Keitä seos ja anna jäähtyä. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon kiisselintapainen seos vähitellen koko ajan vatkaten.Hinta-arvio n. 10 €/kakku Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä(Guest) Kirjoitettu February 12, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu February 12, 2007 Hmm...Itse olen työpaikoissani taas törmännyt sellaisiin ihmisiin jotka eivät tiedä ovatko laktoosi-intolerantikkoja vai maito-allergisia. Monesti ihmiset joilla on laktoosi-intoleranssi sekoittavat nämä asiat toisiinsa Ja tosiaan kannattaa varmistaa kumpi on kyseessäTai sitten syynä voi olla se, että laktoosi-intolerantikko pyytää kaiken varalta maidotonta ruokaa, sillä silloin hän jopa saattaa saada laktoositonta. (Tosin oikealle maitoallergikolle se ei välttämättä kävisi, kun kuitenkaan aina ei ymmärretä että laktoositon ja maidoton ei ole sama.) Jos taas pyytää laktoositonta, saa yleensä hylaa tai sellaista, jossa on "vain pikkaisen" tavallista kermaa tai maitoa. Näin ainakin minun kokemukseni mukaan. Itse olen monesti törmännyt siihen, että esim. ravintolahenkilökunta kuvittelee laktoosittoman olevan samaa kuin maidoton - "on se juusto maidotonta" tai voissa paistettua väitetään maidottomaksi... ja hylaa puolestaan luullaan laktoosittomaksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esteria Kirjoitettu February 22, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu February 22, 2007 î, noinhan se juuri on, ärsyttävää.Vinkkinä muuten (vaikka tämä vanha keskustelu onkin), että Eläinoikeusfoorumilta http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/i...hp?showforum=51 (ja jonkin verran myös Vegaaniliiton sivuilta http://www.vegaaniliitto.fi/) löytyy älyttömästi IHANIA maidottomia, munattomia ja liivatteettomia reseptejä, ja useimpiin niitä testanneiden ihmisten kommentteja ja kuvia, foorumilla on muistaakseni parikin ketjua hääkakuille.Sitten kun tietää mistä kakkupohjan tekee (foorumilla on ohjeita) niin minun lempparikuorrutukseni on Go Green-vaniljakastikkeeseen sekoitettu sula suklaa (allergisille täytyy vain löytää suklaata jota ei ole valmistettu samalla linjalla maitosuklaan kanssa esim. Plamilin tummat suklaat). Tulee ihanaa maitokahvinväristä ja töpäkkää herkun makuista kuorrutusta, itse asiassa suklaamoussea. Minä leivon kaikki leipomukseni aina maidottomana ja munattomana, kun tuota kasvissyöntiä kannatan, se ei oikeasti ole yhtään hankalaa kun muutaman hyvän ohjeen jaksaa etsiä. Vain hyvin harvoja juttuja ei saa toteutettua ilman munia (kuten marenki, kohokkaat, tuulihatut yms valkuaisvaahtoon perustuvat). Itse asiassa munaton resepti on makeannälän yllättäessä paljon kätevämpää, kun ei tarvitse lähteä sotkemaan pyörällä kauppaan hakemaan munia vaan ottaa vain kuiva-aineet kaapista! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kristiina(Guest) Kirjoitettu April 20, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 20, 2007 Tää ohje oli amoriinin sivuilla, en kyllä tiiä millasta mahtaa tulla...Maidoton/munaton/gluteeniton täytekakku 10-15:llePohja: 100 g maidotonta margariinia1 dl sokeria1 dl keitettyä perunasurvosta (tai 1 banaani)1 ½ dl perunajauhoa1 ½ dl Hirssinen-leivontajauhoa1 tl leivinjauhetta¾ dl kuumaa vettäKostutus: omenamehua tai muuta vaaleaa mehuaVäliin: omena- tai marjasosettaPäälle: puolukka- tai muu marjakiisseliVaahdota margariini ja sokeri. Lisää perunasurvos tai survottu banaani. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos vuorotellen kuuman veden kanssa taikinaan. Kaada taikina hyvin voideltuun Puuro-Hirssisellä leivitettyyn vuokaan. Kypsennä 180 asteessa noin puoli tuntia.Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta esim. omenamehulla. Levitä täytteeksi omenasosetta, aprikoosisosetta, marjoja, banaania tai kreemitäytettä. Kuorruta kakku sakealla, jäähtyneellä puolukkakiisselillä tai kreemitäytteellä.Kreemitäyte I:250 g maidotonta margariinia1 dl sokeria1 dl vettäKeitä vesi ja sokeri keskenään. Anna jäähtyä.Kreemitäyte II:4 dl vaaleaa mehua2 rkl perunajauhoa100 g maidotonta margariinia1 dl sokeriaSekoita perunajauhot kylmään nesteeseen. Keitä seos ja anna jäähtyä. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon kiisselintapainen seos vähitellen koko ajan vatkaten.Hinta-arvio n. 10 €/kakku Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.