Guest anu.m Kirjoitettu October 5, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu October 5, 2004 Yleensä täytän kakun niin, että yhteen kerrokseen tulee haarukalla muussattua banaania ja kiiwiä ja toiseen kerrokseen esim. vadelmaa ja bona vadelma sosetta (tai vastaava). Viimeksi kokeilin sellaista, että sauvasekoittimella survoin marjoja (mansikoita) ei tarvinnut pohjaakaan kostuttaa, kun marjoista tuli omasta takaa kostuketta..täytettä oli aika reilusti...päälle laitoin tuoreita mansikoita ja hillosokeria, reunoille pursotin kermavaahtoa(taisin laittaa kermavaahtoa myös kerrosten väliinkin...? Kakku sai paljon kehuja maustaan, kun ei ollut makea vaan raikas... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintsu Kirjoitettu October 22, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu October 22, 2004 Sekoita kermavaahdon sekaan hienoksi murskattuja ranskanpastilleja. Tätä sitten kakun väliin ja päälle. Kostuta kakku kahvilla. Sopii hyvin juuri suklaapohjaiseen kakkuun. Yksinkertaista ja helppoa, mutta ah NIIIN hyvää! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pullu-pieni Kirjoitettu November 12, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu November 12, 2004 Sekoita kermavaahdon sekaan hienoksi murskattuja ranskanpastilleja. Tätä sitten kakun väliin ja päälle. Kostuta kakku kahvilla. Sopii hyvin juuri suklaapohjaiseen kakkuun. Yksinkertaista ja helppoa, mutta ah NIIIN hyvää! Tuosta kermavaahto-ranskanpastillimurska -seoksesta tulee myös iiiihanaa kääretortun/unelmatortun täytettä! Slurp! ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansu80 Kirjoitettu February 27, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu February 27, 2005 mulla ois ajatuksena tehdä näin: ylin kerros: ekströmin vanilja kastiketta (tai itse tehtyä) johon sekaan kermavaahtoavadelmia/mansikoitakahteen muuhun kerrokseen vadelmia/mansikoitapohjat on tietenkin suklaisia. NAM! Päälle paljon kermavaahtoa ja punaiset ruusut. Meidän kakku sydämen muotoinen ja sen ympärillä ruusuja ja terälehtiä... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pii314 Kirjoitettu January 24, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu January 24, 2006 Voisiko vielä saada sen äidin alkuperäisen, kuohkean ja suklaisen kakkupohjareseptin?Minä haluan ehdottomasti kakun, joka on valkoinen (kermaa tms) päältä, mutta suklainen sisältä. Tässä linkissä on hyviä ideoita siitä, mitä väliin voisi laittaa, mutta lukisin vielä mielelläni lisää aiheesta.Kaikista tarjottavista kakku kun on mielestäni ehdottomasti häiden tärkein asia! Sen pitää olla just eikä melkein! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piippis Kirjoitettu January 26, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu January 26, 2006 Tosi megahyvä ja raikas täyte on seuraavanlainen (yhteen kakkuun):500 g maitorahkaa VL, 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta VL, 100 g maustamatonta tuorejuustoa VL, 250 g punaherukoita soseutettuna ja siivilöitynä, 1 dl sokeria ja 5 liivatelehteä.Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä rahkan ja tuorejuuston sekaan. Kiehauta herukat ja painele ne siivilän läpi. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja puristele kuiviksi. Kuumenna tilkka herukkamehua ja liuota siihen liivatelehdet. Yhdistä herukkasose, liivateseos ja sokeri rahka-tuorejuustoseokseen.Ja jos haluaa, voi laittaa muunnella ja laittaa sekaan esim. omatekoista mansikkahilloa. Nam nam! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
roos Kirjoitettu January 26, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu January 26, 2006 Rakastan suklaata! Eli ehdottomasti suklaamoussekakku, valkoinen marsipaani päälle (niin kuin prinsessakakku), ja oikeita kukkia esim. ruusuja, orvokkejä koristeena! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorja Kirjoitettu January 27, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu January 27, 2006 Tosi namia: Rahkaa, appelsiinituorejuustoa ja murskattuja ranskanpastilleja (kermavaahtoa jos haluaa...) Tätä olen käyttänyt unelmatortun välissä mutta miksi ei sopisi myös kakkuun.Meidän suklaisen (kaakaolla maustettu sokerikakkupohja+suklaakuorrutus) hääkakun väliin tulee vaniljakreemi ja mustikka. Testattu on ja muruakaan ei jäänyt, lapset halusi jopa lisää ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neiti_S Kirjoitettu February 10, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu February 10, 2006 Blå Bond suklaamousse (koko paketti) josta 1/2dl maitoa korvataan kahvilla (2dl maitoa muutoin), vadelmahilloa ja sörssättyä persikkaa (mehussa) sekoitetaan vadelmahillo ja persikka sörssäys, kakku kostutetaan persikka mehulla (ihan reippaasti pullasudilla roiskitaan). Koristeeksi suklaamoussea, kermaa (pursotettua) ja vaikka oikeita kukkia.Meillä tykättiin. Ei ollut liian makeaa vaan ihana sekoitus makeaa ja kirpakkaa Kakun tekoon meni (valmispohja) n. 10min ja ainakin meitin yksvee oli ihan hulluna (10-vee ja 5-vee kehuivat kanssa ja söivät lautasensa tyhjäksi) ja poju nukahtikin kakun jälkeen, ettei kofeiini päässy vaikuttamaan Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Leucoryx Kirjoitettu February 23, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu February 23, 2006 Kuulostaa molemmat herkulliselta ja sopisivat varmaan myös ihan hyvin yhteen, mutta mahtaakohan kakusta tulla liian makea? Vadelmana kantsii käyttää pakastevadelmaa joko itse poimittua tai kaupan. Siitä voi sit tehdä sellasta tuoresosetta ja lisätä siihen sit maun mukaan sokeria. Tulee kakkuun sit mukavasti rakennettakin. Tietysti voi keittää kotihillonkin. Jokatapauksessa tulee vähemmän makeeta ja muutenkin parempaa kuin kaupanhillosta. ;DTuoresoseen kanssa kannattaa olla vaan varovainen kakun kostutuksessa, soseesta nimittäin irtoaa aika paljon nestettä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
-TT- Kirjoitettu April 10, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu April 10, 2006 Myös Arkisemman keittokirjan puolella on aiheesta ketju, kannattaa käydä kurkkaamassa sitäkin. Sielläkin on kivoja ideoita.http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/Y...?num=1144509945 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
HappyPhantom Kirjoitettu April 13, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu April 13, 2006 Tein juuri kakun, jonka väliin tuli mössättyä vadelmaa, paljon rahkakermavaahtoa ja päälle boysenmarjaa hyytelösokerilla, tietenkin. Kostutin pohjan maidolla, johon oli sekoitettu vaniljasokeria. Tosi kaunis kakku ja teki kauppansa! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matarena Kirjoitettu July 21, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 21, 2006 Haaveilen meille ihan tavallisesta mansikkakakusta. Mutta kerrosten väliin haluan banaani-raparperihilloa, joka aivan käsittämättömän hyvää. Oon itse tehny kanssa ko. hilloa eli eka keitän raparperipalat pienessä vesimäärässä pehmeiksi ja lisään hillosokeria ja banaania maun mukaan. Banaani pehmentää raparperin hapokkuutta ja raparperi taas tekee hillosta raikkaan.Ulkonäöltään hillo ei oo edustusluokkaa, joten kakun väliin tai kotoisasti lettujen päälle se sopii parhaiten. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonna-marie Kirjoitettu August 5, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu August 5, 2006 Kannattaa muistaa, että rahkan, kerman tai rahka-kermavaahdon kanssa EI kannata laittaa kiwiä, ananasta tai sitrushedelmiä (tuoreita, säilötyt mandaarinilohkot käy).Näiden em. hedelmien voimakkaat kaasut "sulattavat" maitopohjaiset tuotteet niin, että ne juoksettuvat, ja lopputulos on rakeinen ja vetinen. Varsinkaan hääkakussa, jotka tehdään useita tunteja tarjoilua aikaisemmin (yleensä jopa edellisenä päivänä).(kotona esim. synttärikakussa, joka tehdään ja tarjotaan välittömästi tätä efektiä ei aina onneksi ehdi tapahtua, mutta jo tunnin säilytys, ja kakku ei enää näytä ehkä ihan toivotulta.) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pihlamaaria Kirjoitettu May 16, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2007 En ennen pitänyt lakkahillosta kakun täytteenä, koska siemenet tuntuivat epämiellyttäviltä. Sitten pääsin maistamaan erään taidokkaan leipurin lakkakakkua. Hän oli siivilöinyt lakkahillosta siemenet pois ja saanut siitä tosi hyvää. Vinkiksi muillekin, jotka pitävät lakasta, mutta ei sen siemenistä. Tarkempia ohjeita hillon tekoon en valitettavasti osaa antaa... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls23 Kirjoitettu May 16, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2007 mitäs helppoa täytettä isoihin hääkakkuihin äidin tekemänä? vaniljakiisselii on ainakin tulossa, ja päälle mustikoita ja kermavaahtoa, mut mitäs muuta vois laittaa? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu May 16, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2007 mitäs helppoa täytettä isoihin hääkakkuihin äidin tekemänä? vaniljakiisselii on ainakin tulossa, ja päälle mustikoita ja kermavaahtoa, mut mitäs muuta vois laittaa?Laitatteko kakun päälle tuoreita mustikoita, vai yrittäkö saada pakastemustikat pysymään valumattomina hyytelösokerin avulla?Jos kakun päälle tulee mustikkaa, niin aika luonnollisesti sitä voisi laittaa myös täytteeksi. Tosin pakastemustikka sellaisenaan värjää koko kakun kelvottomaksi, mutta hyytelösokerilla tehty mustikkahillo voisi toimia tuon vaniljakiisselin kanssa.Toinen vaihtoehto olisi tehdä mustikoista ja rahkasta/ranskankermasta ja kermasta (+valkosuklaasta) mousse/hyytelö. Tämä olisi varmastikin helpoin ja tyylikkäin täyte! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls23 Kirjoitettu May 16, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2007 meille tulee tuoreita pensasmustikoita siihen tulee tosin myös hyytelö, se on sulhon mielestä niin namia tällä hetkellä on tulossa 5litraa mustikoita, se riittää kolmen kakun päälle (aika isoja kakkuja + meille yksi pienempi), joten väliin joutuis laittaa pakastemustikoita... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu May 16, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 16, 2007 ^kyllä tuollaisessa hyytelössä/moussessa toimii myös pakastemustikka. Tai jos niistä valmistaa hillon hyytelösokerilla, niin toimii! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls23 Kirjoitettu May 17, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 17, 2007 siis se hyytelö tulee kakun päälle..mustikkahyytelö... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu May 17, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 17, 2007 ^joo tietenkin ne tuoreet mustikat tulee kakun päälle, mutta jos kakun väliin tekee hyytelön/moussen, niin siihen käy pakastemustikat. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls23 Kirjoitettu May 17, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 17, 2007 nii tietysti, sori täytyy kysellä...väliin ei ehkä tuu mittään hyytelöö, mut vaniljakiisselii ois tosiaan tulossa. jos siihen sekoittais mustikoita? ois siin sit liikaa mustikkaa... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.