Pii314 Kirjoitettu February 8, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu February 8, 2006 Olisiko sellaista reseptiä että saisi tehtyä keksejä? Vähän niinkuin piparkakkuja (muotti nimittäin on ja sitä pitäsi päästä käyttämään). Häät ovat kesällä, joten piparit ovat ehdottomasti out (sitäpaitsi inhoan pipareita) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiirenkorva Kirjoitettu May 14, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 14, 2006 Samoin tein kerran mintunmaikuisia keksejä, jotka täytettiin tuorejuusto-kerma-Marianne-tahnallaHaluaisitko kertoa miten tuo kyseinen tahna tehtiin?! ;D kuulostaa hyvältä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiirenkorva Kirjoitettu May 23, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 23, 2006 Näitä naikkareis, mut en kaiva linkkiä tai mitään, erillisillä sivuilla kun ovat TRYFFELI-SUKLAAKEKSIT15og mantelimassaa ½ valkuaista täyte: 100g voita 1dl tomusokeria 2tl kaakaojauhetta 2 keltuaista pinnalle 200g suklaata * Peitä pelti leivinpaperilla, raasta mantelimassa. vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita se mantelimassaan. Nosta taikinasta nokareita pellille ja litistä kakkuja jauhotetulla kädellä. paista uunin kekskiosassa 150 asteessa 10-20min. Irrota leivokset pelliltä kun ne ovayt vielä lämpimiä. Anna jäähtyä ylösalaisin. * Voi ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi, sitten lisätään kaakao siivilällä. Sen jälkeen lisätään keltuaiset ja vatkataan vielä vähän. Laita leivokset kovettumaan viileään n. yöksi. * Sulata suklaa ja kasta leivokset suklaaseen niin, että tryffeli peittyy. MINTTUHUIPUT (n. 45 kpl) 1 dl tomusokeria 200 g pehmeää margariinia 1 dl perunajauhoja 4 dl vehnäjauhoja koristeluun: 100 g tummaa suklaata 3-4 tippaa piparminttuöljyä • Sekoita aineet keskenään kulhossa. Taikina on hyvin murenevaista ja vaikeaa käsitellä, mutta kannattaa... Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Tee keskelle pieni syvennys. Paista n. 10 min 175 asteessa. Anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennys minttusuklaalla. Anna kovettua. HERRASVÄENLEIVÄT 200 g voita tai margariinia 1 ¼ dl sokeria 1 muna 4 dl vehnäjauhoa 1 tl leivinjauhetta vadelmahilloa tai -marmeladia sokeria Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita muna joukkoon. Lisää jauhot. Tästä perustaikinasta voit leipoa erilaisia pikkuleipiä maustamalla esimerkiksi seuraavalla tavalla: Kaaviloi murotaikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pyöreitä (halkaisija n. 4 cm) kakkuja. (Tai sydänmuotilla sydämiä) Kypsennä 200 asteessa 6 min. Levitä hilloa kahden kakun väliin ja paina yhteen. Kieritä pikkuleivät kevyesti sokerissa. PÄHKINÄSUKLAACOOKIE275 g voita 365 g tummaa sokeria 2 tl suolaa 2 kpl kananmunaa 5,5 dl vehnäjauhoja 150 g pähkinärouhetta 360 g maitosuklaata rouhittuna Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta palloja ja litistä ne kekseiksi. Paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia. MALIN DAIM-PIPARIT 200 g voita 2 dl sokeria 1 kananmuna 2 rkl siirappia 4 dl vehnäjauhoja 1 dl sydänystävän kauraleseitä 1 tl vanilliinisokeria 2 tl leivinjauhetta 1,5 pss Daim-rakeita (mä en ole löytänyt aikoihin rakeita kaupasta, ollaan käytetty murskattuja Daimeja sen sijasta) Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään. Lisää tämä taikinaan. Voit ottaa taikinasta pieniä tai isompia kokkareita lusikalla pellille ja tasoitella sormin tai leipoa tankoja, joista leikkaat yhtä suuria viipaleita. Paista leivät 180C:ssa n. 10-12 min. Annoksesta tulee n. 50-70 pikkuleipää. Jos pikkuleivät paistaa "hyvän ruskeiksi", niistä tulee rapeampia, hyvin vaaleista tulee taas pehmeämpiä. Kun haluat juhlapikkuleipiä, koristele ne jäähtyneinä sulatetusta suklaasta pursotetulla raidoituksella. LUSIKKALEIVÄT(n. 25 kpl) 100 g margariinia/voita 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2 ½ dl vehnäjauhoja 2 tl soodaa 1)Sulata voi, anna sen vähän ruskistua 2)Kaada voi kulhoon, anna jäähtyä 3)Sekoita sokeri-jauho-soodaseos voihin vatkaten 4)muotoile lusikalla pikkuleipiä 5)paista 200 asteessa n. 10 min 6)väliin hilloa/marmeladia SUURET VALKOSUKLAAKEKSIT 10 kpl *125 g margariinia *1 dl fariinisokeria * 3/4 dl sokeria *1 muna *2 1/2 dl jauhoja *1 tl vaniljasokeria *1 tl leivinjauhetta *100 g valkoista suklaata *1 dl hasselpähkinöitä Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri sekä sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Vaahdota. Paloittele suklaa veitsellä kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Nosta keksitaikina lusikalla pellille ja taputtele pyöreiksi kekseiksi. Voit käyttää hieman jauhoa käsissä ja taputella keksit litteämmiksi. Jos teet pieniä keksejä, lusikoi pellille ja jätä taikina kasoiksi. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Tosin käytin n. desin valmista hasselpähkinä rouhetta, joka varmaan vastaa vähän enemmän pähkinöitä (?) kun tuli aika pähkinäisiä. Mutta olihan mun valkosuklaakin Lidlin valkosuklaata jossa oli hasselpähkinää ja jotain muuta crispiä valmiiks... MAAILMAN PARHAAT PIKKULEIVÄT 200g voita 200g sokeria 1 keltuainen 0,5 l vehnäjauhoja 2 rkl siirappia 3 tl vaniljasokeria 2 tl soodaa Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vaahdota vielä hetki. Sekoita joukkoon loput ainekset. Leivo tangoiksi leivinpellille ja paista 175-200 asteessa n.10-15min, riippuen uunin tehosta. Ota huomioon että tangot leviävät jonkun verran eli jätä riittävät välit!Leikkaa valmiista tangoista sopivankokoisia pikkuleipiä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiirenkorva Kirjoitettu May 23, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 23, 2006 Lista jatkuu..SUKLAAKRANSSIT (PURSOTETTAVAT PIKKULEIVÄT) voita 375g tomusokeria 225g vaniljasokeria (tai vanilliinisokeria) 5g (n. yksi teelusikallinen) kananmunia 75g kaakaojauhetta 25g (karkeita) vehnäjauhoja 550g (Tästä reseptistä tulee n. reilu kilo pikkuleipämassaa) Vaahdota voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe. Pursota massasta isoja renkaita. Paista 180 asteessa n. 10 min. Mun päikystä löytyy pikkuleipien ohje joista tulee wilhelmiinojen makuisia Superhelppoja tehdä! Tai siis:APPIUKON VIIPALELEIVÄT 200g voita 200g sokeria 1 keltuainen 2rkl siirappia 3tl vaniljasokeria 5dl vehnäjauhoja 2tl soodaa Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen ja loput aineet yhdistettynä. Leivo pellin mittaisia pötkyjä, litistä pikkasen ja paista 200 asteessa kunnes kauniin ruskeita. Leikkaa vinoiksi (miehen mukaan nainen ei voi leikata kuin vinoon) paloiksi heti kun ovat vielä kuumia. Kovettuvat nopeasti leivinpaperin päällä. Ja maistuvat erehdyttävästi wilhelmiinoilta. Ja tämä on oikeasti tulevan apen antama resepti. Se on kirjoitettu muropaketin sisäpuoleen SITRUUNAN JA KOOKOKSEN YSTÄVÄN PIKKULEIVÄT Kaura-muro taikina levyjä Lemon Curdia Kookoshiutaleita Kauli taikinalevyjä hieman pituus suunnassa. (suurin piirtein uunipellin pitkän sivun mittaisiksi). Painele taikina levyn keskelle sormella kolo, johon pursotat Lemon curdia. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja tarkista taikina pakkauksesta oikea paistolämpötila. Leikkaa levyt kuumina vinottain sopiviksi viipaleiksi ja anna jäähtyä. SUKLAA-KINUSKI RUUDUT (n.30 kpl) 1 pkt Kaura-muro taikinaa 3 dl Kermaa 3 dl fariinisokeria 1 pss Fazer Minut block suklaata. Kauli taikinalevyistä uunipellin kokoinen. (pakkauksessa on kaksi pientä levyä, jotka siis yhdistät yhden pellin kokoiseksi.) Paista kaulittua levyä pakkauksen ohjeen mukaisessa lämpötilassa niin, että se on vaalean ruskea. Keitä kinuski. Laita fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keittele kokoajan sekoittaen, niin kauan, että kinuski alkaa jähmettyä. Oikean koostumuksen saat helposti selville, kun pudotat kuumaa kinuskia tipan kylmään veteen. Jos pisara hajoaa vedessä kinuski ei ole vielä tarpeeksi jähmeää, jos taas pisara kiinteytyy ja säilyttää muotonsa on kinuski valmista. Keittäminen vie aikaa ainakin 20 min, joten älä hätäile. Kaada kinuski paistetun keksipohjan päälle ja anna jäähtyä. Sulata minut Block suklaa pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä reippain ottein keksi-kinuskilevyn päälle. Anna jälleen jäähtyä. Leikkaa valmis levy annospaloiksi. Huomaa, että keksit ovat syntisen hyviä, mutta makeita joten ihan pienetkin palat tekevät kauppansa. Pellillisestä saat helposti 30 pientä palaa, ellei enemmänkin jos teet pienempiä. SUKLAARUUSUT 200 g voita tai leivontamargariini 1 dl tomusokeria 3 tl vaniljasokeria 1 kananmuna 1/3 dl siirappia 1 tl leivinjauhetta 2.5 dl vehnäjauhoja 1.5 dl perunajauhoja 2 rkl tummaa kaakaojauhetta (van houten esim) 1. Vaahdota tomusokeri ja rasva vaahdoksi 2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten 3. Lisää siirappi 4. Lisää jauhoseos 5. Pursota ruusunmalliseksi 6. Paista 200 asteessa 5 - 10 minuuttia 7. Jäähtyneiden pikkuleipien päälle tippa sulatettua suklaata koristeeksi HUOM! Kannattaa paistaa ensin koepikkuleipä, jotta voi tarkistaa leviääkö pikkuleipä liikaa. Jos näin tapahtuu, pitää taikinaan lisätä vehnäjauhoja. Näiden pikkuleipien ohjeellinen emo on onnellisesti jo rouvaantunut Lise (hääpäiväkirja Lise ja Gin, mielipiteen menetys). AMERIKAN SUKLAAMURUPIKKULEIVÄT 3 dl vehnäjauhoa 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 150g sulatettua margariinia 1 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 2 tl vaniljasokeria 2 munaa 150g tummaa suklaata (TODELLA tummaa) Sulata margariini kattilassa ja anna jäähtyä ettei myöhemmin kananmuna juoksetu. Pilko suklaa. Sekoita jauhot, sooda ja leivinjauhe - sekoita hyvin. Sekoita suklaa jauhoon. Sulata sokeri rasvaan ja lisää munat (tässä vaiheessa rasvan pitäisi olla jo vain lämmintä.) Sekoita seokset keskenään vain sen verran että seos tasoittuu. ** oma lisäys: minusta 3 dl jauhoja oli riittämättömän vähän - seuraavassa pyydetään lisäämään pellille "nokareita". Lisäsin tässä vaiheessa taikinaa tarkkaillen n. 1dl jauhoja.) Nostele leivinpaperilla peitetylle pellille pieniä nokareita. Jätä tilaa, pikkuleivät leviävät. (itse tein n. puolen ruokalusikan nokareita ja niitä sai pellille 9). Paista 175 asteessa n 10 minuuttia. Nämä pikkuleivät kannattaa vahtia. Ovat parhaimmillaan kullanruskeita, hieman kohonneita mutta taas ruskistuneita. Palavat tässä pisteessä tosi helposti. (toinen ääripää on liian aikaisin uunista otettu vaaleahko pipari, joka on noussut, muttei kypsynyt eli läsähtää). Muuttuvat siis cookiemaisiksi levyiksi, joista suklaapalat paistelevat houkuttelevasti. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiirenkorva Kirjoitettu May 23, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 23, 2006 vielä yksi ;DHÄÄPIKKULEIVÄT - taikinasta tulee noin 25 isompaa tai 35 pienempää 2-kerroksista pikkuleipää 100 g voita tai margariinia ½ dl sokeria ½ dl siirappia 1 muna n. 3 dl vehnäjauhoja ½ dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl vanilliinisokeria - täytteeksi 1-2 dl vadelmahilloa 1. Vaahdota pehmennyt rasva, sokeri ja siirappi. 2. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. 3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sen jälkeen taikinaan. 4. Anna taikinan levätä ja vetäytyä kylmässä noin 30-60 minuuttia. Kaulitse taikina ohueksi levyksi, ota sydänmuotilla levystä kuvioita ja paista 180-asteisessa uunissa n. 5 min tai kunnes ovat kypsiä. 5. Täytä pikkuleivät jäähtyneinä, mieluiten juuri ennen tarjoilua. Laita vajaa teelusikallinen hilloa pikkuleivän nurjalle puolelle ja nosta toinen pikkuleipä päälle pohjat vastakkain. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
annunen Kirjoitettu July 8, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 8, 2006 Mä teen ite piparitaikinalla. Siirappi ja kardemumma vaan pois ja tilalle appelsiinimehua soodan korvasin leivinjauheella Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasunen Kirjoitettu July 11, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 11, 2006 Ois hakusessa sellaistan keksien ohje joiden keskelle tulee se sellainen "läpinäkyvä" hillolla tms täytetty keskusta. Sydämen muotoisia tälläisiä olen nähnyt kyllä. Hitsit kun en osaa selittää sitä! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuutuska Kirjoitettu May 10, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 10, 2007 Nostan tämän, vaikken ole vielä kokeillut kaikkia yllämainittuja reseptejä.Olisiko jollain vielä lisää mahdollisimman helppoja, mutta hyviä resptejä? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marita Kantola(Guest) Kirjoitettu June 25, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 25, 2007 Tässä Daim-keksien ohje:Malin Daim-piparit 200 g voita 2 dl sokeria 1 kananmuna 2 rkl siirappia 4 dl vehnäjauhoja 1 dl sydänystävän kauraleseitä 1 tl vanilliinisokeria 2 tl leivinjauhetta 1,5 pss Daim-rakeita (mä en ole löytänyt aikoihin rakeita kaupasta, ollaan käytetty murskattuja Daimeja sen sijasta)Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään. Lisää tämä taikinaan. Voit ottaa taikinasta pieniä tai isompia kokkareita lusikalla pellille ja tasoitella sormin tai leipoa tankoja, joista leikkaat yhtä suuria viipaleita. Paista leivät 180C:ssa n. 10-12 min. Annoksesta tulee n. 50-70 pikkuleipää. Jos pikkuleivät paistaa "hyvän ruskeiksi", niistä tulee rapeampia, hyvin vaaleista tulee taas pehmeämpiä. Kun haluat juhlapikkuleipiä, koristele ne jäähtyneinä sulatetusta suklaasta pursotetulla raidoituksella. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmi-- Kirjoitettu January 29, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu January 29, 2009 Nostetaanpas tätä!Löytyykö naikkareilta reseptiä muotilla tehtäviin pipareihin? Ei siis perinteistä joulupiparitaikinaa, vaan jotain muuta? Ideat kiertämään! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil'mama Kirjoitettu January 17, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu January 17, 2011 (muokattu) Mä haluaisin tehdä tällä muotilla jotain pikkuleipiä häihin, mutta kun koskaan en ikinä mitää livo, niin millastahan reseptiä kannattaisi käyttää? Muokattu: January 17, 2011, käyttäjä: Lil'mama Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil'mama Kirjoitettu January 17, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu January 17, 2011 (muokattu) - Muokattu: January 17, 2011, käyttäjä: Lil'mama Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levia Kirjoitettu January 21, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu January 21, 2011 oonpas just tekemässä noita Daim-keksejä ja hitsi kun on hyviä nam... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adelheid` Kirjoitettu May 29, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu May 29, 2013 Mietin myös tuota säilytystä, säilyyköhän ihan hyvin esim. peltipurkeissa, jos tekisin tyyliin viikkoa aikaisemmin...? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
traakki Kirjoitettu August 13, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu August 13, 2013 Onko joku tehnyt noita Tryffeli-suklaakeksejä? olisiko kuvaa minkä näköisiä pitäis tulla =D tein tänään ja tuli kokonaista 13 kakkaraa tuosta taikinasta tein selvästi liian isoja koska olisin halkaissut ne ja laittanut täytteen väliin mutta kun ei onnistunut se, ja kaksi kun laittaa päällekäin niin ei oikein ole mikään suupala...täytettä tuli ohjeella niin reilui määrä että laitoin moneen kymmeneen herrasväenleipään väliin todella ronskisti Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Floo Kirjoitettu December 12, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu December 12, 2013 Daimit menevät jouluna testiin Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.