tepa Kirjoitettu September 4, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 4, 2003 Olisiko kenelläkään hyviä pikkuleipäreseptejä? Olen ajatellut leipoa häihin itse pikkuleipiä kakun lisäksi ja koe-eriä voisin jo alkaa testaamaan..Tässä on mun makuun järjettömän hyviä keksejä, mutta tuo suklaaosuus ei välttämättä ole paras kesään, jos osuu hellettä. Tryffeli-suklaakeksit15og mantelimassaa½ valkuaistatäyte:100g voita1dl tomusokeria2tl kaakaojauhetta2 keltuaistapinnalle200g suklaata* Peitä pelti leivinpaperilla, raasta mantelimassa. vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita se mantelimassaan. Nosta taikinasta nokareita pellille ja litistä kakkuja jauhotetulla kädellä. paista uunin kekskiosassa 150 asteessa 10-20min. Irrota leivokset pelliltä kun ne ovayt vielä lämpimiä. Anna jäähtyä ylösalaisin.* Voi ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi, sitten lisätään kaakao siivilällä. Sen jälkeen lisätään keltuaiset ja vatkataan vielä vähän. Laita leivokset kovettumaan viileään n. yöksi.* Sulata suklaa ja kasta leivokset suklaaseen niin, että tryffeli peittyy. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amilda Kirjoitettu September 6, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu September 6, 2003 Pikkuleipäohjeita minäkin kaipailen!Tässä jotain:MINTTUHUIPUT (n. 45 kpl)1 dl tomusokeria200 g pehmeää margariinia1 dl perunajauhoja4 dl vehnäjauhojakoristeluun:100 g tummaa suklaata3-4 tippaa piparminttuöljyä• Sekoita aineet keskenään kulhossa. Taikina on hyvin murenevaista ja vaikeaa käsitellä, mutta kannattaa... Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Tee keskelle pieni syvennys. Paista n. 10 min 175 asteessa. Anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennys minttusuklaalla. Anna kovettua.HERRASVÄENLEIVÄT200 g voita tai margariinia1 ¼ dl sokeria1 muna4 dl vehnäjauhoa 1 tl leivinjauhettavadelmahilloa tai -marmeladia sokeriaVaahdota rasva ja sokeri. Sekoita muna joukkoon. Lisää jauhot. Tästä perustaikinasta voit leipoa erilaisia pikkuleipiä maustamalla esimerkiksi seuraavalla tavalla: Kaaviloi murotaikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pyöreitä (halkaisija n. 4 cm) kakkuja. (Tai sydänmuotilla sydämiä) Kypsennä 200 asteessa 6 min. Levitä hilloa kahden kakun väliin ja paina yhteen. Kieritä pikkuleivät kevyesti sokerissa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
johanna_ Kirjoitettu October 9, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu October 9, 2003 Noniin, olinpa hätäinen :-[Kerkesin aloittaa jo oman ketjun espressokeksi-reseptille.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
uski Kirjoitettu March 17, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 17, 2004 Tämä pähkinäsuklaacookie-resepti on suoraan ruokala.tv:n sivuilta.275 g voita365 g tummaa sokeria2 tl suolaa2 kpl kananmunaa5,5 dl vehnäjauhoja150 g pähkinärouhetta360 g maitosuklaata rouhittunaVaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta palloja ja litistä ne kekseiksi. Paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia.Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisi Kirjoitettu March 29, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 29, 2004 Tässä Daim-keksien ohje:Malin Daim-piparit 200 g voita 2 dl sokeria 1 kananmuna 2 rkl siirappia 4 dl vehnäjauhoja 1 dl sydänystävän kauraleseitä 1 tl vanilliinisokeria 2 tl leivinjauhetta 1,5 pss Daim-rakeita (mä en ole löytänyt aikoihin rakeita kaupasta, ollaan käytetty murskattuja Daimeja sen sijasta)Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään. Lisää tämä taikinaan. Voit ottaa taikinasta pieniä tai isompia kokkareita lusikalla pellille ja tasoitella sormin tai leipoa tankoja, joista leikkaat yhtä suuria viipaleita. Paista leivät 180C:ssa n. 10-12 min. Annoksesta tulee n. 50-70 pikkuleipää. Jos pikkuleivät paistaa "hyvän ruskeiksi", niistä tulee rapeampia, hyvin vaaleista tulee taas pehmeämpiä. Kun haluat juhlapikkuleipiä, koristele ne jäähtyneinä sulatetusta suklaasta pursotetulla raidoituksella. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TiiviTaavi Kirjoitettu April 8, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu April 8, 2004 Mun suosikki on perinteiset lusikkaleivät, niitä leivon lähes aina juhliin kuin juhliin. Ja aina ovat kauppansa tehneet.Lusikkaleivät (n. 25 kpl)100 g margariinia/voita1 dl sokeria1 tl vaniljasokeria2 ½ dl vehnäjauhoja2 tl soodaa1)Sulata voi, anna sen vähän ruskistua2)Kaada voi kulhoon, anna jäähtyä3)Sekoita sokeri-jauho-soodaseos voihin vatkaten4)muotoile lusikalla pikkuleipiä5)paista 200 asteessa n. 10 min6)väliin hilloa/marmeladia Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alya Kirjoitettu January 27, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu January 27, 2005 Näitä tein tänään ja tuli tosi namia:Suuret valkosuklaakeksit10 kpl *125 g margariinia *1 dl fariinisokeria * 3/4 dl sokeria *1 muna *2 1/2 dl jauhoja *1 tl vaniljasokeria *1 tl leivinjauhetta *100 g valkoista suklaata *1 dl hasselpähkinöitäVaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri sekä sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Vaahdota. Paloittele suklaa veitsellä kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Nosta keksitaikina lusikalla pellille ja taputtele pyöreiksi kekseiksi. Voit käyttää hieman jauhoa käsissä ja taputella keksit litteämmiksi. Jos teet pieniä keksejä, lusikoi pellille ja jätä taikina kasoiksi. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.Tosin käytin n. desin valmista hasselpähkinä rouhetta, joka varmaan vastaa vähän enemmän pähkinöitä (?) kun tuli aika pähkinäisiä. Mutta olihan mun valkosuklaakin Lidlin valkosuklaata jossa oli hasselpähkinää ja jotain muuta crispiä valmiiks...Ja näistä tulee muuten sitten tosi isoja. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanou Kirjoitettu January 28, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu January 28, 2005 Maailman parhaat pikkuleivät 200g voita200g sokeria1 keltuainen0,5 l vehnäjauhoja2 rkl siirappia3 tl vaniljasokeria2 tl soodaaVatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vaahdota vielä hetki. Sekoita joukkoon loput ainekset. Leivo tangoiksi leivinpellille ja paista 175-200 asteessa n.10-15min, riippuen uunin tehosta. Ota huomioon että tangot leviävät jonkun verran eli jätä riittävät välit! Leikkaa valmiista tangoista sopivankokoisia pikkuleipiä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
taijaelina Kirjoitettu January 29, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu January 29, 2005 Suklaakranssit (pursotettavat pikkuleivät) voita 375gtomusokeria 225gvaniljasokeria (tai vanilliinisokeria) 5g (n. yksi teelusikallinen)kananmunia 75gkaakaojauhetta 25g(karkeita) vehnäjauhoja 550g(Tästä reseptistä tulee n. reilu kilo pikkuleipämassaa)Vaahdota voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe. Pursota massasta isoja renkaita. Paista 180 asteessa n. 10 min.Erittäin helppo ja hyvä resepti! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest projekti2005 Kirjoitettu February 10, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu February 10, 2005 Mun päikystä löytyy pikkuleipien ohje joista tulee wilhelmiinojen makuisia Superhelppoja tehdä!Tai siis: Appiukon viipaleleivät200g voita200g sokeria1 keltuainen2rkl siirappia 3tl vaniljasokeria5dl vehnäjauhoja2tl soodaaVaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen ja loput aineet yhdistettynä. Leivo pellin mittaisia pötkyjä, litistä pikkasen ja paista 200 asteessa kunnes kauniin ruskeita.Leikkaa vinoiksi (miehen mukaan nainen ei voi leikata kuin vinoon)paloiksi heti kun ovat vielä kuumia. Kovettuvat nopeasti leivinpaperin päällä. Ja maistuvat erehdyttävästi wilhelmiinoilta. Ja tämä on oikeasti tulevan apen antama resepti. Se on kirjoitettu muropaketin sisäpuoleen Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest emk Kirjoitettu April 17, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu April 17, 2005 Voiko pikkuleipiä pakastaa? ja miten pitkään ne säilyvät pakastimessa hyvinä? Ajattelin leipoa pikkuleipiä pitkin kevättä. Mitä tapahtuu hillotäytteisille, vetistyvätkö? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
shade81 Kirjoitettu April 22, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2005 Muakin kiinnostaa toi pakastaminen?. Eikö kukaan osaa sanoa? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louise Kirjoitettu April 22, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2005 Tottakai pikkuleipiä voi pakastaa. Jos leivot täytettäviä, pakasta ennen kuin täytät ja tarjoilupäivänä voit sitten täyttää. Leivoin juuri noita herrasväen pikkuleipiä, lisäsin 2 tl vaniljasokeria makua antamaan ja käytin oikeata voita. Helppo ohje, jos taikina on vaikea kaulia, lisää hieman jauhoja. Täytän ne tarjoilupäivänä joko lemon curdillä tai aprikoosihillolla ja sirottelen tomusokeria siivilän läpi päälle. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diane Kirjoitettu June 27, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu June 27, 2005 Tässä vielä muutama todella helppo ja nopea ohje isojen erien tekemiseen.Sitruunan ja kookoksen ystävän pikkuleivät Kaura-muro taikina levyjäLemon CurdiaKookoshiutaleitaKauli taikinalevyjä hieman pituus suunnassa. (suurin piirtein uunipellin pitkän sivun mittaisiksi).Painele taikina levyn keskelle sormella kolo, johon pursotat Lemon curdia. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja tarkista taikina pakkauksesta oikea paistolämpötila.Leikkaa levyt kuumina vinottain sopiviksi viipaleiksi ja anna jäähtyä.Suklaa-kinuski ruudut (n.30 kpl)1 pkt Kaura-muro taikinaa3 dl Kermaa3 dl fariinisokeria1 pss Fazer Minut block suklaata.Kauli taikinalevyistä uunipellin kokoinen. (pakkauksessa on kaksi pientä levyä, jotka siis yhdistät yhden pellin kokoiseksi.) Paista kaulittua levyä pakkauksen ohjeen mukaisessa lämpötilassa niin, että se on vaalean ruskea.Keitä kinuski. Laita fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keittele kokoajan sekoittaen, niin kauan, että kinuski alkaa jähmettyä. Oikean koostumuksen saat helposti selville, kun pudotat kuumaa kinuskia tipan kylmään veteen. Jos pisara hajoaa vedessä kinuski ei ole vielä tarpeeksi jähmeää, jos taas pisara kiinteytyy ja säilyttää muotonsa on kinuski valmista. Keittäminen vie aikaa ainakin 20 min, joten älä hätäile.Kaada kinuski paistetun keksipohjan päälle ja anna jäähtyä. Sulata minut Block suklaa pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä reippain ottein keksi-kinuskilevyn päälle. Anna jälleen jäähtyä. Leikkaa valmis levy annospaloiksi. Huomaa, että keksit ovat syntisen hyviä, mutta makeita joten ihan pienetkin palat tekevät kauppansa. Pellillisestä saat helposti 30 pientä palaa, ellei enemmänkin jos teet pienempiä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintsu Kirjoitettu July 4, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu July 4, 2005 Tietäiskö joku et voiko onnenkenkä-pikkuleipiä pakastaa, vaikka ne on kastettu suklaaseen? Entä tietäskö joku sellasta hyvää suklaista taikinareseptiä, josta onnistus ottaa muoteilla hyvin. Vähän niinkö jotain piparkakkutaikinan tapaista, muttei ihan kuiteskaan.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minttunen Kirjoitettu July 14, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu July 14, 2005 Tämä pikkuleipäresepti on aivan mahtava! Itse tykkään tosi paljonSUKLAARUUSUT200 g voita tai leivontamargariini1 dl tomusokeria3 tl vaniljasokeria1 kananmuna1/3 dl siirappia1 tl leivinjauhetta2.5 dl vehnäjauhoja1.5 dl perunajauhoja2 rkl tummaa kaakaojauhetta (van houten esim)1. Vaahdota tomusokeri ja rasva vaahdoksi2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten3. Lisää siirappi4. Lisää jauhoseos5. Pursota ruusunmalliseksi6. Paista 200 asteessa 5 - 10 minuuttia7. Jäähtyneiden pikkuleipien päälle tippa sulatettua suklaata koristeeksiHUOM! Kannattaa paistaa ensin koepikkuleipä, jotta voi tarkistaa leviääkö pikkuleipä liikaa. Jos näin tapahtuu, pitää taikinaan lisätä vehnäjauhoja. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintsu Kirjoitettu July 21, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu July 21, 2005 Kiitos Minttunen hyvästä reseptistä Vaikuttavat aika hyviltä, joten taidan leipoa häihimme Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lystikki Kirjoitettu July 25, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu July 25, 2005 Lisää pikkuleipäohjeita kaivataan! Haluaisin tehdä suklaapikkuleipien lisäksi joitain ei-suklaisia/-pähkinäisiä. Pitää ottaa allergisetkin huomioon Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papunen Kirjoitettu July 26, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu July 26, 2005 Me ollaan tehty viime vuosina lakkiaisiin ja muihin juhliin Sydänpikkuleipiä. Valmiista murotaikinasta (Pirkka) muotilla pieniä sydämiä (kaulitaan taikinalevyä tietysti ensin), jotka paistetaan ja jäähtyneinä täytetään vadelmamarmeladilla. Mikä tahansa hillo/marmeladi tietysti käy, kunhan ei ole liian löysää. On helppoa ja nopeaa. Ja tietysti hyvää. edit. Piti vielä lisätä, että ainakin tuo Pirkan murotaikina on maidotonta, jos sellainen allergia täytyy huomioida. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonna-marie Kirjoitettu August 1, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu August 1, 2005 Muakin kiinnostaa toi pakastaminen?. Eikö kukaan osaa sanoa?Moi, pikkuleipiä voi vallan hyvin pakastaa. Itse olen eräisiin häihin leiponut 350 mantelitanko-pikkuleipää, ja häät olivat keäskuussa, aloitin helmikuussa. Maussa ei tuntunut yhtään, vuorasin rasian kauttaaltaan voipaperilla, ja otin astioiksi tiiviit tupperwaren muoviastiat.Samalla menetelmällä olen pakastanut tämänkin jälkeen, eikä maku tai rakenne ole koskaan kärsinyt.ai joo: unohtui Mintsulle vastata, että suklaapäällysteiset pikkuleivät "höyrystyvät" / "huurustuvat" sulatettaessa, ja näin niille tulee märkä pinta. Joten suosittelen kuorruttamisen jättämään vasta sulatuksen jälkeiseen ajankohtaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kermis Kirjoitettu August 5, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu August 5, 2005 Itse olen Herrasväenpikkuleivät täyttänyt ja pakastanut, hyviä ovat olleet Pikkuleivät ehkä kostuvat näin sulaessaan, mikä ei ole lainkaan paha juttu! Samoin tein kerran mintunmaikuisia keksejä, jotka täytettiin tuorejuusto-kerma-Marianne-tahnalla ja pakastin myös ne, vaikka ohjeessa sanottiin, että täytetään juuri ennen tarjoilua. Sama "vika": pikkuleivät olivat hieman kosteita ja vallan suussa sulavia! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carmen Kirjoitettu September 20, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu September 20, 2005 Pitopalvelumme hääbuffettiin kuuluu hääkakun kanssa vaihtoehtokakku allergisille sekä kahdenlaisia pikkuleipiä (konjakkisydämet sekä amorinsydänpikkuleivät). Sain luvan tuoda "makeisiin tarjottaviin" itse tekemiäni pikkuleipiä tms. joka olisikin kiva lisä, jotta tarjottavaa olisi hieman enemmän. Onko kellään ehdottaa reseptiä makoisille ja kauniille pikkuleiville?Kiitos jo etukäteen! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carmen Kirjoitettu September 30, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu September 30, 2005 Eikö kukaan tiedä hyvää reseptia Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissPiggy Kirjoitettu October 20, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu October 20, 2005 Miten olisi valkosuklaa-täytekeksit? Oon maistanut joskus vastaavanlaisia, nam Linkki reseptiin: http://www.paakari.net/reseptit.php?id=2979&cat=10 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifi Kirjoitettu December 12, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu December 12, 2005 Lusikkaleivat ovat elegantteja ja taivaallisen hyvia!(ja sitapaitsi alyttoman helppo tehda!)200 g voita 1,5 dl sokeria2 tl vaniljasokeria1 tl ruokasoodaa4 dl vehnäjauhojaVäliin:Kiinteää hilloa (musta parasta on kuningatar)Päälle:Tomusokeria Mittaa sokeri kulhoon ja sulata rasva kattilassa ja välillä sekoittaen. Kun rasvaan syntynyt vaahto alkaa laskea, kaada rasva sokerin päälle. Anna jäähtyä sekoittamatta. Yhdistä vaniljasokeri, sooda sekä vehnäjauhot. Sekoita jäähtynyt rasva-sokeriseos tasaiseksi ja lisää sen joukkoon jauhoseos. Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvän teelusikan pesään ja työnnä taikina sormella lusikasta varovasti uunipellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Jätä leivonnaisten väliin pari senttiä tilaa. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja sipaise pikkuleipien pohjaan hilloa ja laita pohjat vastakkain. Sihtaa pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.