Jump to content
Naimisiin.info

voileipäkakku


tuuperi

Recommended Posts

Guest TuuliTytto

Pohjathan jokainen ihan oma mielensä mukaan joko tekee itse tai ostaa, siihen en puutu mitenkään, annan vaan pari täytevinkkiä.

Kalatäyte:

1 prk tonnikalaa hiutaleina joko vedessä tai öljyssä

n. 1 dl majoneesia

tilliä

pippuria

paprikajauhetta

(katkarapuja silputtuna pari ruokalusikallista)

- sekoita keskenään

- sama onnistuu myös savukalasta, esim. lohesta tai siiasta, mutta silloin kala pitää hienontaa aika pieneksi

Kinkkutäyte:

n. 10 siivua palvikinkkua (tai jos haluaa vähemmän "savuista", niin vaikka keittokinkkua)

n. 5 siivua savujuustoa (esim. Kuusamo)

n. 1 dl majoneesia

- kinkku ja juusto silputaan mahdollisimman pieneksi kuutioksi

- mukaan voi (ja kannattaakin!) laittaa mausteeksi myös silputtua sipulia ja suolakurkkua, pari ruokalusikallista kumpaakin

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansku ent. SG

Lohi-sienikakku

Kylmäsavulohitäyte:

150 g kylmäsavulohta

1 dl kevätsipulia hienonnettuna

2 rkl kapriksia rouhittua mustapippuria

200 g maustamatonta tuorejuustoa (kermaa ohentamiseen)

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi tai hienonna monitoimikoneessa. Yhdistä täytteen kaikki ainekset. Ohenna kermalla helposti levitettäväksi.

Siitakesienitäyte:

200 g siitakesieniä (tai herkkusieniä)

2-3 valkosipulin kynttä

2 rkl öljyä

1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. rakuuna, basilikaa, timjamia, salviaa)

200 g maustamatonta tuorejuustoa (suolaa) rouhittua mustapippuria (kermaa ohentamiseen)

Hienonna siitakesienet veitsellä tai monitoimikoneessa. Pilko valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sieniä ja valkosipulia pannussa muutaman minuutin ajan. Siirrä sienet kulhoon ja anna jäähtyä. Yhdistä hienonnetut yrtit, jäähtyneet sienet ja tuorejuusto. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Ohenna kermalla helposti levitettäväksi.

Tulinen broileri-katkarapukakku

Tulinen broileritäyte:

280 g broilerisuikaleita

1 punainen chili

2-3 tl inkivääriä raastettuna

1 vihreä paprika

1 rkl öljyä

1-2 rkl sitruunamehua

1 prk (250 g) rahkaa valutettuna (kahvinsuodattimen läpi)

150 g ranskankermaa

suolaa

Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raasta kuorittu inkivääri. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää broilerisuikaleet muutamassa erässä. Lisää pannulle chili, inkivääri ja paprika. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Kaada kypsä broileri ja paprikat monitoimikoneeseen. Hienonna karkeaksi. Sekoita pienellä teholla joukkoon sitruunamehu, rahka ja ranskankerma. Mausta suolalla.

Katkarapu-tomaattitäyte:

180 g katkarapuja

2-3 tomaattia

1 ruukku korianteria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

suolaa ja rouhittua mustapippuria

(kermaa ohentamiseen)

Sulata ja valuta katkaravut. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja purista siemenet ja ylimääräinen neste pois. Leikkaa "tomaattiliha" pieniksi kuutioiksi veitsellä tai monitoimikoneessa. Hienonna korianteri. Yhdistä täytteen kaikki ainekset. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansku ent. SG

Juhlava juustoinen voileipäkakku:

1 prk Ananasmurskaa  

200 g Sinihomejuustoa  

100 g Voita  

Sitruunamehua  

1 dl Kasvislientä  

1 rasia Sulatejuustoa  

Hasselpähkinöitä rouhittuna  

Viinirypäleitä  

Värikäs voileipäkakku

1.väli:

200 g maksamakkaraa

tuorejuustoa tai ranskankermaa

2 suolakurkkua tai kurkkusalaattia

1 pieni sipuli

2.väli

500 g keitettyä, soseutettua porkkanaa

1 prk (200 g raejuustoa)

kostutus: kasvislientä tai lihalientä

päällyste:

200 g sulatejuustoa

150 g hienoa porkkanaraastetta

koristeet: porkkanalastuja, persiljaa, kurkkua; pursotettua maksamakkaraa

Sieni- kasvisvoileipäkakku

1. väli:

1 dl valkosipulituorejuustoa

200 g tuoreita herkkusieniä

150 g purjoa

(1 omena kuutioina)

mustapippuria, (aromisuolaa)

1. Paista sieniä paistinpannulla, kunnes neste on irronnut.

2. Huuhtele purjo ja hienonna hienoksi. Lisää muut aineet.

2. väli:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl tuorekurkkua raasteena (valuta erittäin hyvin)

1 rkl sinappia (halutessasi myös enemmän)

1 dl hienonnettua tilliä, ruohosipulia, persiljaa

mustapippuria

kostutus: kasvisliemi tai lihaliemi

kuorrutus:

200 g (pippuri)sulatejuustoa tai tuorejuustoa

Voit käyttää päällysteeseen myös loput täytteestä.

Koristeina esim. tomaatti, kurkku, retiisi, paprika, persilja.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansku ent. SG

Savukalavoileipäkakku

1. väli:

100 g tuorejuustoa

200 g savukalaa, savusilakoita, savusiikaa tai savulohta

2. väli:

100 g majoneesia tai tuorejuustoa

3 keitettyä munaa

2 rkl hienonnettua tilliä

kuorrutus:

sakea valkokastike, johon lisätään juustoraastetta ja tilliä

Liha-voileipäkakku

1. väli:

200 g kinkkua

1-2 herkkukurkkua tai kurkkusalaattia

1 dl majoneesia tai tuorejuustoa

1-2 rkl sinappia

2. väli:

400 g italiansalaattia

kostutus: kasvisliemi tai lihaliemi

koristeeksi:

kinkkurullia, tomaattia, kurkkua ...

Aura-kasviskakku

kostutus: sitruunanmehua laimennettuna

1. väli:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk ananasmurskaa

150 g Aura-juustoa murennettuna

1 dl hienonnettu persiljaa

2. väli:

1 prk Hovi yrttipersilja-tuorejuustoa

100 g paprikaa pieninä kuutioituna

100 g maustekurkkuja raastettuna tai kuutioina

Lihakakku (porkkana-sipulitäyte)

1. väli:

300 g savukinkkua

1 dl tuorejuusto, majoneesi tai kermaviili

1-2 rkl sinappia

2. väli:

200 g porkkanaa hienoksi leikattuna

1-2 sipulia

1-2 omenaa

1-2 dl majoneesia tai tuorejuustoa

Hyydytetty voileipäkakku

Valmistus irtopohjavuoassa

Pohja:

150 g hapankorppuja

75 g voita

kostutus maidolla

Täyte:

8 liivatelehteä

200 g maustettua tuorejuustoa

1 tlk ranskankermaa

1 tlk kermaviiliä

300-400 g kylmäsavulohta

1 dl ruohosipulisilppua

½ dl tillisilppua

1 punainen paprika

2 rkl sitruunanmehua

2 tl sitruunapippuria

2 dl vispi- tai kuohukermaa (tai raejuustoa)

1.      Pane liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.

2.      Notkista tuorejuusto. Lisää ranskankerma, kermaviili, kylmäsavulohi, yrttisilput pieniksi leikattu paprika, sitruunanmehu ja pippuri.

3.      Liota kylmästä vedestä puristetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja anna jäähtyä hieman ennen täytteeseen sekoittamista. Lisää vaahdotettu kerma.

4.      Hienonna tumma ja vaalea leipä tai hapankorput monitoimikoneella. Leivistä ei tarvitse poistaa kuoria.

5.      Levitä leipärouheesta ensin kerros irtopohjavuoan pohjalle. Levitä sen päälle kerros täytettä, sitten taas leipäkerros ja täytettä, kunnes vuoka tulee täyteen.

6.      Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa.

7.      Koristele sitruunaviipaleilla ja ruohosipulilla.

Täyte 1:

200 g  savukalaa

200 g  Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä

Täyte 2:

400 g  pakasteherneitä

1 rkl  sokeri

0,5 tl  suolaa

200 g  Crème Bonjour Valkosipulia

Täyte 3:

500 g  porkkanoita

0,5 rkl  sokeri

0,5 tl  suolaa

125 g  Crème Bonjour Maustamatonta

Täyte 4:

200 g  katkarapuja

4 kpl  kananmunaa

125 g  Crème Bonjour Maustamatonta

2 kpl  tummaa vuokaleipää

0,5 dl  mätitahnaa

0,5 rkl  sitruunanmehua

2 kpl  vaaleaa vuokaleipää

2,5 dl  maitoa

1 dl  Becel majoneesia

200 g  Crème Bonjour Ruohosipulia

   

Sekoita perattu savukala ja tuorejuusto tahnaksi kulhossa. Yhdistä jäiset pakasteherneet, sokeri ja suola kulhossa. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla (750W) 5 minuuttia. Jäähdytä, soseuta sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Laita kuoritut ja paloittellut porkkanat kattilaan. Lisää sokeri ja suola sekä vettä sen verran, että porkkanat peittyvät. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Valuta porkkanat ja soseuta sauvasekottimella. Jäähdytä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sekoita valutetut katkaravut kovaksi keitettyjen hienonnettujen kananmunien, tuorejuuston, mätitahnan ja sitruunamehun kanssa. Leikkaa valmiiksi viipaloiduista vuokaleivistä reunat pois. Tummaksi vuokaleiväksi soveltuu erinomaisesti siivutettu perunalimppu. Asettele tummia vuokaleipiä leivinpaperin tai tarjoiluastian päälle 25 x 25 cm:n kokoiseksi neliöksi. Kostuta leipäkerros maidolla. Levitä päälle savukalatäyte ja sen päälle puolet hernetäytteestä. Lado nyt vuorostaan päälle vaaleita vuokaleipiä, kostuta maidolla ja levitä päälle porkkanatäyte. Lado päälle kerros tummia leipiä, kostuta maidolla ja levitä päälle katkaraputäyte ja sen päälle loput hernetäytteestä. Päällystä kakku vaaleilla leivillä ja kostuta. Anna kakun vetäytyä kelmussa muutamia tunteja. Yhdistä tuorejuusto ja majoneesi ja kuorruta sillä kakku. Koristele mikrossa pehmennetyillä porkkanalastuilla ja muilla mieleisilläsi koristeilla, kuten katkaravuilla, sitruunalla ja ruohosipulilla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansku ent. SG

Kostutukseen

1-1 ½ dl kasvis- tai lihalientä

Kasvistäyte

2 rkl margariinia tai voita

2rkl vehnäjauhoja

2,5 dl maitoa

½-1 dl juustoraastetta (esim. parmesaani-)

½ tl suolaa

1 keltainen paprika

10-15 mustaa kivetöntä oliivia

Kinkkutäyte

noin 150 g ohutta kinkkuleikettä

100 g maustettua tuorejuustoa (esim. valkosipuli)

Koristeluun

noin 250 g paprikalla maustettua sulatejuustoa

noin 1 dl juustoraastetta

16 ohutta kinkkuleikkeitä

4 keltaista kirsikkatomaattia puolitettuina

8 tummaa oliivia

persiljaa

Valmista valkokastike sulattamalla kattilassa rasva. Lisää jauhot ja nosta kattila levyltä. Lisää puolet kylmästä maidosta ja sekoita hyvin. Kaada sekaan loppu maito ja nosta kattila takaisin liedelle. Hauduta kastiketta noin 5-10 minuuttia ja lisää juustoraaste. Mausta suolalla. Pese paprika ja pilko se ja oliivit pieneksi silpuksi. Lisää kasvissilppu jäähtyneeseen kastikkeeseen.

Leikkaa kinkkuleikkeet pieneksi silpuksi ja sekoita ne tuorejuustoon. Kokoa kakku. Aseta pohjalle tumma leipäkerros, levitä päälle kinkkuseosta ja pane päälle vaalea leipäkerros. Levitä vaalean leivän päälle vastaavasti kasvisseosta. Jatka näin, kunnes kasassa on 5 kerrosta leipää. Kääri voileipäkakku tiiviisti kostutettuun leivinpaperiin, aseta päälle kevyt paino ja säilytä viileässä seuraavaan päivään. Levitä kakun päälle notkistettu sulatejuusto, koristele sivut juustoraasteella ja päällys kinkkuleikkeillä, kirsikkatomaatin puolikkailla oliiveilla ja persiljalla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansku ent. SG

Lohi-katkarapuvoileipäkakku

2 pkt (á 300g) Pirkka-vehnä-ruispaahtoleipää

Katkaraputäyte:

1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja

1 rs (170 g) katkaraputuorejuustoa

1 rkl Diva-juoksevaa hunajaa

tilliä

mustapippurirouhetta

Lohitäyte:

150 g Pirkka-kylmäsavulohta

1/2 putkiloa (á150 g) Pirkka-majoneesia

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunan mehua

mustapippurirouhetta, tilliä

Kostutus:

1/2 kpl Pirkka-kasvisliemikuutiota

2 1/2 dl vettä

Kuorrutus:

1/2 putkiloa (á 150 g) Pirkka-majoneesia

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

mustapippurirouhetta

Koristelu:

150 g Pirkka-katkarapuja

1-2 pkt (á150g) Pirkka-kylmäsavulohta

1 tlk(330 g) Pirkka-cocktailkurkkuja

1 rs(250g) Rico-kirsikkatomaatteja

Rico-tilliä tai herneenversoja

Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta. Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu.

Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä leimi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.

Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä.Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaaatit. Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansku ent. SG

Tonnikala-voileipäkakku

2 prk tonnikalaa öljyssä

2 tl hummerifondia

3 liivatelehteä

2 dl kermaviiliä

3 rkl kevytmajoneesia

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 pkt grahampaahtoleipää

1 pkt viipaloitua ruisvuokaleipää

2 limettiä

2 sitruunaa

3 rkl tilliä

Laita pala tuorekelmua tasaisesti irtopohjavuoan pohjan ympärille ja kiristä sen jälkeen vuoan reuna paikoilleen.

Pese sitruunat ja limetit lämpimässä vedessä. Leikkaa hedelmien keskiosasta noin 1 mm vahvuiset viipaleet. Aseta molempien hedelmien viipaleet päällekkäin. Taita keskeltä ja aseta riviin vuoan saumaan niin, että limetti on uloimpana pohjaa ja reunaa vasten. Asettele keskelle muutama ehjä viipale tonnikalasta.

Laita liivakot likoon kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Avaa tonnikalapurkit ja kaada öljy pieneen kulhoon. Purista vesi liivakoista ja lisää ne kulhoon. Lisää myös hummerifondi. Kuumenna seos mikrossa kiehuvaksi (n. 1 minuutti), sekoita tasaiseksi ja lisää 50 g tuorejuustoa. Sekoita ja kaada seos vuokaan niin, että se levittyy tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita loput tonnikalasta ja tuorejuustosta. Lisää kermaviili, majoneesi ja tilli.

Levitä kolmasosa täytteestä vuokaan jähmettyneen pinnan päälle. Leikkaa grahampaahtoleipäviipaleista reunat ja puolita viistosti kahdeksi kolmioksi. Aseta kolmiot reunaa kiertäen vierekkäin ja täytä keskiosa viipaleilla, jotka leikkaat haluttuun muotoon.

Laita toinen kolmasosa täytteestä vaalean leipäkerroksen päälle ja jatka ruisleipäkerroksella, jonka viipaleet leikkaat ja asetat samalla tavalla kuin grahamviipaleetkin.

Levitä vielä kerros täytettä ja lado päällimmäiseksi kerros grahamviipaleita. Peitä pinta tasaisella lautasella ja anna voileipäkakun levätä jääkaapissa yön yli.

Poista lautanen ja irrota vuoan reuna varovasti. Laita kakkupaperi kakun päälle ja tarjoiluvati varovasti paperin päälle. Nosta varovasti niin, että pidät kiinni sekä vuoan pohjasta että kakkuvadista. Kiepauta ympäri ja poista pohjalevy. Irrota varovasti kelmu kakun pinnasta ja koristele se vielä muutamalla tillinoksalla ja pursotetulla tuorejuusto-majoneesiseoksella.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansku ent. SG

Kreikkalainen voileipäkakku

Kostutus:

1 dl vettä

1 tl kasvisfondia

Täyte:

1 tlk (250 g) maitorahkaa

1 tlk (150 g) ranskankermaa

1 tlk (360 g) fetajuustokuutioita suolavedessä

1 (n. 350 g) tuore kurkku

1 dl mustia, kivettömiä oliiveja

1/2 tlk (n. 50 g) aurinkokuivattuja tomaatteja

ripaus mustapippuria

Pinnalle:

1 rs (200 g) kevytsulatejuustoa (Pirkka)

1 tlk (150 g) ranskankermaa

Koristeluun:

1 rs (30 g) herneenversoja

6 – 8 kirsikkatomaattia

5 – 6 kurkkuviipaletta

5 – 6 mustaa, kivetöntä oliivia

2 – 3 ohutta viipaletta punasipulia

Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Jätä pieni pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa valutetut fetakuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen ainekset ja mausta ripauksella mustapippuria.

Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille neljä leipäpalaa tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät pullasudin kanssa kasvisliemellä ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee samoin kolmas leipä- ja täytekerros. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi esim. kevyt leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita keskenään ranskankerma ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.

Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja paksuhkot kurkkuviipaleet neljään osaan. Viipaloi oliivit. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja levitä päälle kirsikkatomaattilohkot, kurkkupalat ja oliiviviipaleet. Leikkaa koristeeksi vielä muutama ohut punasipulirengas

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
Lohi-katkarapuvoileipäkakku

2 pkt (á 300g) Pirkka-vehnä-ruispaahtoleipää

Katkaraputäyte:

1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja

1 rs (170 g) katkaraputuorejuustoa

1 rkl Diva-juoksevaa hunajaa

tilliä

mustapippurirouhetta

Lohitäyte:

150 g Pirkka-kylmäsavulohta

1/2 putkiloa (á150 g) Pirkka-majoneesia

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunan mehua

mustapippurirouhetta, tilliä

Kostutus:

1/2 kpl Pirkka-kasvisliemikuutiota

2 1/2 dl vettä

Kuorrutus:

1/2 putkiloa (á 150 g) Pirkka-majoneesia

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

mustapippurirouhetta

Koristelu:

150 g Pirkka-katkarapuja

1-2 pkt (á150g) Pirkka-kylmäsavulohta

1 tlk(330 g) Pirkka-cocktailkurkkuja

1 rs(250g) Rico-kirsikkatomaatteja

Rico-tilliä tai herneenversoja

Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta. Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu.

Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä leimi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.

Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä.Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaaatit. Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Guest esku84(Guest)

Iso sekavoileipäkakku  (kinkku- ja kalatäyte)

Tarvitaan:

4 pussia paahtoleipää (mieluiten vehnä tai vehnälese)

n. 1kg    kinkkua (pieniksi kuutioiksi)

4 prk      tonnikalaa (mieluiten hiutaleina)  (voi myös käyttää savukalaa esim. lohi)

n. 800g  majoneesia

n. 500g  juustoa

3 prk     kermaviiliä

            mätitahnaa ((oman maun mukaan)itse käytän tuubin)

            kinkkupasteijaa (sama kuin mättäris)

16         keitettyjä kananmunia

kinkkutäyte

Sekoita kinkku, 1 purkki kermäviiliä, kinkkupasteija keskenään.

Lisää murskatut 5 kananmunaa. Sekoita. Mausta mustapippurirouheella ja persiljalla.

kalatäyte

Sekoita kala, 1 purkki kermaviiliä, mätitahna keskenään.

Lisää 4 kananmunaa. Sekoita. Mausta sitruunapippurilla ja tillillä.

Kuorrutus

Sekoita juustoraaste, reilu puolet majoneesista, 1 purkki kermaviiliä keskenään.

Lisäksi viipaloi loput keitetyt kananmunat (7kpl).

Laita vuoalle kahdeksan leipäpalaa pohjaksi. Kostuta runsaalla maidolla.

Levitä toiselle puolelle kalatäyte ja toiselle kinkkutäyte. Lado uusi kerros leipiä.

Kostuta jälleen maidolla hyvin. Levitä majoneesia ohut kerros. Asettele kanan-

munaviipaleita tasaisesti. Toista tätä kunnes leivät taikka täytteet loppuu.

HUOM !  Täytteitä oman maun mukaan, mutta järjellä. Jotta riittää...

Lopuksi Kuorruta juusto-majoneesikuorrutteella. Koristele kaikella mitä keksit.

Esim. Kinkkupuoli: kinkkua, tomaattia, kurkkua, persiljaa...

         Kalapuoli: anjovista, kananmunaa, oliiveja, suolakurkkua, tilliä...

Jos näyttää vajaalta niin itse voi lisäillä oman maun mukaan mitä vain !!!!

Siksi paras kakku juhlapöytään. Aina erilainen !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on ollut tapana tehdä yksinkertaisia voileipäkakkuja - mutta kuitenkin äärimmäisen herkullisia!

Lihaisa täyte 1:

PALJON meetwurstia pilputtuna pieniksi ohuiksi paloiksi

Maustamatonta tuorejuustoa

Lihaisa täyte 2:

PALJON hyvää savupalvia tai tavallista palvia pilputtuna pikkuruisiksi paloiksi

Ruohosipulituorejuustoa

Näitä sitten kakun täytteeksi. Kakun kostutus maidolla ja/tai lihaliemellä. Päälle kuorrutus Koskenlaskijajuustosta ja emmentalraasteesta. Koristeluksi kurkkua, tomaattia, persiljaa tms.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Guest kari(Guest)
Lohi-katkarapuvoileipäkakku

2 pkt (á 300g) Pirkka-vehnä-ruispaahtoleipää

Katkaraputäyte:

1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja

1 rs (170 g) katkaraputuorejuustoa

1 rkl Diva-juoksevaa hunajaa

tilliä

mustapippurirouhetta

Lohitäyte:

150 g Pirkka-kylmäsavulohta

1/2 putkiloa (á150 g) Pirkka-majoneesia

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunan mehua

mustapippurirouhetta, tilliä

Kostutus:

1/2 kpl Pirkka-kasvisliemikuutiota

2 1/2 dl vettä

Kuorrutus:

1/2 putkiloa (á 150 g) Pirkka-majoneesia

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sitruunamehua

mustapippurirouhetta

Koristelu:

150 g Pirkka-katkarapuja

1-2 pkt (á150g) Pirkka-kylmäsavulohta

1 tlk(330 g) Pirkka-cocktailkurkkuja

1 rs(250g) Rico-kirsikkatomaatteja

Rico-tilliä tai herneenversoja

Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta. Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu.

Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä leimi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.

Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä.Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaaatit. Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...