tuuperi Kirjoitettu March 20, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 20, 2004 Kaikki hyvät voileipäkakun reseptit jakoon, kiitos... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TuuliTytto Kirjoitettu March 23, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 23, 2004 Pohjathan jokainen ihan oma mielensä mukaan joko tekee itse tai ostaa, siihen en puutu mitenkään, annan vaan pari täytevinkkiä.Kalatäyte:1 prk tonnikalaa hiutaleina joko vedessä tai öljyssän. 1 dl majoneesiatilliäpippuriapaprikajauhetta(katkarapuja silputtuna pari ruokalusikallista)- sekoita keskenään- sama onnistuu myös savukalasta, esim. lohesta tai siiasta, mutta silloin kala pitää hienontaa aika pieneksiKinkkutäyte:n. 10 siivua palvikinkkua (tai jos haluaa vähemmän "savuista", niin vaikka keittokinkkua)n. 5 siivua savujuustoa (esim. Kuusamo)n. 1 dl majoneesia- kinkku ja juusto silputaan mahdollisimman pieneksi kuutioksi- mukaan voi (ja kannattaakin!) laittaa mausteeksi myös silputtua sipulia ja suolakurkkua, pari ruokalusikallista kumpaakin Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ansku ent. SG Kirjoitettu March 23, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 23, 2004 Lohi-sienikakkuKylmäsavulohitäyte: 150 g kylmäsavulohta 1 dl kevätsipulia hienonnettuna 2 rkl kapriksia rouhittua mustapippuria 200 g maustamatonta tuorejuustoa (kermaa ohentamiseen) Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi tai hienonna monitoimikoneessa. Yhdistä täytteen kaikki ainekset. Ohenna kermalla helposti levitettäväksi.Siitakesienitäyte: 200 g siitakesieniä (tai herkkusieniä) 2-3 valkosipulin kynttä 2 rkl öljyä 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. rakuuna, basilikaa, timjamia, salviaa) 200 g maustamatonta tuorejuustoa (suolaa) rouhittua mustapippuria (kermaa ohentamiseen) Hienonna siitakesienet veitsellä tai monitoimikoneessa. Pilko valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sieniä ja valkosipulia pannussa muutaman minuutin ajan. Siirrä sienet kulhoon ja anna jäähtyä. Yhdistä hienonnetut yrtit, jäähtyneet sienet ja tuorejuusto. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Ohenna kermalla helposti levitettäväksi.Tulinen broileri-katkarapukakkuTulinen broileritäyte: 280 g broilerisuikaleita 1 punainen chili 2-3 tl inkivääriä raastettuna 1 vihreä paprika 1 rkl öljyä 1-2 rkl sitruunamehua 1 prk (250 g) rahkaa valutettuna (kahvinsuodattimen läpi) 150 g ranskankermaa suolaa Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raasta kuorittu inkivääri. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää broilerisuikaleet muutamassa erässä. Lisää pannulle chili, inkivääri ja paprika. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Kaada kypsä broileri ja paprikat monitoimikoneeseen. Hienonna karkeaksi. Sekoita pienellä teholla joukkoon sitruunamehu, rahka ja ranskankerma. Mausta suolalla.Katkarapu-tomaattitäyte: 180 g katkarapuja 2-3 tomaattia 1 ruukku korianteria 200 g maustamatonta tuorejuustoa suolaa ja rouhittua mustapippuria (kermaa ohentamiseen) Sulata ja valuta katkaravut. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja purista siemenet ja ylimääräinen neste pois. Leikkaa "tomaattiliha" pieniksi kuutioiksi veitsellä tai monitoimikoneessa. Hienonna korianteri. Yhdistä täytteen kaikki ainekset. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ansku ent. SG Kirjoitettu March 23, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 23, 2004 Juhlava juustoinen voileipäkakku:1 prk Ananasmurskaa 200 g Sinihomejuustoa 100 g Voita Sitruunamehua 1 dl Kasvislientä 1 rasia Sulatejuustoa Hasselpähkinöitä rouhittuna Viinirypäleitä Värikäs voileipäkakku1.väli:200 g maksamakkaraatuorejuustoa tai ranskankermaa2 suolakurkkua tai kurkkusalaattia1 pieni sipuli2.väli500 g keitettyä, soseutettua porkkanaa1 prk (200 g raejuustoa)kostutus: kasvislientä tai lihalientäpäällyste:200 g sulatejuustoa150 g hienoa porkkanaraastettakoristeet: porkkanalastuja, persiljaa, kurkkua; pursotettua maksamakkaraaSieni- kasvisvoileipäkakku1. väli:1 dl valkosipulituorejuustoa200 g tuoreita herkkusieniä150 g purjoa(1 omena kuutioina)mustapippuria, (aromisuolaa)1. Paista sieniä paistinpannulla, kunnes neste on irronnut.2. Huuhtele purjo ja hienonna hienoksi. Lisää muut aineet.2. väli:200 g maustamatonta tuorejuustoa2 dl tuorekurkkua raasteena (valuta erittäin hyvin)1 rkl sinappia (halutessasi myös enemmän)1 dl hienonnettua tilliä, ruohosipulia, persiljaamustapippuriakostutus: kasvisliemi tai lihaliemikuorrutus:200 g (pippuri)sulatejuustoa tai tuorejuustoaVoit käyttää päällysteeseen myös loput täytteestä.Koristeina esim. tomaatti, kurkku, retiisi, paprika, persilja. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ansku ent. SG Kirjoitettu March 23, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 23, 2004 Savukalavoileipäkakku1. väli:100 g tuorejuustoa200 g savukalaa, savusilakoita, savusiikaa tai savulohta2. väli:100 g majoneesia tai tuorejuustoa3 keitettyä munaa2 rkl hienonnettua tilliäkuorrutus:sakea valkokastike, johon lisätään juustoraastetta ja tilliäLiha-voileipäkakku1. väli:200 g kinkkua1-2 herkkukurkkua tai kurkkusalaattia1 dl majoneesia tai tuorejuustoa1-2 rkl sinappia2. väli:400 g italiansalaattiakostutus: kasvisliemi tai lihaliemikoristeeksi:kinkkurullia, tomaattia, kurkkua ...Aura-kasviskakkukostutus: sitruunanmehua laimennettuna1. väli:200 g maustamatonta tuorejuustoa1 prk ananasmurskaa150 g Aura-juustoa murennettuna1 dl hienonnettu persiljaa2. väli:1 prk Hovi yrttipersilja-tuorejuustoa100 g paprikaa pieninä kuutioituna100 g maustekurkkuja raastettuna tai kuutioinaLihakakku (porkkana-sipulitäyte)1. väli:300 g savukinkkua1 dl tuorejuusto, majoneesi tai kermaviili1-2 rkl sinappia 2. väli:200 g porkkanaa hienoksi leikattuna1-2 sipulia1-2 omenaa1-2 dl majoneesia tai tuorejuustoaHyydytetty voileipäkakkuValmistus irtopohjavuoassaPohja:150 g hapankorppuja75 g voitakostutus maidollaTäyte:8 liivatelehteä200 g maustettua tuorejuustoa1 tlk ranskankermaa1 tlk kermaviiliä300-400 g kylmäsavulohta1 dl ruohosipulisilppua½ dl tillisilppua1 punainen paprika2 rkl sitruunanmehua2 tl sitruunapippuria2 dl vispi- tai kuohukermaa (tai raejuustoa)1. Pane liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.2. Notkista tuorejuusto. Lisää ranskankerma, kermaviili, kylmäsavulohi, yrttisilput pieniksi leikattu paprika, sitruunanmehu ja pippuri.3. Liota kylmästä vedestä puristetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja anna jäähtyä hieman ennen täytteeseen sekoittamista. Lisää vaahdotettu kerma.4. Hienonna tumma ja vaalea leipä tai hapankorput monitoimikoneella. Leivistä ei tarvitse poistaa kuoria.5. Levitä leipärouheesta ensin kerros irtopohjavuoan pohjalle. Levitä sen päälle kerros täytettä, sitten taas leipäkerros ja täytettä, kunnes vuoka tulee täyteen.6. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa.7. Koristele sitruunaviipaleilla ja ruohosipulilla.Täyte 1: 200 g savukalaa 200 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä Täyte 2: 400 g pakasteherneitä 1 rkl sokeri 0,5 tl suolaa 200 g Crème Bonjour Valkosipulia Täyte 3: 500 g porkkanoita 0,5 rkl sokeri 0,5 tl suolaa 125 g Crème Bonjour Maustamatonta Täyte 4: 200 g katkarapuja 4 kpl kananmunaa 125 g Crème Bonjour Maustamatonta 2 kpl tummaa vuokaleipää 0,5 dl mätitahnaa 0,5 rkl sitruunanmehua 2 kpl vaaleaa vuokaleipää 2,5 dl maitoa 1 dl Becel majoneesia 200 g Crème Bonjour Ruohosipulia Sekoita perattu savukala ja tuorejuusto tahnaksi kulhossa. Yhdistä jäiset pakasteherneet, sokeri ja suola kulhossa. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla (750W) 5 minuuttia. Jäähdytä, soseuta sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Laita kuoritut ja paloittellut porkkanat kattilaan. Lisää sokeri ja suola sekä vettä sen verran, että porkkanat peittyvät. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Valuta porkkanat ja soseuta sauvasekottimella. Jäähdytä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sekoita valutetut katkaravut kovaksi keitettyjen hienonnettujen kananmunien, tuorejuuston, mätitahnan ja sitruunamehun kanssa. Leikkaa valmiiksi viipaloiduista vuokaleivistä reunat pois. Tummaksi vuokaleiväksi soveltuu erinomaisesti siivutettu perunalimppu. Asettele tummia vuokaleipiä leivinpaperin tai tarjoiluastian päälle 25 x 25 cm:n kokoiseksi neliöksi. Kostuta leipäkerros maidolla. Levitä päälle savukalatäyte ja sen päälle puolet hernetäytteestä. Lado nyt vuorostaan päälle vaaleita vuokaleipiä, kostuta maidolla ja levitä päälle porkkanatäyte. Lado päälle kerros tummia leipiä, kostuta maidolla ja levitä päälle katkaraputäyte ja sen päälle loput hernetäytteestä. Päällystä kakku vaaleilla leivillä ja kostuta. Anna kakun vetäytyä kelmussa muutamia tunteja. Yhdistä tuorejuusto ja majoneesi ja kuorruta sillä kakku. Koristele mikrossa pehmennetyillä porkkanalastuilla ja muilla mieleisilläsi koristeilla, kuten katkaravuilla, sitruunalla ja ruohosipulilla. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ansku ent. SG Kirjoitettu March 23, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 23, 2004 Kostutukseen1-1 ½ dl kasvis- tai lihalientä Kasvistäyte2 rkl margariinia tai voita 2rkl vehnäjauhoja 2,5 dl maitoa ½-1 dl juustoraastetta (esim. parmesaani-) ½ tl suolaa 1 keltainen paprika 10-15 mustaa kivetöntä oliivia Kinkkutäyte noin 150 g ohutta kinkkuleikettä 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. valkosipuli) Koristeluunnoin 250 g paprikalla maustettua sulatejuustoa noin 1 dl juustoraastetta 16 ohutta kinkkuleikkeitä 4 keltaista kirsikkatomaattia puolitettuina 8 tummaa oliivia persiljaa Valmista valkokastike sulattamalla kattilassa rasva. Lisää jauhot ja nosta kattila levyltä. Lisää puolet kylmästä maidosta ja sekoita hyvin. Kaada sekaan loppu maito ja nosta kattila takaisin liedelle. Hauduta kastiketta noin 5-10 minuuttia ja lisää juustoraaste. Mausta suolalla. Pese paprika ja pilko se ja oliivit pieneksi silpuksi. Lisää kasvissilppu jäähtyneeseen kastikkeeseen.Leikkaa kinkkuleikkeet pieneksi silpuksi ja sekoita ne tuorejuustoon. Kokoa kakku. Aseta pohjalle tumma leipäkerros, levitä päälle kinkkuseosta ja pane päälle vaalea leipäkerros. Levitä vaalean leivän päälle vastaavasti kasvisseosta. Jatka näin, kunnes kasassa on 5 kerrosta leipää. Kääri voileipäkakku tiiviisti kostutettuun leivinpaperiin, aseta päälle kevyt paino ja säilytä viileässä seuraavaan päivään. Levitä kakun päälle notkistettu sulatejuusto, koristele sivut juustoraasteella ja päällys kinkkuleikkeillä, kirsikkatomaatin puolikkailla oliiveilla ja persiljalla. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ansku ent. SG Kirjoitettu March 23, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 23, 2004 Lohi-katkarapuvoileipäkakku 2 pkt (á 300g) Pirkka-vehnä-ruispaahtoleipää Katkaraputäyte:1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja1 rs (170 g) katkaraputuorejuustoa1 rkl Diva-juoksevaa hunajaatilliämustapippurirouhetta Lohitäyte:150 g Pirkka-kylmäsavulohta1/2 putkiloa (á150 g) Pirkka-majoneesia100 g maustamatonta tuorejuustoa1 rkl sitruunan mehuamustapippurirouhetta, tilliä Kostutus:1/2 kpl Pirkka-kasvisliemikuutiota2 1/2 dl vettä Kuorrutus:1/2 putkiloa (á 150 g) Pirkka-majoneesia200 g maustamatonta tuorejuustoa1 rkl sitruunamehuamustapippurirouhetta Koristelu:150 g Pirkka-katkarapuja1-2 pkt (á150g) Pirkka-kylmäsavulohta1 tlk(330 g) Pirkka-cocktailkurkkuja1 rs(250g) Rico-kirsikkatomaattejaRico-tilliä tai herneenversoja Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta. Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu. Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä leimi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan. Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä.Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaaatit. Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ansku ent. SG Kirjoitettu March 23, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 23, 2004 Tonnikala-voileipäkakku2 prk tonnikalaa öljyssä2 tl hummerifondia3 liivatelehteä2 dl kermaviiliä3 rkl kevytmajoneesia200 g maustamatonta tuorejuustoa1 pkt grahampaahtoleipää1 pkt viipaloitua ruisvuokaleipää2 limettiä2 sitruunaa3 rkl tilliäLaita pala tuorekelmua tasaisesti irtopohjavuoan pohjan ympärille ja kiristä sen jälkeen vuoan reuna paikoilleen.Pese sitruunat ja limetit lämpimässä vedessä. Leikkaa hedelmien keskiosasta noin 1 mm vahvuiset viipaleet. Aseta molempien hedelmien viipaleet päällekkäin. Taita keskeltä ja aseta riviin vuoan saumaan niin, että limetti on uloimpana pohjaa ja reunaa vasten. Asettele keskelle muutama ehjä viipale tonnikalasta.Laita liivakot likoon kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Avaa tonnikalapurkit ja kaada öljy pieneen kulhoon. Purista vesi liivakoista ja lisää ne kulhoon. Lisää myös hummerifondi. Kuumenna seos mikrossa kiehuvaksi (n. 1 minuutti), sekoita tasaiseksi ja lisää 50 g tuorejuustoa. Sekoita ja kaada seos vuokaan niin, että se levittyy tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.Sekoita loput tonnikalasta ja tuorejuustosta. Lisää kermaviili, majoneesi ja tilli.Levitä kolmasosa täytteestä vuokaan jähmettyneen pinnan päälle. Leikkaa grahampaahtoleipäviipaleista reunat ja puolita viistosti kahdeksi kolmioksi. Aseta kolmiot reunaa kiertäen vierekkäin ja täytä keskiosa viipaleilla, jotka leikkaat haluttuun muotoon.Laita toinen kolmasosa täytteestä vaalean leipäkerroksen päälle ja jatka ruisleipäkerroksella, jonka viipaleet leikkaat ja asetat samalla tavalla kuin grahamviipaleetkin.Levitä vielä kerros täytettä ja lado päällimmäiseksi kerros grahamviipaleita. Peitä pinta tasaisella lautasella ja anna voileipäkakun levätä jääkaapissa yön yli.Poista lautanen ja irrota vuoan reuna varovasti. Laita kakkupaperi kakun päälle ja tarjoiluvati varovasti paperin päälle. Nosta varovasti niin, että pidät kiinni sekä vuoan pohjasta että kakkuvadista. Kiepauta ympäri ja poista pohjalevy. Irrota varovasti kelmu kakun pinnasta ja koristele se vielä muutamalla tillinoksalla ja pursotetulla tuorejuusto-majoneesiseoksella. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ansku ent. SG Kirjoitettu March 23, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu March 23, 2004 Kreikkalainen voileipäkakkuKostutus:1 dl vettä1 tl kasvisfondia Täyte:1 tlk (250 g) maitorahkaa1 tlk (150 g) ranskankermaa1 tlk (360 g) fetajuustokuutioita suolavedessä1 (n. 350 g) tuore kurkku1 dl mustia, kivettömiä oliiveja1/2 tlk (n. 50 g) aurinkokuivattuja tomaattejaripaus mustapippuria Pinnalle:1 rs (200 g) kevytsulatejuustoa (Pirkka)1 tlk (150 g) ranskankermaa Koristeluun:1 rs (30 g) herneenversoja6 – 8 kirsikkatomaattia5 – 6 kurkkuviipaletta5 – 6 mustaa, kivetöntä oliivia2 – 3 ohutta viipaletta punasipulia Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Jätä pieni pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa valutetut fetakuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen ainekset ja mausta ripauksella mustapippuria. Leikkaa leipäviipaleista pois reunat mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille neljä leipäpalaa tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät pullasudin kanssa kasvisliemellä ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee samoin kolmas leipä- ja täytekerros. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi esim. kevyt leikkuulauta ja anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita keskenään ranskankerma ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja paksuhkot kurkkuviipaleet neljään osaan. Viipaloi oliivit. Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja levitä päälle kirsikkatomaattilohkot, kurkkupalat ja oliiviviipaleet. Leikkaa koristeeksi vielä muutama ohut punasipulirengas Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuuliainen Kirjoitettu June 18, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu June 18, 2005 up! Ihania ideoita, ihan nälkä tulee. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilu Kirjoitettu June 21, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu June 21, 2005 Ikin jo toisessa ketjussa, mutta:Lohivoileipäkakku, joka tehdään leipävuokaan ja vuoka vuorataan kylmäsavulohiviipaleilla. Koristeena oliiveja, purjoa jne. Jos joku omaa ohjetta olisin oikein kiitollinen! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest [email protected](Guest) Kirjoitettu August 9, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu August 9, 2006 Lohi-katkarapuvoileipäkakku 2 pkt (á 300g) Pirkka-vehnä-ruispaahtoleipää Katkaraputäyte:1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja1 rs (170 g) katkaraputuorejuustoa1 rkl Diva-juoksevaa hunajaatilliämustapippurirouhetta Lohitäyte:150 g Pirkka-kylmäsavulohta1/2 putkiloa (á150 g) Pirkka-majoneesia100 g maustamatonta tuorejuustoa1 rkl sitruunan mehuamustapippurirouhetta, tilliä Kostutus:1/2 kpl Pirkka-kasvisliemikuutiota2 1/2 dl vettä Kuorrutus:1/2 putkiloa (á 150 g) Pirkka-majoneesia200 g maustamatonta tuorejuustoa1 rkl sitruunamehuamustapippurirouhetta Koristelu:150 g Pirkka-katkarapuja1-2 pkt (á150g) Pirkka-kylmäsavulohta1 tlk(330 g) Pirkka-cocktailkurkkuja1 rs(250g) Rico-kirsikkatomaattejaRico-tilliä tai herneenversoja Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta. Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu. Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä leimi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan. Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä.Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaaatit. Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest esku84(Guest) Kirjoitettu January 14, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 14, 2007 Iso sekavoileipäkakku (kinkku- ja kalatäyte)Tarvitaan:4 pussia paahtoleipää (mieluiten vehnä tai vehnälese)n. 1kg kinkkua (pieniksi kuutioiksi)4 prk tonnikalaa (mieluiten hiutaleina) (voi myös käyttää savukalaa esim. lohi)n. 800g majoneesian. 500g juustoa3 prk kermaviiliä mätitahnaa ((oman maun mukaan)itse käytän tuubin) kinkkupasteijaa (sama kuin mättäris)16 keitettyjä kananmuniakinkkutäyteSekoita kinkku, 1 purkki kermäviiliä, kinkkupasteija keskenään.Lisää murskatut 5 kananmunaa. Sekoita. Mausta mustapippurirouheella ja persiljalla.kalatäyteSekoita kala, 1 purkki kermaviiliä, mätitahna keskenään.Lisää 4 kananmunaa. Sekoita. Mausta sitruunapippurilla ja tillillä.KuorrutusSekoita juustoraaste, reilu puolet majoneesista, 1 purkki kermaviiliä keskenään.Lisäksi viipaloi loput keitetyt kananmunat (7kpl).Laita vuoalle kahdeksan leipäpalaa pohjaksi. Kostuta runsaalla maidolla.Levitä toiselle puolelle kalatäyte ja toiselle kinkkutäyte. Lado uusi kerros leipiä.Kostuta jälleen maidolla hyvin. Levitä majoneesia ohut kerros. Asettele kanan-munaviipaleita tasaisesti. Toista tätä kunnes leivät taikka täytteet loppuu.HUOM ! Täytteitä oman maun mukaan, mutta järjellä. Jotta riittää...Lopuksi Kuorruta juusto-majoneesikuorrutteella. Koristele kaikella mitä keksit.Esim. Kinkkupuoli: kinkkua, tomaattia, kurkkua, persiljaa... Kalapuoli: anjovista, kananmunaa, oliiveja, suolakurkkua, tilliä...Jos näyttää vajaalta niin itse voi lisäillä oman maun mukaan mitä vain !!!!Siksi paras kakku juhlapöytään. Aina erilainen !!! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMLats Kirjoitettu January 25, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 25, 2007 Meillä on ollut tapana tehdä yksinkertaisia voileipäkakkuja - mutta kuitenkin äärimmäisen herkullisia!Lihaisa täyte 1:PALJON meetwurstia pilputtuna pieniksi ohuiksi paloiksiMaustamatonta tuorejuustoaLihaisa täyte 2:PALJON hyvää savupalvia tai tavallista palvia pilputtuna pikkuruisiksi paloiksiRuohosipulituorejuustoaNäitä sitten kakun täytteeksi. Kakun kostutus maidolla ja/tai lihaliemellä. Päälle kuorrutus Koskenlaskijajuustosta ja emmentalraasteesta. Koristeluksi kurkkua, tomaattia, persiljaa tms. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kari(Guest) Kirjoitettu June 29, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 29, 2007 Lohi-katkarapuvoileipäkakku 2 pkt (á 300g) Pirkka-vehnä-ruispaahtoleipää Katkaraputäyte:1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja1 rs (170 g) katkaraputuorejuustoa1 rkl Diva-juoksevaa hunajaatilliämustapippurirouhetta Lohitäyte:150 g Pirkka-kylmäsavulohta1/2 putkiloa (á150 g) Pirkka-majoneesia100 g maustamatonta tuorejuustoa1 rkl sitruunan mehuamustapippurirouhetta, tilliä Kostutus:1/2 kpl Pirkka-kasvisliemikuutiota2 1/2 dl vettä Kuorrutus:1/2 putkiloa (á 150 g) Pirkka-majoneesia200 g maustamatonta tuorejuustoa1 rkl sitruunamehuamustapippurirouhetta Koristelu:150 g Pirkka-katkarapuja1-2 pkt (á150g) Pirkka-kylmäsavulohta1 tlk(330 g) Pirkka-cocktailkurkkuja1 rs(250g) Rico-kirsikkatomaattejaRico-tilliä tai herneenversoja Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta. Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu. Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä leimi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan. Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä.Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunamehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaaatit. Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.