Guest Ötökkä Kirjoitettu July 23, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu July 23, 2005 Tämä voi olla vähän epätoivoista yrittämistä, mutta olisiko kenelläkään tallessa noin ikuisuuden vanhaa vadelmaisen suklaakakun reseptiä, jossa sekä taikinaan että suklaakuorrutukseen tuli paseerattua vadelmahilloa? ??? Muistaakseni resepti oli jostain naistenlehdestä tai ihan Pirkka-lehdestä tms., mutta on nyt teillä tietämättömillä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tepe Kirjoitettu August 3, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu August 3, 2005 Mulla on tallella! ;Dei vaan satu olemaan nyt mukana. Yritän muistaa kotoa käsin kirjoitella sen. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tepe Kirjoitettu August 4, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu August 4, 2005 Tässäpä tämä reseptiVadelmasacher(n. 20 palaa)Taikina150 g taloussuklaata (tai tummaasuklaata)150 g voita tai margariinia4 munaa2 dl sokeria2½ dl vehnäjauhoja1 rkl tummaa kaakaojauhetta1½ tl leivinjauhettaKostutus2 dl omenatäysmehua (tai vadelmamehua/likööriä)Täyte400 g pakastevadelmia1 dl omenatäysmehua½ dl sokeria1 rkl perunajauhoja2 dl vispikermaa ( itse laitan 3 dl)2 tl vanilliini/vaniljasokeria2 tl sokeriaKuorrutus200g taloussuklaata1 dl vadelmahilloa (pienempi määrä riittää)1 dl vispikermaaReunoille50 g taloussuklaata Voitele ja korppujauhota kolmen litran vuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista. Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperi suikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta. Kostuta kakkulevyt omenamehulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin. Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Ennen kuorrutusta kakkua kannattaa siistiä leikkaamalla hieman reunoista pois. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille. Raasta reunoille tuleva suklaa esimerkiksi perunankuorimisveitsellä lastuiksi. Koristele reunat. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään. Kakun voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.Paljon olen kehuja omasta yrityksestäni saanut. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mustalintu Kirjoitettu August 22, 2005 Raportoi Share Kirjoitettu August 22, 2005 Ja sama vegaanisena. Vadelmainen suklaakakku(Muokattu Limbeltä saadusta reseptistä Lips Sealed)4,5 dl vehnäjauhoa2 tl leivinjauhetta0,5 tl soodaa2 tl vaniljasokeria3 rkl kaakaojauhetta2 dl sokeria0,5 dl öljyä3 dl soijamaitoa1 tl etikkaa1 dl vattuhilloaKuivat aineet sekoitetaan. Niihin lisätään öljy ja soijamaito, johon etikka on sekoitettu. Lopuksi taikinaan lisätään vattuhillo. Koko ajan vältetään turhaa vatkaamista ja sekoittamista, niin kakusta tulee kuohkeampaa.Paistetaan kakkuvuuassa tai pellillä n. 175 asteessa suunnilleen 45 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoilee reunasta, ja jos tökkää kakkua tulitikulla, niin siihen ei tartu enää taikinaa.Täytteeksi tulee tietenkin runsaasti vadelmia, sekä kaikenlaisia muita herkkuja, mitä mieleen tulee. Me koristellaan kakku vadelmanlehdillä, ne eivät ole millään tavalla myrkyllisiä tai mitään, ja ovat kauniita kuin mitkä.- - -Kuorrutteeksi voi sulattaa suklaata, jonka joukkoon lurauttaa soijakermaa levittämisen helpottamiseksi. Täytteeksi voi laittaa vattujen lisäksi myös tryffeliä.Tryffelit125 g kookosrasvaa¾ dl kaakaojauhetta¾ dl tomusokeria1 tl vaniljasokeria½ dl Granose-soijakermaa (muukin käy)kaakaojauhetta kuorrutukseenSulata kookosrasva. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää soijakerma ja sekoita. Sekoita lämmin kookosrasva joukkoon ja vatkaa kunnes rasva on jäähtynyt. Seos on valmista kun se on selvästi vaalentunut ja kuohkeutunut. Laita seos kylmään noin tunniksi. Ota jäähtyneestä massasta teelusikallisen kokoisia paloja, pyörittele palloiksi ja pyöritä kaakaojauheessa.(Tietenkin, kun tekee kakkua, niin valmis seos levitetään kakkupohjalle.)Me tehtiin tällä ohjeella hääkakku, ja siitä tuli kovasti kehuja. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kikka(Guest) Kirjoitettu July 2, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu July 2, 2007 Hei ötökkä!Mulla on ilmeisesti hukassa täysin sama resepti. Nyt kun etsin haulla "vadelmainen suklaakakku" kyseistä reseptiä päädyin tälle sivulle. Muistan, että kyseessä oli joskus 90-luvun alkupuolella Pirkka-lehden reseptikilpailussa sijoittunut resepti. Kakkuun tuli todellakin sekä taikinaan että kuorrutteeseen vadelmahilloa. Kakku oli todella herkullista ja parani vain vanhetessaan. Mutta multakin on resepti hukassa!Soitin jo Plussa-palveluunkiin epätoivoissani mutta ei heilläkään ole niin vanhoja lehtiä.Tämäkin keskustelu on näköjään jo pari vuotta vanha, mutta edelleen peräänkuulutan tuota Pirkka-lehden reseptiä. Onks kellään??? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kikka(Guest) Kirjoitettu July 2, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu July 2, 2007 Nytpä taisi tärpätä. Tämä resepti löytyi netistä Ystävänkakun nimellä. Lähdenkin heti ostamaan tarvikkeet ja ryhdyn testaamaan onko tämä se sama vanha "vadelmainen suklaakakku" uudella nimellä. Ystävänkakku150 g voita tai margariinia3 kananmunaa3 dl sokeria¾ dl maitoa1 dl vadelmahilloa3 dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta2 rkl tummaa kaakaojauhettakuorrutus:50 g voita tai margariinia85 g taloussuklaata½ dl vadelmahilloakoristeluun:2 dl vispikermaaSulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vadelmahillo, jäähtynyt rasva ja maito. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 24 cm) tai sydänvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku. Sulata kattilassa rasva. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa rasvan joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää vadelmahillo. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota koristeeksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jenni Kirjoitettu January 30, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu January 30, 2012 Pirkan voittoisa ja makoisa vadelmasuklaakakku (v.1992) on muuten juurikin sama kuin tuo yllä oleva ystävänkakun-ohje (aineet ja määrät täsmää), mutta lisäksi taikinaan sekoitettu jauhoseoksen kanssa samaan aikaan 0,75 dl kiehuvaa vettä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.