Ronsku Kirjoitettu May 15, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 15, 2006 Onko kellään tiedossa hyvän pontikka pohjaisen boolin ohjetta? Kyseistä ainetta on tiedossa sangen mittava määrä, joten muu alkoholipitoinen tuskin on tarpeen... Millä saisi tämän kyseisen iloliemen ominaismaun peitettyä? Ja missä suhteessa aineksia laitetaan? Värillä ei ole väliä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaviks Kirjoitettu May 31, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu May 31, 2006 No, tuota... Mites tämän nyt sanoisi. Jos sinulla on tiedossa ihan "aitoa" pontikkaa (siis itse tiputeltua) niin sitä makua / hajua ei saa kyllä peittoon millään. Suosittelisin kyllä jättämään pontikat käyttämättä, varsinkin jos ovat tuonti-tavaraa. Terveysriskit ovat aika suuret. Ei taida ihan laillistakaan tuollainen puuha olla. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä(Guest) Kirjoitettu June 1, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 1, 2006 Minä olisin mieluummin kuivin suin kuin joisin pontikasta tehtyä boolia.. Jo ihan pelkästään sen takia, että kotipolttoista tehdessä pienellä tislausvirheellä saa juomaan vähän turhan paljon metanolia ja muita "epäpuhtauksia". Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisi Kirjoitettu June 4, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 4, 2006 Yksissä häissä oli pontikkaboolia tarjolla, ja mulla ainakin tuli siitä ihan hirvittävä hengenahdistus, siis oikein ruokatorvea kiristi ja tuli huimaava olo. En siis suosita, vaikka olisi kuinka itsetehtyä ja hyvää pontikkaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katjuska76 Kirjoitettu June 4, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 4, 2006 No, tuota... Mites tämän nyt sanoisi. Jos sinulla on tiedossa ihan "aitoa" pontikkaa (siis itse tiputeltua) niin sitä makua / hajua ei saa kyllä peittoon millään.Kyllä saa.. Nimittäin aktiivihiilellä. Oon ollut yksissä häissä missä tarjottiin ponupohjaista boolia mikä ei todellakaan maistunut eikä haissut "sille itelleen".. Mikä toisaalta oli vähän huono juttu, sillä sitä tuli sitten otettua vähän enempi ku laki sallii, mutta eipä ollut aamulla krapulaa.Mutta ehkä kuitenkin aloittajan kannattaisi hakea vaikka viron puolelta 80% viru valgeeta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mirri(Guest) Kirjoitettu June 14, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 14, 2006 Halvalla pääset kun sekoitat pontikkaan vihreää mehukattia, vichyä ja päärynäsiideriä (siis sellaista alkoholitonta, jota saa kakista kaupoista yhden ja puolen litran pulloissa...). Suhde kannattaa tehdä maistelemalla mutta meillä oli noin puolet siideriä ja puolet vichyä. Alkoholiprosentti kannattaa laskea noin 8:ksi eli kaavalla Alkoholiprosentti=haluttu_prosentti/viinan_alkoholiprosentti esimerkiksi jos viina on 40% ja halutaan 8% boolia niin lasketaan että x=0,08/0,4=0,2 eli viidesosa viinaa ja loput lantrinkia... Mikäli viinan maku maistuu paljon kannattaa makeaa alkoholitonta siideriä lisätä enemmän tai alkoholiprosenttia pienentää...Toivottavasti tuli pieni neuvo?! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katjuska76 Kirjoitettu June 14, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 14, 2006 eikä se aktiivihiilikään maksa paljon.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaviks Kirjoitettu June 15, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 15, 2006 En vaan ymmärrä miksi joku haluaisi pontikkaa tarjota hääpäivänään... :-/ Pitää kumminkin ottaa huomioon että ainoa turvallinen pontikka on se mitä alkossa myydään, mikä sen nimi nyt sitten olikaan. Ja se on muistaakseni kalliimpaa kuin ihan peruskoskenkorva. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katjuska76 Kirjoitettu June 15, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu June 15, 2006 Juu se virallinen alkon ponu on todellakin kallista.Turvallisuudesta voidaan sitte olla erimieltä.. Mutta ite ainakin haen omat bileviinat Tallinnasta (vaikka monen mielestä SEKIN on riskaa peliä) No elämä on.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Saijuliini Kirjoitettu July 11, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 11, 2006 Meilläkin on joskus tehty pontikasta boolia. Valkoviini peittää makua kans aika hyvin. Muita aineksia boolissa oli apricot brandy ja sprite, ihan tarkkaa ohjetta en nyt muista. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
javu Kirjoitettu July 11, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 11, 2006 Minä en kyllä tarjoaisi vieraille mitään minkä maku on sellainen että sitä pitää peitellä Vähän sama kuin pohtisi että mites saisi tuon karjalanpaistin maun peitettyä kun on lihat vähän härskiintyneet...Pontikassa on kyllä omat fiiliksensä mutta mieluummin sitä tarjoilee jotain hyvän makuista. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest swee Kirjoitettu July 24, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 24, 2006 Kyllä saa.. Nimittäin aktiivihiilellä. Oon ollut yksissä häissä missä tarjottiin ponupohjaista boolia mikä ei todellakaan maistunut eikä haissut "sille itelleen".. Mikä toisaalta oli vähän huono juttu, sillä sitä tuli sitten otettua vähän enempi ku laki sallii, mutta eipä ollut aamulla krapulaa.Just. Kunnon kotikeitto ei maistu eikä haise kun puhtaalta alkoholilta, ja sen valmistus on tarkkaa hommaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katjuska76 Kirjoitettu July 25, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 25, 2006 ^ Kylä näi o. ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tirpiainen Kirjoitettu October 13, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu October 13, 2006 mikäs vika ponussa on? t: eemeli Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orgil Kirjoitettu November 30, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu November 30, 2006 Ponuakin on niin montaa erillaista. Jos on monesti tipautettua niin kyllä siitä ihan maistuvaa tulee. Huono ponu ei paljon kiljusta eroa paitsi vahvuudeltaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kokkelikemisti(Guest) Kirjoitettu July 8, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu July 8, 2007 Miksi tarjota jotain heikosti tislattua p:lle lemahtavaa ponua, kun voi tehdä kunnolliset laitteet ja valmistaa pirtua? Parilla keitolla, välissä lanttaa 40%:seksi, (asetaldehydi eroaa herkemmin), saa tehtyä ensiluokkaista 96% pirtua. Noissa vahvuuksissa on jo melko sama käyttääkö aktiivihiiltä vai ei, maku ei siitä hirveästi muutu (aktiivihiilisuodatus pitää tehdä muuten jääkaappikylmälle max 50% kamalle, tai laihemmalle, sitä laihempi mitä enemmän p:tä siinä on mukana. Hiili kuumenee muuten liikaa ja tulee ikävä sivumaku.. Jotkut tosin pitävät tästä sivumausta, se on melko yleinen vodkien joukossa). Lähtöaine ja valmistuksen hygienia, sekä vuodenaika vaikuttaa melkoisesti makuun, eniten tietty tislarin huolellisuus.Kahdesti taidolla keitetyn, jos aktiivihiilellä (vedellä huuhdeltu kookos) vielä suodattaa, niin siitä tulee todellista linnunmaitoa..Raati yleensä rankkaa sen sokkomaisteluissa finlandiaksi..Ja siis kuinka? Avainsana on kellopohja kolonni, tuo niin yksinkertainen keksintö, joka ainoana kolonniratkaisuna sallii hyvin vaihtelevan keittonopeuden ja toimii silti tyydyttävästi. 5-10 kellopohjaa, 10-15cm etäisyydellä toisistaan, sekä 2/3 palauttava jäähdytin kolonnin huipulle, 1/3 talteen varsinaisen jäähdyttimen läpi. Siis kellopohja kolonni, ei mitään murske, lasikuula tms. virityksiä, joilla kakka-aromi livahtaa kolonnin läpi ilman estettä.t. 15v kokemus. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.