Jump to content
Naimisiin.info

korpikuusen kyynel


Ronsku

Recommended Posts

Onko kellään tiedossa hyvän pontikka pohjaisen boolin ohjetta? Kyseistä ainetta on tiedossa sangen mittava määrä, joten muu alkoholipitoinen tuskin on tarpeen... Millä saisi tämän kyseisen iloliemen ominaismaun peitettyä? Ja missä suhteessa aineksia laitetaan? Värillä ei ole väliä  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

No, tuota... Mites tämän nyt sanoisi. Jos sinulla on tiedossa ihan "aitoa" pontikkaa (siis itse tiputeltua) niin sitä makua / hajua ei saa kyllä peittoon millään.

Suosittelisin kyllä jättämään pontikat käyttämättä, varsinkin jos ovat tuonti-tavaraa. Terveysriskit ovat aika suuret. Ei taida ihan laillistakaan tuollainen puuha olla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ötökkä(Guest)

Minä olisin mieluummin kuivin suin kuin joisin pontikasta tehtyä boolia.. Jo ihan pelkästään sen takia, että kotipolttoista tehdessä pienellä tislausvirheellä saa juomaan vähän turhan paljon metanolia ja muita "epäpuhtauksia".

Link to comment
Share on other sites

No, tuota... Mites tämän nyt sanoisi. Jos sinulla on tiedossa ihan "aitoa" pontikkaa (siis itse tiputeltua) niin sitä makua / hajua ei saa kyllä peittoon millään.

Kyllä saa.. Nimittäin aktiivihiilellä.

Oon ollut yksissä häissä missä tarjottiin ponupohjaista boolia mikä ei todellakaan maistunut eikä haissut "sille itelleen".. Mikä toisaalta oli vähän huono juttu, sillä sitä tuli sitten otettua vähän enempi ku laki sallii, mutta eipä ollut aamulla krapulaa.

Mutta ehkä kuitenkin aloittajan kannattaisi hakea vaikka viron puolelta 80% viru valgeeta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Mirri(Guest)

Halvalla pääset kun sekoitat pontikkaan vihreää mehukattia, vichyä ja päärynäsiideriä (siis sellaista alkoholitonta, jota saa kakista kaupoista yhden ja puolen litran pulloissa...). Suhde kannattaa tehdä maistelemalla mutta meillä oli noin puolet siideriä ja puolet vichyä.  Alkoholiprosentti kannattaa laskea noin 8:ksi eli kaavalla    Alkoholiprosentti=haluttu_prosentti/viinan_alkoholiprosentti esimerkiksi jos viina on 40% ja halutaan 8% boolia niin lasketaan että x=0,08/0,4=0,2 eli viidesosa viinaa ja loput lantrinkia...   Mikäli viinan maku maistuu paljon kannattaa makeaa alkoholitonta siideriä lisätä enemmän tai alkoholiprosenttia pienentää...

Toivottavasti tuli pieni neuvo?!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Saijuliini

Meilläkin on joskus tehty pontikasta boolia. Valkoviini peittää makua kans aika hyvin. Muita aineksia boolissa oli apricot brandy ja sprite, ihan tarkkaa ohjetta en nyt muista.

Link to comment
Share on other sites

Minä en kyllä tarjoaisi vieraille mitään minkä maku on sellainen että sitä pitää peitellä ;) Vähän sama kuin pohtisi että mites saisi tuon karjalanpaistin maun peitettyä kun on lihat vähän härskiintyneet...

Pontikassa on kyllä omat fiiliksensä mutta mieluummin sitä tarjoilee jotain hyvän makuista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Kyllä saa.. Nimittäin aktiivihiilellä.

Oon ollut yksissä häissä missä tarjottiin ponupohjaista boolia mikä ei todellakaan maistunut eikä haissut "sille itelleen".. Mikä toisaalta oli vähän huono juttu, sillä sitä tuli sitten otettua vähän enempi ku laki sallii, mutta eipä ollut aamulla krapulaa.

Just. Kunnon kotikeitto ei maistu eikä haise kun puhtaalta alkoholilta, ja sen valmistus on tarkkaa hommaa.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...
Guest kokkelikemisti(Guest)

Miksi tarjota jotain heikosti tislattua p:lle lemahtavaa ponua, kun voi tehdä kunnolliset laitteet ja valmistaa pirtua?

Parilla keitolla, välissä lanttaa 40%:seksi, (asetaldehydi eroaa herkemmin), saa  tehtyä ensiluokkaista 96% pirtua.

Noissa vahvuuksissa on jo melko sama käyttääkö aktiivihiiltä vai ei, maku ei siitä hirveästi muutu (aktiivihiilisuodatus pitää tehdä muuten jääkaappikylmälle max 50% kamalle, tai laihemmalle, sitä laihempi mitä enemmän p:tä siinä on mukana. Hiili kuumenee muuten liikaa ja tulee ikävä sivumaku.. Jotkut tosin pitävät tästä sivumausta, se on melko yleinen vodkien joukossa).

Lähtöaine ja valmistuksen hygienia, sekä vuodenaika vaikuttaa melkoisesti makuun, eniten tietty tislarin huolellisuus.

Kahdesti taidolla keitetyn,  jos aktiivihiilellä (vedellä huuhdeltu kookos) vielä suodattaa, niin siitä tulee todellista linnunmaitoa..

Raati yleensä rankkaa sen sokkomaisteluissa finlandiaksi..

Ja siis kuinka? Avainsana on kellopohja kolonni, tuo niin yksinkertainen keksintö, joka ainoana kolonniratkaisuna sallii hyvin vaihtelevan keittonopeuden ja toimii silti tyydyttävästi. 5-10 kellopohjaa, 10-15cm etäisyydellä toisistaan, sekä 2/3 palauttava jäähdytin kolonnin huipulle, 1/3 talteen varsinaisen jäähdyttimen läpi.

Siis kellopohja kolonni, ei mitään murske, lasikuula tms. virityksiä, joilla kakka-aromi livahtaa kolonnin läpi ilman estettä.

t. 15v kokemus.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...