Jump to content
Naimisiin.info

KUVIA pikkuleivistä?


Sparkles

Recommended Posts

Sattuisiko kellään olemaan kuvia "hääaiheisista" pikkuleivistä?  ??? Usein kuulee häissä tarjotuista esim. sydämenmuotoisista tai sormus-kuvioisista pikkuleivistä. Haluaisin siis nähdä kuvia tällaisista pikkuleivistä. Jos ei muuten, niin digikamerat käyttöön seuraavan kerran kun leivotte!  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
Guest Lady_Myria

Mexican Wedding Cakes

Traditional Mexican shortbread cookie served at Mexican weddings.

Perfect cookie for a bridal shower or wedding reception.

Ingredients:

10 cups unbleached flour

2 cups sugar

2 cups vegetable shortening

2 cups lard

1Tblsp. baking powder

1 tsp. cinnamon

1 tsp salt

1 Tblsp. anise seed

about 1 cup of anise tea

(2 cups of water, 1 Tblsp. anise seed)

Instructions:

In a large bowl mix sugar, anise seed and shortening until smooth.  Pour in anise tea.  Mix flour, salt, and baking powder. Add flour mixture, one cup at a time.

Dough should be soft.

Lightly flour rolling surface. Roll out dough to about 1/4 inch

thickness. Use a heart shaped cookie cutter. You will want a smaller sized cookie.

Preheat oven to 325 degrees. Bake for about 10 minutes or until edges are light brown. Dip the face of the cookie in a sugar cinnamon mixture.

Sugar-Cinnamon Mixture:  1 cup sugar

                                      1 tsp. cinnamon

                           

Suggestion: Let dough rest for couple of hours or over night.  The anise seeds will create a wonderful flavor! You do not have to use anise seeds in the dough.

weddingcookies.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 11 months later...
  • 1 month later...

Tässä itseleivottu minttuhuippu :)

image.php?id=43876776

Muokkasin ohjetta sen verran, että vaihdoin osan perunajauhosta kaakaojauheeseen. Luulen, että ovat kuitenkin vaaleina parempi? Erittäin maistuvia kuitenkin myös näin! Tein puolikkaan taikinan, ja siitä tuli 25 pikkuleipää. Suklaana mulla on tuossa Pätkis. Eihän se tietenään varsinaisesti sula, mutta maistuu hyvältä. Kauniimpaa jälkeä tulis kyllä ihan jollain oikealla suklaalla.

Link to comment
Share on other sites

Testasin yhtä mielenkiintoista pikkuleipäohjetta, jonka taikinaan tuli vaahtokarkkeja! Ja ihan nättejä näistä mun mielestä tuli  :D, ja hyviäkin.

Pikkuleivt_005.jpg

Sokerivesikuorrutus on niin kätevää, kun siitä saa karamellivärillä ihan minkä väristä vaan, niin sen voi valita just omaan teemaväriin sopivaksi! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Olisko sulla Fandango ohjetta noihin vaahtokarkkikekseihin? Näyttävät todella sieviltä ja maistuvilta. Entä sen kuorrutteen ohje?

:D

:-X Vaahtokarkkisydämet  :-X

175g vaahtokarkkeja

100g voita

1 kananmuna

300g (n. 4,6dl) vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

ripaus suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

1. Sulata voi ja vahtokarkit vesihauteen päällä kulhossa/haudutuskattilassa ja sekoita massa tasaiseksi.

2. Anna jäähtyä sormenlämpöiseksi ja kaada sekaan kananmuna, vaniljasokeri ja suola ja sekoita hyvin.

3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kaada seos vaahtokarkkitaikinaan siivilän läpi vähän kerrallaan samalla sekoittaen.

4. Muotoile taikina palloksi, pakkaa se folioon (? tai laita se vaan johonin kannelliseen astiaan) ja laita jäähtymään jääkaappiin noin 20 minuutiksi, niin siitä tulee kiinteämpää ja helpommin muotoiltavaa.

5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ohuehkoksi levyksi ja ota siitä piparimuotilla haluamiasi kuvioita. (Ihan ohuesta tulee aika rapeita keksejä, itse tykkään vähän pehmeämmistä eli vähän paksummat kuviot :))

6. Paista 180 asteessa n. 10 minuttia (tai vähemmän, riippuu uunista, kannattaa olla tarkkana ettei pala!)

7. Anna jäähtyä ja kuorruta.

Kuorrutus:

tomusokeria

vettä tai esim. mansikkamehua tai sitruunanmehua

(karamelliväriä)

Itse olen tehnyt sellaisen kuorrutuksen (kuvassakin) että olen vain sekoittanut tomusokeriin mansikkamehua ihan pienen määrän; sen verran että koostumus on oikea ja sitä on helppo levittää. Oikea suhde löytyy kokeilemalla, aina voi lisätä nestettä tai tomusokeria.

Mansikkamehusta tulee siis kaunis vaaleanpunainen väri.

Tai sitten voi käyttää ihan vettä, tai sitruunan mehua (josta tulee ihanan raikas maku), ja värjätä kuorrutuksen karamellivärillä ihan minkä väriseksi vaan!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...