Jump to content
Naimisiin.info

Makarooni salaatti ???


pilvineito

Recommended Posts

No, en syö lihaa, mutta tässä ohje, mihin voit varmasti tujauttaa mukaan myös kinkkua:

-Keitettyjä kuviomakarooneja (tulee kivan näköistä, jos ovat vielä eri värisiä)

suunnilleen ehkä 2 litraa tai jotain,

- 1 pakastepussillinen maissia

- 2 mehevää suolakurkkua

- 1/2 - 1 purkki kermaviiliä

- tuubillinen kevytmajoneesia

- suolaa

- sitruunapippuria

- valkopippuria

Kaikki sössätään sekaisin ja lisää sitten sitä kinkkua joku kiva määrä. Majoneesin ja kermaviilin suhteen näkee itse parhaiten kun niitä lisäilee. Itse olen yleensä käyttänyt suhdetta puolet ja puolet. Homman juju on valkopippurissa. On kiva että se vähän maistuu, mutta ikävää, jos tulee laitettua liikaa. Varovaisuutta siis siihen.

Kiva juttu, jota olen käyttänyt tässä on sitruunaöljy. sillä kun ensin maustaa kylmät, keitetyt makaroonit, niin tulee kiva pieni vivahde sitruunaiseen koko ruokaan, lisäksi on miellyttävää että makaroonit ovat irtonaisia, eivätkä yhdessä klöntsässä, kun salaattia tekee...

Suosittelen myös kehittämään tästä pohjasta muita sovellutuksia. ;)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Eijallekin ohjeessa,täytyy seuraavaksi testata se :) Innostuin muuten kokkailemaan niin paljon että tein majoneesin itse... ja totesin että tästä lähtein rupean aina tekemään majoneesia itse, onnistui nimittäin ihan hyvin ja maku oli hieman toista kuin kaupan purnukoissa  ;) Mun kohdalleni kaupan majoneeseissa on sattunut vain huonon/pahan makuisia.Siitä johtuikin mieleen kysyä minkä merkkisiä majoneeseja olette käyttäneet ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Guest Ötökkä(Guest)
voiko tehdä pastasalaattia ilman majoneesia/muuta mömmöä ja laittaa esim tarjoilupöytään erikseen?

Voi tehdä, mutta itse suosittelisin joka tapauksessa sekoittamaan salaattiin hieman kastiketta, jossa on oliiviöljyä sekä vähän viinietikkaa ja mustapippuria. Jos pastasalaatin laittaa tarjolle ilman mitään kastiketta, makaronit "kuivuvat" helposti tylsän näköisiksi ja makuisiksi. Tonnikalasalaattiin riittää tonnikalasta tuleva neste. Majoneesi- ja kermaviilikastikkeet voi hyvin laittaa erikseen tarjolle.

Link to comment
Share on other sites

kaikki, kuten minä ja sulho, ei pidetä just esim oliiviöljystä ja viinietikasta, yi. tonnikalasalaatti vois olla siitä hyvä...tosin tonnikalamakaronisalaatti alkaa kuulostaa justiinsa opiskelijoiden ruualta :D (mitä myö kyllä ollaan...)

mitkä on yleisimmät kastike/majoneesimaut makaronisalaattille?

Link to comment
Share on other sites

Guest Ötökkä(Guest)
kaikki, kuten minä ja sulho, ei pidetä just esim oliiviöljystä ja viinietikasta, yi. tonnikalasalaatti vois olla siitä hyvä...tosin tonnikalamakaronisalaatti alkaa kuulostaa justiinsa opiskelijoiden ruualta :D (mitä myö kyllä ollaan...)

mitkä on yleisimmät kastike/majoneesimaut makaronisalaattille?

Voi siihen toki laittaa rypsiöljyä ja vaikka ihan pikkuisen sitruunamehua, jos ne kelpaavat. :) Tuon voi tehdä niinkin, että heti keittämisen ja valuttamisen jälkeen sekoittaa pastaan hieman öljyä ja mustapippuria (+sitruunamehua). Sen kastikkeen tai öljyn idea on siinä, että pasta pysyy irrallisena ja pehmeänä, eikä ole yksi kuivahtanut klimppi tarjoiltaessa. Öljy ei siinä maistu lainkaan, kun laittaa sitä tosiaan vain sen verran kuin tarvitsee.

Kastikkeen voi tehdä esim. suunnilleen tällaisella ohjeella (kannattaa testata ja lisätä mausteita oman maun mukaan):

3 dl kermaviiliä, maustamatonta ruokajukurttia tai soijajukurttia (osan kermaviilistä tms. voi korvata ranskankermalla)

1 dl majoneesia (tai voi tehdä pelkästä kermaviilistä, jos on muna-allergikkoja)

1-2 rkl sitruunamehua (tai 1-2 tl viinietikkaa), broilersalaattiin voi korvata ananasmehulla

1-2 rkl sinappia

suolaa

sokeria

mustapippuria

yrttejä/mausteita tms. (tilli, persilja, basilika, curry, chili, ruohosipuli.. sen mukaan, mitä muita aineksia salaatissa on)

Link to comment
Share on other sites

kiitos ötökkä hyvistä neuvoista :) vielä kun sais äidin työkavereineen suostuteltua että tulis makaronisalaatti alkuruuaksi, kun meillä on keitto pääruokana (lohikeitto, joten sillonhan tonnikala ei käy...broilerisalaatti ois kyl namia, vaikka jotain ananasta ja persikkaa joukkoon  :P slurps :))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

lisää ohjeita? tarttis häihin keittoruokailun alkuruuaksi, keitot ovat lohi ja lihakeitto, mitä makaronisalaattiin? broileri maistuis mut tulis liian kalliiks..joten mennäänkö pelkällä tomaattimurskapastaseoksella? mieluiten majoneesittomia vaihtoehtoja :)

Link to comment
Share on other sites

Hei Tuuls22  :)

Löysin netistä yhden blogin jossa tosi paljon erilaisten salaattien ohjeita ja kaikkea muutakin. Oli ainakin ihana tonnikala-riisi salaatti  :D Ja yhtenä voisi olla ihan vaan joku tomaatti-sipulisalaatti, ei ainakaan ole kovin kallista, mutta hyvää  :)

http://riikka-t.vuodatus.net/blog/category/Salaatit

Link to comment
Share on other sites

mitä makaronisalaattiin? broileri maistuis mut tulis liian kalliiks..joten mennäänkö pelkällä tomaattimurskapastaseoksella? mieluiten majoneesittomia vaihtoehtoja :)

Ihan uteliaisuuttani kysyn, että oletteko testanneet tomaattimurska-pastasalaattia, tai mitä muuta siihen tulee? Kuulostaa melko erikoiselta, koska tomaattimurska "raakana" on aika hurjan makuista!

Itse olen toteuttanut italialaiseen menuuseen pastasalaatin niin, että siihen tuli pestosta kastike, mutta myös muut raaka-aineet olivat italialaisvaikutteisia. Tyylillisesti ei kyllä taida sopia teille.

Link to comment
Share on other sites

joo, pesto ei oikein sovi :)

sovittiin just äidin kaa et tuohon tulee keltaista pastaa, tomaattimurskaa (ei siis pyrettä, vaan semmosta missä on tomaatinpalojakin), basilikaa/oreganoa ja kurkkua päätettiin siihen sitten lisätä. tarjoillaan niin että alle tulee lollo rosso salaatinlehtiä ja tuo muu komeus siihen päälle. meillä on aika sekalainen tyyli (lisäsin just ruokalistan menugalluppiin) ja mie halusin ees jotain pastaa meille ;D luulen et toi menee kyl kaikille alas, tomaattimurska ei oo mitenkään vahvaa, oon käyttäny sitä kastikkeissa ja laatikoissa. koulussa oon syöny tomaattipastasalaattia, ja muuta siinä ei ollukaan, mut hyvää oli! kylmänä tietenkin..

Link to comment
Share on other sites

^eli ilmeisesti olette testanneet salaatin ja se on hyvää ja kaunista katsella?

Itselleni vaan ei raaka tomaattimurska uppoa missään muodossa. Mielestäni tomaattimurska vaatii taltuttamisen sokerilla, suolalla, pippurilla ja yrteillä ja ainakin puolen tunnin hauduttamisen, sen jälkeen se on vasta käyttökelpoista, muuten hapokkuus kääntää suun nurinpäin  :D

Link to comment
Share on other sites

ei olla testattu, mut äiti on keittäjä kuten myös työtoverinsa jotka tulee meille tekee ruuat, joten uskoisin et siit tulee hyvää ja eihän sen kaunista tarvi olla ;D tai siis mikä on kaunista ja mikä ei...salaatinlehdille aseteltuna varmaan ihan kivan näköistä :)

ainakaan pirkan tomaattimurska ei oo mielestäni mitenkään hapokasta...todella hyvää vain! ja uskoisin että mausteet auttaa paljon. mietin vain että puhutaanko me tosiaan samassa muodossa olevasta tomaatista ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...