pilvineito Kirjoitettu August 12, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 12, 2003 Olisko kellään hyvää ja nopeatekoista makarooni-kinkku salaatin ohjetta mihin tulee majoneesikastike ???Olen koettanut hakea netistä mutta huonolla menestyksellä :-/Olisin erittäin kiitollinen jos jonkun resepti varastoista semmoinen löytyisi Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
marsipaani Kirjoitettu August 12, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 12, 2003 No, en syö lihaa, mutta tässä ohje, mihin voit varmasti tujauttaa mukaan myös kinkkua:-Keitettyjä kuviomakarooneja (tulee kivan näköistä, jos ovat vielä eri värisiä) suunnilleen ehkä 2 litraa tai jotain,- 1 pakastepussillinen maissia- 2 mehevää suolakurkkua- 1/2 - 1 purkki kermaviiliä- tuubillinen kevytmajoneesia- suolaa- sitruunapippuria- valkopippuriaKaikki sössätään sekaisin ja lisää sitten sitä kinkkua joku kiva määrä. Majoneesin ja kermaviilin suhteen näkee itse parhaiten kun niitä lisäilee. Itse olen yleensä käyttänyt suhdetta puolet ja puolet. Homman juju on valkopippurissa. On kiva että se vähän maistuu, mutta ikävää, jos tulee laitettua liikaa. Varovaisuutta siis siihen.Kiva juttu, jota olen käyttänyt tässä on sitruunaöljy. sillä kun ensin maustaa kylmät, keitetyt makaroonit, niin tulee kiva pieni vivahde sitruunaiseen koko ruokaan, lisäksi on miellyttävää että makaroonit ovat irtonaisia, eivätkä yhdessä klöntsässä, kun salaattia tekee...Suosittelen myös kehittämään tästä pohjasta muita sovellutuksia. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilvineito Kirjoitettu August 12, 2003 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu August 12, 2003 TUHANNET KIITOKSET Marsipaanille reseptistä!!! Varmasti herkullinen ohje,kuola valuu jo reseptiäsi lukiessa : Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
marsipaani Kirjoitettu August 13, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 13, 2003 Joo. Ja samaa reseptiä (siis puolet majoneesia ja puolet kermaviiliä) voi käyttää perunasalaattiin:-keitettyjä kuutioituja peruneita- kapriksia vähän- pari suolakurkkua- hyvin pieni purjo silputtuna- valkopippuria- suolaa- ja sitten se kermaviilimajoneesihässäkkä sekaanJa taas on hyvä nopea salaatti helposti! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eija Kirjoitettu August 16, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 16, 2003 MakaroniaJuustokuutioitaSuolakurkkuaPurjoaKinkkua (tai muuta lihaa)Majonesia Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilvineito Kirjoitettu August 17, 2003 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu August 17, 2003 Kiitos Eijallekin ohjeessa,täytyy seuraavaksi testata se Innostuin muuten kokkailemaan niin paljon että tein majoneesin itse... ja totesin että tästä lähtein rupean aina tekemään majoneesia itse, onnistui nimittäin ihan hyvin ja maku oli hieman toista kuin kaupan purnukoissa Mun kohdalleni kaupan majoneeseissa on sattunut vain huonon/pahan makuisia.Siitä johtuikin mieleen kysyä minkä merkkisiä majoneeseja olette käyttäneet ? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moochie Kirjoitettu August 19, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 19, 2003 minkä merkkisiä majoneeseja olette käyttäneet ?Mie oon ostanu ihan vaan mitähän lie halpis-majoneesia, taitaa olla Rainbow:n kevyt...hyvin on meille maistunu..sitä käytetään tosin vaan just makaronisalaatin kastikkeena (kermaviilin seassa) ja sitten kolmioleipien täytteenä.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsa_Matilda Kirjoitettu August 22, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 22, 2003 Heippa!Kokeilkaapa joskus majoneesin tilalle valmista salattikastiketta. Itse harrastan paljonkin tuota makaroonisalaattia eri variaatioilla, mutta vuosikaudet käytin majoneesia. Nyt kokeilin salaattikastiketta ja kermaviiliä, oli todella virkitävä muutos! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
holly Kirjoitettu August 22, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu August 22, 2003 Joo, olen minäkin huomannut, että esimerkiksi tonnikala-makarooni salaattiin sopii erinomaisesti vaikkapa ranskalainen salaatinkastike ja tuo todellakin mukavaa vaihtelua. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu December 30, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu December 30, 2006 voiko tehdä pastasalaattia ilman majoneesia/muuta mömmöä ja laittaa esim tarjoilupöytään erikseen? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä(Guest) Kirjoitettu January 4, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 4, 2007 voiko tehdä pastasalaattia ilman majoneesia/muuta mömmöä ja laittaa esim tarjoilupöytään erikseen?Voi tehdä, mutta itse suosittelisin joka tapauksessa sekoittamaan salaattiin hieman kastiketta, jossa on oliiviöljyä sekä vähän viinietikkaa ja mustapippuria. Jos pastasalaatin laittaa tarjolle ilman mitään kastiketta, makaronit "kuivuvat" helposti tylsän näköisiksi ja makuisiksi. Tonnikalasalaattiin riittää tonnikalasta tuleva neste. Majoneesi- ja kermaviilikastikkeet voi hyvin laittaa erikseen tarjolle. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu January 4, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 4, 2007 kaikki, kuten minä ja sulho, ei pidetä just esim oliiviöljystä ja viinietikasta, yi. tonnikalasalaatti vois olla siitä hyvä...tosin tonnikalamakaronisalaatti alkaa kuulostaa justiinsa opiskelijoiden ruualta (mitä myö kyllä ollaan...)mitkä on yleisimmät kastike/majoneesimaut makaronisalaattille? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ötökkä(Guest) Kirjoitettu January 5, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 5, 2007 kaikki, kuten minä ja sulho, ei pidetä just esim oliiviöljystä ja viinietikasta, yi. tonnikalasalaatti vois olla siitä hyvä...tosin tonnikalamakaronisalaatti alkaa kuulostaa justiinsa opiskelijoiden ruualta (mitä myö kyllä ollaan...)mitkä on yleisimmät kastike/majoneesimaut makaronisalaattille?Voi siihen toki laittaa rypsiöljyä ja vaikka ihan pikkuisen sitruunamehua, jos ne kelpaavat. Tuon voi tehdä niinkin, että heti keittämisen ja valuttamisen jälkeen sekoittaa pastaan hieman öljyä ja mustapippuria (+sitruunamehua). Sen kastikkeen tai öljyn idea on siinä, että pasta pysyy irrallisena ja pehmeänä, eikä ole yksi kuivahtanut klimppi tarjoiltaessa. Öljy ei siinä maistu lainkaan, kun laittaa sitä tosiaan vain sen verran kuin tarvitsee.Kastikkeen voi tehdä esim. suunnilleen tällaisella ohjeella (kannattaa testata ja lisätä mausteita oman maun mukaan):3 dl kermaviiliä, maustamatonta ruokajukurttia tai soijajukurttia (osan kermaviilistä tms. voi korvata ranskankermalla)1 dl majoneesia (tai voi tehdä pelkästä kermaviilistä, jos on muna-allergikkoja)1-2 rkl sitruunamehua (tai 1-2 tl viinietikkaa), broilersalaattiin voi korvata ananasmehulla1-2 rkl sinappiasuolaasokeriamustapippuriayrttejä/mausteita tms. (tilli, persilja, basilika, curry, chili, ruohosipuli.. sen mukaan, mitä muita aineksia salaatissa on) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu January 5, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 5, 2007 kiitos ötökkä hyvistä neuvoista vielä kun sais äidin työkavereineen suostuteltua että tulis makaronisalaatti alkuruuaksi, kun meillä on keitto pääruokana (lohikeitto, joten sillonhan tonnikala ei käy...broilerisalaatti ois kyl namia, vaikka jotain ananasta ja persikkaa joukkoon slurps ) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tirlittan-79 Kirjoitettu March 7, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu March 7, 2007 makaroniasuolakurkkuaherne-maissi-paprikaa(paprikaa)(jonagold) omenaajuustoa (feta, edam)kevytmetwurstiakastikkeeksi taffelin valkosipulidippi kermaviilin kera Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu April 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 15, 2007 lisää ohjeita? tarttis häihin keittoruokailun alkuruuaksi, keitot ovat lohi ja lihakeitto, mitä makaronisalaattiin? broileri maistuis mut tulis liian kalliiks..joten mennäänkö pelkällä tomaattimurskapastaseoksella? mieluiten majoneesittomia vaihtoehtoja Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pee Kirjoitettu April 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 15, 2007 Hei Tuuls22 Löysin netistä yhden blogin jossa tosi paljon erilaisten salaattien ohjeita ja kaikkea muutakin. Oli ainakin ihana tonnikala-riisi salaatti Ja yhtenä voisi olla ihan vaan joku tomaatti-sipulisalaatti, ei ainakaan ole kovin kallista, mutta hyvää http://riikka-t.vuodatus.net/blog/category/Salaatit Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu April 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 15, 2007 Kiitos Pee, paljon hyviä reseptejä oli tuolla, oispa vielä yksinkertaisempia raejuusto vois olla kiva lisuke kyl makaronisalaattiin... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pee Kirjoitettu April 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 15, 2007 No tässä olis yks raejuustolla:MakaroniaHerne-Maissi-Paprikaa raejuustoasuolakurkkua tavallista kurkkua öljyäNo oikeastaanhan sinne voi laittaa ihan mitä vaan. Jossain ohjeessa oli mm. raejuustoa ja ananasta ym. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu April 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 15, 2007 täytyy laskeskella edullisin versio ja tehdä se tai siis antaa keittäjän tehdä se... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu April 22, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2007 mitä makaronisalaattiin? broileri maistuis mut tulis liian kalliiks..joten mennäänkö pelkällä tomaattimurskapastaseoksella? mieluiten majoneesittomia vaihtoehtoja Ihan uteliaisuuttani kysyn, että oletteko testanneet tomaattimurska-pastasalaattia, tai mitä muuta siihen tulee? Kuulostaa melko erikoiselta, koska tomaattimurska "raakana" on aika hurjan makuista! Itse olen toteuttanut italialaiseen menuuseen pastasalaatin niin, että siihen tuli pestosta kastike, mutta myös muut raaka-aineet olivat italialaisvaikutteisia. Tyylillisesti ei kyllä taida sopia teille. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu April 22, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2007 joo, pesto ei oikein sovi sovittiin just äidin kaa et tuohon tulee keltaista pastaa, tomaattimurskaa (ei siis pyrettä, vaan semmosta missä on tomaatinpalojakin), basilikaa/oreganoa ja kurkkua päätettiin siihen sitten lisätä. tarjoillaan niin että alle tulee lollo rosso salaatinlehtiä ja tuo muu komeus siihen päälle. meillä on aika sekalainen tyyli (lisäsin just ruokalistan menugalluppiin) ja mie halusin ees jotain pastaa meille ;D luulen et toi menee kyl kaikille alas, tomaattimurska ei oo mitenkään vahvaa, oon käyttäny sitä kastikkeissa ja laatikoissa. koulussa oon syöny tomaattipastasalaattia, ja muuta siinä ei ollukaan, mut hyvää oli! kylmänä tietenkin.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu April 22, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2007 ^eli ilmeisesti olette testanneet salaatin ja se on hyvää ja kaunista katsella?Itselleni vaan ei raaka tomaattimurska uppoa missään muodossa. Mielestäni tomaattimurska vaatii taltuttamisen sokerilla, suolalla, pippurilla ja yrteillä ja ainakin puolen tunnin hauduttamisen, sen jälkeen se on vasta käyttökelpoista, muuten hapokkuus kääntää suun nurinpäin Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu April 22, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2007 ei olla testattu, mut äiti on keittäjä kuten myös työtoverinsa jotka tulee meille tekee ruuat, joten uskoisin et siit tulee hyvää ja eihän sen kaunista tarvi olla ;D tai siis mikä on kaunista ja mikä ei...salaatinlehdille aseteltuna varmaan ihan kivan näköistä ainakaan pirkan tomaattimurska ei oo mielestäni mitenkään hapokasta...todella hyvää vain! ja uskoisin että mausteet auttaa paljon. mietin vain että puhutaanko me tosiaan samassa muodossa olevasta tomaatista ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu April 22, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2007 ^kyllä me puhutaan ihan samasta tomaattimurskasta! En tarkoita pahalla, mutta suosittelisin tekemään koeannoksen, sillä tomaattimurska yleensä vaatii sokerin ja suolan sekä keittämisen Ja eikös juhlissa myös ruoan ulkonäkö ole tärkeää Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.