PirteänHapokas Kirjoitettu January 27, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 27, 2010 (muokattu) minskupinskun resepti osaltaan jo vastasi pakastuskysymykseeni. Täytyykin kokeilla tuota reseptiä (joskin vadelmamelban kanssa) ja pakastamista tässä piakkoin... edit. eiku nyt tajusinkin, että tuohon tulee taloussuklaata... Taidan kumminkin pitäytyä siinä "valkoisessa" ja vadelmaisessa juustokakussa. Muokattu: January 27, 2010, käyttäjä: PirteänHapokas Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
minskupinsku Kirjoitettu January 27, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 27, 2010 Itse käytän tuohon ohjeeseen monesti ihan fazerin sinistä. On ihan taivaallisen hyvää Ja siihen vielä lisäys että voiko juustokakkuja pakastaa niin voi. Olen itse ollut leipuri-kondiittorikoulussa ja kyllä pakastimme usein. Kotona kun teen niin pakastan kaikki juustokakut. Varsinkin ku tekee ilman liivatetta niin pysyy paremmin kasassa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PirteänHapokas Kirjoitettu January 28, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 28, 2010 Kiitos vastauksesta vielä. Mä en vaan halua MITÄÄN suklaata kakkuuni, korkeintaan pikkasen valkosuklaata...siis ei se taloussuklaa sinänsä pointti, vaikka toki siltä kirjoituksessani näytti. Täytyykin sitten vaikka viikonloppuna hakea ainekset kaupasta ja pistää testikakku pakkaseen...Osaisitko vielä vastata tuohon sulatuskysymykseen, siis miten kauan ja missä (huoneenlämmössä/jääkaapissa) kannattaisi kakku sulattaa ennen tarjoilua ettei olisi jäinen? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kisu74 Kirjoitettu January 29, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 29, 2010 Uusimmassa Glorian Ruoka & Viini -lehdessä oli todella ihana juustokakun ohje! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PirteänHapokas Kirjoitettu January 30, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu January 30, 2010 Kisu74, lukaisin kanssa, kuulosti hyvältä, mutta toi oli sellanen paistettava versio ja haluan häihin hyydytetyn. Ja ilman liivatetta. Mulla onkin kyllä jo pari hyvänkuuloista ohjetta siihen, pitäisi testailla mitä niistä sitten käytännössä tulee.... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandokai Kirjoitettu April 22, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2010 Meille tulee tämmöinen juustokakku, ja on ihan parasta! Kakkupöytään tulee myös porkkanaleivoksia.Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:12 hengellepohja:200g kaurakeksejä (kantola)75g voita tai margariiniaTäyte:5liivatelehteä200g maustamatonta tuorejuustoa2 rkl kiehuvaa vettä1 dl sokeria2 tl vaniljasokeria2 1/2 rkl sitruunamehua1 tl sitruunan kuorta3 dl kuohukermaa1 purkki aurinkoinen-pilttiäkuorrute:3 purkkia aurinkoinen-pilttiä0,75 dl hyytelösokeria3liivatetta2 rkl kiehuvaa vettäMurenna keksit muruiksi ja sulata rasva ja sekoita keksit joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokeri, vaniljasokeri, sitruunankuori, piltti ja sitruunamehu. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja nostele se tuorejuuston kanssa astiaan. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana edelle tehtyyn pilttiastian joukkoon, koko ajan sekoittaen. Yhdistä molemmat astiat. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää piltit, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.Koristele kakku esim kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
luukku Kirjoitettu April 22, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu April 22, 2010 ^Tuo kuulostaa tosi hyvältä. Täytyy varmaan viikonloppuna kokeilla sitä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest linni Kirjoitettu June 7, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 7, 2010 Joku kyseli täällä juustokakkua, johon oli käytetty sulatejuustoa ja tällaisen löysin toiselta foorumilta, tässä suoraan kopioituna: JUUSTOKAKKU3 dl kermaa1 tl vaniljasokeria***vatkataan***3 keltuaista2 dl sokeria100g Olympia-sulatejuustoa***sekoitetaan***3 valkuaista vatkataan kovaksi vaahdoksi5 Digestive-keksiä alle ja saman verran päälle, murusina.- sekoita keltuaiset, sokeri ja juusto- vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla- vatkaa valkuaiset- sekoita kermavaahto ja valkuaisvaahto keltuais-juustoseoksen sekaan- kaada seos keksimurusten päälle vuokaan ja ripottele pinnalle keksimurusia- jäädytetään pakastimessaTätä nyt ei varmaan häihin voi tehdä, mutta toimii arvatenkin muuten. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
galliano Kirjoitettu June 17, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu June 17, 2010 Tämä on aivan taivaallisen hyvää, toinen bravuurini on Baileys-kakku, se vasta hyvää onkin!Baileys-kakun ohjeen voin laittaa myöhemmin, löytyy kyllä googlellakin. ps. aivan loistavia juustokakun koristeluvinkkejä löytyy kinuskikissan sivuilta.Valkosuklaa-daimkakku Pohja: 300 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä75-100 g margariinia tai voita sulatettuna Täyte: 2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)250 g maitorahkaa1 dl sokeria2 tl vaniljasokeria4 liivatetta2 rkl sitruunamehua1,5 isoa daimia murustettuna Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Degas Kirjoitettu August 27, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu August 27, 2010 Valkosuklaajuustokakku. Ei kananmunaa, ei uunia, ei liivatetta!Kai tän reseptin tänne voi laittaa... se on sit vaarallinen. Ei mikään lelukakku! Tämä on mennyt kaikissa juhlissa viimeistä murua myöten. Kakun voi maustaa pikkupullolla esim viskiä tai Baileysia. pohja:100 g digestivekeksejä50 g sulatettua voitatäyte:400 g valkoista suklaata palasina3 dl kuohukermaa250 g täysrasvaista tuorejuustoa (itse käytän tässä yhteydessä ricottaa)250 g mascarponeaLaita leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit hienoksi, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Laita täyte tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle, peitä kelmulla ja jäähdytä.Sulata suklaa varovaisesti vesihauteessa (tai mikrossa). Sekoita ja anna jäähtyä hieman.Vatkaa kerma, tuorejuusto ja mascarpone kulhossa ja sekoita mukaan suklaa. Lusikoi pohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.Nauti. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.