marsipaani Kirjoitettu July 14, 2003 Raportoi Share Kirjoitettu July 14, 2003 Kas, laitoin ilmoitukseni vähän väärään paikkaan...... no mutta siis juustokakun reseptiä olen metsästämässä. Haluaisimme sellaisen hääkakuksi, kun me molemmat olemme siihen ihan persona ;DJos arkistoistasi sattuisi unelmien resepti löytymään, olisin kovin kovin kiitollinen Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TiiviTaavi Kirjoitettu April 13, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu April 13, 2004 Tämä suklaajuustokakku on ainakin aina kelvannut. Suklaajuustokakku Pohja:125 g Digestive -keksejä tai mysliä50 g voitaTäyte:175 g tummaa suklaata, josta n. 50 g pinnalle2 liivatelehteä2 dl vispikermaa2 munaa200 g tuorejuustoa3/4 dl sokeria Murenna keksit kelmun alla tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksinmuruihin. Kelmuta vuoka ja painele keksiseos tasaiseksi pohjaksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä pehmeiksi, purista niistä vesi pois ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin valkuaiset. Sekoita ensin tuorejuusto, sokeri, keltuaiset ja sulatettu suklaa. Kaada liivate joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä seokseen varovasti käännellen sekä kerma- että valkuaisvaahto. Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku hyytymään ainakin 4 tunniksi, mieluiten yön yli. Sulata loput suklaasta ja valuta kakun pinnalle. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moochie Kirjoitettu April 14, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu April 14, 2004 tässä vielä yksi kielen mukanaan vievä.. Amerikkalainen juustokakku2 pkt kaura/digestive keksejä, a`170 g 100-150 g voita Täyte:2 tlk (a`250 g) maitorahkaa 2 tlk (a`170 g) Creme Bonjour Vaniljaa 1/2-1 dl sokeria 1/2 pestyn sitruunan mehu ja kuori 1 rkl perunajauhoja 3 munaa (100 g kuorittuja manteleita hienonnettuna) Koristeluun: sitruunan kuorisuikaleita säilykehedelmiä Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Murenna kaurakeksit muovipussissa kauliten ja kaada murut kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi.Painele seos tiiviisti kakkuvuokaan.Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte kerrokseksi murujen päälle. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.Irrota kakku varoen vuoasta, koristele ja tarjoa hedelmien tai hillon kanssa.Ite oon käyttänyt myös ihan maustamatonta tuorejuustoa jos ei oo tuota vanillaa sattunu olemaan, lisään vaan sit yleensä vähän vanilliinisokeria täytteeseen.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Naksukka Kirjoitettu April 17, 2004 Raportoi Share Kirjoitettu April 17, 2004 Tässä _törkeän_ hyvän tuorejuustokakun resepti :POHJA:- 175-200 g keksejä (piparit, digestivet, kaurakeksit)- 75 g rasvaaTÄYTE:- 4-5 liivatelehteä- 2 rkl kiehuvaa vettä (liivatelehtiä varten)- 200 g maustamatonta tuorejuustoa- 1-1½ dl sokeria- 2-3 tl vaniljasokeria- 2 rkl sitruunamehua- 2-3 dl kuohukermaaKORISTELU:- hedelmiä tai marjoja ja päälle hyytelökuorrutusTEE NÄIN:1) Hienonna keksit ja sekoita rasvaan (olen murskannut muovipussin sisällä kauliten tai monitoimikoneella)2) (Halutessasi voit laittaa irtopohjavuokaan leivinpaperia tai kelmua, jos pelkäät pohjalevyn naarmuttumista.) Taputtele pohjan seos irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.3) Tee liivate paketin ohjeen mukaan (pehmennä liivatelehdet viileässä vedessä, purista ne kuivaksi ja yhdistä liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita)4) Sekoita juustoon sokerit, sitruunamehu, haalea liivatelehti ja kermavaahto varovasti.5) Kaada täyteseos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä mieluummin yön yli.6) Koristele hedelmillä tai marjoilla. Käytä hyytelösokeria tai liivatelehtiä (pakettien ohjeiden mukaan) hyytelökuorrutukseen. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuuliainen Kirjoitettu February 26, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu February 26, 2006 Jos jollain on vielä lisää näitä ohjeita niin tahtoisin Olen ajatellut että tulisi meille hääkakuksi Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miimuliini Kirjoitettu February 26, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu February 26, 2006 Tämä on aivan ylihyvää ja tätä on tehty niin synttäreille kuin kaverin häihin: VALKOSUKLAAKAKKU Pohja: 1 paketti Domino-keksejä (siis sellaisesta paketista, jossa on kaksi "pötkelöä") 150 grammaa voita Täyte: 6 liivatelehteä 1,5 rkl sitruuna- tai limettimehua 300 g valkoista suklaata 300 g Hovi maustamatonta 3/4 dl sokeria 1,5 rkl vaniljasokeria 3 valkuaista 3 dl Valio kuohukermaa Hienonna keksit (keksit voi näppärästi laittaa muovipussiin ja murskata esim. kaulimella) ja sekoita sulatetun voin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka pohjan muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle (ei liian tiiviisti; tulee muuten leikkausongelmia tarjoiluvaiheessa). Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon Hovi, puolet sokerista ja vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää vaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Jos haluaa kevennetyn version, niin osan tuorejuustosta (tai vaikka kaikki) voi korvata maitorahkalla. Ja tämä onnistuu myös tummasta suklaasta tehtynä; valkoisesta suklaasta tehdystä tulee makeampi. Ja en ole mikään mestarikokki/-leipuri eikä tämä ole koskaan vielä epäonnistunut ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tipi-lintu Kirjoitettu February 28, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu February 28, 2006 SYDÄN-VADELMAJUUSTOKAKKU Murupohja:150g keksejä (Digestive)50g voitaTäyte:5 liivatelehteä1prk (1 1/2dl) ranskankermaa300g tuorejuustoa (maustamatonta tai omenaa)1/2dl sokeria1 sitruunan mehu2tl vaniljasokeria3dl kuohukermaa1 pussi pakastevadelmiaPäälle:3dl mehua (esim.mustaherukka)3 liivatelehteä1 pussi pakastevadelmiaHyytelösokeriaMurenna keksit hienoksi esim. monitoimikoneessa. Sekoita muruihin sulatettu voi, ja taputtele seos leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoan pohjalle.Pane täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota ranskankerma ja sekoita juuston joukkoon. Mausta seos sokereilla ja sitruunamehulla. Soseuta sulatetut pakastevadelmat ja lisää seokseen. Kuumenna tilkka vettä tai vadelmista tullutta mehua kiehuvaksi ja liuota pehmenneet, puristetut liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken, ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon. Sekoita mukaan vaahdoksi vatkattu kerma (kannattaa vatkata jo aikaisemmin valmiiksi). Kaada täyte murupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.Koristele jähmettyneen kakun pinta pakastevadelmilla, esim. sydänkuvio keskelle. Valmista hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan kiille vadelmille jotta ne pysyvät kauniina. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä, purista ne ja liuota tilkkaan kuumennettua mehua. Sekoita liivatemehu loppuun mehuun, tarkista että seos on jäähtynyt ja kaada varovasti vadelmasydämen ympärille kakun pinnalle. HUOM! Kakun kerma saattaa lähteä sulamaan jos mehuseos on lämmintä. Asia korjaantuu kun annat ohuen mehu-liivateseoskerroksen jähmettyä kakun pinnalle ja teet sen päälle uuden kerroksen.Tää resepti on vain vadelmaversio mun lempparijuustokakusta eli hedelmäjuustokakusta. Siihen laitan vadelmien tilalle täytteeseen esim. soseutettua papaijaa ja mangoa. 1/2 dl kahvilikööriä tekee hedelmäkakun täytteestä suussasulavan herkullisen. Pinnan voi koristella esim. tölkkimandariinin lohkoilla tai sekalaisilla hedelmillä ja viimeistellä sokerikiilteellä. Yksi vaihtoehto on soseuttaa säilykehedelmiä monitoimikoneessa ja hyydyttää sose liivatteilla - siisti pinta kakkuun, etenkin jos ei välitä tai ehdi koristella kakkua näpertelemällä päälle hedelmänpalasia.Oon varioinut tätä kakkuohjetta ihan mielin määrin, eli vaihtelen kerman ja tuorejuuston suhdetta, pohjan keksejä, sulattanut täytteeseen suklaata jne. Vain liivatteen määrä täytteeseen nähden pysyy (melko) vakiona. Kakku kaikkine variaatioineen on ollut supersuosikki kun oon tarjonnut töissä ja juhlissa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuuliainen Kirjoitettu February 28, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu February 28, 2006 Kiitokset Mimmuliinille ja tipi-linnulle molempien reseptit kuulostaa herkullisilta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
lumi Kirjoitettu March 12, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu March 12, 2006 Onko liivatelehdettömiä juustokakkuversioita?Onko sellainen edes mahdollista käytännössä?terv.anti-liivate Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Au Ra Kirjoitettu March 12, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu March 12, 2006 JUUSTOKAKKU100 g voita tai margariinia½ dl sokeria1 muna1 tl leivinjauhetta2 dl vehnäjauhojaTäyte200 g maustamatonta tuorejuustoa2 munaa1 dl sokeria1 prk (150 g) ranskankermaa½ sitruunanmehu1 rkl maissijauhoja2 tl vanilliinisokeriaVaahdota pohjaa varten pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe.Painele taikina irtopohjaisen vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon muut täytteen ainekset ja muna-sokerivaahto. Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä alatasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä hedelmien, esimerkiksi kiivien, viinirypäleiden tai kirsikoiden kanssa.JÄÄDYTETTY SUKLAAJUUSTOKAKKU80 g kaurakeksejä205 g voita tai margariiniaTäyte200 g tummaa kilosuklaata200 maustamatonta tuorejuustoa1 ½ dl sokeria1 tl vaniljasokeria2 keltuaista2 valkuaista2 dl kuohukermaaLeikkaa leivinpaperista irtopohjaiseen vuokaa pohjan ([ch61597] 24 cm) kokoinen levy. Hienonna keksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos lämpimänä vuoan pohjalle. Anna jähmettyä viileässä.Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa sokeri tuorejuustoon, lisää sulatettu suklaa, vaniljasokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja kerma. Sekoita vaahdot varovasti suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada seos vuokaan murupohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen jäähtymään. Ota kakku huoneen lämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kakku suklaakierteillä ja su-laan suklaaseen kastetuilla kirsikoilla.JUUSTOKAKKU1 pkt Digestive-keksejä 1/3 pakettia voita tai margariinia (500 g paketti) kourallinen sokeriaTäyte3 pakettia Philadelphia-juustoa 5 pientä tai 3-4 isoa munaa 350 grammaa tomusokeria (1 pieni paketti tai ¾ 500g paketista)1 tl nestemäistä vanilja-aromiaPäällys1 purkki kermaviiliä ja 1/2 purkkia maitorahkaa 1 tl nestemäistä vanilja-aromia n. 125 grammaa tomusokeria (1/3 pienestä paketista, ¼ isosta)Voi sulatetaan pannulla. Keksit murskataan kaulimella. Keksimurska ja sokeri sekoitetaan voisu-laan. Seos painellaan paistovuoan pohjalle. Kaikki ainekset sekoitetaan vatkaimella. Seos kaade-taan vuokaan pohjan päälle. Täytettä paistetaan uunissa 200 asteessa 30.. 35 minuuttia. Kypsyys kokeillaan haarukalla. Kakun annetaan jäähtyä 5 minuuttia ennen päällyksen laittamista.Ainekset sekoitetaan vatkaimella ja kuorrutus kaadetaan täytteen päälle. Kuorrutusta paistetaan uunissa 220 asteessa 5 - 10 minuuttia. Kakku jäähdytetään jääkaapissa. Vuoka irrotetaan vasta, kun kakku on jäähtynyt ja kiinteä. Kakun annetaan lämmetä ennen tarjoilua. JUUSTOKAKKU150g Voita½ dl sokeria3 dl Vehnäjauhoja1 Muna(1-2 rkl Vettä)Täyte2 tlk Maitorahkaa150g Sulatettua voita1 tlk Smetanaa3 Keltuaista2 dl Sokeria1 tl Sitruunan kuorta2-3 tl Sitruunan mehua2 tl Vanilliinisokeria2 rkl Maissijauhoja3 Valkuaista vaahtonaSekoita pohjan aineet ja Taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Vuoka jääkaappiin. Täytettä var-ten sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti. Kaada vuo-kaan. Kypsennä kakkua uunissa 175 astetta noin tunti. Irrota kakku vasta jäähtyneenä ja tarjoa mieluiten vasta seuraavana päivänä.JUUSTOKAKKU125 g margariinia tai voita1 dl sokeria1 kananmuna3 ¼ dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhettaTäyte400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)200 g maustamatonta jogurttia100 g appelsiinimarmeladia60 g murennettua halvaa½ dl sokeria1 tl manteliesanssia3 kananmunan keltuaista3 kananmunan valkuaistaPinnalle1 appelsiini1,5 dl vettä¾ dl sokeria1-2 rkl sitruslikööriäVatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää jauhot, joihin on se-koitettu leivinjauhe. Painele taikina voideltuun torttuvuokaan, joka on halkaisijaltaan n. 27 cm. Se-koita täyteaineet kananmunan valkuaista lukuun ottamatta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 150 asteessa, 1h 15 min. Pese ja kuori appelsiini. Leikkaa kuori ohuiksi suikaleiksi ja keitä vesisokeri-seoksessa, kunnes liemi on lankaile-vaa. Jäähdytä ja mausta liköörillä. Valuta liemi kuorisuikaleineen jäähtyneen juustokakun päälle. Juustokakku maistuu parhaimmalta jäähdytettynä, muttei jääkaappikylmänä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vattu Kirjoitettu March 30, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu March 30, 2006 Ai tajutonta kuinka täällä on hyviä ohjeita Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest solmu Kirjoitettu July 26, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu July 26, 2006 Hmm... Mikähän noista ohjeista sitten olisi paras? Kaikkia en taida ruveta kokeilemaan.. Vaikka sulho varmaan tykkäisi, kun saa toimia makutuomarina ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
miss marianne Kirjoitettu August 6, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu August 6, 2006 Jees, aika sekaisihan nuiden herkkujen määrästä voipi mennä.. Kannattaa miettii eka et minkä makuisen täytteen haluu, esim mansikka tai suklaa, ja sit valkata siihen käypä pohja..voihan noita ohjeita sekoitella melko huoletta! ite tykkäsin ihan sairaasti suklaajuustokakusta, jonka pohja on tehty joko domino mint tai domino choko mint- kekseistä!Namnamnamnam!!! Eli miun mielestä siihen pohjaan voi käyttää IHAN mitä keksiä vaan, josta ite tykkäät...sit vaan täyte päälle ja hyvvää tulloo Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elizabeth Kirjoitettu March 27, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu March 27, 2007 *Mielissään* Itse ajattelin tällaista juustokakkua vadelmahyytelöllä...Miten hän sen saisi tasaiseksi ja kuultavaksi tuohon pinnalle..Riittääkö pelkkä vadelmamehu ja liivate? Ja pohjaksi käyttäisin domino-keksejä. Onko mitään vastaavaa reseptiä jo olemassa?[highlight]Löysin kuvassa olevan juustokakun ohjeen á la Marien ruokaohjeet sivustolta!!! [/highlight] Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pallokala Kirjoitettu April 12, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 12, 2007 Miten hän sen saisi tasaiseksi ja kuultavaksi tuohon pinnalle..Riittääkö pelkkä vadelmamehu ja liivate? [/highlight]Siis tarkoitat tuohon päälle vielä hyytelö? juu onnistuu se liivatteella ja (laimentamattomalla) vattumehulla. Tai hyytelösokerilla, josta itse en välitä....Ei tietenkään kannata niin paljon laittaa hyytelösokeria7liivatetta että nuo vadelmat uppoaa sine tyystin. HUI! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rii5a Kirjoitettu April 12, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu April 12, 2007 Aivan loistava resepti löytyy osoitteesta:http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/14...nkelten%20kakkuTaivaallista ja erilaista. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miimiö Kirjoitettu May 10, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 10, 2007 Ihania reseptejä. Tulee kauhea nälkä ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vierailija(Guest) Kirjoitettu May 11, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 11, 2007 KIITOS TÄSTÄ RESEPTISTÄ!!! Olen etsinyt vaikka miten kauan uunissa valmistettavaa juustokakkua ja en hoksannu ikinä laittaa amerikkalainen eteen : ;DTää oli aivan suussasulavaa ku en tykkää niistä liivatekakuista mutta juustokakku on ehdoton ykkönen! Ei tartte enää mennä leipomoon hakee sitä. tässä vielä yksi kielen mukanaan vievä.. Amerikkalainen juustokakku2 pkt kaura/digestive keksejä, a`170 g 100-150 g voita Täyte:2 tlk (a`250 g) maitorahkaa 2 tlk (a`170 g) Creme Bonjour Vaniljaa 1/2-1 dl sokeria 1/2 pestyn sitruunan mehu ja kuori 1 rkl perunajauhoja 3 munaa (100 g kuorittuja manteleita hienonnettuna) Koristeluun: sitruunan kuorisuikaleita säilykehedelmiä Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Murenna kaurakeksit muovipussissa kauliten ja kaada murut kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi.Painele seos tiiviisti kakkuvuokaan.Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte kerrokseksi murujen päälle. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.Irrota kakku varoen vuoasta, koristele ja tarjoa hedelmien tai hillon kanssa.Ite oon käyttänyt myös ihan maustamatonta tuorejuustoa jos ei oo tuota vanillaa sattunu olemaan, lisään vaan sit yleensä vähän vanilliinisokeria täytteeseen.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
seepu Kirjoitettu May 31, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu May 31, 2007 Ei, ei, ei... tavallinen juustokakku on tosi hyvää, mutta tämä on niin taivaallista, että pakko hakea lusikallinen kaapista vähän väliä, ettei maku katoa suusta!!! Vieraat vaan saattaa syödä liikaa! Varoituksen sanana, kannattaa varautua ähkyyn! Baileys-juustokakkuPohja:50 g voita10 digestive-keksiäSulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin. (Pohjan voi halutessaan tehdä myös muunlaisista kekseistä taikka sitten vaikka ohuesta kakkupohjasta.) Täyte:1 dl baileysia400 g mascarponea2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna160 g tomusokeria1 vaniljatangon siemenet3 liivatelehteäAnna liivatteiden liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen liuota ne kuumaan baileysiin. Sitten hämmennä jäähtyneen liivateliemen muihin aineisiin, minkä jälkeen kumoa baileys-tahnan digestive-pohjan päälle. Hyydytellään jääkaapissa jokunen tunti ja nautitaan.Kermaa ei muuten kannata tosiaankaan vaahdottaa liian kovatksi kun tuo mascarpone on niin tönkköä, vaikka sen pehmentäisikin ensin. Osan siitä voi korjata myös perustuorejuustolla jos rasvaa pelkää, mutta ei kai hääpäivänä sentään...Lisänä voi tarjota jotain raikasta ja ainesosia kannattaa tarkastella valmistaessa, lähinnä tuo tomuokerin määrä on aika huima! Googlettamalla näitä löytyy eri versioina ja tämä ohje on normaaliin irtopohjavuokaan!!! :-X :-X :-X muoks: unohdin mainita, että tämä ohje on pastanjauhantaa-blogista, jossa on erinomaisia ohjeita. Tosin pudotin sokerin pois pohjasta, kun on mielestäni parempi niin!!! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuutuska Kirjoitettu June 6, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 6, 2007 Täällä on monia ihania juustokakkuja. Huomaan, että ne voidaan jakaa sen mukaan paistetaanko kakku uunissa vai hyydytetäänkö jääkaapissa. Lisäksi jääkaapissa hyydytetyt voidaan jakaa sen mukaan, onko niissä liivatetta vai kananmunavaahtoa.Itse katselen vesi kielellä niitä kakkuja, jotka paistetaan uunissa tai jotka hyydytetään liivatteella. Tämä johtuu siitä, että raaka kananmuna aiheuttaa minulle valtaisat vatsakivut ja usein vielä migreenin päälle . Eli jos olisin vieraana häissä, joissa on juustokakkua hääkakkuna, varmistaisin ensin leipojalta, onko siinä raakaa kananmunaa, ja jos olisi, en voisi syödä sitä. Tästä olisin hyvin pettynyt, sillä kakku on mielestäni yksi häiden kohokohdista.En kuitenkaan yleensä ruoka-aineallergioita kysyttäessä muista mainita raa'asta kananmunasta, koska yleensä sitä ei tarjota missään muodossa. Sitten vasta, jos jossain on juustokakkua tai tiramisua tarjolla muistan, etten voikaan syödä sitä. :-/ Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kermakakku07 Kirjoitettu June 7, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 7, 2007 Hyvä pointti.Kiitos! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
shauna Kirjoitettu June 13, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 13, 2007 niin monia ohjeita joita ehdottomasti kokeiltava Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Kirjoitettu June 13, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 13, 2007 Pakko suositella suuren suosion saanutta mangojuustokakkua... Ohje löytyy osoitteesta www.myllynparas.fi.Kakkupohja: 1 pkt Myllyn Paras Cookies Suklaa- tai Kauramurotaikinaa Täyte: 6 liivatelehteä ½ dl mangotölkin lientä 1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g) 300 g maustamatonta tuorejuustoa ½ dl sokeria 1 tl vaniljasokeria ½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä 4 dl kuohukermaa (2 tlk) Päälle: 3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta) 4 liivatetta Koristeeksi: 1 tlk säilykemangoa viipaleina kermapursokkeita hopeakuulia Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200 asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää seos tuorejuustoon samaten kuin soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras OyMä olen korvannut tuon valmiin kakkupohjan Safari Cookies suklaa-pikkuleivillä. Paketillinen niintä murskataan ja sekoitetaan joukkoon n. 50g sulaa rasvaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pfg Kirjoitettu August 24, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu August 24, 2007 Mangojuustokakku on ihan älyttömän hyvää!Tässä vielä yksi tosi helppo ohje:Pohjaan200 g Digestivejä75 g voita/margariiniaMurskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita. Voitele irtopohjavuoka ja levitä keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle.Täyte200 g maustamatonta tuorejuustoa200 g bulgarian jogurttia150 g ranskankermaa1 sitruunan mahu1 kananmuna1 dl sokeria1 tl vaniljasokeria8 liivatelehteäLiota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, ranskankerma, muna ja sokerit hyvin keskenään. Sitruunanmehua mausteeksi. Sulata liivatelehdet kiehautettuun veteen (0,5 dl). Sekoita liivateliemi muuhun täytteeseen. Kaada täyte varovasti vuokaan. Hyydytä kakku jääkaapissa kovaksi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catti Kirjoitettu September 10, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu September 10, 2007 Nami nami, kyllä parasta on ihan originelli juustokakku joka valmistetaan uunissa. Itsekin olen siitä haaveillut hääkakuksi. Ei olis mikään ällö makea pläjäys. Se on todella herkullista!!! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.