Guest jeejou Kirjoitettu August 16, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu August 16, 2006 hehee, meilläkin oli pommacia ;D alkoholitonta kaupan siideriä mietimme myös yhdessä vaiheessa.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tuuls22 Kirjoitettu December 30, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu December 30, 2006 perus pommac ei ihan kaikille käy (mm. sulhoni, sekä äitini joka ei juo mitään limppaa).meille tulossa myös jotain muuta kuin kuoharia, ku ei tykätä siitä eikä mistään viineistä. yhtään alkoholiakaan ei sais olla. eli jotain sinistä mehua tai makusiirappia ja sitruunalimppaa, oli se sitten mitä on Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wenoca Kirjoitettu January 11, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 11, 2007 Juuri lähdössä alkoon ostamaan tarvikkeita kuohuviinisangriaan Näyttää niin ihanalta ja kesäiseltä, että on pakko kokeilla.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ponikka Kirjoitettu January 26, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 26, 2007 Meille tulee kanssa tuo Louhisaaren juoma. Sen voi pakastaa (muuten ei säily kauhean kauaa). Meillä se tehdään kesän alkupuolella, ensimmäisistä mustaherukan lehdistä ja pakastetaan sitten. Tässä ohje, joka löytyy Marttojen sivuilta:Louhisaaren juoma5 l vettä4 l mustaherukanlehtiä25 g sitruunahappoa½ kg sokeriaKuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada se huuhdottujen mustaherukanlehtien päälle. Lisää joukkoon sitruunahappo hyvin sekoittaen. Peitä astia kannella ja anna juoman tekeytyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Siivilöi lehdet pois sideharsokankaan läpi. Lisää lopuksi sokeri. Juoma on valmista nautittavaksi. Voit lisätä joukkoon kivennäisvettä. Juomaa voit käyttää myös erilaisissa juomasekoituksissa. Jos haluat juoman säilyvän, pakasta se tai kuumenna se poreilevaksi lähelle kiehumispistettä ja pidä sitä kuumana noin 10 minuuttia. Kaada juoma pestyihin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje välittömästi. Ja tämä on siis ihan älyttömän hyvää. Se on mulle jo lapsuudesta tuttu kesäjuoma ja niinpä ruinasin äitiä tekemään sitä myös meidän häihin, kun me ei tuosta alkomahoolista niin välitetä. Ja tästä tykkää myös perheen pienimmät! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emäntä Kirjoitettu January 28, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 28, 2007 Mun siskon häissä oli kuivaa siideriä alkumaljoina...enkä muuten usko kenenkään edes huomanneen eroa ettei ollut oikeeta skumppaa. Juomathan oli tarjoilija kaatanut valmiiksi keittiön puolella, ettei edes pulloja kukaan nähnyt. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuppuli Kirjoitettu March 10, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu March 10, 2007 Meille tulee todennäköisesti alkumaljaksi aivan alkoholiton vaihtoehto, vadelmalimpparia Tämä on nimittäin juuri oikean väristä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miksu74 Kirjoitettu March 14, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu March 14, 2007 Meillä häät 3 päivän päästä. Jos sattuu hääpäiväksi kylmä keli, niin ajattelimme pelata varman päälle. Eli meillä tarjoillaan alkumaljaksi itse tehtyä musteherukka mehua KUUMANA, terästettynä vähän "kirkkaalla". Lämmittää mukavasti ja alkoholiton vaihtoehto on helppo; sama resepti ilman viinaa. ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
missy87 Kirjoitettu June 29, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 29, 2007 meille tehdään sinistä glögiä talvihäät kun tulee niin on kiva saada glögiä ja kun sininen on yksi teemaväreistä ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alinamaria Kirjoitettu June 29, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 29, 2007 Meille tulee siideriä, Cidre Ecusson Cuvée Spéciale (Alkosta). Ihan älyttömän hyvää, ja kauniin väristä, eikä ole hinnalla pilattu. Alkoholittomaksi legendaarinen Pommac. 8-)AM Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunna84 Kirjoitettu July 30, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu July 30, 2007 meille tulee näillänäkymin alkoholitonta siideriä. en just nyt muista mitä, mutta sellasta tooosi hyvää... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aria Kirjoitettu August 6, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu August 6, 2007 Meidän alkumaljat koostuivat vadelmamehusta ja vichystä. Alkoholiton, kuohuva, kivan värinen ja hyvää. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salla Kirjoitettu August 9, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu August 9, 2007 Meillä oli mansikkasiideri (hellefors?), häiden teema oli punainen joten sopi maun lisäksi jo värinsä puolesta. Ja edullista oli myös! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marikos Kirjoitettu August 13, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu August 13, 2007 Mekään ei kauheasti välitetä perinteisestä kuoharista, mutta ihastuttiin viinimessuilla ihan toden teolla Ollinmäen viinitilan Ruhtinatar marjakuohariin Siinä on käsittääkseni käytetty punaisia viinimarjoja, mutta ei maistu ollenkaan kitkerältä, vaan sellaiselta mukavan pehmeältä ja makealta. Ollinmäen viinitila sijaitsee Mikkelin lähistöllä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellunen Kirjoitettu August 17, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu August 17, 2007 Ja onkohan kellään tietoa, voiko mustaviinimarjapensaan lehtiä pakastaa? Jotta tekisi ao. juoman vasta hiukan ennen juhlaa? Nim. Liian vähän säilytystilaa, vain pikkupakastin...Louhisaaren juoma5 l vettä4 l mustaherukanlehtiä25 g sitruunahappoa½ kg sokeriaKuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada se huuhdottujen mustaherukanlehtien päälle. Lisää joukkoon sitruunahappo hyvin sekoittaen. Peitä astia kannella ja anna juoman tekeytyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Siivilöi lehdet pois sideharsokankaan läpi. Lisää lopuksi sokeri. Juoma on valmista nautittavaksi. Voit lisätä joukkoon kivennäisvettä. Juomaa voit käyttää myös erilaisissa juomasekoituksissa. Jos haluat juoman säilyvän, pakasta se tai kuumenna se poreilevaksi lähelle kiehumispistettä ja pidä sitä kuumana noin 10 minuuttia. Kaada juoma pestyihin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje välittömästi. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
miukulainen-84 Kirjoitettu August 20, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu August 20, 2007 Ja onkohan kellään tietoa, voiko mustaviinimarjapensaan lehtiä pakastaa? Jotta tekisi ao. juoman vasta hiukan ennen juhlaa? Nim. Liian vähän säilytystilaa, vain pikkupakastin...Ainakin itse olen koivunlehtiä säilönyt pakastimeen, ihan hyvin ovat kestäneet. Luulisi onnistuvan viinimarjanlehdilläkin. Itse olen laittanut ihan minigrip pussiin ja litistänyt ilmat ulos. Vievät vähän tilaa pakastimessa sellaiset littanat. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Hemuli- Kirjoitettu August 23, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu August 23, 2007 Olin pari vuotta sitten jouluhaissa (viikkoa ennen joulua), joissa tarjottiin alkumaljana englantilaista "glogia" eli mulled wine. Vuodenaikaan ja haiden tunnelmaan todella hyvin sopiva vaihtoehto. Sita oli ihana siemailla takkatulen lammossa . Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.crane Kirjoitettu September 27, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu September 27, 2007 Olisiko lisää ideoita lämpimänä tarjottavista alkumaljoista? Muita kuin glögi? Talvihäät tulossa ja mielellään tarjoittais jotakin muuta.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tamtam Kirjoitettu October 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu October 15, 2007 m.crane, lämmin siideri voisi olla ihan mukava vaihtoehto . Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmi09 Kirjoitettu October 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu October 15, 2007 Tämän kysymyksen kanssa mekin painiskellaan, mitä alkumaljaksi talvihäissä... Itse kun en kuoharista tykkää. Joku lämmin juoma vois olla hauska, minkälaisista laseista olette lämpimät tarjonneet? Mukeista, glögilaseista tms? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.crane Kirjoitettu October 18, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu October 18, 2007 Voisikohan siideriä koristella vaikka jollain kanelitangolla tms..? Siideri on kyllä vaihtoehtona aikas hyvä, itse asiassa melkein täydellinen (morsian on siiderisieppo) ;D. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jemmaliini Kirjoitettu November 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu November 15, 2007 Meillä ois alkumaljana semmonen kuohari ku Gasti Ancia. Erittäin hyvää. Me juotiin sitä myös sillon ku mentiin kihloihin Ja osittain sen takia halutaan sitä samaa kuoharia. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemppa Kirjoitettu November 20, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu November 20, 2007 Meille tulee alkumaljaksi joku snapsi - me kun ei tykätä ollenkaan kuohareista. Ei olla vielä(kään) päätetty, mikä snapsi laitetaan, mutta varmaan jotain pehmeää hyvää... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mansikka06 Kirjoitettu June 25, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu June 25, 2008 Jos olis varaa ja rohkeutta ni aivan taatusti tarjoilusin koko porukalle mansikka-margaritat (frozen) !!Mutta, tuskin sitä viitsii tyhjiin vatsoihin tarjoilla..! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tellu68 Kirjoitettu November 15, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu November 15, 2008 Joku tällä palstalla kirjoitti tarjoavansa alkumaljaksi Alkon Ecusson Cuvee Speciale siideriä. Onko muilla kokemuksia tästä? Entä noista muista Ecusson-siidereistä, Bretagne Brut ja Normande Brut? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
toadstool Kirjoitettu November 16, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu November 16, 2008 Jos olis varaa ja rohkeutta ni aivan taatusti tarjoilusin koko porukalle mansikka-margaritat (frozen) !!ois kyllä aika loistavaa! ja vielä tietty kauniisti koristeltuina. mutta ammattini puolesta pakko sanoo, että ois aika tarjoilijan painajainen, kun yht'äkkiä sais tietää, että ´nyt tehdään 80 mansikkamargaritaa Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.