miitu78 Kirjoitettu September 16, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu September 16, 2007 Toivottavasti tää tulee oikeaan paikkaan..Niin, mietin tuossa että saisko kookoshiutaleista sellasta lumimaista vaikutelmaa? Mitä muita vaihtoehtoja ois?Ja mitä täytteeksi?Olispa ihana jos joku auttaisi, olen itte aika käsi näissä hommissa.. ;D Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mansikka82 Kirjoitettu September 17, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu September 17, 2007 Saisiko marsipaanista tehtyä "lumihiutaleita"? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
miitu78 Kirjoitettu September 17, 2007 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu September 17, 2007 Juu, pitääpä tuota marsipaania miettiä! Kiitos vinkistä Mansikka82!Mies teilasi nuo kookoshiutaleet heti, ehotti valkosuklaata. Mutta sehän ei ole lumen valkosta.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu September 18, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu September 18, 2007 Myöskään marsipaani ei ole vitivalkoista, se pitäisi värjätä. Vaahtokarkkikuorrute saattaisi olla kaikista valkoisinta ja tarjoiluvadille voisi tomuttaa tomusokeria. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
miitu78 Kirjoitettu September 18, 2007 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu September 18, 2007 Vaahtokarkkikuorrute? Miten se tehdään? Vai tarkotatko vaan että laittaa vaahtokarkkia vieri viereen? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu September 19, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu September 19, 2007 En tarkoita, että laitetaan vaahtokarkkeja kakun päälle Tarkoitan Mmf -kuorrutetta, jonka voi suomentaa vaahtokarkkikuorrute (googlella löydät paljon tietoa). Tai sitten on vielä royal icing -kuorrute, joka on myös valkoista ja tietenkin sitä voi värjätä.Vaahtokarkkikuorrute (Talkan sivuilta)400 g vaahtokarkkeja (valkoisia)1 pkt tomusokeria 1 rkl vettäVoit maustaa seoksen halutessasi vanilijalla, kaakaolla, sitruksen kuorella tai esanssilla. Voit myös värjätä seoksen elintarvikevärillä.Siivilöi puolet tomusokerista kulhoon. Voitele pyöreä uunivuoka rypsiöljyllä tai sulatetulla kookosrasvalla. Kaada vaahtokarkit kulhoon. Lisää vesi. Kuumenna seosta mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla (750W). Sekoita seosta jokaisen kuumennusjakson välissä. Jatka kuumentamista, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet ja kulhossa on kuohkea seos. Tee tomusokeriin keskelle syvennys ja kaada vaahtokarkkiseos siihen. Voitele käteesi hiukan rypsiöljyä tai kookosrasvaa ja työstä taikina sileäksi palloksi. Pane kaulittava vaahtokarkkikuorrute paksuun pussiin ja anna levätä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Seos säilyy tiiviisti kahteen muovipussiin ja rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa. Notkista kaulittava vaahtokarkkikuorrute käsissäsi ennen kuin kaulitset sen kakun päälle. Jos muotoilet seoksesta hahmoja marsipaanin tai kaulittavan sokerikuorrutteen, ota seosta käteesi pienissä erissä, työstä se notkeaksi ja muotoile. Tomusokeri auttaa seoksen kaulitsemisessa. Mikäli seos tarttuu käsiin, ota sormenpäällä hiukan rypsiöljyä tai kookosrasvaa käsiisi. Jos taikina tuntuu liian tahmealta, lisää seokseen tomusokeria. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
moppi Kirjoitettu September 26, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu September 26, 2007 Jos kakun päällystäisi valkoisella marsipaanilla tai mmf-kuorrutteella.Onkohan tuo confetilla myytävä sokerikuorrutus ihan valkoista...jos olisi niin silloinhan säästyisi muiden massojen värjäämiseltä.Ja tämän jälkeen sen pinnalle ripottelisi lumenvalkoista kristallipulveria.Tai sitten löytyi heidän sivuilta myös valkoista ripoteltavaa glitteriä...Löytyy myös kimallespray värinä helmiäinen/hopea...Käytännössä en ole tätä nähnyt, mutta tuo kristalipulveri toisi päällysteeseen varmastikkin sellaisen lumen hohtavan vaikutelman. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissakala Kirjoitettu November 23, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu November 23, 2007 Mä voisin ottaa sellasen talvikakun, mikä on ihan vaan kermakakku. Oon marsipaaniakin ajatellut, kookoksesta en tykkää. Valkosuklaakin vois olla ihan kiva. Ja sit pitäis laittaa niitä hopeakuulia siihen koristeeksi. Onko jotain hyviä kakunkoriste -ehdotuksia?Ehkä se kerma olis kaikkein helpoin juttu, se on ainakin valkoista. Täytteeksi haluaisin jotain rahkaa, marjarahkaa ehkä. Vadelmarahkaa, nam! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.