Jump to content
Naimisiin.info

Mitä teillä on kahvi-avecina??


Guest Schwan

Recommended Posts

  • Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 5 weeks later...
  • 2 years later...

Lasivalinta on kiinni juoman laadusta :girl_wink: Eli meidän häissä aveceina on konjakki & likööri (normiratkaisut...), jolloin konjakkiannos (4 cl) tarjotaan yleisimmin nk. aromilasista ja likööriannos (4 cl) yleisimmin nk. liköörilasista. Huomioitavaa on se, että nykyään varsinaiset asiantuntijat pitivät konjakin nauttimista kahvin kera suorastaan konjakin tuhlauksena (yhtäaikainen kahvin nauttiminen tappaa kaikki mahdollisuudet oikeasti maistaa laatukonjakki) ja että se suositetaan tarjottavaksi nk. tulppaanimallisista laseista (jotta alkoholin haihtumapinta ei olisi niin suuri). Lisäksi kannattaa huomioida, että liköörilaseja löytyy todella monenmuotoisia ja -laisia, joten sellaista "oikeaa liköörilasia" on varsin vaikea määrittää. Sellainen lasi joka siis miellyttää, on käytännöllisin tai löytyy pitopalvelulta/astianvuokraajalta on ihan fine :girl_smile:

This being said, suomalaisissa häissä kahviavecit ovat hyvin yleisesti konjakki & joku likööri ja ne tuodaan tarjolla yleensä aromilaseissa ja pienehköissä (ei yhtä pienissä kuin sanpsilasit) liköörille sopivissa laseissa. Myös likööri voidaan tarjoilla aromilaseista...

Omissa häissämme pitopalvelu kaataa avecit laseihin ja tarjoilee niitä pöydissä istuville vieraille sen jälkeen kun nämä ovat itse hakeneet kahvinsa/teensä & kakkunsa noutopöydästä. Pitopalvelusta riippuen tarjoilijoiden palkan lisäksi voidaan veloittaa kiertoilmaisuin nk. kaatopalkkioita (ja kiertoilmaukset ovat käytössä koska erillisten kaatopalkkioiden veloittaminen on oikeastaan kiellettyä).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tulee varmaankin joku konjakki, Baileys Original ja sitten ajattelin etta olisi kiva olla joku suomalainen likoori, tyyliin Lapponia lakkalikoori tai jokin mustikkalikoori. Taytyisi vaan maistella jotain suomalaisia likooreita jossain valissa, en yhtaan tieda onko ne ihan kamalia tai etta mika olisi hyva? Koska vieraista n. puolet tulee ulkomailta, olisi kiva tarjota kotimaisiakin makuja :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pahoitteluni jo valmiiksi sivistymättömyydestäni näissä avec-asioissa. En itse juo tavallisesti alkoholia ollenkaan ja olen ihan pihalla avec-käytännöstä :)

Olisiko ihan typerä/etiketin vastainen idea tarjota liköörin/konjakin sijaan tavallista viiniä? Juhlimme ravintolassa ja viineistä olemme saaneet neuvoteltua hyvän, melko siedettävän pullohinnan. Avecit maksavat reilusti yli kaksinkertaisen hinnan viiniin verrattuna ja ravintolassahan tunnetusti sitä rahaa viinaksiin palaa.. Miten siis on, voiko ruoalla tarjoiltua viiniä tarjota myös jälkiruoalla? Meille ei ole tulossa hääkakkua vaan ihan tavallinen jälkiruoka, esimerkiksi creme bruleeta (brûlée?)/mansikkasorbettia/tms. Vaihtoehtona olisi toki myös jälkiruokaviini, mutta senkin hinta on aika suolainen koko vierasjoukolle laskettuna.

Link to comment
Share on other sites

Olisiko ihan typerä/etiketin vastainen idea tarjota liköörin/konjakin sijaan tavallista viiniä?

Meille ei ole tulossa hääkakkua vaan ihan tavallinen jälkiruoka, esimerkiksi creme bruleeta (brûlée?)/mansikkasorbettia/tms. Vaihtoehtona olisi toki myös jälkiruokaviini, mutta senkin hinta on aika suolainen koko vierasjoukolle laskettuna.

Itse olen ravintola/pitopalvelussa töissä, enkä koskaan ole ollut missään tilaisuudessa, jossa kahvin kanssa tarjotaan ruokaviiniä - on se kieltämättä vähän hassua, makuyhdistelmä ei oikein toimi. Jälkiruokaviiniäkään en lähtisi KAHVIN kanssa tarjoamaan, ensin jälkkäriviini + jälkkäri, sitten vasta kahvi erikseen tarjoiltuna (virallisesti menee näin). Ylijääneet avatut viinipullot voi monesti pyytää tarjottavaksi myöhemmin illalla, esim. vaikka samaan aikaan mahdollisen boolin kanssa.

Tiedän, ettei meidän suvuissa monikaan noita ruskeita juo, joten jätämme ne suosiolla pois kokonaan ja tarjoamme vain kakkua ja kahvia. Hintakin aveceissa (varsinkin ravintoloissa) on oikeasti tosi korkea, joten niiden poisjättö on ihan normaalia, suosittelen siis sitä vaihtoehtoa ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä aveceina konjakki (Larsen VSOP) sekä joku perus kermalikööri.

Mitenköhän nuo määrät? Onko puolet ja puolet hyvä vai meneeköhän jompaa kumpaa selvästi enemmän?

Tämä riippuu yleensä vieraiden sukupuolijakaumasta, karkeasti jaoteltuna suurin osa naisista juo likööriä ja miehet konjakkia. Kermalikööristä olen tosin huomannut, että se uppoaa varsinkin nuoriin miehiin! :D yleensä konjakki on kuitenkin suositumpi vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

Seurakunnan tiloissa ei saa alkoholia tarjoilla, joten avecia ei tule :(

Tosin, moni tulee myös Siunaamistilaisuuteemme autolla, joten harmillista olisi tarjota myös sen takia, että osa saa vain hömpsyt :/

Ehkä vihkimisen jälkeisissä kahvittelutilaisuudessa voidaan liköörihömpsyt tarjota, sinne todennäköisesti kaikki tulee julkisilla :D

Ainoa vain, että ei tule montaa, joka alkoholia ottaa :o

Link to comment
Share on other sites

Kiitos avusta essi. ^_^ Ehkä me vain jätetään avecit kokonaan väliin.. Toivottavasti eivät sukulaiset ala nipottamaan!

Tuskinpa edes huomaavat sen puuttumista ;) ja jos teidän juhlintaa tärkeämpää on saada konjakkihömpsy niin ei varmaan haittaa, vaikka ko. vieraat lähtisivät samantien sitä kotiin juomaan :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Create New...