Jump to content
Naimisiin.info

Hääkakku


Emppu78

Recommended Posts

  • Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Jeps, on se ihanaa, että kaikenlaisia kakkuja on jo olemassa ja tarjoillaan! Jos en olisi valintaani jo tehnyt, niin saisin paljon uusia ideoita täältä!

Itse haluan maun puolesta (enkä niinkään nimen puolesta...) prinsessakakun, jossa vihreä marsipaani on korvattu valkoisella marsipaanikuorrutuksella ja päälle tehdään jotain mustia kuvioita. Tosin pitopalvelun täti oli sitä mieltä, että prinsessakakku jakaa mielipiteet, eli toiset tykkää, toiset ei. Mitä mieltä olette? Kakun on tarkoitus olla ulkonäöltään häiden teemaan sopiva, eli art decomainen eli selkeä ja yksinkertainen.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee näillä näkymin rahka-mustikka-vadelmatäytteinen kakku, jossa kuorrutuksena kermavaahtoa ja päällä marjakiillettä.  :-X

Sipu, suunnittelemasi kakku on varmasti upean näköinen, mutta olen samaa mieltä että mielipiteet se voi makunsa puolesta jakaa. Itse en marsipaanikakuista niin välitä, ja vaikka ne voivat komeita ollakin, mielestäni kakun maku on tärkein juttu.  

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen ei tykkää kermakakuista, joten kuorrutamme kaikki kakut vanilijavaahdolla. Toimii samalla tavalla kuin kerma, on paljon kevyempää ja huomattavasti paremman makuista. Lisäksi teemme yhden täysin gluteenittoman kakun, kun veljellä on gluteeniton ruoka, tähän kakkuun liitämme muut mahdolliset allergiat, esim marja yms..

Link to comment
Share on other sites

Tosin pitopalvelun täti oli sitä mieltä, että prinsessakakku jakaa mielipiteet, eli toiset tykkää, toiset ei. Mitä mieltä olette?

No eikös kaikki ruoka jaa mielipiteet? Ei kaikki tykkää kerma- tai juustokakuistakaan. Sitäpaitsi voihan sen marsipaanin jättää syömättä ja syödä vaan sen pohja- ja täyteosion, jos ei marsipaanista välitä. Ei kaikkia voi miellyttää millään, aina on joku jolle ei kelpaa!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen ei tykkää kermakakuista, joten kuorrutamme kaikki kakut vanilijavaahdolla. Toimii samalla tavalla kuin kerma, on paljon kevyempää ja huomattavasti paremman makuista.

Olettehan testanneet tämän vaniljavaahdon? Mikäli tarkoitat näitä creme/flora vanilloita, niin ne eivät käyttäydy lainkaan samalla tavalla kuin kerma, eli pursottaminen ja perinteinen kuorruttaminen ei kyllä onnistu!

Mä en muuten yleensäkään ymmärrä sitä, että miksi ihmiset miettivät esim. kakun kohdalla, että kun kaikki vieraat eivät tykkää siitä tai äiti ei tykkää siitä. Mitä väliä sillä on, jos joku ei tykkää, se on hänen oma mokansa! En minä itsekään rakasta kaikkia ruokalajeja, joita meidän pöytään tulee, mutta ne vaan kuuluvat siihen pöytään ja sillä selvä.

Link to comment
Share on other sites

Mä oon saanut päähänpinttymän valkosuklaa-lakkakakusta, can`t help it! Tosin kovin monet eivät pidä lakoista  :-/, joten ajattelin siihen rinnalle kinuskikakkua [smiley=thumbsup.gif] , selvä homma!

Kaikki oli ihan selvää, kunnes...oliskohan ollut joulun alla ilmestynyt Koti ja keittiö-lehti, jossa oli kuva suklaakakusta (siis sellanen kreemiversio, ei Sacher), jossa oli päällinen kranaattiomenan tummanpunaista sisusta :-X :-X, aa-aaaah...

Mun maailma siis järkkyi pahasti, koska se oli aivan MIELETTÖMÄN näköinen... Meille taitaa tulla aikamoinen kakkukavalkaadi, tai sitten tulee tehtäväksi pirun kipeitä päätöksiä ;D

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan ihastuttu Kakkugallerian kakkuihin  ;D www.kakkugalleria.com

Joku sellainen siis, mietitään otettaisko kahta erilaista  :)

Meille tulee tuolta Mustaherukkasuklaakakku. :P reilu viikon päästä päästään maistamaan. Oon syönyt kakkugallerian kakkuja suht usein, mutta tää mustaherukkasuklaa on vielä maistamatta. Luotan, että se on loistava, kuten muutkin kakut siellä!! :) en halua pilata yllätystä maistamalla etukäteen... heh.

Link to comment
Share on other sites

Joku mikä näyttää ja maistuu hyvältä!  ;D

Ja koko kakku ehdottomasti HYLA tai kokonaan laktoositon... Niinkuin muukin menuu.... Eipähän tarvitse erikseen tehdä kakkua kellekkään,kun jo itse vaadin ainakin hylaa...Olisihan se aika ilkeää jos morsion pitäisi juosta kovaa vauhtia vessaan kesken kakunsyönnin... :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Olettehan testanneet tämän vaniljavaahdon? Mikäli tarkoitat näitä creme/flora vanilloita, niin ne eivät käyttäydy lainkaan samalla tavalla kuin kerma, eli pursottaminen ja perinteinen kuorruttaminen ei kyllä onnistu!

Kaipailisin vinkkejä kakun kuorruttamiseen. Mitä pelkän kerman sijaan? Kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Kaipailisin vinkkejä kakun kuorruttamiseen. Mitä pelkän kerman sijaan? Kokemuksia?

Sokericremeähän käytetään kuorruttamiseen. Itse tykkään sen mausta. Tässä ohje:

Sokericrème

250g suolatonta voita

1pkt (500g) tomusokeria

2rkl maitoa

1rkl vaniljasokeria

haluttua väriainetta

Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maito, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista . Sekoita tasaiseksi. Värjää halutulla väriaineella.

Creme kannattaa levittää lastalla, koristeluja voi tehdä pursottamalla (aivan kuin kermavaahto, mutta koristellessa voit käyttää hyvin pientä päätä, jolloin pystyt tekemään rajauksia, kuvioita jne.) Cremellä pystyy työskentelemään paljon tarkemmin kuin kermavaahdolla. Koristelut ja kuvioinnit voit tehdä vaikka värjätyllä cremellä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä oli St Honoresta vadelmavalkosuklaamoussekakku. Ihan taivaallista  :-X.

Prinsessakakku on mun mielestä vähän riski valinta, juurikin siksi että jakaa mielipiteet. Itse olen vasta nyt oppinut pitämään marsipaanista, ja tiedän monia, jotka eivät voi sitä sietää. Tokihan on kermakakkujen ja juustokakkujenkin vastustajia, mutta marsipaani on silti vähän eri asia. Ainakin kannattaa laittaa jotain keksiä tms lisäksi tarjolle, että jokainen saisi jotain makeaa suuhunsa kahvin kanssa.

Meillä oli suklaakonvehteja ja keksejä, sekä lisäksi tietysti omat leivoksensa gluteenittomalle ruokailijalle ja maidoton kakku.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Create New...