Rii'a Kirjoitettu October 11, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu October 11, 2012 Olisi kiva saada tänne viellä lissää niiden kokemuksia, joilla jo häät olleet. Kuinka onnistui, riittikö ruuat, miten budjetti piti... Mutta meillä siis myös tarkoituksena tehdä kaikki itse, koska pitopalvelut olisivat ottaneet meidän menyllä jopa 55 €/hlö. Mikä parasta sulhasen äiti ja molemmat siskot kokkeja, joten homma hoituu kyllä. Laitan tohon alle meidän suunnitteleman menyn, olisi kiva kuulla kommenttia miltä se kuullostaa.. Tarjoilut n. 100 aikuiselle ja 20 lapselleKylmiä alkupaloja:*sillilajitelma (esim. sipulisilli, sinappisilli ja jokin muu)*graavi-/lämminsavu lohi*savustettu lohi tartar-kastikkeen kera*lime-katkarapu-salaatti*ruokaisa pastasalaatti (esim. kanasta)*kreikkalainen salaatti*rieska+tumma leipä+voi*erikoisempia voimakkaita juustoja+viinirypäleitä+keksejä*marinoituja sieniä, punasipulia, oliivejaLämmin pääruoka:*keitetyt perunat*rosépippuri possua/hirveä kermakastikkeessa*uunikasvikset*juomana puna- ja valkoviini, mehu ja kotikaljaJälkiruoka:*pannacottaKakkukahvit:*mansikkakermakakku*unelmatorttu*2-3 eri lajiketta pikkuleipiä*kahvi ja tee, mehu, konjakki ja cherryIltapala:*kaisersalaatti*patonkia*coctailpiirakoita (näitä ei itse tehdä, ostetaan valmiina)+munavoi*kinkkukiusaus*jos jotain jää päivältä esim. salaatteja, kalaa yms.*juomana mojitoa, sangriaa, olutta, siideriä ja lonkkua (siis meillä ei boolia)Alkoholipitoiset juomat tuodaan virosta. Kotikalja tehdään itse ja mehu omasta marjamehusta.Lohet tullaan itse pyytämään ja savustamaan. Hirveä on omasta takaa. Ja perunat omasta maasta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AaHoo Kirjoitettu November 11, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu November 11, 2012 Paljonko olette varanneet ruokaa per henkilö, kun olette itse tehneet ruokia? En löytänyt ruokien määrästä mitään ketjua..Häissä ainakin itse tulee syötyä ihan ähkyyn,joten hankalaa arvioida, varsinkin kun tulee montaa eri sorttia pöytään. Noloa, jos ruoka loppuisi kesken, mutta ei viitsisi kustannussyistä liikaakaan ostaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ebba Kirjoitettu November 12, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu November 12, 2012 Täältä sain itse hyviä vinkkejä:http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/kodin_juhlat/paljonko_varataan_tarjottavaa/http://opetus.ruokatieto.fi/Suomeksi/Nettikokki/Menun_suunnitteluhttp://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/juhlat/juhlatarjoilun-suunnittelu/0218010-80690Itse laskin noiden Marttaliiton laskureiden mukaan, ja ne meni kuta kuinkin kaikki, mutta ei loppunut kesken. Siis enää ei olis ollu, mistä täyttää tarjoiluastioita, mutta varsinaisista astioista eivät loppuneet, joten vieraat ei tienneet ruoan hupenemisesta mitään. Itseä alkoi vähän jännittää, että paljonko ne meinaa santsata, mutta riittipä kuitenkin! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
peppermintpearl Kirjoitettu August 2, 2014 Raportoi Share Kirjoitettu August 2, 2014 Onko täällä foorumilla joku vastaava ketju (joka ei vaan ole sattunut minulle silmään), vai eikö kukaan ole itse enää uskaltanut ruokia valmistaa? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
esssie Kirjoitettu October 6, 2014 Raportoi Share Kirjoitettu October 6, 2014 Me tehdään ruuat itse, vieraita tulossa 50-60 hlö. Anoppini on töissä Horeca-alan logistiikkakeskuksessa, joten ruuat tulee sieltä henkilökuntahintaan. Ihan alusta asti ei siis tarvitse tehdä, vaan lähinnä "pistää kasaan" Opiskelen itse restonomiksi, joten 3kpl tarjoilijoita tulee omalta luokaltani. Juhlassa heille kuuluu siis ruokien esillepano ja pöytien blokkaaminen sekä astioiden pesu. Ruokia aletaan valmistamaan talkoovoimin pari päivää ennen häitä, ja kuljetetaan juhlapaikalle hääpäivän aamuna, tai jos saadaan lupa niin edellisenä iltana. Hinnasta en osaa sanoa vielä mitään, menu lyötiin lukkoon viime viikolla ja anoppini laskee lomalta palattuaan tilattavien ruokien hinnat. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meikkupeikko Kirjoitettu July 22, 2015 Raportoi Share Kirjoitettu July 22, 2015 Meillä ruoat tehdään itse. Vieraita tulossa n. 60. Alkuruokaa ei ole. Pääruoaksi miehen metsästämää hirveä n. 9 kg. Lisäksi 10 kg keitettyä perunaa omasta maasta, itse kerätyistä sienistä tehty sienimuhennos ja paahdettuja juureksia. Juomaksi itse tehtyä kaljaa, raparperijuomaa oman maan raparpereista ja vettä. Leivätkin tehdään itse, juureen leivottua ruisleipää ja hiivaleipää. Leivän kanssa voita ja juustoa. Ollaan laskettu, että koska käytetään niin paljon oman maan tuotteita, tulee tarjoilulle hintaa n. 100 euroa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris- Kirjoitettu July 23, 2015 Raportoi Share Kirjoitettu July 23, 2015 Me olemme myös päättäneet tehdä tarjoilut itse. Suunnitelmissa salaattibuffa ja joku lämmin ruoka mikä on vielä pohdinnassa. Olemme itse melko nirsoja, joten "itsekkäästi" haluamme tarjolle vaan ruokia joista pidämme. Vieraita tulossa max. 60 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.