marianna84 Kirjoitettu December 19, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu December 19, 2010 Paljon olette muuten maksaneet tarjoilijoille/ja keittäjälle? Meillä tulossa noin 80 vierasta ja palkkaisimme noutopöytää pitämään yllä henkilökuntaa, riittääkö esim.2tarjoilijaa ja 1 emäntä, joka keittää perunat, tekee muusin ja käristyksen? Ovat sukulaisen ystäviä. Muut ruuat tehdään etukäteen. Paljon pitää maksaa palvelusta? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
m@uku Kirjoitettu December 30, 2010 Raportoi Share Kirjoitettu December 30, 2010 Hyvältä kuulostaa teidän menyyt! Monilla näyttää olevan lohta tai käristystä. Lohen kilohinta on noussut noin kahdeksaan euroon. Lapset eivät yleensä pidä lohesta, joten ehkä liha, kala ja kasvisvaihtoehdot kävisivät monille. Onneksi meillä tulee tarjoilijat talon puolesta, on yksi asia vähemmän huolehtia. Osan ajattelimme tehdä itse ystävien ja sukulaisten kera ja vaativimmat kuten kakun ja pääruoan tilaamme pitopalvelusta. Vertailut ovat kesken vielä. Budjetit kuulostavat melko suurilta. Vaan kerranhan sitä eletään! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliJan Kirjoitettu August 23, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu August 23, 2011 (muokattu) Kiinnostaisi kovasti kuulla tuoreita kokemuksia niiltä, jotka ovat ruoat itse tehneet.Miten meni noin niinkuin kaikkinensa, pysyittekö budjetissa, riittikö ruoka, oliko hirveä stressi?Kaikki siis kiinnostaa.. Itselläni olisi tarkoitus tehdä ensi kesän häihimme itse ruoat, kakut, iltapalat sun muut.Koulutukseltani olen kyllä kokki, mutta vähän jo nyt hirvittää miten kaikki menee..Budjettia olen vasta ihan alustavasti laskeskellut, pitää aloittaa kunnon hintaseuranta, eli sitä en tähän vielä viitsi laittaa.Häiden teema on "Kesäjuhlat" ja menu perinteinen ja koottu tyyliin kaikille jotakin.Alkumaljan kanssa*suolaisia keksejä, ruislastuja, maustettuja manteleita yms. pikkunaposteltavaa.Varsinaista pääruokaa en ole aikeissa tehdä, koska kokemukseni mukaan sen menekki on monesti runsaan alkupalapöydän jälkeen vähäistä. Eli alla olevista lämpinä tarjoillaan vain perunat,lihapyörykät ja lämpimät kastikkeet.*Salaattilajitelma*Kurkkukuutiot*Uunikuivatut tomaatit*Marinoitua punasipulia*Marinoituja tuoreita herkkusieniä*Fetajuustoa*Marinoidut uunikasvikset*Marinoituja oliiveja*Tomaatti-mozzarellasalaatti*Kastikkeina : yrttiöljy, itsetehty sinappikastike ja caesarsalaatin kastike*Paistettua broileria*Paahtopaistia*Savustettua lohta*Lihapyörykät*Kananmunan puolikkaat*Keitetyt perunat*Valkosipulikermaperunat*Kastikkeina: punaviinikastike, bearnaise ja tartar.Hääkakuksi Kakkubuffet*Perinteinen mansikkakermakakku*Suklaa-mustaherukkamoussekakku*Valkosuklaajuustokakku(uunissa paistettava)*Raikas hedelmäjuustokakku & kauden hedelmiä(Nämä nyt ainakin..)Illalla boolin kanssa olsi tarkoitus olla myös napostelu- ja karkkibuffet.Yöpalaksi sitten*Pikkupitsasia*Juustosarvia*Jauhelihahyrriä yms. pientä suolaista.Apua toivottavasti saan sukulaisilta ja ystäviltä. Hääpäiväksi tarkoitus palkata 3-4 työntekijää.Että tälläista, kokemuksia, kommentteja ja vertaistukea kaipaillenEliJan Muokattu: August 23, 2011, käyttäjä: EliJan Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huraira Kirjoitettu August 23, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu August 23, 2011 Meillä tarkotus myöskin tehdä itse ruuat.Morsian tekee:KeksitKakutSämpylätSulhanen tekee(kokki):kotikaljan(iltapala pizzan)Sulhasen mamma:mehuMorsiammen äitipuoli:tiikerikakkujaMorsiammen äitipuolen äiti:(marjapiirakkaa tms.)Sulhasen kaveri(kokki):LohikeittoKesäkeittoiltapala salaattiMorsiamme isäpuoli (kokki):auttaa keitoissa aamulla ennen kirkkoaTarvittaessa bm on myös kokki sekä hänen äitinsä (eli sulhasen täti )Tämä on alustava suunnitelma ja stressaa kyllä vähän mutta kun oon tämmönen että haluun tehä ite aina kaikki.....Tarvikkeet hankitaan miehen työn kautta tukusta Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
jewe Kirjoitettu August 26, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu August 26, 2011 Muutama viikko sitten häitä viettäneen "minä itse" kommenttia ruuista. Teimme itse ruuat ilman ravintola-alan koulutusta. Lihat ja kalat tulivat valmiina, eli itselle tekemiseksi jäi pääasiassa salaatit ja kakut. Kakkuja tein kaksi viikonloppua (pakkaseen) ja salaatteja teimme isommalla porukalla häitä edeltävänä päivänä. Ruoka ei loppunut kesken, jotain jäi enemmän kuin jotain toista, mutta jaoimme ne juhlapaikan siivouksessa auttavien kesken sunnuntaina. Monet kehuivat ruokaa hyväksi. Ruokiin meni n. 15 €/hlö. Tukusta haettiin suurinosa ja tuttujen suhteita käytettiin liha- ja kalahankinnoissa. Tarjoiluhenkilökunnan kulut, pöytäliinat (Ikean lakanat), astiavuokrat mukaan laskettuna 20-25 €/hlö. Ruokana meillä oli: broilerisalaattia, fetasalaattia, kinkkupastasalaattia, hedelmäistä salaattia, perunasalaattia, kalasalaattia, sinappisilliä, valkosipulisilakkarullia, matjessilliä, maustesilliä, savustettua lohta, kylmäsavustettua lohta, perunoita, bulevardinhärkää, herkkupaistia, palvikalkkunaa, lihapullia, kananmunanpuolikkaita, oliiveja, aurajuustoa, kotijuustoa, leipävalikoima, levitteet, viinit, maito, vesi, kotikalja, suklaakakkua, rahkakakkua, juustokakkua, pikkuleipiä Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kellen Kirjoitettu August 26, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu August 26, 2011 Vieraita oli melkein 70, joista n. 10kpl lapsia. Tarjolla oli possua, kalaa, kasvisgratiini, kinkkumakaroonisalaattia (tästä myös kinkuton vaihtoehto), perussalaatti ja siihen lisukkeita, joita jokainen sai lisäillä mielensä mukaan... Sitten vielä tietysti kahta eri leipää ja margariiniä, kahta eri kastiketta (toinen possulle, toinen kalalle), salaatinkastikkeet... Ja lapsille oli vielä erikseen nakkeja ja lihapullia, vaikka kyllä ne aikuisillekin maistui oikein hyvin Ja hääkakku oli luonnollisesti.Meillä näiden ruokien tekemiseen osallistui miehen äiti ja veli vaimoineen. Rahaakin kului ruokakaupassa n.300€ + kakkutarpeisiin 80€. Äitini osallistui kustannuksiin, kun ei ruokien tekemisessä kerennyt auttaa. Aluksi homma tuntui mahdottomalta, mutta helpostihan se onnistui Miehen veljen vaimo kävi sitten vielä hääpäivän aamuna katsomassa että ruokatilanne on ok ja tekemässä niiden suhteen viime hetken valmistelut. Ja pari vanhaa lukiokaveria tuli tarjoilemaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliJan Kirjoitettu October 20, 2011 Raportoi Share Kirjoitettu October 20, 2011 Ihanaa kuulla, että kaikki on mennyt hienosti!Ja rahaakin olette saaneet vaikka kuinka paljon säästettyä, jos vertaa, että pitopalvelun olisitte valinneet Itsekkin olen tässä pähkäillyt, että pitää tehdä IHAN KAIKKI mitä voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen, että voisitten rauhassa keskittyä niihin ruoanlaittopuuhiin yms. pakollisiin viime hetken järjestämisiin.Miten teillä kohtasi varattu ruoka/menekki? Itse en toisaalta haluaisi, että mikään loppuu, mutta tämän hetkisillä laskelmilla (vaikka tietenkään kaikki eivät syö kaikkea)olisi ruoan yhteismäärä noin kilo/syöjä + kakkubuffet. Eli pientä muokkausta tarvinnee vielä ainakin ruokamääriin tehdä..Kaikenlaiset vinkit ja kokemukset ovat erittäin tervetulleita. Ja jos palstalla sattuu olemaan Pääkaupunkiseudun/Turun suunnan morsiammia, jotka ovat aikeissa tehdä itse ruoat ja tarvitsevat apua tarjoiluun yms., voisi hyvin harkita vaihtokauppoja. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nökönenä Kirjoitettu March 26, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu March 26, 2012 Olen kilpailutellut pitopalveluita Lahdesta ja ympäröivistä kunnista, halvimmillaan pitopalvelun saisi 80hlö vetoisiin kekkereihin n.27e/hlö. Mietinkin paljonkohan säästäisi jos palkkaisi tuttuja ravintola-alan ihmisiä töihin kokkia myöten (näiden liksoihin menisi varmaan n.400e), jos tarjoiluissa olisi- Muutama salaatti- Graavilohi ja sinappisilli tjsp- Leivät ja levitteet- Kermaperunat ja joku mallia paahtopaisti + broikkua vaikkapa- Kasvisgratiini- Hääkakku ja keksejä+ Holittomat ruokajuomat niille ketkä holitonta haluaa.Peräänkuulutan siis kokemuksia paljonko itse tehty tuli maksamaan ja menikö liian vaivalloiseksi? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
minttuli80 Kirjoitettu March 26, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu March 26, 2012 Iitin Kausalassa toimii pitopalvelu Annikki Ruokonen. Kysypä tarjous sieltä. Oli meidän häissä 2010 ja olimme todella tyytyväisiä sekä hintaan kuin myös ruokaan ja palveluun.Kyllä itse tekemällä toki säästää, mutta ongelmaksi muodostuu usein esim: se ettei ole tarpeeksi kylmäsäilytystilaa jne. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nökönenä Kirjoitettu March 26, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu March 26, 2012 Ihan varmasti säästäis mutta nämä pienet säästötoimet voi vähän ottaa kupolin siinä vaiheessa kun olis kädet täynnä töitä muutenkin Kiitos vinkistä pitääkin soitella tuonne! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nökönenä Kirjoitettu March 27, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu March 27, 2012 Päädyin kuitenkin varaamaan pitopalvelun, joka kilpailutuksen jälkeen oli Lahden alueella 23e + alv Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruska* Kirjoitettu March 28, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu March 28, 2012 Tää on noin muuten erittäin hyvä aihe. Olen iloinen että päädyit pitopalveluun - itse tehtynä ei polta kuin päreet eikä se loppujen lopuksi tuota kovinkaan paljon säästöä. Elintarvikkeiden kustannukset tulevat kyllä kalliiksi kaupasta isoja määriä haalimalla - pitopalvelut suosivat tukkuja joista saa edullisemmin enemmän. Työmäärä on valtava, tosin sinulla olisi ollut kuitenkin alan osaajia käytettävissäsi (näin ymmärsin).Näin pitopalvelussa työskennelleenä tiedän tarkasti kuinka paljon keskimäärin varataan mitäkin nuppia kohden, ja kun kerran järjestimme juhlat äidin pyöreiden vuosien kunniaksi ihan talkoovoimin, hän ei säästänyt tarjoiluissa penniäkään muuta kuin työvoiman, jonka toteutin minä eli orja. Ei paljon hymyilyttänyt kun ei ehtinyt vieraiden kanssa paljon keskustella.Enää en ikimaailmassa tee kenenkään juhlia talkoovoimin. Lastemme ristiäisissä ei kummoiset tarjottavat ollut, mutta itse tein kakut, piirakat sun muut, ja raaka-aineisiin sai jo uppoamaan 300€ ja vieraita oli 30. Hyi olkoon kuinka kalliiksi tulivat tarjottavat.Hyvää ei saa halvalla. Sen olen oppinut. Melkein jo erehdyin lupaamaan miehelleni tekemään hääkakun itse, mutta helkkari soikoon, on minulla hääaamunani muutakin tekemistä. Pitopalvelu tekee kaiken rutiinilla ja ammattitaidolla, niin kivasti, ettei tarvitse huolehtia ruuan riittävyydestä tai tarjoilun sujuvuudesta.Eräissä häissä vieraana ollessani morsiamen sukulaisämmät pyörivät keittiössä leveine ahtereineen eikä kukaan oikein tiennyt mikä on kenenkin hommaa ja loppujen lopuksi jäi aika paljon hoitamatta. Kukaan ei esimerkiksi ottanut vastuuta kontolleen siitä, että pöydästä kun jotain loppuu niin sitä tuodaan lisää. Tai, no mistäs oltaisiin tuotu kun ei ollut - ei oltu tiedetty paljon tarvitsee mitäkin varata. Vieraat (n. 100hlö) palauttivat astiansa itse keittiöön, koska kukaan ei osannut niitä pöydistä kerätä. Jäi vähän halpa maku koko ateriakokonaisuudesta ja sen hoitamisesta, mutta kukin tyylillään. Ehkä katson asioita erilailla kuin muut, koska olen alalla. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
elo2013 Kirjoitettu April 11, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu April 11, 2012 (muokattu) Nostelenpa tätä.. Ja kaipaisin teidän mielipidettäMitä luulette, riittääkö 400€ aineisiin 75hlö: ruokailuun ( tästä 15 lasta ) tällä menulla:lämminsavulohinaudan paistisiivu ( tukusta valmis siivu )Kinkku - pastasalaattikreikkalainen salaatti ( salaattiaineet tukusta )tomaatti sipuli - salaattisienisalaatti ( sienet 0€ )perunasalaattikatkarapu - meloni - rucola salaattilihapullatpikkunakkeja2 lajia leipäävoijuomatLihaan ja kalaan menisi noin 200€, riittäisikö salaatteihin ja muihin "höppeisiin" toiset 100 - 150€Esim nuo salaatit tukusta 1kg pusseissa on muistaakseni noin 5€ / kg luokkaa ja vihreää riittää varmaankin se 2kg.Viime vuonna järjestin syntymäpäivät ja syöjiä oli noin 40 ja tuolla salaattimäärällä olisimme syöneet kotona vielä viikon salaattia! Eli oli silloin aivan liikaa... Muokattu: May 11, 2012, käyttäjä: elo2013 Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miyu Kirjoitettu May 11, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu May 11, 2012 Meille ystäväni tulee tekemään tarjoilumme n. 40hengelle.Kala-voileipäkakku / 50-60eLiha-voileipäkakku / 50-60eHääkakku / 60-100e2x Kuivakaku / 10-30eehkä jotain lisää. 10-30Hinnat ovat vain arvioita... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
elo2013 Kirjoitettu May 11, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu May 11, 2012 Mitä teillä on ollut ns. kahvihäissä suolaisena tarjottavana? ( ei leipäkakku )Yrittänyt miettiä, että mitä lohileivän kaveriksi laittaisi..Riittäisiköhän esim rieskarulla - jutut vai pitäiskö se tuo iltapalan nautasiivu sitten ottaa leivälle tähän väliin..Sitten en viitsisi sitä illalla tarjota enää, joten pitäis varmaan vaihtaa esim hirven paistiin tms..Me siis aiotaan tarjota kahvit ensin makean & suolaisen kanssa, illalla em. viestissä oleva iltapala! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miyu Kirjoitettu May 12, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu May 12, 2012 Mitä teillä on ollut ns. kahvihäissä suolaisena tarjottavana? ( ei leipäkakku )Yrittänyt miettiä, että mitä lohileivän kaveriksi laittaisi..Riittäisiköhän esim rieskarulla - jutut vai pitäiskö se tuo iltapalan nautasiivu sitten ottaa leivälle tähän väliin..Sitten en viitsisi sitä illalla tarjota enää, joten pitäis varmaan vaihtaa esim hirven paistiin tms..Me siis aiotaan tarjota kahvit ensin makean & suolaisen kanssa, illalla em. viestissä oleva iltapala!Meilläkin vielä vähän tuo suolainen puoli mietinnässä, voileipäkakku ei ihan mene niin suolaiseen mielestäni..Ajattelin jotain piiraita/pasteijoita tai pizzapeltiä ja tuc-keksejä.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
OnnellinenMorsian_ Kirjoitettu May 12, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu May 12, 2012 Paljon teillä on ollut ruokaa per henkilö ja paljon sitä on oikeasti mennyt?Meille tulee:porsaansisäfile(kermakastike),savulohi,lihapullat, salaatteja(joko salaatti buffet tai vihersalaatti,kana ja tonnikalasalaatti)keitetyt perunat ja joko keitettyjä kasviksia tai kasvisgratiiniJossain oli että kalaa ja lihaa 200g per henkilö, ja jossain 100-150g per henkilö.. minkä mukaan te olette laskeneet?Iltapalalle suolaisiapiirakoita, paria erilaista.. ja varmaan perinteiset karjalanpiirakat+munavoi.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EliJan Kirjoitettu May 17, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu May 17, 2012 Minua kanssa edelleen kovasti kiinnostaisi ruoan menekki, varsinkin noiden kalliimpien kuten lihan ja lohen.Itselläni vielä pari kuukautta h-hetkeen ja kovasti koitan laskeskella, miten paljon kaikkea kannattaisi varata.Alunperin olen laskenut, että lohta menisi 100g/hlö, kanaa 60g/hlö, paahtopaistia 80g/hlö ja lihapullia 60g/hlö, eliyhteen laskettuna "lihaa" menisi 300g per henki.Lupaan sitten häät juhlittuani tulla kertomaan, mikä se todellinen menekki oli Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vieras Kirjoitettu May 18, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu May 18, 2012 käytiin kyselemässä paahtopaistista ja muista lihoista niin myyjä sanoi että lihaa tulis varata 120g per nenä jos kahta eri lihaa ni 60g per liha/hlö. (myyjällä omissa häissä oli ollu paahtopaistia ja jotain kalkkunaviipaletta ni se 60g per hlö oli molempia varattuna ja yli oli jäänyt.)ostettiin kotiin maistiaisia niin abaut 120g lihaa oli n. neljä viipaletta (kilohinta pyöri siin 30e paikkeilla.) ja kun meille tulee lohta ja lihapullia lisäks niin vähennetään vähän lihan määrää.. täytys viel selvittää toi kalan määrä henkilöö kohden. vaikee kyl arvoida jos toinen meneeki paremmin kaupaks jotenka täytyy kyl varata reilusti molempia. mielummin liikaa ku liian vähän.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tul87 Kirjoitettu July 5, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu July 5, 2012 Meillä häät vasta tulossa, samoja pohdintoja näyttää olevan muillakin. Tuo kilo ruokaa per henki kuulosti jo aika hurjalta! Kysykää apuja (tai googlettakaa), miten pitopalvelut laskee menekin, ne on kuitenkin ammattilaisia siinä. Meillä menun hinta-arvio n. 17 euroa henkilö (ei sisällä kakkua ja kahvia), mutta tästä pihvin osuus n. 5 euroa/nassu, eli siitä olis voinu helposti säästää. Täytyypä tulla kommentoimaan häiden jälkeen, paljonko oikeasti meni! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Näon meillä Kirjoitettu August 7, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu August 7, 2012 Meillä tehdään osa itse ja osan tekee ystäväni. Vieraita on noin 50. YStäväni, joka omistaa ravintolan ja tekee ruokaa, tekee lihapullia, pippurisen kastikkeen, ruskean kastikkeen, karibian salaatin sekä hedelmäisen salaatin, eli ruokaisia salatteja. Tulee maksamaan noin 400. Itse teemme punajuurisalaatin, italiansalaatin ja sienisalaatin. Lisäksi keitämme itse tilliperunat ja porkkanat, joihin lisäämme voisulan. Lapsille on oma lihapulla nakki ranskalaispöytä. Lisäksi tulee kurkut tomaatit yms. Sekä leivät, leikkeleet ja levitteet. Juomat on virosta. Tämä kaikki tlee maksamaan noin 1000:- ja jos joku nyt ajattelee lihapullia... Niin ajatelkoon. Meillä on tavisbileet tavisruokien kanssa. Niistä kaikki tykkää. Ja sitä paitsi bileet on ihan tavalliset bileet, sinne ei saa edes juhlavaatteita laittaa. Tarjoilijat tulevat ystäväpiiristäni, eikä maksa mitään. Ystävät tekevät ystävänpalveluksia. Menemme maistraatissa naimisiin ja juhlimme karaoketanssin merkeissä varaamassani paikassa, joka sekään ei maksamitään. Ja siellä on jopa saunomosmahdollisuus... Että näin meillä.... Sitten tietenkin tulee kakkukahvit. Ja lapsilla on sellainen makea/suolainenbuffet.... Toivomme että kaikki viihtyvät juhlissamme. Ainakin ennen on viihtynyt ja juhlia olemme järjestäneet monia... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obscuritas Kirjoitettu September 19, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu September 19, 2012 Meilläkin on kovasti kallistuttu just tähän itse tekemiseen, minäkun oon ihan rakastunu ruoanlaittoon. Ja pihinä haluan tietysti säästellä kaikessa mahdollisessa, joten uskon tällätavoin saavani kuluja vähän alemmas. Tarjoilijoita meille ei näillänäkymin tule, elikkä noutopöytä-periaatteella ennemminkin. Pitää vaan keksiä hyvät tarjoiluastiat, kammoksuttaa jo ajatuskin sellaisista koulutuokalan metallivadeista... Itse olisin halunnut enemmänkin tarjoilusta sellasta naposteltava-meiningillä olevaa; voileipäkakkua, salaatteja,, leipää, jotain pikkumaistiaisia yms., mutta puolisko haluaa ehdottomasti jonkin pääruoan. Täytynee siis tässä mun joustaa, ja onhan se toisaalta hyväkin, että saadaan pitkän päivän aikana ihan kunnon apettakin! Jälkiruoan aion ihan surutta skipata kakkuilun vuoksi.Apujoukkoina käytän ihan omaa äitiä, mummoa ja muita sukulaisia, joilta vaan aikaa likenee tälle. Ja varmasti valitaan ruokalajeja, jotka voi mahdollisimman pitkälle tehdä etukäteen, jottei sitten tartte kenenkään koko juhlaa tartte keittiössä kökkiä. Kaikki ruokalajit pitäis vielä valmistaa gluteenittomana ja laktoosittomana... Saa nähdä mitä tästäkin tulee, onneks on vielä yli vuosi aikaa suunnitella menua ja tehdä strategiat päivälle! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
elo2013 Kirjoitettu September 20, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu September 20, 2012 " Lapsille on oma lihapulla nakki ranskalaispöytä."Minä myös suunnitellut lapsille omaa menua.Meillä siis vain iltapala buffet missä paljon salaatteja, lihaa, kalaa yms ja se tarjoillaan joskus 21.30 --> joka on liian myöhä ainakin pienimmille lapsille. Hoitoon menevät lapset jo poistuneet tuohon aikaan.Lihapullia & ranskalaisia suunnittelin lapsille iltapalalle joka olisi aiemmin jo illalla Varmasti myös vanhemmat ( ja etenkin ne mummot ja papat jotka lapsia hoitaa )arvostavat sitä että lapset saavat iltapalan syödäkseen. Pesujen kautta nukkumaan sitten hoidossa / kotona Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ebba Kirjoitettu September 23, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu September 23, 2012 Meillä oli 70 vierasta ja tarjoiltiin fajitaksia. Oli kasviksia, liha-, kana- ja paputäytteet, salaattia, salsoja, maissileipää ja lisukkeita. Jälkkäriks oli jätskiä, keksejä, lisukkeita (kuten marjoja ja karkkeja) ja tiikerikakkua. Iltapalalla paistettiin makkaraa ja lettuja. Tortillalettuja ja - sipsejä lukuunottamatta tehtiin itse, ja hintaa tuli karkeasti 600€. Vieraat tykkäs ja keittiössä meni pari päivää. Kannatti. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iina Kirjoitettu September 24, 2012 Raportoi Share Kirjoitettu September 24, 2012 " Lapsille on oma lihapulla nakki ranskalaispöytä."Kivaa, että lapset huomioidaan, mutta en ymmärrä koskaan tuota lasten aliarvioimista suomalaisissa ravintoloissa ja näköjään juhlissakin, jos ruokana on nakkeja, lihapullia ja ranskalaisia. Miksi lapset ei voisi syödä ihan samaa ruokaa, kuten aikuiset? Näin oppii paremmin uusiin makuihinkin. Itse en ainakaan lapsena innostunut mistään nakeista ja lihapullista vain mieluummin söin samaa ruokaa kuin aikuisetkin. Lempiruokia oli ravut ja sinihomejuusto Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.