Marswin Kirjoitettu August 23, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu August 23, 2006 NAmnam sikaa vaan pöytään! on se kumma, jos EU-säädökset tämänkin ilon meiltä vievät. Voiko pitää paikkansa? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Henpartying(Guest) Kirjoitettu August 23, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu August 23, 2006 Joo, taitaapi olla niin, että vain yksityisissä kemuissa voit kokonaisen sian paistaa ja tarjota. En sitten tiedä saako niitä ostaakaan enää kokonaisina, vai pitääkö se paistopuolikin hoitaa itse (tai pimeesti...).Olen suvaitsevainen kasvissyöjä, enkä rutise muiden syömisistä. Mutta kyllä kokonaisen sian silpominen juhlissa on aika karua meininkiä. Toisaalta reality-pläjäys pienimmille juhlijoille...tai elämän kiertokulun voi kai vähän lempeämminkin opettaa kuin esim. suosikki-sukulaisen häissä...? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beam Kirjoitettu August 24, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu August 24, 2006 Tässä meidän kokemukset kokonaisen sian "tarjoilusta" hääjuhlassa + muutamia käytännön vinkkejä lopuksi:Possu ja varrassysteemi maksoivat meille yhteensä n. 400e ja siitä olisi riittänyt ainakin yli 100 hengelle syömistä. Tilasimme sian paikalliseen markettiin lihaa toimittavalta palvaamolta. Kiloja en juuri muista, mutta pituutta possulla oli reippaasti yli metri. Ja mukana oli niin sorkat kuin pää hampaineenkin! (Oikeasti tosi karun näköinen! Säilytettiin sitä isossa jääkaapissa ja pientä hupia saimme päiväämme, kun pyysimme jonkun hakemaan vaikka maitoa jääkaapista... vaan kukas sieltä kaapista kurkkasikaan savustettuine hampaineen, kun ovi avattiin! ;D) Alla olevat käytännön vinkit ovat oikeasti -valitettavasti - täysin testattuja kommelluksia eli kun kaikki sähköasiat tosiaan oli viimein pitkien taistelujen jälkeen 2h ennen hääjuhlan alkua ok, niin sitten meidän kokematon kokkismies ei hoksannut lyhentää possua vaan kaikesta älyttömästä vaivasta huolimatta, possu ei sitten loppujen lopuksi kuitenkaan pöyrinyt vartaassa Ja kaiken lisäksi, kun haimme sulhasen kanssa ensimmäisinä ruokaa, kokki leikkasi hymyssä suin meille ensimmäiset palaset possusta....eli sentin paksuiset siivut läskiä!! Lihahan olisi ollut siellä vähän syvemmällä...oh well, löytyhän sitäkin sitten. Mutta olihan se sika melkoinen näky siinä juhlapaikan pihalla ja vieraat ihmettelivät ja ihastelivat ohjelmanumeroa Sika maistui ja muutamat miesvieraat taisivat käydä viiteenkin kertaan hakemassa lihaa lisää (!). Silti siasta jäi ihan tolkuttomasti lihaa jäljelle. Kaikesta draamasta ja koomisista tilanteista viisastuneena jaan mielelläni seuraavaksi muutamia vinkkejä, niin ehkä jonkun toisen Naikkarin varrassika onnistuu hieman helpommalla! Huomiokaahan siis varrassikavaihtoehtoa miettiessäsi mm. ainakin seuraavat asiat:- Sika kannattaa ostaa valmiiksi palvattuna, niin häissä ei tarvitse enää kuin lämmitellä sitä ennen tarjoilua- Missä säilytätte sian ennen vartaaseen laittamista? Sika tarvitsee kunnon kylmätilat ja reilun kokoinen possukka ei ihan mihin tahansa jääkaappiin oikein mahdu...ja sian kantamiseenkin tarvitsee todennäköisesti pari miestä, jos ei kyseessä ole ihan joku pikku porsas.- Lämmitättekö sian puutulella vai hiilten päällä? Vaikuttaako varras tähän valintaan?- Mitä sähkövirtaa varras tarvitsee? Eli meidän varras tarvitsi voimavirtaa.- Jos hääpaikalle tulee voimavirta, niin tsekatkaa pistoke hyvissä ajoin ja varmistakaa, että virta todellakin virtaa. Meidän pistokkeemme oli vanhanaikainen, mutta esim. Rakentajan Konevuokraamolta saa vuokrattua sopivia kaapeleita/muuntopaloja (tosi ammattikieltä joo, sori... ) . Pistokkeen voi ilmeisesti hädän hetkellä myös vaihtaa uudenlaiseksi, rasia maksanee n. 20 euroa ja siihen päälle sähkömiehen työt. Niin ja huomatkaa, että konevuokraamot eivät ole auki viikonloppuisin...- Varmistakaa myös mahdollisia kaapeleita varten, että onko voimavirranrasia naaras- vai urospuolinen (nähtävästi voi olla molempia...)- Onko tarpeeksi jatkojohtoja, jos pistoke jossain muualla kuin itse vartaan paikka?- Ja jos kaikki sähkö- sun muut asiat onnistuu, niin vielä kannattaa tsekata, että pyöriikö se sika sittenkään eli jos on liian iso vartaaseen, niin sitten vain lyhentämään...- Lihanleikkaajan tulisi ehdottomasti olla kokenut kokki tmv. henkilö, joka on tehnyt hommaa aiemminkin.- Kunnon lihanleikkuuvälineet eli iso kokkiveitsi ja kokkihaarukka. Meillä kokki leikkasi lihaa sekä suoraan lautasille että myöhemmin ensin pieneen astiaan, jolla liha kiikutettiin tarjoilupöydässä olevalle lautaselle. Jälkimmäinen hyvä keino nopeuttaa ruokailua, jos meinaa tulla hoppu aikataulujen kanssa. (Eli kokki voi alkaa vuolemaan lihaa hyvissä ajoin ennen ruokalun alkua)- Miettikää sian jäämien hävitys juhlien jälkeen. Joko velvoitatte jonkun/kokin huolehtimaan sika säilytykseen heti ruokailun jälkeen tai sitten sika jää juhlahumussa paikalleen ja seuraavana päivänä lihasta nauttivat muutamat sadat kärpäset...näky voi saada kovempihermoisenkin kääntymään vegeksi!Jos suunnittelette huoletonta ja helposti järjestettävää ruokailua, niin varrassika ei ole ehkä paras vaihtoehto teille. Jos häänne ovat esim. hieman persoonallisemmassa paikassa tai vaikka ulkona, on varrassika todella bueno ohjelmanumero! Ja tietenkin maittavaa syömistä. Tosin, ulkohäissä tmv. varrassian vaatimat käytännönseikat taas ovat juuri usein hieman kimurantisti saatavilla, jos saatavilla lainkaan... kaikesta meidän kohdalla sattuneesta häslingistä huolimatta, uskaltanen suositella varrassikaa!...niin, meidän juhlissa ei ollut kuin yksi kasvissyöjä ja hänkin lähinnä silmäili sikaa huvittuneena. Sen tarkemmin en siis osaa kommentoida varrassian sopivuutta, jos ruokailijoissa olisi esim. enemmänkin vakaumuksellisia vieraita. Vaikka häät ovat toki hääparin omat juhlat , niin suosittelen hienotunteisuutta vieraita kohtaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rottation Kirjoitettu September 6, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu September 6, 2006 Ööö... Kasvissyöjänä varoittelen oksetuttamasta meitä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest xara Kirjoitettu September 14, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu September 14, 2006 Me tahdottais possuvarras juhliimme ja kasvissyöjä vieraat sais katsoa sitten muualle, mutta mikään pitopalvelu tuskin tekee possuvartaita Suomenlinnassa :-/ Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Kirjoitettu September 14, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu September 14, 2006 Varrassika on ihan hyvän makuista, mutta silloin se pitää syödä sikajuhlissa ruokalaput leuan alla. Mielestäni kokonainen sika on vähän sikailua, eikä sovi kovin juhlaviin häihin. Eri asia, jos on maalaistyyliset ronskit häät Olen parissa tilaisuudessa nähnyt kokonaisen sian leikkausta ja se rasvan määrä oli melkoinen ja näky ei kovin kaunis. Monet herkemmät lihansyöjät menettivät kyllä ruokahalun. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest morsian(Guest) Kirjoitettu October 13, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu October 13, 2006 olin kerran häissä jossa oli tarjolla kokonainen sika. Kun sika tuotiin esille taisi mennä suurimmalta osalta vieraista ruokahalu...Itse en ottaisi vaikka maksettaisiin... Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kipukka Kirjoitettu December 4, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu December 4, 2006 Miekin löysin tän ketjun kun hain tietoa googlen kautta nuista possuloista. Mie aattelin pitää semmoset keskiaikais tyyppiset pito häät, maalla, ulkona, ehkä heinälato tanssia tai jotain. Tommonen possu sopisi mainiosti. Mistäkähän sais nuita? Tietääkö joku Pohjois-Karjalasta palvaamoita jotka tekee? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minttu06 Kirjoitettu December 4, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu December 4, 2006 En ikinä laittaisi kokonaista sikaa tarjolle. EN varsinkaan häihin. Minulta menisi ruokahalu kyllä kokonaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rasseli Kirjoitettu December 5, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu December 5, 2006 Meillä ei ollu sikaa tarjolla häissä mutta 30 v. juhlissa. Musta se sopi siihen tilanteeseen tosi hyvin, keskikesällä kun ollaan ulkona.Me tilattiin meitin sika Votkinsilta, 7,50 € kilo.Noin sadalle sanottii olevan syömistä ja meitä oli noin 60 hlöä mutta olivat vieraat sen verran nälkäisiä että melkeen kaikki meni Mukana tuli kaasupullo- ja grilli. Sika oli palvattuna, raakaa sikaa kun joutuis kypsytteleen sellasta 3 pv vähintään grillin yllä ;DLeikkääminen vähän sotkuista puuhaa että niin hienossa juhlissa kun häät pitäis varmaan olla joku ulkopuolinen leikkaaja. Me hoidettiin ite leikkaus ja sujuihan se mutta kovaa hommaa.Lihan makua kehui kaikki, sanoivat että parasta sikaa mitä olivat ikänä syöneet.Eikä se sika niin groteskilta näyttänyt kuin kuvittelin... 8-) Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vierailija(Guest) Kirjoitettu December 6, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu December 6, 2006 meillä oli kkokonainen villisika häissämme! Se oli aivan mahtavan näköinen! Nioin ja asumme Pohjois-Karjalassa ja sika oli Polvijärveltä. Ne tulivat itse paikan päälle leikkaamaan ja tarjoamaan sian, niin ei tarvinnut siitä huolehtia ollenkaan. Oli oikeesti tosi hyvää ja huipun näköinen kokonaisuus. Häämme oli ulkona teltassa ja maalaishäät niin sika sopi hyvin kuvioihin!Kannattaa, suosittelen kyseistä firmaa lämpimästi, tekivät todella hyvin ja huomaamattomasti työnsä! Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kipukka Kirjoitettu December 11, 2006 Raportoi Share Kirjoitettu December 11, 2006 meillä oli kkokonainen villisika häissämme! Se oli aivan mahtavan näköinen! Nioin ja asumme Pohjois-Karjalassa ja sika oli Polvijärveltä. Ne tulivat itse paikan päälle leikkaamaan ja tarjoamaan sian, niin ei tarvinnut siitä huolehtia ollenkaan. Oli oikeesti tosi hyvää ja huipun näköinen kokonaisuus. Häämme oli ulkona teltassa ja maalaishäät niin sika sopi hyvin kuvioihin!Kannattaa, suosittelen kyseistä firmaa lämpimästi, tekivät todella hyvin ja huomaamattomasti työnsä!Jos vielä eksyt tänne niin laittaisitko miule tuon paikan tiedot mistä saa. En löytäny netistä ainakaan paikkoja likeltä. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sparkle Kirjoitettu January 7, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu January 7, 2007 Hyvänä vaihtoehtona kokonaiselle sialle on kokonaisena palvattu häränreisi ja sen pitäisi kuulema olla vieläkin hieman maukkaampaan. Tiedustelin kanssa ensi alkuun kokonaista sikaa häihimme, mutta palvaamosta suositeltiin häränreittä tyylikkäämpänä ja maukkaampana vaihtoehtona. Meille tulee myös palvaamolta lihanleikkaaja joka hoitaa lihan leikkaamisen Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest reino(Guest) Kirjoitettu June 27, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu June 27, 2007 Tässä meidän kokemukset kokonaisen sian "tarjoilusta" hääjuhlassa + muutamia käytännön vinkkejä lopuksi:Possu ja varrassysteemi maksoivat meille yhteensä n. 400e ja siitä olisi riittänyt ainakin yli 100 hengelle syömistä. Tilasimme sian paikalliseen markettiin lihaa toimittavalta palvaamolta. Kiloja en juuri muista, mutta pituutta possulla oli reippaasti yli metri. Ja mukana oli niin sorkat kuin pää hampaineenkin! (Oikeasti tosi karun näköinen! Säilytettiin sitä isossa jääkaapissa ja pientä hupia saimme päiväämme, kun pyysimme jonkun hakemaan vaikka maitoa jääkaapista... vaan kukas sieltä kaapista kurkkasikaan savustettuine hampaineen, kun ovi avattiin! ;D) Alla olevat käytännön vinkit ovat oikeasti -valitettavasti - täysin testattuja kommelluksia eli kun kaikki sähköasiat tosiaan oli viimein pitkien taistelujen jälkeen 2h ennen hääjuhlan alkua ok, niin sitten meidän kokematon kokkismies ei hoksannut lyhentää possua vaan kaikesta älyttömästä vaivasta huolimatta, possu ei sitten loppujen lopuksi kuitenkaan pöyrinyt vartaassa Ja kaiken lisäksi, kun haimme sulhasen kanssa ensimmäisinä ruokaa, kokki leikkasi hymyssä suin meille ensimmäiset palaset possusta....eli sentin paksuiset siivut läskiä!! Lihahan olisi ollut siellä vähän syvemmällä...oh well, löytyhän sitäkin sitten. Mutta olihan se sika melkoinen näky siinä juhlapaikan pihalla ja vieraat ihmettelivät ja ihastelivat ohjelmanumeroa Sika maistui ja muutamat miesvieraat taisivat käydä viiteenkin kertaan hakemassa lihaa lisää (!). Silti siasta jäi ihan tolkuttomasti lihaa jäljelle. Kaikesta draamasta ja koomisista tilanteista viisastuneena jaan mielelläni seuraavaksi muutamia vinkkejä, niin ehkä jonkun toisen Naikkarin varrassika onnistuu hieman helpommalla! Huomiokaahan siis varrassikavaihtoehtoa miettiessäsi mm. ainakin seuraavat asiat:- Sika kannattaa ostaa valmiiksi palvattuna, niin häissä ei tarvitse enää kuin lämmitellä sitä ennen tarjoilua- Missä säilytätte sian ennen vartaaseen laittamista? Sika tarvitsee kunnon kylmätilat ja reilun kokoinen possukka ei ihan mihin tahansa jääkaappiin oikein mahdu...ja sian kantamiseenkin tarvitsee todennäköisesti pari miestä, jos ei kyseessä ole ihan joku pikku porsas.- Lämmitättekö sian puutulella vai hiilten päällä? Vaikuttaako varras tähän valintaan?- Mitä sähkövirtaa varras tarvitsee? Eli meidän varras tarvitsi voimavirtaa.- Jos hääpaikalle tulee voimavirta, niin tsekatkaa pistoke hyvissä ajoin ja varmistakaa, että virta todellakin virtaa. Meidän pistokkeemme oli vanhanaikainen, mutta esim. Rakentajan Konevuokraamolta saa vuokrattua sopivia kaapeleita/muuntopaloja (tosi ammattikieltä joo, sori... ) . Pistokkeen voi ilmeisesti hädän hetkellä myös vaihtaa uudenlaiseksi, rasia maksanee n. 20 euroa ja siihen päälle sähkömiehen työt. Niin ja huomatkaa, että konevuokraamot eivät ole auki viikonloppuisin...- Varmistakaa myös mahdollisia kaapeleita varten, että onko voimavirranrasia naaras- vai urospuolinen (nähtävästi voi olla molempia...)- Onko tarpeeksi jatkojohtoja, jos pistoke jossain muualla kuin itse vartaan paikka?- Ja jos kaikki sähkö- sun muut asiat onnistuu, niin vielä kannattaa tsekata, että pyöriikö se sika sittenkään eli jos on liian iso vartaaseen, niin sitten vain lyhentämään...- Lihanleikkaajan tulisi ehdottomasti olla kokenut kokki tmv. henkilö, joka on tehnyt hommaa aiemminkin.- Kunnon lihanleikkuuvälineet eli iso kokkiveitsi ja kokkihaarukka. Meillä kokki leikkasi lihaa sekä suoraan lautasille että myöhemmin ensin pieneen astiaan, jolla liha kiikutettiin tarjoilupöydässä olevalle lautaselle. Jälkimmäinen hyvä keino nopeuttaa ruokailua, jos meinaa tulla hoppu aikataulujen kanssa. (Eli kokki voi alkaa vuolemaan lihaa hyvissä ajoin ennen ruokalun alkua)- Miettikää sian jäämien hävitys juhlien jälkeen. Joko velvoitatte jonkun/kokin huolehtimaan sika säilytykseen heti ruokailun jälkeen tai sitten sika jää juhlahumussa paikalleen ja seuraavana päivänä lihasta nauttivat muutamat sadat kärpäset...näky voi saada kovempihermoisenkin kääntymään vegeksi!Jos suunnittelette huoletonta ja helposti järjestettävää ruokailua, niin varrassika ei ole ehkä paras vaihtoehto teille. Jos häänne ovat esim. hieman persoonallisemmassa paikassa tai vaikka ulkona, on varrassika todella bueno ohjelmanumero! Ja tietenkin maittavaa syömistä. Tosin, ulkohäissä tmv. varrassian vaatimat käytännönseikat taas ovat juuri usein hieman kimurantisti saatavilla, jos saatavilla lainkaan... kaikesta meidän kohdalla sattuneesta häslingistä huolimatta, uskaltanen suositella varrassikaa!...niin, meidän juhlissa ei ollut kuin yksi kasvissyöjä ja hänkin lähinnä silmäili sikaa huvittuneena. Sen tarkemmin en siis osaa kommentoida varrassian sopivuutta, jos ruokailijoissa olisi esim. enemmänkin vakaumuksellisia vieraita. Vaikka häät ovat toki hääparin omat juhlat , niin suosittelen hienotunteisuutta vieraita kohtaan. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mönkiäinen Kirjoitettu July 14, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu July 14, 2007 Meille piti tulla kokonainen palvattu possu, mutta kun näin sellaisesta kuvan, niin mieli muuttui. Se ei ollut kovin kaunis näky... :-/ Myöskään sen leikkaaminen ei ole kovin siistiä puuhaa (rasvaa voi valua lattialle), joten itse suosittelisin possua mielummin ulkoilmajuhliin ja muihin kekkereihin kuin häihin. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammakkomorsian Kirjoitettu September 15, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu September 15, 2007 Palvattua sikaa voi tarjoilla muutenkin kuin kokonaisena ja rasvaa valuvana. Me ollaan ajateltu iltapalalle palvattua possua, esim. kokonaista kinkkua. Sen voi tarjota kylmänä tai lämpimänä. Tarkoitus olisi laittaa se valmiiksi leikattuna oikein kauniisti koristeltuna tarjolle. Maku on kuitenkin sama, mutta tarjoilu sata kertaa helpompaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirpana85 Kirjoitettu October 3, 2007 Raportoi Share Kirjoitettu October 3, 2007 Tänä kesänä tiedustelimme ystävältämme tästä kokonaisesta siasta, hänen isäpuolensa viiskymppisillä kun piti olla kokonainen sika... Saatiin vastaukseksi, että EU ON KIELTÄNYT MOISEN! Enpä sit tiiä, kuinka varmaa tietoa on... :-/ Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
toadstool Kirjoitettu November 5, 2008 Raportoi Share Kirjoitettu November 5, 2008 nostetas tätäkin topikkia..kielloista en tiedä, mutta palvaamot vieläkin mainostavat myyvänsä kokonaisia possuja eli kaipa niitä jossain saa tarjota. itse suunnittelemassa ensi elokuulle häitä ja nyt oon kysellyt tarjouksia possuista. ois se upea pääruoka ainakin meidän juhliin! ajateltiin pitää mökillä grillikekkerit, joten sinne sopii upeesti. tosin mietityttää tarviiko hankkia sille joku katos.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmi-- Kirjoitettu January 23, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu January 23, 2009 Tänä kesänä tiedustelimme ystävältämme tästä kokonaisesta siasta, hänen isäpuolensa viiskymppisillä kun piti olla kokonainen sika... Saatiin vastaukseksi, että EU ON KIELTÄNYT MOISEN! Enpä sit tiiä, kuinka varmaa tietoa on... :-/Muistelisin että tuo kyseinen kielto liittyy siihen, että yksityishenkilöt eivät enää saa valmistaa kokonaista porsasta. Tämähän on ihan ymmärrettävää, sillä kokonaisen porsaan valmistus kestää useamman päivän ja ammatti-ihmiset osaavat huomioida hygienian yms. sen valmistuksessa. Kokonaisia porsaita saa toki edelleen palvaamojen kautta. Näin porsas on käytännössä jo valmiiksi palvattu ja se voidaan juhlapaikalla halutessa lämmittää grillissä tai vartaassa lähinnä ohjelmanumerona. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
toadstool Kirjoitettu January 24, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu January 24, 2009 aivan niin. onneksi.mie kyselin jo yhdestä teurastamosta ja hyvältä vaikuttaa. pysyn siis possusuunnitelmassa.ja raha-asioista: alle 50kg:n possu on 150e + palvaus ja yli 50kg:n possu maksaa 6e/kg sis. alv. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmi-- Kirjoitettu January 30, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu January 30, 2009 Onko kukaan tilannut kokonaista possua Tampereen seudulla/löytyykö tietoa täkäläisistä palvaamoista? Googletus ei juurikaan tuottanut tulosta. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
toadstool Kirjoitettu February 12, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu February 12, 2009 Onko kukaan tilannut kokonaista possua Tampereen seudulla/löytyykö tietoa täkäläisistä palvaamoista? Googletus ei juurikaan tuottanut tulosta.toi mun oli urjalasta (Paijan Tilateurastamo) eli ei mahdottoman kaukaa. toinen mahdollinen hâmeenkyrôssâ. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmi-- Kirjoitettu February 19, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu February 19, 2009 toadstool,Varraspossua kuolaava morsmaikku kiittää palvaamotiedoista! Satutko muistamaan sitä Hämeenkyröläisen paikan nimeä? Tuleeko teille muuten sieltä palvaamosta joku leikkelemään possua sitten itse juhlaan vai miten olette ajatelleet hoitaa tuon tarjoilupuolen? Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
toadstool Kirjoitettu March 16, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu March 16, 2009 toadstool,Varraspossua kuolaava morsmaikku kiittää palvaamotiedoista! Satutko muistamaan sitä Hämeenkyröläisen paikan nimeä? Tuleeko teille muuten sieltä palvaamosta joku leikkelemään possua sitten itse juhlaan vai miten olette ajatelleet hoitaa tuon tarjoilupuolen?tänään muuten vihdoin sitten varmistin ton mun tilaukseni paian teurastamoon. jes.meille ei todennäköisesti tule leikkaajaa vaikka haluaisinkin.. ja ei se ois maksanu ku n. 40€/h. sulhasen suvussa on metsästäjiä, jotka varmaan loukkaantuis jos eivät saisi leikata possua.oiskohan se hämeenkyrön liike ollut palviportti oy. muistaakseni. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tika84 Kirjoitettu July 29, 2009 Raportoi Share Kirjoitettu July 29, 2009 Laitoin tämän jo tuonne toiselle palstalle, kun en huomannu tätä palstaa, mutta ehkä tämä massapostitus annetaan mulle tämän kerran anteeksi... Onko kenelläkään tietoa, että mistä saisi Mikkelin seudulla häihin palvatun sian ja leikkaajan sitä leikkaamaan? Jos jollain on hinnasta jotain tietoa, niin sekin otetaan ilolla vastaan!Kun netistä en löydä mistä sikaa voisi kysellä, niin en tiedä mihin pitäisi soittaa...Että jos jollain on ollut omissa häissä niin vinkkejä tänne kiitos...!Kiitos jos joku osaa auttaa.. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.