Jump to content
Naimisiin.info

Finlaysonin palatsi (Tampere)


Sini Vuokko

Recommended Posts

Kertokaa kokemuksia Finlaysonin palatsin pöytiintarjoilusta, miten se on toiminut? Kyselevätkö tarjoilijat mitä kukin juo, syö ym. Koska eihän kaikki syö kuitenkaan kaikkea, esim. kalaa jota meillä tod.näk. tulee olemaan alkupalojen mukana tarjolla. Onko buffetti parempi vaihtoehto? Buffetti tuntuisi jollain tavalla rennommalta tavalta aterioida kun istua vaan jäykkänä pöydässä kun tarjoilijat häärää ympärillä...? :-?

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin tulee olemaan vielä tämä päätös edessä. Luultavasti kallistumme kyllä pöytiintarjoilun puolelle. Pöytiintarjoilu voidaan helposti järjestää siten, että merkataan pöytäkarttoihin ne henkilöt, joille tulee erikoisruokavalio. Meidän on ainakin pakko tehdä istumajärjestys etukäteen eli aiomme sitten vain antaa ravintolalle kartan, ja he osaavat sitten heti viedä ruoat oikeisiin pöytiin ketään sen kummemmin vaivaamatta. Mielestäni luin tästä käytännöstä joistakin noista alkupään viesteistä, ihan varma en ole.

Link to comment
Share on other sites

Ok, kiitti Nieve tiedoista.  :-X Eli te kysyitte vierailta ilmoittautumisen yhteydessä mitä he ottavat alkupaloiksi ja pääruuaksi? Entäs juomatarjoilu? Pitääkö sekin ilmoittaa kuka juo viiniä, vettä ym.? Pitääkö se lasku maksaa samana päivänä pois vai voivatko he esim. lähettää sen laskun postissa?

Link to comment
Share on other sites

Ahaa. No tuo kuulostaa kyllä toimivalta. Aika jännää vaan tuo että pitää "vaivata" hääparia laskulla juhlapäivänä...no, tietty pitää ajatella yrittäjänkin kannalta asiaa. Pitääkin alkaa sitten säästämään pennosia laskua varten... :o Meillekin tulee aika pienet häät, ehkä juurikin noin 20 henkilöä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nyt. Me olemme jo tuon paikan varanneet yhdelle lauantaille kesällä 2009. Saat pitää  varausta tietyn aikaa ennen varausmaksun maksamista. Eli jos päivämäärä on tiedossa, kannattaa jo varata. Kesässä (kesä-elokuu) on vain noin 12 viikonloppua, ja Tampereelta kyllä varmasti löytyy 12 paria, jotka haluavat Palatsilla häitänsä viettää.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Tätä ketjua nostaakseni laitan tämän kysymykseni tännekin eli:

Voiko -buffet-tarjoilun ollessa kyseessä- pyytää ravintolaa tarjoilemaan ensin vain alkuruoat ja sitten vasta kierroksen päätyttyä tuomaan esille pääruoan? Vai aiheutuuko tästä mielestänne liikaa sotkua?

Kyseessä on irlantilais-suomalaiset häät. Oma näppituntumani on, että irlantilaiset varmastikin hakevat ensin vain alkuruoat kun taas suomalaisille on luontaista hakea molemmat yhtä aikaa, jolloin irlantilaisille jää vain rippeet pääruoasta.

Eli mitenköhän tämä onnistuisi Palatsilla? Aion toki heiltäkin tiedustella kun asia tulee ajankohtaisemmaksi, mutta ensin kaipailisin muiden kokemuksia!

Link to comment
Share on other sites

Minä ainakin oletan, että ensin tarjolle laitetaan alkuruoat ja vasta ensimmäisen noutokierroksen jälkeen pääruoat. Näin muistaakseni toimittiin eräissä kesäjuhlissakin, joissa olimme miehen kanssa palatsilla vieraina, ja tämä käsittääkseni on se oikeaoppinen tapa tarjoilla useamman ruokalajin noutopöytäateria.

Olen muuten aina ihmetellyt tätä joidenkin tapaa tarjoilla kylmät ja lämpimät ruoat samanaikaisesti - yhhyh. Minulle ainakin on luontaista syödä ensin lautasellinen alkuruokia ja sen jälkeen toinen lautasellinen pääruokia.  :P

Link to comment
Share on other sites

Ai niin, sovimme myös tarjoiluista, joille sitten tulikin hintaa ihan mukavasti...

Jääkellarin lohta, sinappikastike

Savustettua kuha-lohirullaa

Sillilajitelma

Kirjolohenmätiä, sipulia ja smetanaa

Porsaancarre, hillottua sipulia

Hunajakalkkunaa

Raikas vihersalaatti (yrtti-öljykastike) ja lisukkeet (saksanpähkinä, feta, persikka, päärynä) tarjolla erikseen

Paahdetut marinoidut kasvikset

Kirkas perunasalaatti

Marinoidut oliivit ja valkosipulinkynnet

Keitetyt perunat

Talon leipä ja levite

Häränfile

Punaviinikastike

Maalaislohkoperunat

Tofu-kasvishöystö

Tumma suklaakakku + erilliset leivokset mahdollisille vegaaneille, keliaakikoille sekä muna- ja kaakaoallergisille

Kahvi/tee

Lisäksi viemme kahvipöytään marjamarmeladeja.

Alkujuomana tarjoillaan joko kuohuviiniä tai marjalikööritotia sekä ruokajuomina alkoholitonta ja -holillista viiniä ja kivennäisvettä (ja vettä). Muita juomia vieraat saavat omalla kustannuksellaan tilata baarista.

Link to comment
Share on other sites

Mekin suunnittelimme vielä vaihtavamme tuon tarjousmenun kalkkunan johonkin toiseen lihaan. Täällä turkey&ham on ehkä yleisin häissä tarjottava ruoka, ja ei oikein haluttaisi sitä samaa. Muuten olemme tyytyväisiä tuohon annettuun buffet-malliin.

Hyvä tietää, että siellä on mahdollista tarjoilla buffetin alku- ja pääruoat erikseen. Kaikissa häissä ja muissa tilaisuuksissa, joissa muistan olleeni Suomessa, on kaikki buffet-tarjottavat laitettu pöytään kerralla, esim. Bravon Plazankin buffet-pöytä oli näin järjestetty. En minäkään tykkää taiteillla kahden lautasen kanssa yhtä aikaa, saati sitten mättää alku- ja pääruokia samalla lautaselle. Yli sadan hangen häissä tulee kuitenkin paine tehdä niin kuin kaikki muut ja ottaa kaikki ruoat kerralla, jos ne kerran siinä tarjolla ovat ja jonot ovat pitkät.

Link to comment
Share on other sites

Mekin suunnittelimme vielä vaihtavamme tuon tarjousmenun kalkkunan johonkin toiseen lihaan. Täällä turkey&ham on ehkä yleisin häissä tarjottava ruoka, ja ei oikein haluttaisi sitä samaa. Muuten olemme tyytyväisiä tuohon annettuun buffet-malliin.

Meillä tarjoilujen suunnitteluun ovat vaikuttaneet nämä minun maito-ongelmani, muiden ihmisten hyvin yleinen laktoosi-intoleranssi sekä vegaani- ja vegetaristivieraiden osuus. Eli vaikka vegetaristeille kelpaisivatkin maitotaloustuotteet, tehdään kasvisruoat vegaanisina (= maidottomina), jotta myös me maito- ja laktoosiongelmaiset voimme niitä huoletta syödä. ;D

Näistä samoista syistä kakku on maidoton tummasuklaakakku. Tosin se sitten sisältää kananmunaa eikä käy vegaaneille eikä välttämättä kaikille vegetaristeillekaan, mutta he saavat omat leivoksensa. Lisäksi suklaakakku tuntuu jotenkin kermakakkua sopivammalta jälkiruoalta talvijuhliin.

Kalkkunasta kyllä sinänsä pidämme, mutta lykkäsimme sen mieluummin alkuruokien joukkoon korvaamaan paahtopaistin, jota saa syödä suunnilleen kaikissa suomalaishäissä. Lihapääruoaksi sitten valikoitui tuo häränfile. Harkitsimme myös lammasta, mutta sen aika on mielestäni myöhemmin keväällä.

Hyvä tietää, että siellä on mahdollista tarjoilla buffetin alku- ja pääruoat erikseen. Kaikissa häissä ja muissa tilaisuuksissa, joissa muistan olleeni Suomessa, on kaikki buffet-tarjottavat laitettu pöytään kerralla, esim. Bravon Plazankin buffet-pöytä oli näin järjestetty. En minäkään tykkää taiteillla kahden lautasen kanssa yhtä aikaa, saati sitten mättää alku- ja pääruokia samalla lautaselle. Yli sadan hangen häissä tulee kuitenkin paine tehdä niin kuin kaikki muut ja ottaa kaikki ruoat kerralla, jos ne kerran siinä tarjolla ovat ja jonot ovat pitkät.

Jos en aivan väärin muista, Finlaysonin palatsilla noudetaan ruokaa molemmin puolin pöytää, eli jonoja on kaksi. Tämä nopeuttaa ruoan noutamista todella paljon, joten ei ole mitään syytä laittaa kaikkea kerralla tarjolle. Lisäksi muistelen, että palatsilla on aina noutopöytätilaisuuksissakin katettu pöytiin kahdet aterimet, mikä siis tarkoittaa sitä, että alku- ja pääruoat tarjoillaan erikseen.

Tämä kaikki perustuu kuitenkin vain omiin mieli- ja muistikuviini, joten asia kannattaa tarkistaa viimeistään siinä vaiheessa, kun lopulliset tarjoilut ja vierasmäärä ilmoitetaan.

Link to comment
Share on other sites

^ Nuo tarjoilut maksavat 43 €/henkilö, ja alle 12-vuotiaat syövät puoleen hintaan. Esimerkkitarjoiluihin verrattuna tuo tulee henkilöä kohden 8 euroa kalliimmaksi, mutta mäti ja häränfile nyt eivät ehkä ole niitä edullisimpia raaka-aineita.  ::) Lisähintaa tulee todennäköisesti myös suklaakakusta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ok, voin nyt itse kertoa Palatsista saamastani vastauksesta. Meillä siis tulossa pienet häät, 10-15 hlö joten tilaksi sopisi jokin yläkerran saleista. Kysyin lisäksi mahdollisuutta pitää vihkiseremonia sisätiloissa. Salonki heiltä kyllä löytyisi, mutta niin pienessä tilassa ei ole luontevaa eikä oikein mahdollista pitää seremoniaa muusikoineen jne. Tarvittaisiin siis ruokailu-salongista erillinen tila. Tätä ei sitten maksustakaan voi varata vaan mahdollisuutta on katsottava sitten h-hetken tullessa kun nähdään miten on tilaa. Jätte kiva kun sitä tilaa ei sitten olekaan... Ja ruuaksi on valittava kaikille sama pöytiintarjoiltava menu, sama pääruoka kaikille ei onnistu meillä mitenkään.

Että taitaapi valitettavasti jäädä Palatsi meiltä. Sinänsä kyllä ymmärrän, että he panostavat isompiin tilaisuuksiin. Ihan luonnollista ettei näin pienelle ryhmälle ruveta hirveästi erikoisuuksia järjestämään. Olisimme kyllä valmiit maksamaan kunhan vain asia saataisiin onnistumaan mutta tottahan se loppulasku pienemmäksi jää. No, toivottavasti löydetään jokin muu paikka :) . Palatsi kyllä ehdoton suosikkini.

Lisätään vielä, että meillä juhlat perjantaina. Sinänsä olisi varmaan mahdollista sieltä joku kolo hetkeksi löytää. Lauantaina tuskin onnistuisi.

Muokattu: , käyttäjä: Miu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...