maarittti Kirjoitettu May 5, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu May 5, 2013 Aivan lyö aivot tyhjää, olen todella huono pakastamaan mitään. Joten nyt hyviä vinkkejä kehiin, mitä kaikkea voisin heinäkuun aikana tehdä valmiiksi pakkaseen kun häät ovat elokuussa. Tarvitsisin ideoita;- alkupala-pöytään- kakkupöytään (haluamme ehdottomasti muutakin kun vain kakun)- Juhlimme juhlapaikalla pe-su (häät la), joten esim. sunnuntain aamupala pöytään olisi kiva saada jotain spesiaalia Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosmoriitta Kirjoitettu May 6, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu May 6, 2013 Aiotko siis tehdä itse kaikki tarjottavat? Minkätyylinen menu on suunnitteilla? Näin yleisellä tasolla haastavaa antaa vinkkejä, mutta ainakin kakkupohjat, suurin osa pikkuleivistä, kuivakakut, pullat, voitaikaleivoinnaiset ja -piirakat ainakin voi pakastaa. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
maarittti Kirjoitettu May 7, 2013 Kirjoittaja Raportoi Share Kirjoitettu May 7, 2013 Emme tee itse kaikki tarjoiltavia. Häämenuksi tulee varmaankin hampurilais-buffet, joten siihen nyt muutenkaan ei voi kauheana tehdä mitään etukäteen. Mitä nyt ne sämpylät. Ehkä just enemmänkin stressaa nuo muut ruokailut, kuin itse hääruokailu. Niihin olisi helppo, jos voisi valmistella pakkaseen jotain: mietin just sunnuntai-aamulle tyyliin pasteijoja tms. mitä voisi pakastaa etukäteen. Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heinämorsian-14 Kirjoitettu June 1, 2013 Raportoi Share Kirjoitettu June 1, 2013 Hampurilaispihvit voit myös muotoilla valmiiksi (ja jos laitat taikinaan muutakin kuin pelkkää lihaa, niin taikina toki myös valmiiksi etukäteen). Pakasta rasioihin, aina leivinpaperia kerrosten väliin. Tai jos pihvit tulee kokolihasta, niin senkin voi leikata etukäteen pakkaseen. Monet kakutkin voi pakastaa, joko pohjat tai jotkut jopa täytettyinä: juustokakut voi pakastaa kokonaisina, sacherkakku ilman kuorrutusta (jos väliin ei tule kermaa), kermakakut joko vain kakkupohjina, tai jos tulee joku hyydytettävä täyte, niin täytettynä ilman kermakuorrutusta. Pikkuleivät tosiaan kestää pakastamista kuten yllä todettu, mutta jos haluatte tarjota tuoreina, pakasta valmis taikina esim. leivinpaperiin käärittynä pötkönä: pötköstä voi sitten leikata valmiita pyöreitä keksejä, jotka ovat paistamista vaille valmiita.Cake popsit voi pakastaa ilman kuorrutusta ja whoopiet ilman täytettä. Samoin erilaisia leivoksia, kuten daim-paloja tai brownieita voi hyvin pakastaa valmiinakin.Sunnuntaiaamuksi vaikka suolaisia piirakoita, pakastus valmiina. Muita mahdollisia esim. voileipäkakut, joiden pakastus täytettynä, ilman koristeluita ja kuorrutusta.Melkein mitä vaan voi pakastaa! Lähinnä monet kuorrutukset ja täytteet eivät kestä pakastamista, mutta sekin riippuu ihan tuotteesta. Tuoreet marjat myös tietysti menettävät hohtonsa kun pakastaa, eli marjojen lisäys mielellään vasta juhlapäivänä, kesällä kun saa ihania, tuoreita suomalaisia marjoja Lainaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.