Jump to content
Naimisiin.info

OK

Aktiivijäsen
  • Viestit

    52
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Male

OK's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. OK

    Kotka

    Saaripirtti on seurojentalojen aatelia. Toimii kaikinpuolin. Kyllä me siellä ainakin puoli yhteen olemme soittaneeet, eikä naapurit ole tulleet valittamaan.
  2. Muutama viikko sitten tuli käytyä. Joo, onhan niitä tunnelmallisempiakin seurojentaloja, mutta kun häissä oli muuten hyvä ja hauska meno, niin eipä tuo millään tavoin häirinnyt.
  3. OK

    Ruokaa ym. bändille?

    Tämä on kysymys joka tulee säännöllisesti esiin. Bändi ei varmaankaan kaipaa omaa pöytää juhlasaliin. Kaipa siellä joku tila on, jossa bändi viettää aikaansa tauoillaan. Tai jos ei ole, niin kesällä tarkenee pihallakin tai sitten keikkabussissa. Bändille ei myöskään tarvitse välttämättä sitä juhla-ateriaa tarjota, voileivilläkin pärjää, jos ei muuta ole tarjolla. Mutta jos koko pitkä ilta pitää olla syömättä, niin onhan se vähän karua. Ainakin se kannattaa kertoa bändille etukäteen, että osaavat varata omat eväspaketit matkaan. Muutamat sadat häätilaisuudet soittaneena en muista äkkiseltään kuin yhden tilaisuuden, jossa oli etukäteen ilmoitettu ettei ruokaa tule ja toisen, jossa sitä ei saatu, koska ranskalaistyylliseltä pitopalvelulta loppui ruoka kesken.
  4. Villa Sofia Tampereen Tammelassa eli aivan keskustan tuntumassa. Itselläni ei ole kuin yksi kokemus kyseisestä paikasta viime kesältä, mutta homma tuntui toimivan. Joku 70 henkeä onkin varmaan kokolailla maksimi siihen paikkaan. Kotisuvut löytyvät googlettamalla.
  5. Olisitte tehnee "eläkeläiset" eli soittaneet humppana kaikkea, mitä mieleen tuleen. Hehee. Niin mutta joo. Etukäteen ei voi koskaan tietää, mikä häissä puree ja mikä ei, vai pureeko mikään. Tai päinvastoin. Jokin aika sitten oli tilaisuus, jossa sulhanen oli etukäteen ilmoittanut, ettei siellä ole tarkoituskaan tanssia muuta kuin häävalssit. No, kyllä ne tanssi täysin rinnoin alusta loppuun kaikkea mahdollista. Hyvä meno oli. Sulhanen hämmästeli itsekin vieraidensa käytöstä.
  6. Joo ymmärsin kyllä, eikä tarkoitus ollutkaan vihjata että vika olisi päntissä. Tahdoin vaan sanoa, että aika usein tulee vastaan tapauksia, joissa tilauksen tekijä ei osaa arvioida tilannetta. Tilaajan virhearviohan tuo oli.
  7. Juuri näin. Lukemattomat on ne kerrat kun hääpari on toivonut pop/rock ohjelmistoa koko illaksi. En ole koskaan ottanut noita toiveita turhan vakavasti. Tyypillinen tilanne: häävalssin jälkeen nuoripari siirtyy itse pihamaalle samoin muu nuorempi väki. Sisään jäävät mummot ja isoenot. Jos siinä bändi aloittaa heti kunnon rock shown, niin eipä siinä aivan kysyntä ja tarjonta kohtaa. Jos bändi soittaa esim. neljä settiä, niin hyvä hihasääntö on, että 2 ensimmäistä settiä rauhallisempaa ja perinteisempää, kaksi viimeistä rymistelyä. Tilaisuudesta riippuen suhdetta voi sitten muutella.
  8. OK

    Bändien hinnat

    Näinpä. Ajankohta vaikuttaa myös paljon. Sesonkihinnat ovat korkeammat kuin hiljaisempina aikoina. Keikkapaikkakin vaikuttaa hintaan. Esim. Helsingissä on eri asia olla jossain saaressa, jonne on helkkarin hankala roudaus ja seistään ahtaassa jossain ravintolan nurkassa, kuin vaikkapa Käpylän työväentalolla, jossa auton saa takaovelle ja kamat heittämällä lavalle.
  9. OK

    Tolkkilan kartano/bändi-ongelma

    Jos matkaa ei ole kilometritolkulla, niin eiköhän jokainen ole tottunut kulkemaan lumessakin. Väen hajautuminen kahteen paikkaan on suurempi riski, jota voi hillitä tuolla edellä mainitulla boolimaljalla. Väki on siellä, missä on tarjoilu. Toinen vaikuttava seikka on hääpari. Jos hääpari itse menee sinne piharakennukseen, niin suurin osa väestä seuraa perästä. Jos sen sijaan esim. sulhanen jää lorvimaan päärakennukseen, niin sinne jäävät myös sulhasen kaverit. Varsinkin jos siellä on se boolimaljakin. Lisäksi muita keskeisiä henkilöitä (esim. morsiusparin vanhemmat) voi ohjeistaa asiasta etukäteen. Ulko-ovesta tulvivaa kylmää ilmaa voi hieman rajoittaa ripustamalla verhon oven eteen.
  10. OK

    Hidas valssi

    Mitäs tämä nyt oli olevinaan?? Ei se nyt noin ole. Hitaana valssina tanssitaan valsseja jossa tempo on sellaiset 90 iskua minuutissa. Winervalssia mennään 180 temmolla eli tuplanopeus. Semmoiset suomalaiset perinteiset "metsäkukkia" valssit liikkuvat siellä 140 - 170 välissä. Niitäkin tanssitaan "tavallisena" valssina. Tuota kysyttyä valssia en nyt muista, mutta ei noita tempoja nyt ihan miten tahansa pysty muuttelemaan. Jokaisella valssilla on oma luontainen "mukavuusalueensa", jossa sitä pystyy säätämään, mutta aika hassulta kuulostasi joku Kultainen Nuoruus tai Suvivalssi hitaana valssina tai päinvastoin Ramona wienervalssina. Koska nuo tempoluvut eivät kerro todennäköisesti kerro yhtään mitään, niin mene vaikka youtubeen ja hae sieltä joitain hitaita valsseja. Saat käsityksen millaisista tempoista on kyse. Sitten voit pohtia millaiselta tuo Varjuksen biisi kuulostaisi niin esitettynä. Todettakoon vielä, että hidas valssi on tanssina paljon vaikeampi kuin tavallinen valssi vaikka äkkiseltään voisi joku kuvitella, että hitaampaa on helpompi tanssia.
  11. OK

    Häätanssi / häähidas

    Noitahan on. Mitä nyt äkkiseltään tulee mieleen ja mitä on tullut häätanssina soitettua: Oikeesti (Finlanders) Sinä Vain (Tauski) Wonderful Tonight (Clapton) Kaksi Puuta (Juha Tapio) Can't help falling in love (Elvis) (Everything I do) I do it for you (Bryan Adams) Sydämeni osuman sai (Siiri Nordin) Puhu hiljaa rakkaudesta (Fredi) Elämältä kaiken sain (Pepe Willberg) Aamu (Pepe Willberg)
  12. OK

    onko valssi?

    Eipä ole valssi ei. Tietysti voihan sitä valssin askelin tanssia vaikka polkkaa, jos välttämättä haluaa. Usein kun puhuttaan "Kummisetä valssista" sotketaan kaksi eri biisiä. Tämä Speak Softly Love (Puhu hiljaa rakkaudesta), joka ei siis ole valssi lainkaan ja Godfather Waltz, joka esiintyy elokuvan hääkohtauksessa ja muutenkin elokuvan aikana. Sitä voipi kuunnella esim. täältä: EDIT: Kas, tästä näyttikin olevan juttua tuossa toisessa ketjussa.
  13. OK

    Taustamusiikkia häihin

    Tuohon jälkimmäiseen lauseeseen kiteytyy taustamusiikin syvin olemus. Jotakin jota kukaan ei kuuntele, puhumattakaan, että se jäisi kenenkään mieleen. Makuasia pitääkö sitä ylipäätään olla. Jos porukka on puheliasta, niin mielestäni se on ihan turhaa. Jos väki taasen on kovinkin hiljaista sorttia, niin peittäähän se "kiusallista hiljaisuutta".
  14. OK

    90 db:n raja musiikille

    Viime vuonna olin Astoriassa ekaa kertaa ja yritin niitä valoja pälyillä, mutta ei sattunut silmään. Ei tullut poliisikaan. Jossain toisessa paikassa, taisi olla Tampereen suunnassa, oli myös lappu seinässä, jossa sanottiin, että 90 db on maksimi. Huomattiin vasta poislähtiessä. Ei tullut poliisia sinnekään. Ei niitä ohjeita kannata aina turhan kirjaimellisesti ottaa. Jos bändi on tolkun kanssa liikkeellä, niin eipä noissa yleensä ongelmia synny. Toisaalta eipä sitä kannata mitään hevibändia varatakaan, jos tietää, että paikassa on rajoituksia ja naapurit ovat ihan juhlapaikan vieressä. Ja kyllähän poliisin tulo aina piristää kummasti juhlatunnelmaa.
  15. OK

    Tuusula

    Hyrylään on avattu tänä syksynä Ravintola Rosetta, jota vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin. Sijaitsee entisessä sotilaskodissa, vanhalla varuskunta-alueella siis. Mielestäni soveltuu hyvin juhlien pitopaikaksi: - Sijainti on hyvä. Lähellä Hyrylän keskustaa mutta kuitenkin rauhassa asutuksesta. - Mukava, puistomainen pihapiiri. - Runsaasti pysäköintitilaa - Yhtenäinen sali, jossa kaikki näkevät / kuulevat mitä tapahtuu - Äänentoistolaitteen puheiden ym. pitoon. - Tanssilattia + orkesterikoroke - Sapuskat ja juomat järjestyy talon puolesta. 100 - 150 henkeä saa varmaan hyvin mahtumaan. Hinnoista en osaa sanoa. Kotisivut löytyy Googlettamalla.
×
×
  • Create New...