Jump to content
Naimisiin.info

Pesukarhu

Aktiivijäsen
  • Viestit

    40
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

888 profiilin katselua

Pesukarhu's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Teoriassa: Hihat riippuvat käsivarsista. Esimerkiksi pitsisillä hihoilla ei aina ole toivottua vaikutusta jos käsivarret on paksut. Valmiskaavoissa hihaton kaavoitettu kovin kapeiksi ja pahimmillaan efektistä tulee sellainen kinkkuverkkomainen. Sanoisin että jos haluat hihat, vältä pitsiä ja valitse irroitettava mahdollisuus. Hihallisessa puvussa on usein yhtä vaikea liikkua kuin hyvin istuvassa jakkupuvussa. Jos valitset hihallisen boleron tms, vältä katkaisua käsivarren paksuimmasta kohdasta, hauiksesta. V-pääntie on yleensä pukeva, se katkaisee hartialinjaa miellyttävästi ja tuo poven nätisti esiin, kunhan ei ole liian syvä Puku olisi hyvä olla vyötäröltä tuettu ja helmasta levenevä. Levenevä helma piilottaa sen vatsan kohdan, ja luo myös sitä ns tiimalasiefektiä. Isompikokoisilla on yleensä vyötärönkohta ylempänä kuin ns. normaalivartaloisilla, ja näin ollen a-linja/kapea sellainen voisi pukea sinua hyvin. Myös ihan suoraan laskeutuvat puvut voivat käydä jos niissä on tarpeeksi hyvä tuki keskivartalon kohdalla. Jos puku on ihan suora, eikä siinä ole tukea, on riskinä se että näytät tasapaksulta, ja harva kuitenkaan toivoo sitä. V-pääntie sopii monenmalliselle vartalolle, pehmeässä vartalossa se tuo tasapainoa kulmikkuudellaan ja terävillä linjoilla. Off-shoulders yhdistettynä leveään hartialinjaan korostaa hartialinjaa liiaksi, eli suosittelen valitsemaan sen vain jos kaipaat leveyttä yläosaan. Halterneck käy yleensä samoilla verukkeilla kuin v-pääntie, mutta sen kanssa pitää muistaa että selkä jää aivan avoimeksi. Mieti vartaloasi, onko siluettisi leveä ylhäältä vai oletko alapainotteinen. Jos olet leveän oloinen ylhäältä, valitse runsautta alaosaan, jos olet leveä alhaalta, tuo runsautta yläosaan. Tasapainotus on tärkeää kun haluaa näyttää hyvältä ja sopusuhtaiselta, koosta huolimatta. Tämä sääntö sopii nimittäin myös 36-kokoisille. Kulmikkaat leikkaukset tasapainottaa pehmeyttä ja pyöreyttä, ja pehmeät, pyöreät linjat kulmikkuutta.
  2. Mun oli aivan pakko kaivaa tämä yksi vanha kommentti esiin, kun törmäsin siihen kun uudelleen luin tätä ketjua läpi. Kaikki liikkeiden puvut tehdään samassa tehtaassa, samoista materiaaleista. Ne on kaikki siis ihan täysin samanlaisia, kaikki yhtä aitoja. Valmistajan merkki, design ja laaduntarkkailu on se, mikä tekee puvusta aidon. Kun vaihtaa materiaalin ja kaavat tuloksena on eri puku, joka voi muistuttaa sitä lähtökohtaa, muttei koskaan ole sama. Jos siis luulosi oli se, että liikkeiden mallikappaleet tekee joku "oikea designer", niin ei, ne tehdään just siellä samassa paikassa kuin kaikki muutkin puvut. Olisi sillä designerilla tekemistä kun jokaisen maan hääpukukauppoihin pitäisi tehdä samplet. Kyllä se on se kiinalainen työvoima joka tekee kaikki puvut. Se sama kiinlainen työvoime jonka työllisyystilanteesta olet kovin huolissasi. Ostamalla suomalaisesta kivijalkaliikeestä puvun, tuet niitä kiinalaisia, sillä ne tehtaat sijaitsee lähes poikkeuksetta siellä, mutta tuet MYÖS suomalaista työllisyyttä, ja pidät huolen siitä, että se hääpukuliikkeen myyjä maksaa kiltisti veronsa, eikä ala elämään esimerkiksi sinun verorahoillasi. Vai oliko se niin että sunkaan duunilla ei ole väliä? Siirretään sekin kiinaan niin tiedät miltä tuntuu elää koko ajan epävarmuus takapuolen alla. Näin on jo käynyt aika monella alalla, ja työttömyystilastot varmasti kertoo mitkä sen seuraukset on.
  3. Todennäköisesti ne on tehty hyvin kevyesti, ilman luita ja monia vuorikerroksia. Pukujen hinnat saadaan pidettyä halvempina kun valitsee materiaalit oikein eikä panosta esimerkiksi niihin kuviin. Valmispuvut harvemmin istuvat täydellisesti, eli korjauksia todennäköisesti joudut istuvuuteen tekemään. Kauniita pukuja näyttäisi kyllä olevan, mutta laatu on todennäköisesti perus ketjuvaatekauppojen tasoa.
  4. Cymbeline on tunnettu siitä, että puvut poikkeaa valtavirrasta totaalisesti. Suomen markkinoilla ei ole koskaan tullut vastaan vastaavaa. Täytyy siis todennäköisesti lähteä merta edemmäs kalaan, tai teettämishommiin. Toisaalta, kumpikaan vaihtoehto ei todennäköisesti tee hinnoista yhtään edullisempia kuin alkuperäiset, ellei suuntaa kiina-markkinoille. Olen tähän mennessä päässyt käsittelemään paria pukua, joista toinen oli tehty upeaakin upeammasta calais-pitsistä ja toinen oli todella hyvän tuntuista taftia. Eli materiaalit ovat näissä puvuissa varmasti viimeisen päälle laadukkaita.
  5. Leikkaa haluamasi kokoinen ympyrän mallinen kappale kahteen kertaan. Muista saumanvarat. Sen jälkeen leikkaa taitteelta haluamasi kokoinen nelikulmion muotoinen kappale. Kappaleen tulisi olla ympyrän halkaisija plus saumanvarat. Suorakulmion korkeus määräytyy niin, että haluamasi korkeus plus sentin kiristysnauhankuja plus haluamasi reunan korkeus. Esim 15+1+2. Näin pussukan sisuksen korkeudeksi tulee 15, kujaa varten tulee sentti ja lisäksi jää kahden sentin reuna. Taite tulee sinne yläreunaan, eli pussin suulle. Ompele nelikulmaisen kappaleen saumat yhteen. Ne, mitkä tekevät sen pussin korkeuden. Nauhakujan suu tulee saumojen ompelukohtaan. Jätä siihen kohtaan sentin mittainen alue ompelematta. Tämän jälkeen taita kappale niin, että pussin alareunat tulevat kohdikkain. Kannattaa silittää jokaisessa mahdollisessa välissä niin lopputuloksesta tulee siisti. Ompele kappaleen yläreunaan 2 sentin päähän reunasta nauhakujan yläreuna. Sen jälkeen sentin päähän kujan alareuna. Jos haluat pussukkaan erillisen kantokahvan, valmista se tässä välissä ja kiinnitä nätisti nauhakujan alareunaan sisäpuolelle. Suosittelen tämän jälkeen ompelemaan ympyrän muotoiset palaset nurjat puolet vastakkain toisiinsa. Myös seinämien alareuna kannattaa kiinnittää, ettei ne ommellessa luiskahda väärään asentoon. Tämän jälkeen voit kiinnittää seinämät ympyrän muotoiseen pohjaan niin, että saumanvara jää nurjalle. Saumanvarat voi huolitella joko saumurilla tai vinonauhalla. Vinonauha on siistimpi, mutta monimutkaisempi. Pussukan voi tehdä myös niin, että saumanvarat jää sisälle piiloon, mutta se onkin vähän monimutkaisempi tapa. Viimeiseksi pitää valmistaa pussukan kiristysnauha ja pujottaa se paikoilleen. Sitten olisi vamista
  6. Tämä on ollut jännittävä keskustelu seurata. Itse ompelijana olen törmännyt kiinapukuihin, jotka ovat ihan hirveitä, mutta myös niihin jotka on ihan sieviä. Kyllä ne kiinassa osaa hommansa, ja koska siellä palkkataso on alhaisempi, niin kai siellä kannattaa teettää työt. Tässä maailmassa on harvoja asioita, joita ei tehtäisi jossain muualla. Kaikki Suomalaiset isot bränditkin teettävät työnsä joko etelänaapurissa tai kauempana. Ja tosiaan, ainoa kerta, jolloin voit olla varma että pukusi on 100% varmasti sen ihmisen tekemä, on mennä sen yksityisen ompelijan pakeille. Ja sen tarvitsee olla siellä oikeasti yksin töissä. Mä en kuitenkaan tuomitse kiinapukuja jos ne on myyty ja ostettu niin että olet nähnyt sen kyseisen firman version. Siinä kun pukumallit eivät ole tekijänoikeuksin suojattuja, niin ne kuvat on. Eli jos lafka laittaa nettisivuilleen jonkun merkkifirman kuvan, on se rikos. Pukuja voi kopioida ihan mielinmäärin, mutta kuluttajan pitää nähdä se mitä hän oikeasti tulee saamaan. Merkkifirmoilla on laadukkaasti valitut materiaalit, ja kopiopuvuissa joudutaan useimmiten tinkimään niistä hinnan takia. Merkkifirmoilla laaduntarkkalua tehdään useassa paikassa. Eli ostaessasi merkkipuvun, voit olla varma että se on läpäissyt useamman seulan, ja siitä ei esimerkiksi ihan heppoisasti hajoa, tai irtoa mitään osia. Liikkeestä merkkipuvun ostava voi luottaa siihen että liikkeen henkilökunta hoitaa puvun ajoissa paikalle ja hoitaa myös mahdollisesti tulevat ongelmat. Mitä itse tähän kirjoitukseen, mistä kaikki tämä lähti, sanoisin että se ei ole mielestäni hyvin krijoitettu. Se on kirjoitettu provosoiden ja eikä varmasti paranna hääpukuliikkeiden toimintaa. Tässä muutamien vuosien aikana on erilaisia hääpukuliikkeitä hävinnyt kuin tuhka tuuleen, ja syynä siihen on se, että ihmiset ostavat pukunsa kiinasta. Se aiheuttaa väistämättä sitä, että liikkeen on pakko pistää ovet kiinni. Samalla jää yleensä työttämäksi kourallinen ihmisiä. I know, pien määrä verrattuna siihen kun vaikka Nokia pistää pihalle ihmisiä, mutta silti. Jos samalla kun tilaat kiinapuvun, kauhistelet sitä miten isot firmat pistää ihmisiä pihalle, niin oikeasti teet hitaamman mittakaavan mukaan samaa. Kenen tahansa luulisi kuitenkin ymmärtävän, että kaikilla ei ole varaa ostaa tonnin pukua. Mä ymmärrän sen. Joskus käy kuitenkin niin huono tuuri, että kolmensadan euron puku onkin ollut ihan susi. Olen usemmin, kuin kerran joutunut tekemään pukuihin korjauksia yli puvun arvolla. Ei kauhean iso säästö sitten loppujen lopuksi. Tuuristahan se on kiinni. Ompelutyön laaduissa on aina eroja. Kaikkein parhaiten ja korjausten kannalta helpoiten on tehty Agnesin ja Elizabethin puvut. Lisäksi ne on tehty Puolassa.
  7. Katsopa osoitteesta Etsy.com hakusanalla Bridal sash http://www.etsy.com/search/handmade?q=bridal%20sash&view_type=gallery&ship_to=FI&ref=auto2&explicit_scope=1 Tässä suora linkki jos sattuisi toimimaan.
  8. Korjasin kerran Luna novian puvun, oli hiukan turhan tyyris laatuunsa nähden ja kaava oli todella huono, eli korjattavaa oli paljon. Voivat tietenkin olla muuttaneet kaavoja...
  9. Tätä ajatusmaailmaa olen aina välillä ihmetellyt, että sitä päivitellään aina kun vaikka Nokia irtisanoo satoja ihmisiä ja siirtää tuotantoa ulkomaille tms. Kamala juttu, suomalaisia jää työttämäksi jne. Periaatteessa ulkomailta pukujen tilaaminen on ihan sama asia. Mitä enemmän niitä pukuja tilataan ulkomailta, sen vähemmän suomalaisilla liikkeillä riittää asiakkaita. Sen seurauksena joku suomalainen pienyrittäjä (jolla tuskin on mennyt muutenkaan yhtä hyvin kuin Nokian pomoilla) joutuu lopettamaan elinkeinonsa, jää työttömäksi ja tyhjän päälle. Pienyrittäminen on todella vaikeaa suomessa, eikä kiinasta halvalla tilattavat vaatteet valitettavasti auta asiaa ollenkaan.
  10. Mulla on erään asiakkaan White 1 puku korjauksessa, ja siinä lapussa lukee näin: E38 P38 FR36 D34 UK08 IT38 US06. Pienin White 1 koko on E34, joka on kokona ainakin us2. Toisaalta joku liike helsingissä merkkaa omat pukunsa omilla numerojärjestelmillä, jos siis puvussa ei ollut tuota pitkää rimpsua mistä sen numeron luit, niin todennäköisesti se on liikkeen oma numerojärjestelmä. Kannattaa varmaan tosiaan kysyä liikkeestä. Olen tosin kuullut, että liikkeet eivät edes kerro pukujen kokoja ennen tilausta, mikä selittää myös sen oman numeroinnin.
  11. Manaljah, epäilisin että hopeaa ei ole, mutta vaalean helmenharmaa/harmaa aja varmasti saman asian. Kankaassa hopea nimittäin on käytännössä harmaa. Plastron vaan mukaan niin saatte hyvin taittavan.
  12. Paitsi jos puku on tehty mittojen mukaan tai alkuperäiseen malliin on tehty muutoksia.
  13. Kyllä vaan on. Tutkipa joskus esimerkiksi Pronoviaksen tai Sotteron pukuja ja vertaa mihin tahansa tanssiaispukuun. Oikeasti laadukkaassa hääpuvussa on luita enemmän kuin sauman kohdissa, niissä on useampia tukikankaita kuin yksi ja ne on ihan oikeasti tukevampia. Sen näkee jo siitä, miltä puku näyttää rekissä roikkuen. Voin sanoa useita erilaisia pukuja korjanneena, että on ihan eri asia tehdä kavennus tanssiaispukuun, kuin hääpukuun. Siksi siitä hääpuvun korjaamisestakin veloitetaan tuplasti. Joskus siihen menee jopa triplasti enempi aikaa. Jos myyjä sanoo liikkeessä että tanssiaispuvuissa ja hääpuvuissa ei ole eroa, niin se kertoo mulle ompelijana sen, että heidän hääpukunsa ovat melkein leluja. Luut rutussa ekan istumisen jälkeen ja yleisestä istuvuudesta ei ole kauheasti tietoakaan. Totta on, että lisäämällä sen hää- etuliitteen siihen sanaan, niin monet rahastaa enemmän, mutta toisaalta, hääkampauksen kestävyyteen saatetaan käyttää enemmän muotoilutuotteita, koska kampauksen pitää oikeasti kestää se koko päivä. Samoin pakettiin kuuluu yleensä koekampaus, mitä taas tavalliseen juhlakampaukseen ei yleensä kuulu. Kampaus tehdään kaksi kertaa, ja kulutat siis kaksi kertaa enemmän sen kampaajan aikaa ja penkkiä.
  14. Off-white - taitettu valkoinen Optical white/white - puhdas valkoinen ivory - yksi tapa ilmaista että puku on taitettu valkoinen diamond white/porcelain - toinen tapa ilmaista että puku on taitettu valkoinen. off-white ja ivory ovat siis käytännössä suunnilleen sama, ivory usein ehkä vähän lämpimämpi. Diamond white/porcelain on melkein valkoinen pienellä lämmöllä, koska ihan white on aina kylmä. Usein off-white käytetään silloin kun puvussa on useita hiukan eri värisiä materiaaleja, tms pitsit, tyllit, jotain missä on eri materiaalista nauhoja tms.
×
×
  • Create New...